Dodaj do ulubionych

Co ludzie widzą w ich muzyce?

• Gość: Kosa Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? IP: *.mynet.com.pl 07.07.07, 15:58
      De gustibus non est disputandum
      Bardzo się cieszę, że nie lubisz red hot chili peppers, ale co mnie to obchodzi?!
      Ja na przykład nie lubię szpinaku i nie rozumiem jak ktoś może lubić szpinak...
      Tylko czy jest sens o tym pisać??!! Po co wszczynać takie dyskusje??!! Każdy
      napisze czego nie lubi, kilka osób się pokłóci i co z tego wyniknie??!! NIC!!!!
      Bo tak juz jesteśmy stworzeni, że każdy lubi coś innego i nie ma tu o czym
      rozmawiać!!! Więc poreszę Cię bardzo jak następnym razem coś ci się nie spodoba
      to zachowaj tą informacje dla siebie.
      • Gość: Xavier Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 18:45
        > Tylko czy jest sens o tym pisać??!! Po co wszczynać takie dyskusje??!! Każdy
        > napisze czego nie lubi, kilka osób się pokłóci i co z tego wyniknie??!!
        NIC!!!!

A co wyniknie z twojego deblinego czepiania się? Jeszcze większe nic! Forum
        służy do dyskutowania, nikt ci nie każe dopisywać się do wątku, który uważasz
        za bezsensowny. Ja nie uważam tego wątku za bezsensowny, inni chyba też nie,
        skoro jest popularny, więc daruj sobie swoje truizmy i dobre rady. A ja będę
        pisać, o czym chcę i nic ci do tego.
        • Gość: Kosa Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? IP: *.mynet.com.pl 08.07.07, 00:33
          Tylko spokojnie....Pisz sobie, pisz... Miałam tylko nadzieje, że z mojego
          czepiania się jednak COS wyniknie... Myslałam, że zrozumiesz, że każdy ma swoje
          upodobania i trdno dyskutowac na ten temat, a jak sam wspomniałeś forum służy do
          dyskutowania... No i w końcu jak chcesz mi mówić "nic ci do tego" to załóż sobie
          pamiętnik. To jest forum gdzie każdy moze wyrazić swoją opinie. Jak z mojego
          czepiania się ma nic nie wyniknac, to nie bede dłużej tracić czasu.
    • an.der.division Słabe to: Pearl Jam, Jarosław Kaczyński, 07.07.07, 16:03
      Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Coma, Turnau. O kiczu produkowanym dla fanów
      kiczu (typu kostka rubika z mandarynką) nie wspominam.

Dobry jest J. S. Bach, Pixies, Kazik Staszewski, Los Trabantos, a najlepsze

Blade Loki.

No Pasaran !
      • an.der.division Jeszcze. Mierne to Husky, że można by oświetlić Wr 08.07.07, 17:48
        ocław, cały Wrocław i inne ich kawałki.

Dobre to Novika, Editors, Apteka. Nowych materiałow Apteki nie znam, ale mam na
        myśli przede wszystkim zawartość płyty "Menda".
    • Gość: Sarah Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 16:47
      Red Hot Chili Peppers akurat kocham wink Za to nie rozumiem, co ludzi widzą w
      zespołach typu 'Blog27', pożal sie Boże Mandarynie, 50Centach i tandetnym
      techno, ktore oprócz tego, że przez całe 5 minut brzmi tak samo, to jeszcze
      tekst ogranicza się do max 10 słow.
    • abstrakt2003 Świetny wątek! 07.07.07, 16:51
      wiele mówi o gustach tu piszących!
      ========================================
      • 33qq Re: Świetny wątek! 07.07.07, 22:03
        hehe wink
    • 33qq Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? 07.07.07, 22:02
      U2, Beatles, a z polskich Piersi czy T.Love, myślę, że można by tak wymieniać
      dość długo, to kwestia subiektywnych odczuć. Wyżej widziałem wiele kapel które
      mi się podobają z tych czy innych względów jak i tych przy których przełączam
      radio na inny kanał.
      • Gość: strawberry Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? IP: *.jasman.pl 07.07.07, 23:22
        Myślę, że o gustach (w tym muzycznych) się nie powinno dyskutowaćsmile.
        Ja lubię Red Hotów za całokształt, ale po ostatnim koncercie w Spodku coś mam
        wrażenie, że olewają sobie fanów...No, przynajmniej nie przykładają się do
        koncertów.
        Mój ideał artysty to człowiek, który nie zwraca na siebie uwagi pełnymi głupotą
        i pychą skandalami.
        PRECZ z:
        -Dodą
        -Tokio Hotel

KOCHAJMY:
        -Łzy !
        -Linkin Park
        -U2
        • 33qq Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? 07.07.07, 23:30
          Ano kochajcie, ale nie odbierajcie wielbicielom Dody czy Tokio cośtam prawa do
          uznania ich za bogów. Mają taki sam gust jak ty czy ja tylko w innych warunkach
          ta stal się hartowała. wink
        • Gość: jaija Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.07, 00:40
          No widzisz, ja nie lubię i Dody, i Linkin Park, a szczególnie wręcz Łez wink
        • Gość: juppijayeah Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? IP: *.mlyniec.gda.pl 10.08.07, 19:41
          ojej, ja też bym się czuła olana (i to jak!!!) przez RHCP gdybym
          trzeciego lipca zawitała pod Spodek...na szczęście trafiłam do
          Chorzowa i nie narzekam...
    • nuova Kombi 07.07.07, 23:44
      Kowalska K.,
      Verby <srerby>,
      Andrzejewicz G.,

...puszczaja ten syf w sklepach* (w domu słucham 'swojej' muzyki) - skichać się
      można.

---------
      * tzn w sklepach leci Zet, RMF.
      • Gość: CHMK Gusta IP: *.icpnet.pl 08.07.07, 04:16
        A słyszeliście, że o gustach się nie dyskutuje?
    • Gość: misiowaty Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:59
      tak se czytam te wszystkie wypowiedzi i mniendzy innemi pytania o to po co ten
      wątek - ano po to on jest założony przez jego autora żeby wreszcie ktoś docenił
      jego ach jakiż to wspaniały i wyrafinowany gust muzyczny oraz wiedzę und obycie
      ą ę auuuu...., a przy okazji żeby nikt ale to nikt nie śmiał tknąć którejkolwiek
      z rzeczy obsłuchiwanych przez doktorka Xaviera N. A tak do samego Xavierka -
      skoro Ty wytykasz i wypominasz gust innych no to sie musisz liczyć bratku lub
      bławatku z tym, że komuś sie nie podoba Twój gust, co chyba jest normalne i nie
      powinno dziwić, no ale jeśli to Tobie sprawia jakiś problem no to posprzątaj
      słomę po sobie.
    • Gość: pustak Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? IP: *.chello.pl 08.07.07, 12:12
      Bez sensu wątek jednak...
      • rudestus0700 Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? 08.07.07, 13:29
        Zgadzam się ze zdaniem szanownego przedmówcy. Nie wiem czy intencją założyciela
        wątku było wskazanie jakiś bardzo popularnych i wychwalanych zespołów, których
        założyciel wątku nie lubi. Podejrzewam że tak, tylko problem w tym, że później
        zrobił się z tego niezły misz-masz. Owszem też nie lubię Gosi jak-jej-tam, Ich
        Troje i podobnych gniotów w stylu Evanescence, ale też niestety jestem w stanie
        zrozumieć co takiego ludzie w nich widzą czy raczej jakie mechanizmy działają na
        to, że zespołów tych słuchają masy.

A co do drugiej sprawy: pewnie każdy ma taki zespół bardzo wychawalany, uważany
        za wybitny itp. którego nijak nie uważa za wybitny. Dla mnie jest to np. Nirvana.

P.S. A co do Radiohead to się nie zgadzam. Również nie jestem za tym aby o
        nowych zespołach brytyjskich mówić jako o całości.Oczywiście można porównać np.
        Arctic Monkeys z The Libertines, ale w obrębie nurtu zwanego przez dziennikarzy
        niegdyś New Rock Revolution znajdują sie różne zespoły, których często nie można
        porównać.

Pozdrawiam.
    • Gość: jrn Re: Co ludzie widzą w ich muzyce? IP: *.viator.gda.pl 09.07.07, 02:47
      temat idiotyczny bo:
      - każdy twórca(zespół twórców) ma grupę swoich fanów,
      - nie ma takiego twórcy, który miałby samych zwolenników.

tym bardziej idiotyczny, że po danych personalnych/nazwie zazwyczaj stawiana
      jest kropa, bez jakiegokolwiek uzasadnienia.
    • Gość: waldek [...] IP: *.it-net.pl 09.07.07, 06:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: K Smooth jazz IP: *.aster.pl 09.07.07, 07:47
        Te wszystkie tzw. smooth jazzowe nudziarstwa. Bardzo popularne wśród japiszonów
        i pseudo-romantycznych panienek, którym wydaje się, że obcują z prawdziwym
        jazzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka