Gość: Kamil IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.03, 18:48 Lubię Łzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nicole Re: Łzy królują IP: *.tkdami.net 13.08.03, 18:57 Czy zespół Łzy jest pretensjonalny... nie wiem... wiem jednak że ich piosenki są pełne ciepła, prawdy i to w nich cenię. Mówią o życiu takim jakie ono jest. Uwielbiam utwór "Aniele mój" i bez względu na recenzje krytyków czy ilość pokazywanych ich piosenek w mediach nadal będę ich słuchać, bo trafiają do mnie najprostrzą drogą - przez serce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7t75 Re: Łzy królują IP: 192.168.1.* / 192.168.1.* 13.08.03, 19:43 chlali u nas w jastrzebiu kiedys , a teraz niby ze gwiazdy? a moze i.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: Łzy królują IP: *.chello.pl 13.08.03, 19:49 a ja mam do nich uraz i ich nie słucham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatanista Re: Łzy dziaduja IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 11:02 jezu, ten artykuł to jakes kuryjozum....ten zespol jest rownie straszny co kozidrak i budka suflera razem wziente /a swoja droga taki art project 'super band bajm suflera' to by bylo cos dopiero.../ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Łzy dziaduja IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 14.08.03, 11:58 A ja bardzo lubie Lzy i Kozidrakowa. Sadzac po Twojej wypowiedzi, to sluchasz jakis wydzieraj morde, po ktorych dluzszym sluchaniu uszy puchna i glowa boli. Milego dn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszny Re: Łzy królują IP: *.chem.pg.gda.pl 14.08.03, 11:03 Gość portalu: Kamil napisał(a): > Lubię Łzy. Mnie też się chce płakać jak to słyszę. Ale bynajmniej nie ze wzruszenia... Cóż, tandetne smuty są na fali. Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: Łzy królują 14.08.03, 11:14 ja tez płacze... jak słysze te banalne, dosłowne teksty z częstochowskimi rymami... 'jak czas zaklęty magicznie w zlocistej kropli bursztynu'????!?! 'i pęknie tama wezbrana' jezuuuu.... głupie do bólu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Łzy królują IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 14.08.03, 12:00 myshen82 napisała: > 'jak czas zaklęty magicznie w zlocistej kropli > bursztynu'????!?! 'i pęknie tama wezbrana' jezuuuu.... > głupie do bólu Nie glupie dla tych, ktorzy to rozumieja Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: Łzy królują 14.08.03, 12:50 Gość portalu: Ryba napisał(a): > myshen82 napisała: > > > > 'jak czas zaklęty magicznie w zlocistej kropli > > bursztynu'????!?! 'i pęknie tama wezbrana' jezuuuu.... > > głupie do bólu > Nie glupie dla tych, ktorzy to rozumieja co tu rozumieć??!?! tekst jest dosłowny i az razi głupotą. poza tym jest tak patetyczny ze az sie plakac chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buah Re: Łzy królują IP: *.pl / 192.168.7.* 14.08.03, 19:31 ryba: to moze wytlumaczysz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas Re: Łzy królują IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 08:16 myshen82 napisała: > ja tez płacze... jak słysze te banalne, dosłowne teksty z > częstochowskimi rymami... > 'jak czas zaklęty magicznie w zlocistej kropli > bursztynu'????!?! 'i pęknie tama wezbrana' jezuuuu.... > głupie do bólu To typowe czepianie sie. W doslownie kazdym repertuarze, kazdego wykonawcy, mozna sie do czegos przyczepic. A w tym przypadku mam wrazenie, ze czepiasz sie na sile. Na tej zasadzie mozna sie spokojnie czepiac takze Milosza czy Szymborskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampir5 Re: Łzy królują IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 13:01 Chce mi sie plakac! Odpowiedz Link Zgłoś
login_logout Re: Łzy królują 15.08.03, 09:46 Ja bardzo lubię Łzy i nie wstydzę się tego powiedzieć.A tekst do utworu Oczy szeroko zamknięte jest jednym z piękniejszych tego zespołu.Czepiacie się na siłę Łez bo ich nie lubicie i dlatego z zasady wychodzicie,że wszystkie ich kompozycje są głupie i banalne.A guzik prawda.To bardzo proste podejście do sprawy a czasem warto jednak zadać sobie trochę więcej trudu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trud Re: Łzy królują IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.03, 16:10 Mówiąc o trudzie - słyszałeś kiedyś muzykę Miles'a Davis'a, John'ego Parker'a, John'a Coltrain'a, Steve'a Wonder'a, Charles,a Brown'a, Bob'a Marley'a, Fela Kuti'ego, Tom'a Waits'a, The Doors, Led Zeppelin, Jima Hendriksa, The Cream, Soft Machine, Pink Floyd, U2, Becka, Massive Attack, Prodigy, Jezu !!! i miliona innych kapel z kanonu muzyki XX-go wieku ? Czy choćby słyszałeś o kimkolwiek, czy wiesz co ofiaruje muza Chopin'a, Beethovena, Bacha, Ravela. Jeżeli nie to na miłość nie chwal się przynajmniej swoją tragiczną ignorancją. Zapewniam że gdybyś choć liznął takiej muzyki to pierwsze dźwięki Ich Troje, czy Łzy wywołały by w tobie potrzebę ucieczki, silniejszą od ciebie. Tekstów z założenia nie krytykuję z uwagi że nie tego szukam w muzie, a najwięksi pisali taki bełkot, że ciężko w to uwierzyć. Jeżeli więc każesz wykazać komuś wysiłek, to zacznij od siebie; po pierwsze odkryjesz świat w którym się zakochasz, po drugie zapomnisz o świecie kolorowej tandety, która zakrywa ci zmysły, ogłusza wrażliwość. PZDR (na prawdę warto) Odpowiedz Link Zgłoś
login_logout Re: Łzy królują 19.08.03, 19:09 Zapewniam Cię,że z kompozycjami wspomnianego przez Ciebie Ravela,Chopina czy Bacha nie raz się zetknęłam,tak zresztą jak i z pozostałymi wymienionymi wykonawcami.Kolorowa tandeta nie przysłania mi oczu,nie słucham Ich Troje,może tak sobie pomyślałeś,nie wiem...Łzy bardzo lubię,dlaczego? Może ze względu na osobiste przeżycia,mam do nich ogromny sentyment etc. Słucham głównie polskich wykonawców-Myslovitz,mój zespół numer 1-od początku początków początków,Lenny Valentino,Nagatyw,Pogodno,Ścianka,Pustki,Kristen,Smolika,a także Warsaw,Futro,Cool Kids Of Death,Kobiet...Poza tym słucham The Beatles,The Doors,Placebo,Mercury Rev,Sigur Ros,Stiny Nordenstam,Joy Division,Radiohead...and many more,więc nie mów mi,że nie zadaję sobie żadnego trudu,z tym się nie zgodzę.Kicz i kolorowa tandeta to dla mnie Ich troje czy Krzysztof Krawczyk,a nie Łzy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trud Re: Łzy królują IP: 192.200.200.* 21.08.03, 15:38 No to chyba cofam co napisałem , wziąłem Cię za pożeracza masówki, który podnieca się ładnymi piosenkami. PS dwa, albo trzy lata temu "Agnieszka" na Mazurach w dyskotece doprowadzała mnie do siódmych potów . Również Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: Łzy królują 16.08.03, 16:52 po przesłuchaniu utworu "Oczy szeroko zamknięte" (fatalny tytuł swoją drogą), stwierdzam, iż gdyby wywalić refren, zmienić solówkę i wokal, to byłby bardzo fajny numer. a tak jest przykładem, jak można zawodowo skopać dobry numer, by chwytał większe rzesze słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Łzy królują IP: *.unitron.lublin.pl / 192.168.28.* 19.08.03, 16:31 Lzy są ssuuppeerr!!!uwielbiam je wraz z sarah connor a zwłaszcza piosenke"z zamkniętymi oczami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xymena Re: Łzy królują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 16:11 Z zamkniętymi uszami to może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pendragon Re: Łzy królują IP: 81.210.25.* 23.08.03, 01:17 Nie słucham "Łez" lecz miałem okazję ich poznać i zagrać razem z nimi swego czasu. Naprawde fajni , normalni ludzie , oprócz Ani , gralismy razem koncert w 2001 roku , była bardzo zarozumiała , zachowywała sie jak prawdziwa gwiazda. Poza tym gratuluję im sukcesu. Pani Karina Drobny (manager zespołu) naprawdę wraz z całą kapelą robiła wszystko aby wypromować "Łzy". Udało się, gratulacje. Życze dalszych sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pendragon Re: Łzy królują IP: 81.210.25.* 23.08.03, 01:23 Zanim ktoś sie doczepi do mojej wypowiedzi może od razu dodam że słucham : Dream Theater , OSI , Liquid Tension Experiment, Derek Sherinian, Symphony X, Marillion, Iron Maiden , Pendragon oczywiscie, ostatnio również odkrywam wiele nowych, ciekawych zespołów takich jak Ozric Tentacles czy Satellite. Best regards Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TancerkazA Re: Łzy królują IP: *.eltechnet.pl / 192.168.2.* 03.10.03, 23:41 Moi Kochani!!! W imieniu swoim jak i Adama Konkola zapraszam na czat, który odbędzie się w sobotę (4.października. 2003r) o godzinie 12.00 na stronie www.adamkonkol.prv.pl. Jeszce raz serdecznie zapraszamy-TancerkazA(webmasterka) oraz Adam Konkol. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
login_logout Re: Łzy królują 07.10.03, 12:23 To ta strona rzeczywiście istnieje,a mnie się nigdy nie chciało sprawdzić i potwierdzić tych informacji Leń ze mnie,nie ma co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _MigrA_ Re: Łzy królują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 15:37 Stronka jest bajerancka tylko szkoda ze nie ma mp3 ( no albo ja nie moge znalesc tego co szukam Odpowiedz Link Zgłoś