Dodaj do ulubionych

Def Leppard u nas!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 10:18
Przyjadą na 2 koncerty - Katowice i Warszawa. Ostatnio trochę pamięć o nich
przygasła, ale darzę ich sentymentem ze względu na pierwsze 4 płyty .
Ciekawe jaka będzie frekwencja. Czy ktoś z Forumowiczów się wybiera?
Obserwuj wątek
    • xamel Re: Def Leppard u nas! 04.09.03, 10:54
      tylko 2 ???
      dla mnie 3 do 4
      ale po tym co potem zrobili to ja dziekuje za koncert - w latach 80-tych
      calkiem chetnie ale teraz???
      • t.o.m.e.k Re: Def Leppard u nas! 04.09.03, 11:26
        > ale po tym co potem zrobili to ja dziekuje za koncert - w latach 80-tych
        > calkiem chetnie ale teraz???

Ciekawa jest polityka polskich promotorów - Def Leppard, towar u nas (i w ogóle
        w dzisiejszych czasach) chyba raczej mało chodliwy, zabukowali od razu na dwa
        koncerty. A Deep Purple - właśnie zredukowano z dwóch koncertów do jednego...
        Tak samo Yes w 1999 - chcieli zagrać 2 koncerty w Kongresowej, promotor bał
        się, że umoczy i chciał tylko 1 koncert i w rezultacie nie było nic.
        REM - też chcieli zrobić na stadionie, a skończyło się na Torwarze...
        A to Polska właśnie...
        • Gość: greg Re: Def Leppard u nas! IP: *.man.polbox.pl 04.09.03, 13:01
          t.o.m.e.k napisał:

> REM - też chcieli zrobić na stadionie, a skończyło się na Torwarze...
          > A to Polska właśnie...

I bardzo dobrze, że zrobili na Torwarze. 2 tygodnie przed koncertem sprzedanych
          było 5 tysięcy biletów. Wyobrażasz sobie 5-10 tysięcy ludzi na stadionie
          Gwardii? Ja nie.........
          • t.o.m.e.k Re: Def Leppard u nas! 04.09.03, 13:39
            > I bardzo dobrze, że zrobili na Torwarze. 2 tygodnie przed koncertem
            sprzedanych
            > > było 5 tysięcy biletów. Wyobrażasz sobie 5-10 tysięcy ludzi na stadionie
            > Gwardii? Ja nie.........

Ja tez nie - i nigdy sobie nie wyobrażałem... Za to jestem ciekaw, co sobie
            wyobrażał promotor, który początkowo zabukował stadion...
            Natomiast z jednej niezbyt dobrze to świadczy o wyobraźni polskich promotorów,
            z drugiej strony - czas najwyższy, żeby specyfika polskiej publiczności
            musiałaby zostać poddana jakiejś gruntownej analizie wink
            • Gość: greg Re: Def Leppard u nas! IP: *.man.polbox.pl 04.09.03, 14:10
              t.o.m.e.k napisał:

> > I bardzo dobrze, że zrobili na Torwarze. 2 tygodnie przed koncertem
              > sprzedanych
              > > > było 5 tysięcy biletów. Wyobrażasz sobie 5-10 tysięcy ludzi na stadio
              > nie
              > > Gwardii? Ja nie.........
              >
              > Ja tez nie - i nigdy sobie nie wyobrażałem... Za to jestem ciekaw, co sobie
              > wyobrażał promotor, który początkowo zabukował stadion...
              > Natomiast z jednej niezbyt dobrze to świadczy o wyobraźni polskich
              promotorów,
              > z drugiej strony - czas najwyższy, żeby specyfika polskiej publiczności
              > musiałaby zostać poddana jakiejś gruntownej analizie wink

A tu się z Tobą całkowicie zgadzam
              • Gość: baska Re: Def Leppard u nas! IP: *.sulzer.com 04.09.03, 14:31
                a ja jestem ciekaw gdzie poza polska def leppard zagra jeszcze. czy juz tylko
                do polski przyjechali zagrac do kotleta i nieco do emeryturki dolozyc. do
                polski widze wszyscy jezdza jak juz staja sie niechodliwym towarem na zachodzie
                europy..
                • t.o.m.e.k Re: Def Leppard u nas! 04.09.03, 14:59
                  > a ja jestem ciekaw gdzie poza polska def leppard zagra jeszcze.

Sprawdź na ich stronie - na pewno jest cała rozpiska

> czy juz tylko
                  > do polski przyjechali zagrac do kotleta i nieco do emeryturki dolozyc.

Specjalnie to nie opłacałoby im się przyjeżdżać...

> do
                  > polski widze wszyscy jezdza jak juz staja sie niechodliwym towarem na
                  zachodzie europy..

Chyba tak źle nie jest - vide REM, Iron Maiden, Bjork czy Purple, którzy akurat
                  chodliwi są jak mało kto... Ale faktem jest, że moje dwa najlepsze koncerty
                  roku (czyli Neil Young i Massive Attack) widziałem w Berlinie.
                  Strasznie żałowałem, że nie sprowadzono w zeszłym roku Manic Street Preachers,
                  wstyd, że promotorzy boją się ściągnąć taką murowaną gwiazdę jak Red Hotów sad
                  BYLE TYLKO NIE UMOCZYĆ - to chyba myśl nr jeden, kotłująca się w ich głowach...
                  • Gość: As Re: Def Leppard u nas! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 04.09.03, 15:19
                    No ale jak by mogli umoczyć na Red Hotach, którzy podobno jeśli chodzi o ilość
                    sprzedawanych płyt są najpopularniejszym zagranicznym zespołem w naszym kraju?
                • Gość: greg Re: Def Leppard u nas! IP: *.man.polbox.pl 04.09.03, 15:30
                  Gość portalu: baska napisał(a):

> a ja jestem ciekaw gdzie poza polska def leppard zagra jeszcze. czy juz tylko
                  > do polski przyjechali zagrac do kotleta i nieco do emeryturki dolozyc. do
                  > polski widze wszyscy jezdza jak juz staja sie niechodliwym towarem na
                  zachodzie
                  >
                  > europy..

Mylisz się. Polskie koncerty są częścią trwającej od roku trasy koncertowej po
                  świecie. Grają w najwiekszych halach. Gdyby tego samego dnia nie grała w
                  Warszawie Frank Black (Pixies), to poszedłbym na DL>
                • Gość: Woda Re: Def Leppard u nas! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 16:08
                  Trasa trwa chyba od listopada 02 (z małymi przerwami), ale są całe Stany,
                  Kanada, Japonia, UK i sporo kontynentalnej.
                  Rzeczywiście, polscy promotorzy zaspali jakieś 10 lat, ale dużo osób pójdzie z
                  sentymentu (np. ja).
                  Miło będzie powspominać imprezki młodości i kołysanie do "Love Bites" :o)

Na stronie DL jest tabelka z rozpiską trasy i jest aktywna rubryka "miejsce".
                  Klikam "Spodek" - strona brzydka, a w dziale "imprezy" (albo jakoś tak) jest
                  kalendarz na 2001...
                  Klikam "Torwar" i widzę "ślizgawka całoroczna itd". Żenada. Ładnie się
                  prezentujemy. Chociaż to listopad i ta ślizgawka to nie przez przypadek ;o)
                  Strona własciwego Torwaru ma trochę inny adres, ale to chyba pomyłka
                  webmajstrów i dostarczycieli danych ze strony DL.

A już strona stadionu Łużniki - całkiem przyjemna...
                  Eh, Polsko, Polsko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka