Dodaj do ulubionych

Nowości na CMT

01.10.03, 13:17
Zajrzałam dzisiaj na stronę CMT (Country Music Television - szczęśliwcy, do
których się zaliczam, pamiętają jeszcze europejskie wydanie tej telewizji).

Odkryłam tam ciekawy dział, na których można zapoznać się z nowościami
płytowymi. Każdego dnia jest dokładana nowa piosenka z mającej się ukazać
wkrótce płyty, która można posłuchać - w pełnej wersji i dobrej jakości.
Oto link do strony z płytą Martiny McBride, ale są też inne.

www.cmt.com/av/trackaday/martina.mcbride.jhtml
Z nowej płyty Martiny szczególnie podoba mi się piosenka "In my daughter's
eyes" Polecam.
Obserwuj wątek
    • garthanka Re: Nowości na CMT 14.10.03, 11:21
      Dla wszystkich ,którzy 'choruja' na klimat bozonarodzeniowy cały rok mam dobra
      wiadomosc smileDo konca nie wiem co o tym myslec bo w tym daniu są i rytmy
      karaibskie i country i...dzwoneczki ale jak nie posłuchacie to sie nie
      przekonacie. Spodobał mi sie duet Kennego z Randy Owenem- w 'christmas in
      dixie',taki w starym stylu ,romantyczny....Własnie odszukałam ,ze to tak brzmi
      bo po prostu jest kawałkiem Alabamy z 1985 smile)Jakby to powiedziała Starshine -
      niech zyja starocie wink
      www.cmt.com/av/trackaday/kenny.chesney.jhtml
      • agnes_xxx Re: Nowości na CMT 15.10.03, 13:14
        Ależ miło się tego słucha!!!
        Nie tylko tej piosenki, ale całej płyty. Miałam ochotę usiąść wygodnie przed
        kominkiem i słuchać wink
        Poszperałam trochę po CMT i muszę powiedzieć, że strona ta rozbudza moje
        pragnienia posiadania choć częsci tych płyt, oglądania takich wideoklipów w
        telewizji w dobrej jakości. No ale niestety, te przyjemności zarezerwowane są
        dla Amerykanów...
        Nam pozostaje namiastka w postaci mp3'jek i innych udogodnień internetu.

Tak z innej beczki:
        5 listopada odbędzie się rozdanie Country Music Awards.
        Największym faworytem jest Toby Keith.

• wroobelek Re: Nowości na CMT 18.10.03, 21:40
          Agnes droga, oprócz Ciebie i Garthanki ja się też melduję !! wink)

Zachęcona przez GA i czytając Twój wpis - Agnes, dołączam też swoje 5 groszy ;-
          )) (zbierając tu głos po raz pierwszy).

Otóż nie mogłam się oprzeć, czytając o "Nowościach na CMT" !! ("countrowcy po
          prostu pływają w tym samym sosie" ! wink) )

A przechodząc do rzeczy - też pamiętam te szczęśliwe czasy, kiedy to CMT
          nadawało na Europę !! - i w zasadzie tak na poważnie to od tego się zaczęło !
          (jak był dogodny dostęp do amerykańskiego country). (także również ja dopisuje
          się do tego grona, Agnes !)

A druga analogia - rónież niedawno odkryłam internetowe stronki CMT z
          nowościami płytowymi 'track-a-day', gdzie co dzień ukazuje się nowa piosenka do
          odsłuchania (i po prostu już 'szaleję' !!) wink)
          Po przesłuchaniu świątecznej płytki Kenny'ego Chesney'a trochę się "zamotałam" -
          bo i śnieg, i palmy... wink) Ale jest ona cudnie-nowa i gorąco Świąteczna ! ;-
          ))

Także nie tylko można w ten sposób posłuchać nowości 'sprawdzonych', "starych"
          <w branży> wykonawców, ale też i odkryć nowe głosy "świeżych wykonawców. wink)
          No i co dzień siadam do kompa z nowym apetytem na nowe kawałki ! wink) Te
          udogodnienia internetu są cudne dla uszu i oczu !

pozdrówki countrowe przesyła wróbelek ! wink)
          • garthanka Re: Nowości na CMT 20.10.03, 11:47
            Witaj Wroobelku ,meldunek przyjety, spocznij wink)
            Miło cie tu widzieć nareszcie smile

Chyba za młoda jestem bo ja tych pieknych czasów z CMT nie pamietam wink)
            Za to chetnie posłucham waszych 'kombatanckich' wspomnień w dobrym tego słowa
            znaczeniu smile

Wrzucajcie wszelkie 'apetyczne' kawałki ,bo te przetestowane nadzwyczaj
            smakują :]
            Póki co zajrzyjcie na : www.cmt.com/av/trackaday/gary.allan.jhtml
            choć z pewnością juz znacie te strone ,bo trudno przegapić Gary'ego. Jeden z
            moich ulubionych męskich głosów więc nie mogłam sobie podarowac...
            Polecam "Can't do it today", początek ma coś z ukochanego, mrocznego "smoke
            rings in the dark", a całosc ciekawe brzmienia i hmm to chyba falset jest w
            refrenie smile).
            Czy w "guys like me" słychac akordeon ,czy to moje złudzenie ??

(Tak na marginesie -kto utożsamia się z potrzebą Chesneya ,by na Gwiazdkę mieć
            piękną opalenizne polecam sok z marchewki-doustnie wink,bo samych polskich zim
            nie zamieniłabym na żadne plaże południowych stanów smile)
            • agnes_xxx Re: Nowości na CMT 20.10.03, 18:54
              No ciesze się, że troche tu sie ożywiło, choc jak na razie jesteśmy we trzy
              (przynajmniej tyle sie stawiło do apelu wink )
              No ale lepszy rydz niz nic wink

Chyba wypróbuje tą marchewke, bo moja siostra cioteczna wyglada jak po
              wakacjach na karaibach i twierdzi, że od marchewki właśnie.

Ach - CMT w polskiej telewizji - to było coś pięknego wink
              Pamiętam, że w czasie ferii zimowych pół dnia spedzałam przed telewizorem i
              oglądałam teledyski. Z tamtych czasów utkwiły mi w głowie takie utwory
              jak "What if I said" Anity Cochran i Steviego Warinera i "Broken wing" Mariny
              McBride.

A propos Mariny - czekając na nagrody CMA możemy obejrzeć zwycięzców ACM -
              Academy of Country Music. Oczywiście jest wśród nich Martina.

• garthanka Re: Nowości na CMT 24.10.03, 14:37
                "What if i said" widziałam szcześliwie -bardzo ładny teledysk.
                'Forever and ever amen'Randiego miałam okazje nawet zobaczyc -poznańska PTV3 w
                dniu zeszłorocznych CMA bodajze popełniła ten clip winkA ten jest po prostu
                sliczny smile
                na CMT jesli ktos nie wie ,mozna tez posłuchac radia. wybrałam 'bluegrass
                radio' i trafiłam na 'orange blossom special'wiec pewnie troche tu zabawiewink
                Ale jest też 'CMA radio' :] -mozna sie wprawiać przed uroczystością.

Ech...zarwałabym nawet cała noc dla oglądniecia Rozdania a tu nawet nie ma
                mozliwości dla nadszarpnięcia sobie zdrowia.Ale na 3sat powinna być pózniej
                powtórka.
                póki co pozdrowienia dla "kombatantów' wink
            • wroobelek Re: Nowości na CMT 03.11.03, 20:59
              hejki !! po chwilowej przerwie zjawiam sie na posterunku ! wink)

-a z "kombatanckich" wspomnień to mi sie marzy np. rozdanie nagród CMTA na CMT-
              wirtualnym.........

ale nie byjajmy tak w obłokach... .-))
              ano przesłuchałam Gary'ego, ale mnie bardziej odpowiada głos Josh'a turner'a
              <też był na track-a-day>, choć przyznaję, 'smoke rings in the dark' Allen'a -
              to był kawałek!!

a co do Chesney'a i świątecznej opalenizny - to w tym wzgledzie pozostanę
              konserwatystką wink) - wolę piękne, białe Boże Narodzenie i choinkę zamiast
              palmy... wink)))

oki, chwilowo tyle, i wczytuje się dalej po takiej przerwie
              P.S. a swoją drogą to mi smuno że już czas jakiś na track-a-day nie ma nic
              nowego do posłuchania sad(
              - wroobelek
              • garthanka Re: Nowości na CMT 06.11.03, 13:04
                Witam
                Wróbelku mysle ze fragmenty z Rozdania mogliby zamiescic na stronie -to w
                zasadzie nie jest takie nierealne...moze napisac do redakcji jak sie na to
                zapatruja (chocby po to by sie dowiedziec dlaczego sie nie da... tfu ,tfu ).hmm
                no nie wiem.
                W kazdym razie mozna posłuchać i zobaczyc klipy nagrodzonych smile

Ja póki co przekopuje sie przez artykuły na temat uroczystosci i jedno co jest
                mocno widoczne,ze upłyneła ona pod znakiem Casha i słusznie.
                Szukam muzyki która nagrodzono i tak dalej. Oj mam spore zaległosci wink

Póki co żyłuję 'Baby Jesus is born' GB :]] aż sie nie zedrze pewnie. cos czuje
                ze w tym roku specjalny watek bozonarodzeniowy powstanie całkiem niedługo wink

W zeszłym roku była powtórka CMA w sat3. Ktos moze wie czy tym razem bedzie
                podobnie? Przy okazji -gdzie jeszcze mozna szukac country na kanałach z
                satelity?

• agnes_xxx Re: Nowości na CMT 12.11.03, 17:58
                  Dobrze, że jesteście na bierząco, bo ja trochę nie mogłam. Na szczęście
                  piszecie mi co się dzieje. Więc już po CMA - spojarząłam na stronę, ale nie
                  mam czasu dłużej się na niej zatrzymać - zauwazyłam tylko, że król
                  nominowanych - Toby Keith - obszedł się smakiem - w sumie szkoda, bo jego
                  album "Unleashed" - ( czy jakos tak - nie che mi się sprawdzać wink ) - był
                  całkiem dobry. Casha nie słuchałam, przepraszam wszystkich sympatyków, a
                  szczególnie GA, ale nie lubię staroci (czyli Nelsona i Casha też nie...).

GA pytała się, czy gdzies na satelicie można znaleźć country. Wiem, że na
                  CYFRZE + można - niestety na razie znalazłam tylko radio, ale dość dobre wink
                  Na kanale 84 (muzyka świata, czy coś w tym stylu) podrozdział 6. Poza country
                  jest tam też np. salsa i inne gorące rytmy - też polecam wink
                • wroobelek Re: Nowości na CMT 12.11.03, 22:58
                  ćwir ćwir !! wink)
                  jak macie to sprawdźcie <bo mi juz odłączyli> - ale było country na ONYX-ie -
                  raz w tygodniu godzina, a potem powtarzali.
                  (ja już niestety jestem 'odłączona i od ONYX-u i 3sat gdzie ponoć też cuś jest)
                  papatki ! wink)
                  • garthanka Re: Nowości na CMT 13.11.03, 10:47
                    Dzieki dziewczyny tego 84 kanału bede szukac.
                    Onyx'a tez mnie pozbawili ,cyfry nie mam a 3sat mi zginał gdzieś a nie pamietam
                    numeru kanału ale moze uda mi sie jeszcze odszukac.
                    Wrobelku: moje kombatanckie wspomnienia obejmuja jeszcze country na Onyx'ie wink
                    Tak przyjemnie było sie rozsiąźć, popatrzec i posłuchac...Ech gdzie ten świat
                    zmierza wink)

Co do CMA- w starocie dopiero sie wciagam wiec nie ma co przepraszacwink
                    Ale Agnes powinnas koniecznie posłuchać 'hurt'Casha. Choc to nie jego kawałek
                    to jest niezwykły...Jest cos niepokojacego w tej piosence, chwyta za serce.W
                    najgorszym wypadku zawsze mozesz przeczytac sam tekst ,jesli jestes muzycznie
                    anty wink
                    www.cmt.com/news/events/cma2003/streamathon.jhtml
                    Tak jakos sie złożyło ,ze najmłodsi nie budza mojego entuzjazmu -Rascall
                    Flatts -ale co kto lubi. Nie wchodza mi jakos te boysbandy country...
                    Za to przy 'three wooden crosses" nie mam zadnych obiekcji smile
                    Nie sledziłam poprzednich wygranych ale Jackson to chyba od paru lat na każde
                    CMA na pewniaka przygotowuje przemówienie ? Oj nie, obejrzałam archiwum i
                    okazuje sie ze to dopiero w zasadzie drugi rok.Jesli nie liczyc powodzenia
                    Chattahoochee" w 1993.
                    Przy okazji polecam przejrzenie np:
                    www.cmt.com/news/events/cma2003/past.event.jhtml - nie wszystko znam a
                    chyba warto poszukac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka