bwv1004 Re: Pasja Mykietyna 09.09.08, 16:42 Nic, nie mogliśmy usłyszeć... Kiedy płyta? Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Pasja Mykietyna 09.09.08, 17:20 Ja też nie słyszałam, ale może recenzja jako przystawka? szwarcman.blog.polityka.pl/?p=209 Odpowiedz Link Zgłoś
apfelbaum Re: Pasja Mykietyna 10.09.08, 10:06 No nie bardzo. Muszę to jeszcze przetrawić. Ale chyba zanadto trywialne. apf Odpowiedz Link Zgłoś
antekgrzymala Re: Pasja Mykietyna 24.09.08, 23:18 Nagrałem z radia, w razie czego podzielę się oggiem (o ile można w ten sposób sobie dysponować nagraniem z radia, ktoś wie?). Póki co słuchałem jednym uchem i też mam mieszane uczucia. Ale jeszcze dam szansę jak będę miał najbliższe niecałe dwie godziny na słuchanie w skupieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
joz.krak Re: Pasja Mykietyna 16.11.08, 22:45 Byłem przed chwilą. Były owacje, podobało się. Rozumiem to, bo muzyka jest łatwiej przyswajalna (w stos.do "dawnych mistrzów" jak Lutosławskie etc.). Przyznam że jestem mocno rozczarowany po pozytywnych recenzjach, wg mnie to słaba muzyka, mało wyrafinowana. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak się zawiodłem. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
glowa_do_gory Re: Pasja Mykietyna 05.03.09, 21:39 Byłam na wykonaniu w Krakowie i bardzo mnie poruszyła ta muzyka. Momentami trudna, dla niektórych może kontrowersyjna (chociażby Chrystus - mezzosopran), ale nie pozwalająca wg mnie przejśc obojętnie. Dziwne - ja wikszośc moich znajomych w ogóle nie słyszelismy tam "trywialności"... Odpowiedz Link Zgłoś