IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 10:07
Witam!!!
Wasze ulubione zespoły, płyty, okładki płyt (ważny element!!) z tej wytwórni???
Dla mnie istnienie tego labelu to jedno z najważniejszych wydarzeń w historii
muzyki rockowej. Wiadomo: DCD, Wolfgang Press, Clan Of Xymox, Cocteau Twins
Moje czołówka ulubionych płyt to:
-Nooten&Brook "Sleeps With The Fishes"
-Dead Can Dance "Within THe Realm Of A Dying Sun"
-Clan Of Xymox "Medusa"
-Throwing Muses "University"
-Cocteau Twins "Garlands"
Obserwuj wątek
    • artur.dent Re: 4AD 17.01.02, 10:13
      Gość portalu: greg napisał(a):

> Witam!!!
      > Wasze ulubione zespoły, płyty, okładki płyt (ważny element!!) z tej wytwórni???
      > Dla mnie istnienie tego labelu to jedno z najważniejszych wydarzeń w historii
      > muzyki rockowej. Wiadomo: DCD, Wolfgang Press, Clan Of Xymox, Cocteau Twins
      > Moje czołówka ulubionych płyt to:
      > -Nooten&Brook "Sleeps With The Fishes"
      > -Dead Can Dance "Within THe Realm Of A Dying Sun"
      > -Clan Of Xymox "Medusa"
      > -Throwing Muses "University"
      > -Cocteau Twins "Garlands"

1. Dead Can Dance - ex equo "Within The Realm of A Dying Sun" i "Aion". Muzyka
      DCD zawsze kojarzyla mi sie z ksiazka "Wladca Pierscieni", a teraz prosze - na
      soundtracku do filmu spiewa Lisa Gerard. Doskonaly wybor, Lisa to elf.

2. Clan of Xymox - pierwsza plyta, nastepne nie ruszyly mnie juz tak bardzo...

3. Thievery Corporation - najczesciej zadawane temu duetowi pytanie: "dlaczego
      wydajecie w 4AD"? Ich muza zupelnie nie kojarzy sie z 4AD (mieszanka dubu,
      bossanovy, muzyki hinduskiej i trip-hopu), ale jest znakomita. To obecnie
      najlepszy i najwazniejszy wykonawca w stajni 4AD.

pozdrawiam wszystkich autostopowiczow,
      artur dent
      • Gość: Franz Re: 4AD IP: *.waw.cdp.pl 17.01.02, 12:20
        artur.dent napisał(a):

> 2. Clan of Xymox - pierwsza plyta, nastepne nie ruszyly mnie juz tak bardzo...
        Kurde... ila czasu stracilem na znalezienie tej pierwszej-pierwszej plyty -
        kiedy znalazlem w jakims second-handzie 'Subsequent Pleasures' to prawie
        miałem łzy w oczach smile)

> 3. Thievery Corporation To obecnie
        > najlepszy i najwazniejszy wykonawca w stajni 4AD.
        Goscie są po prostu zajebiści... szkoda tylko że faceci z radia którzy kiedyś
        kreowali gusty i cieszyli nasze uszy muzyką ze znakiem wytwórni
        "Cztery Asy i Dama" teraz bardziej służą wytwórniom płytowym a nie słuchaczom.

Z płytek 4AD polecam jeszsze pierwszy solowy LP Michaela Brooka - w paru utworach
        gra Roger Eno - wierzyć się nie chce ze takie cuda mozna czasem na gitarach
        wycinać smile)
        • artur.dent Re: 4AD 17.01.02, 12:30
          Gość portalu: Franz napisał(a):

> artur.dent napisał(a):
          >
          > > 2. Clan of Xymox - pierwsza plyta, nastepne nie ruszyly mnie juz tak bardz
          > o...
          > Kurde... ila czasu stracilem na znalezienie tej pierwszej-pierwszej plyty -
          > kiedy znalazlem w jakims second-handzie 'Subsequent Pleasures' to prawie
          > miałem łzy w oczach smile)
          >
          > > 3. Thievery Corporation To obecnie
          > > najlepszy i najwazniejszy wykonawca w stajni 4AD.
          > Goscie są po prostu zajebiści... szkoda tylko że faceci z radia którzy kiedyś
          > kreowali gusty i cieszyli nasze uszy muzyką ze znakiem wytwórni
          > "Cztery Asy i Dama" teraz bardziej służą wytwórniom płytowym a nie słuchaczom.
          >
          > Z płytek 4AD polecam jeszsze pierwszy solowy LP Michaela Brooka - w paru utwora
          > ch
          > gra Roger Eno - wierzyć się nie chce ze takie cuda mozna czasem na gitarach
          > wycinać smile)

Oops, pomylilem sie! - mialem oczywiscie na mysli DRUGA plyte Xymox, zatytulowana
          po prostu Clan Of Xymox. A "Subsequent..." nie slyszalem do dzis - pozostaje dla
          mnie tajmnica.

A czy ktos byl moze na koncercie Xymox w Polsce? Byli na festiwalu Marchewka
          gdzies w latach 80. Ja wtedy jeszcze szkrabem bylem smile)) Podzielcie sie
          wspomnieniami!

artur dent
          • Gość: cc Re: 4AD IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 21:15
            artur.dent napisał(a):

>
            > A czy ktos byl moze na koncercie Xymox w Polsce? Byli na festiwalu Marchewka
            > gdzies w latach 80. Ja wtedy jeszcze szkrabem bylem smile)) Podzielcie sie
            > wspomnieniami!
            >
            zagrali dobrze, o ile pamiętam były dwie laski, jedna na basie lub gitarze, jedna
            na klawiszach. wszyscy krzyczeli "a day, a day!!" i dostali na deserwink
            jednak taka muzyka nie sprawdza się w salach typu Hala Gwardii. Marchewka była
            dobra, ale mieszanka zespołów dość niekonsekwentna. Najlepiej wspominam z tamtych
            koncertów występ New Model Army, ale to już inna bajka... .
          • tweed Re: 4AD 21.01.02, 09:49
            artur.dent napisał(a):

>
            > wspomnieniami!

Bylem, bylem. Koncert byl fajny, tylko naglosnienie sali takie, ze nie bylo wiadomo, jaki kawalek graja.
          • Gość: LOLO Re: 4AD IP: 213.25.88.* 22.01.02, 15:06
            artur.dent napisał(a):

> Gość portalu: Franz napisał(a):
            >
            > > artur.dent napisał(a):
            > >
            > > > 2. Clan of Xymox - pierwsza plyta, nastepne nie ruszyly mnie juz tak
            > bardz
            > > o...
            > > Kurde... ila czasu stracilem na znalezienie tej pierwszej-pierwszej plyty
            > -
            > > kiedy znalazlem w jakims second-handzie 'Subsequent Pleasures' to prawie
            > > miałem łzy w oczach smile)
            > >
            > > > 3. Thievery Corporation To obecnie
            > > > najlepszy i najwazniejszy wykonawca w stajni 4AD.
            > > Goscie są po prostu zajebiści... szkoda tylko że faceci z radia którzy kie
            > dyś
            > > kreowali gusty i cieszyli nasze uszy muzyką ze znakiem wytwórni
            > > "Cztery Asy i Dama" teraz bardziej służą wytwórniom płytowym a nie słuchac
            > zom.
            > >
            > > Z płytek 4AD polecam jeszsze pierwszy solowy LP Michaela Brooka - w paru u
            > twora
            > > ch
            > > gra Roger Eno - wierzyć się nie chce ze takie cuda mozna czasem na gitarac
            > h
            > > wycinać smile)
            >
            > Oops, pomylilem sie! - mialem oczywiscie na mysli DRUGA plyte Xymox, zatytulowa
            > na
            > po prostu Clan Of Xymox. A "Subsequent..." nie slyszalem do dzis - pozostaje dl
            > a
            > mnie tajmnica.
            >
            > wspomnieniami!
            >
            > pozdrawiam wszystkich autostopowiczow,
            > artur dent

ja widzialem na zywo Clan of w Bolkowie w 2000 roku na festiwalu "Castle Party"
            zagrali na dziedzincu zamku piastowskiego (wiadomo Dolny Slosk) , wyszli na scene
            jako gwiazda kolo polnocy i grali okolo 2 godzin. na poczatku z plyt hidden faces
            i creatures (czyli z lat 97-99) a potem bylo duzo z medusy. na oficjalnych
            stronach tego festiwalu sa nawet zdjecia z tego koncertu

• kugel Re: 4AD 22.05.02, 10:16
            artur.dent napisał(a):

> Gość portalu: Franz napisał(a):
            >
            > > artur.dent napisał(a):
            > >
            > > > 2. Clan of Xymox - pierwsza plyta, nastepne nie ruszyly mnie juz tak
            > bardz
            > > o...
            > > Kurde... ila czasu stracilem na znalezienie tej pierwszej-pierwszej plyty
            > -
            > > kiedy znalazlem w jakims second-handzie 'Subsequent Pleasures' to prawie
            > > miałem łzy w oczach smile)
            > >
            > > > 3. Thievery Corporation To obecnie
            > > > najlepszy i najwazniejszy wykonawca w stajni 4AD.
            > > Goscie są po prostu zajebiści... szkoda tylko że faceci z radia którzy kie
            > dyś
            > > kreowali gusty i cieszyli nasze uszy muzyką ze znakiem wytwórni
            > > "Cztery Asy i Dama" teraz bardziej służą wytwórniom płytowym a nie słuchac
            > zom.
            > >
            > > Z płytek 4AD polecam jeszsze pierwszy solowy LP Michaela Brooka - w paru u
            > twora
            > > ch
            > > gra Roger Eno - wierzyć się nie chce ze takie cuda mozna czasem na gitarac
            > h
            > > wycinać smile)
            >
            > Oops, pomylilem sie! - mialem oczywiscie na mysli DRUGA plyte Xymox, zatytulowa
            > na
            > po prostu Clan Of Xymox. A "Subsequent..." nie slyszalem do dzis - pozostaje dl
            > a
            > mnie tajmnica.
            >
            > wspomnieniami!
            >
            > artur dent
            Oczywiście, że byłem na tym koncercie, marchewka to byl niezły festiwal. W tym
            samym roku chyba byli równiez new model army. Jakoś w podobnym czasie byli
            równiez wolfgang press, którzy byli znakomici.
            . Wracając do CoX to był chyba 88 rok. Niewiele pamietam, gdyz za bardzo
            integrowałem sie substancjami unicestwiającymi czlowieka. POzdrawiam MKD
      • cupid.stunt Re: 4AD 28.05.02, 15:50
        artur.dent napisał(a):

>
        > 3. Thievery Corporation - najczesciej zadawane temu duetowi pytanie: "dlaczego
        > wydajecie w 4AD"? Ich muza zupelnie nie kojarzy sie z 4AD (mieszanka dubu,
        > bossanovy, muzyki hinduskiej i trip-hopu), ale jest znakomita. To obecnie
        > najlepszy i najwazniejszy wykonawca w stajni 4AD.

thievery corporation wydaja i nagrywaja swoje plyty poprzez wlasna wytwornie
        esl music. ich zwiazek z 4ad jest tylko taki, ze 4ad majac wieksze mozliwosci
        dystrybucyjne i produkcyjne, rozprowadza ich plyty na terenie europy.

> artur dent

• hazet_95 Re: 4AD 17.01.02, 12:27
      Szanowni Państwo, w 4AD dużo ciekawych rzeczy działo
      się trochę wczesniej! Dlatego moja trójca jest
      następująca:
      1. BAUHAUS "In the flat field" - krotko: najlepsza
      płyta jednej z najlepszych kapel ever...
      2. THE BIRTHDAY PARTY "Prayers on fire" - pochwała
      brzydoty i nowe życie tchnięte w skostniały post-punk.
      3. CLAN OF XYMOX "Medusa" - co tu dużo gadać...klasyka
      po prostu...

Brgds - HZ95
    • vic1 Re: 4AD 17.01.02, 12:37
      A było coś takiego jak This Mortal Coil. Chyba też z 4AD, coś w stylu
      supergrupy. Ale bardzo przyjemne było.
      • hazet_95 Re: 4AD 17.01.02, 12:53
        vic1 napisał(a):

> A było coś takiego jak This Mortal Coil. Chyba też z
        4AD, coś w stylu
        > supergrupy. Ale bardzo przyjemne było.

A było, było... "Filigree and shadow" i "It'll end in
        tears" były powalające, a i owszem... "Blood" (dobrze
        pamiętam tytuł?) za to to już klasyczny sequel ze
        wszystkimi tegoż konsekwencjami smile)) Ale na sam czub to
        bym ich jednak nie dał...

Brgds - HZ95
        • Gość: Jack Re: 4AD - do artura Xymox IP: *.gazeta.pl 17.01.02, 13:47
          "Subsequent Pleasures" to tylko 5 utworów w tym "Moscovite Mosquito" znany ze
          składanki(świetnej zresztą) - "Lonely is an eyesore" - pozostałe 4 kawałki w
          stylistyce pierwszej płyty Clan of Xymox wydanej dla 4AD - tylko bardziej
          chropowate, nieobrobione. Płytka jest do kupienia w Red Sun Records wraz z
          dodatkowymi Rare Demos - była reedycja w 1994 i znów w 2001 - drobne 16 euro.
          A koncert na Marchewce 87 to było wielkie wydatrzenie jak dla mnie na tamte
          czasy - z perspektywy czasu oceniam to już bez emocji - ale w latach 80 tych
          koncert kapeli zza granicy zdarzał się raz do roku. Pamietam że odegrali zestaw
          z płyt "Clan of Xymox " i "Medusa" na dokładkę jako nowy kawałek "Blind
          Hearts" - wszystko w ogromnych kłębach dymu - było mokro, z sufitu kapała
          skroplona para wodna bo Hala Gwardii nie ma wentylacji.
          • artur.dent Re: 4AD - do Jack-a Marchewka 17.01.02, 13:59
            Gość portalu: Jack napisał(a):

> "Subsequent Pleasures" to tylko 5 utworów w tym "Moscovite Mosquito" znany ze
            > składanki(świetnej zresztą) - "Lonely is an eyesore" - pozostałe 4 kawałki w
            > stylistyce pierwszej płyty Clan of Xymox wydanej dla 4AD - tylko bardziej
            > chropowate, nieobrobione. Płytka jest do kupienia w Red Sun Records wraz z
            > dodatkowymi Rare Demos - była reedycja w 1994 i znów w 2001 - drobne 16 euro.
            > A koncert na Marchewce 87 to było wielkie wydatrzenie jak dla mnie na tamte
            > czasy - z perspektywy czasu oceniam to już bez emocji - ale w latach 80 tych
            > koncert kapeli zza granicy zdarzał się raz do roku. Pamietam że odegrali zestaw
            >
            > z płyt "Clan of Xymox " i "Medusa" na dokładkę jako nowy kawałek "Blind
            > Hearts" - wszystko w ogromnych kłębach dymu - było mokro, z sufitu kapała
            > skroplona para wodna bo Hala Gwardii nie ma wentylacji.

Wooow, stary, to Ci zazdroszcze - czegos takiego chyba juz sie nie przezyje. No
            bo nawet jak ten upragniony zespol w koncu do Polski przyjedzie, to w koncu
            wydaje ci sie to oczywiste. A wtedy to musialo byc prawdziwe przezycie... Lepsze
            niz np. ten cyrk co odstawiaja pajace z Rammstein wink

artur dent
            • Gość: moler Re: 4AD IP: 193.150.166.* 17.01.02, 15:42
              Throwing Musis - już wymieniane na tym forum ( i oczywiście University)
              Gus Gus - wszystki (nie było tego wiele)
              Wolfgang Press - wszystko
              • Gość: cc Re: 4AD IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 21:20
                Gość portalu: moler napisał(a):

> Wolfgang Press - wszystko

Czy płyta QUEER, to też 4AD? Niezła, ale to już nie to samo co "Legendary...", a
                szczególnie IMHO NAJ NAJlepszy kawałek WPress w klimacie 4AD - "Ecstasy", przy
                którym zawsze odlatuję z tymi wronamiwink))

• Gość: greg Re: 4AD IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 23:32
                  Gość portalu: cc napisał(a):

> Gość portalu: moler napisał(a):
                  >
                  > > Wolfgang Press - wszystko
                  >
                  > Czy płyta QUEER, to też 4AD? Niezła, ale to już nie to samo co "Legendary...",
                  > a

a tak by the way: czy ktoś ma dostęp do pierwszej płyty Wolfgang Press "Burden Of
                  Mules". Jest ona od wielu lat niedostępna, ale może ktoś ma na analogu? Chętnie
                  przegrałbym.
                  A tak poza tym, to jeszcze "Tremble(But My GIrl Doesn't)" i całe "Bird Wood
                  Cage". To jest klasyka

> szczególnie IMHO NAJ NAJlepszy kawałek WPress w klimacie 4AD - "Ecstasy", przy
                  > którym zawsze odlatuję z tymi wronamiwink))
                  >

• hazet_95 Re: 4AD - do artura Xymox 17.01.02, 16:31
            Aktualnie "Subsequent..." dostępna jest w EMPiK-u na
            Marszałkowskiej. Wiem, bo byłem przedwczoraj i
            nabyłem. Tyle, że to bardziej ciekawostka, bo niewiele
            wnosi do dorobku CoX...

Brgds - MW
            • Gość: Jack Re: 4AD - przeszłość IP: *.gazeta.pl 19.01.02, 10:19
              Większość wymienianych przez nas ulubionych artystów z 4AD to przeszłość -
              płyty sprzed 20 - 15 - 10 lat a klimaty w 4AD już obecnie inne . Znalazłem
              wytwórnie Kranky - nazywaną 4AD lat 90-tych - wydającą muzykę ambitniejszą ale
              TE klimaty na mnie najbardziej działają zespoły Godspeed You Black Emperor i
              The Silver Mount Zion.
          • Gość: cc Re: 4AD - do artura Xymox IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 20:09
            Czy na tym jest ta wczesna MEDUSA, którą odegrał Piotr Kaczor Kaczkowski
            dzisiaj w pr III?
    • doolittle Re: 4AD 22.01.02, 13:23
      ja lubię inny nurt obecny w katalogu 4ad:
      1.pixies
      2.throwing muses
      3.lush

• Gość: greg Re: 4AD IP: *.tsp.com.pl 23.01.02, 10:21
        doolittle napisał(a):

> ja lubię inny nurt obecny w katalogu 4ad:
        > 1.pixies
        > 2.throwing muses
        > 3.lush

Owszem, ten nurt jest też niczego sobie, zwłaszcza: Pixies "Doolittle", Throwing
        Muses "Real Ramona", "University" oraz Lush "Spooky". No i jeszcze może
        Belly "King"

• Gość: teddy Re: 4AD IP: 62.233.138.* 25.01.02, 23:26
          A ja lubię najbardziej "tonpressowską" składankę "Lonely As An Eyeshore".I
          Clan, i DECD, i CT i TM i parę innych.
    • Gość: zacek This Mortal Coil IP: *.chello.pl 31.01.02, 01:57
      Jeżeli miałbym wybrać najlepszą płytę 4AD to byłaby to chyba Filigree&Shadow.
      Właściwie wszystkie trzy płyty wydane pod szyldem TMC są pyszne, a co
      najważniejsze wszystkie trzy bronią się muzyką i realizacją dźwięku dziś po
      20,17 i 11 latach. Czego niestety nie można powiedzieć o niektórych starych DCD
      i CT (sam jestem zagorzałym miłośnikiem Lisy Gerrard, ale słuchanie pierwszych
      dwóch płyt DCD lub CT przychodzi mi teraz z niejakim trudem)
      Szczególna opieka producencka Ivo Watts-Russell'a uczyniła z płyt This Mortal
      Coil jednymi z najlepiej zrealizowanych projektów lat 80-tych. To dziś, po
      rewolucji, jaka się dokonała w studiach nagraniowych w latach 90-tych widać
      (słychaćsmile szczególnie.
      Samo czytanie listy wykonawców/autorów jest dziś dla mnie przeżyciem. No bo
      kto, oprócz maniaków pamięta dziś o Dif Juz czy Shellyan Orphan ???

Ale, gdyby ktoś zapytał co w dokonaniach 4AD było najważniejsze? Odpowiem:
      PIXIES - grupa kompletnie w Polsce niedoceniona, a według wielu najważniejsze
      zjawisko w amerykańskim rocku od Velevet Underground. Posądzanie Cobaina o
      plagiat jest może bzdurą, ale o daleko posuniętą "inspirację" i owszem...

Na koniec z innej beczki. Może magia 4AD brała się też stąd, że wytwórnia nie
      krreowała artystów, a szukając nowych twarzy nie myślano o produkcie, tylko o
      muzyce ? No bo kto dziś postawiłby na tak (mówiąc wprost) nieurodziwe artystki,
      jakie nagrywały dla 4AD ? smile
      • Gość: paulka2 Re: This Mortal Coil IP: *.tc.ph.cox.net 31.01.02, 03:57
        Wszystko DCD, Cocteau Twins, i X-mall Deutschland
    • Gość: Jenny 4AD = AD4? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 18:30
      Ja za bardzo nie wiem o czym tu piszecie, ale chcialam sie spytac:
      czy 4AD ma cos wspolnego z tytulem plyty moich ukochanych ICH TROJE AD4?
      • Gość: paulka2 Re: 4AD = AD4? IP: *.tc.ph.cox.net 31.01.02, 18:49
        Nie ma NIC wspolnego.I chwla Bogu....
      • Gość: greg Re: 4AD = AD4? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 15:43
        Gość portalu: Jenny napisał(a):

> Ja za bardzo nie wiem o czym tu piszecie, ale chcialam sie spytac:
        > czy 4AD ma cos wspolnego z tytulem plyty moich ukochanych ICH TROJE AD4?

O Boże, czy nawet tutaj muszą się pojawić fani tego wybryku natury jakim jest
        taka kupa śmiecia czyli Ich TRoje?
        • Gość: teddy Re: 4AD = AD4? IP: 62.233.138.* 01.02.02, 18:47
          Czy to nie Twoja redakcja zamieściła spory materiał o ICh Troje?
          • Gość: greg Re: 4AD = AD4? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 21:23
            Gość portalu: teddy napisał(a):

> Czy to nie Twoja redakcja zamieściła spory materiał o ICh Troje?

Owszem, ale nie ja to zrobiłem i pragnę zaznaczyć, że nie ukazał się on u mniesmile
            Ja rozumiem, że ludzie słuchają tego g...na, ale czy już nawet święta nazwa 4AD
            musi im się kojarzyć z tymi palantami?

• Gość: Flak Re: 4AD = AD4? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 11:16
              Gość portalu: greg napisał(a):

>
              > Owszem, ale nie ja to zrobiłem i pragnę zaznaczyć, że nie ukazał się on u mnie:
              > )
              > Ja rozumiem, że ludzie słuchają tego g...na, ale czy już nawet święta nazwa 4AD
              >
              > musi im się kojarzyć z tymi palantami?
              >

Greg!
              To co to za redakcję Ty reprezentujesz????

• Gość: greg Re: 4AD = AD4? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 21:05
                Gość portalu: Flak napisał(a):

> Gość portalu: greg napisał(a):
                >
                >
                > >
                > > Owszem, ale nie ja to zrobiłem i pragnę zaznaczyć, że nie ukazał się on u
                > mnie:
                > > )
                > > Ja rozumiem, że ludzie słuchają tego g...na, ale czy już nawet święta nazw
                > a 4AD
                > >
                > > musi im się kojarzyć z tymi palantami?
                > >
                >
                >
                > Greg!
                > To co to za redakcję Ty reprezentujesz????

To akurat nie jest ważne. Ważne jest to, że wypowiadam się w swoim prywatnym
                imieniu, do czego mam prawo. Takie mam zdanie na temat Ich Troje i . Ten zespół
                jest zakałą polskiej muzyki.

• Gość: Flak Re: 4AD = AD4? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 11:03
                  Ale ja sie zgadzam z Tobą!
                  I pytam ze zwykłej ciekawości...
                  Moze Ty jakis sławny jesteś...
    • kugel Re: 4AD 22.05.02, 09:53
      Modern english, no i oczywiście Birthday party.
      • Gość: Miecio Re: 4AD IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 10:41
        kugel napisał(a):

> Modern english, no i oczywiście Birthday party.

Birthday Party nagrali dla $AD tylko pierwszą, nienajlepszą płytę. Sprawdzsmile))

• Gość: Jack Re: 4AD IP: *.pl / *.gazeta.pl 22.05.02, 11:01
          Gość portalu: Miecio napisał(a):

> kugel napisał(a):
          >
          > > Modern english, no i oczywiście Birthday party.
          >
          > Birthday Party nagrali dla $AD tylko pierwszą, nienajlepszą płytę. Sprawdzsmile))

Birthday Party nagrali dla 4AD "Prayers On Fire" - i dla mnie właśnie ona jest
          najlepsza, ale także LP " Junkyard" i kilka EP min. świetną "The Bad
          Seed " ....Sprawdz wink))
      • Gość: Brunon Re: 4AD IP: *.kawo1.RWTH-Aachen.DE 23.05.02, 22:29
        Nie mozna zapomiec ze w tej wytworni fonograficznej swoj muzykalny debut dal
        Bauhaus z plyta "In The Flat Field", pionier muzyki Gothic. Tu zaczeli swoja
        dzialalnosc tez The The. Pomimo ze oblicze 4AD w latach 90 sie zdecydowanie
        zmienilo, zaistnialo kilka grup ktore kontynowaly dziedzictwo lat 80, na
        pierwszej lini The Hope Blister, reinkarnacja This Mortai Coil.
        • kugel Re: 4AD 26.05.02, 00:41
          Jeszcze the Bolshoismile)
          • Gość: Miecio Re: 4AD IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 12:13
            kugel napisał(a):

> Jeszcze the Bolshoismile)

Bolshoi nie nagrywali dla 4ADsmile)
            • Gość: greg Re: 4AD IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 19:02
              Gość portalu: Miecio napisał(a):

> kugel napisał(a):
              >
              > > Jeszcze the Bolshoismile)
              >
              >
              > Bolshoi nie nagrywali dla 4ADsmile)

Tylko dla Beggars Banquetsmile
              • kugel Re: 4AD 26.05.02, 20:28
                Prowokacja!!! hahaha Beggars Banquett to też niezła wytwórnia, ale czujność
                zachowaliście!! i o to mi chodziłosmile))Pozdrawiam MKD
    • afek Re: 4AD 27.05.02, 00:31
      Jak miło przypomnieć sobie nazwy tych zespołów. Najwięcej słuchałem Clan of
      Xymox, później Wolfgang Press i Pixies.
    • Gość: des Re: 4AD IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 14:36
      GUSGUS - dźwięki trochę inne, prosto z Islandii. Niezwykła grupa, niezwykła
      muzyka choć nagrali dopiero 3 płyty [w tym jedna jakby nie GusGus]

zawsze DCD, Throwing Muses, Cocteau Twins, This Mortal Coil...

nie pamiętam czy przypadkiem wspaniały zespół, Swans, nie był z 4AD?
      • Gość: Miecio Re: 4AD IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 15:03
        Gość portalu: des napisał(a):

>
        > nie pamiętam czy przypadkiem wspaniały zespół, Swans, nie był z 4AD?

Nie był.
      • Gość: Patti Re: 4AD IP: *.localdomain / 192.168.71.* 28.05.02, 08:44
        Gość portalu: des napisał(a):

> GUSGUS.....choć nagrali dopiero 3 płyty [w tym jedna jakby nie GusGus]

Która ?
        • kugel Re: 4AD 28.05.02, 18:47
          Zapomniałem o wspaniałym folklorze z islandii, czyli gus gus, zaraz sobie
          włączesmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka