Dodaj do ulubionych

No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk :-(

03.11.03, 22:49
Dziś, w obecności kilku innych osób (które zapewne podzielą się wrażeniami),
usłyszałem, jak zespół No Doubt profanuje piękny utwór grupy Talk Talk "It's
My Life". Szczerze mówiąc, nie wyobrażałem sobie, że ten kawałek można aż tak
spieprzyć. Rozumiem, że grupa No Dobut nie ma własnych pomysłów na dobre
kompozycje, ale miałbym prośbę, by się odp-----liła od pewnych utworów.
Wykonanie jest po prostu żałosne, baba piszczy, a podkład jak z podrzędnego
klubu karaoke dla głuchoniemych. Jak już chcą mieć w repertuarze utwór "It's
My Life", niech sobie przerabiają Dra Albana. Żałość i tyle.
Obserwuj wątek
    • aislinn Re: No Doubt - przeróbka 'It's My Life' Talk Talk 03.11.03, 23:15
      Ja powiem tak - niby każdemu wszystko wolno,i tak dalej...ale dziś,usłyszawszy
      to cos (inaczej nie umiem nazwać tego, hmm, wykonania) po prostu odpadłam,
      umarłam, uszy mi zwiędły, nie wiem co jeszcze. a tak na poważnie - przykro mi
      sięzrobiło, bo Talk Talk lubiębardzo, a to , co No Doubt zrobiło z tym
      utworem ,zakrawa na morderstwo ze szczególnym okrucieństwem. I co więcej - jak
      słusznie (chyba) zauważyliśmy z kolegą wyżej podpisanym i parom innymi osobami,
      obawiam isę, że to cosbędzie lansowane, i nie zginie bez echa jak wiele tego
      typu, pożal sięboże, produkcji. Grajcie sobie swoje własne łajno,ale zostawcie
      dobre kompozycje w spokoju, zwłaszcza te, które oprócz nut miały w sobie
      duszę , gdy wykonywał je "pierwotny" wykonawca.
    • Gość: Ramelov Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 04.11.03, 20:06
      Usłyszałem dzisiaj i... mi się podoba smile Ja po prostu lubię wokal Gwen
      Stefani i już. Nie wydaje mi się, żeby nastapiła tu jakaś profanacja tego
      utworu. Zresztą nie jestem fanem zespołu Talk Talk - może wynika to także z
      tego.
      Co do No Doubt niegdyś bardzo podobała mi się płyta "Tragic Kingdom". Później
      poszli w kierunku muzycznym, który mnie nie interesował, ale czasami słyszałem
      gdzies ich kawałki i z przyjemnością słuchalem wokalu Gwen smile Szkoda, że
      teraz zaczęli grać tylko ska, dance-halle i inne rzeczy, których nie trawię.
      • cze67 Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 04.11.03, 20:07
        To było No Doubt? Słyszałem dzisiaj przy śniadaniu, ale myślałem, że to
        Britni...
        • ilhan Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 04.11.03, 20:13
          Przyjdzie Ajhołp i was wszystkich pobije smile

Ale szczerze mówiąc, to mi się też bardzo nie podobało.
          • vulture Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 04.11.03, 20:31
            ilhan napisał:

> Przyjdzie Ajhołp i was wszystkich pobije smile
            >
            > Ale szczerze mówiąc, to mi się też bardzo nie podobało.

Nie lubiłem nigdy No Doubt, ale teraz nie lubię ich jeszcze bardziej. Tyle mogę
            powiedzieć. Jedyny pozytyw jest tego taki, że jeśli rzesza przygłuchych
            małolatów kupi to gówno, Mark Hollis będzie miał na wódkę.
      • Gość: niunka20 Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 11:19
        Ta piosenka w wykonaniu No Doubt jest świetna, bardzo mi się podoba, słucham
        ją kilkarazy dziennie. Polecam też inne kawałki tej oryginalnej i jedynej w
        swoim rodzaju grupy. Na www.nodoubt.com można oglądać ich wszystkie klipy, mój
        muzyczny faworyt to "Ex-girlfriend", ale w tej zacofanej Polsce chyba nikt się
        nie poznał na tym kawałku, bo wszyscy chcieli usłyszeć drugie don't speak...
        żałosne.
        • Gość: Vulture do Niuńki IP: *.chomiczowka.net.pl 23.11.03, 11:31
          Gość portalu: niunka20 napisał(a):

> Ta piosenka w wykonaniu No Doubt jest świetna, bardzo mi się podoba, słucham
          > ją kilkarazy dziennie. Polecam też inne kawałki tej oryginalnej i jedynej w
          > swoim rodzaju grupy. Na www.nodoubt.com można oglądać ich wszystkie klipy,
          mój
          > muzyczny faworyt to "Ex-girlfriend", ale w tej zacofanej Polsce chyba nikt
          się
          > nie poznał na tym kawałku, bo wszyscy chcieli usłyszeć drugie don't speak...
          > żałosne.

Ech, to nie chodzi o drugie "Don't Speak". Mi się ten zespół nie podoba,
          a "Don't Speak" już najmniej, ale np. nie wyłączałem, jak leciało "Sunday
          Morning" - całkiem sympatyczny utwór. Natomiast takie rzeczy jak "Hey Baby"
          czy "Hella Good" chyba nie tylko w Polsce uznano za knoty...

A co do przeróbki Talk Talk, zdania nie zmieniam.

Pozdrawiam
    • Gość: Prostak Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 20:35
      Moim zdaniem No Doubt nagrało bardzo udaną wersję piosenki "It's my life" z
      repertuaru Talk Talk, jednakże ciężko zadowolić rzeszę samozwańczych
      pseudokoneserów i arcyznawców muzyki rozrywkowej, jakich na tym forum nie
      brakuje.
      • Gość: aislinn Re: No Doubt - przeróbka 'It's My Life' Talk Talk IP: *.spray.net.pl / 192.168.1.* 04.11.03, 20:39
        Fajnie, że powiedziałeś coś na temat Twojego zdania o tym wykonaniu, tylko tak
        naprawdę po co ten komentarz potem ? Forum nie służy tylko do wyrażania
        pozytywnych opinii.
      • ilhan Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 04.11.03, 20:39

A MOIM ZDANIEM nagrało nieudaną. I też Cię mogę nazwać pseudoznawcą, żaden
        problem.
    • Gość: Ramelov Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 04.11.03, 22:42
      Problem polega na tym, że ta wersja niewiele różni się od oryginału.
      Szczególnie jesli chodzi o podkład muzyczny!!! To nie tylko moje zdanie -
      własnie czytałem w sieci na anglojęzycznej stronie taką recenzję tego singla.
      Inny jest tylko wokal.
      Ci którzy nie lubią tego kawałka musza się przygotować na zapewne częste jego
      puszczanie na antenach radiowych. Singielek już odnotował najwyższy debiut na
      liście singli Billobardu. Wielu małolatów, którzy nie znają oryginału zapewne
      oszaleje na punkcie tego kawałka w wykonaniu... "No Doubt" smile dobre
      posunięcie zespołu związane bodajże z wydaniem płyty typu "the best of"
      • Gość: Vulture Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.chomiczowka.net.pl 04.11.03, 23:02
        Niewiele się różni w tym sensie, że aranżacja jest podobna, bo wykonanie już
        niezupełnie...
        • ihopeyouwilllikeme Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 05.11.03, 11:04
          Powiedzcie lepiej gdzie to można usłyszeć...
          • ihopeyouwilllikeme Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 05.11.03, 11:06
            Nie słyszałem tej wersji, ale jeśli jest w stylu płyty " Rock Steady " to
            zgadzam się z krytyką.... z ogromnym żalem. I proszę się nie wyrażać na temat
            ich twórczości, bo jeśli znacie tylko ww. płytę to gówno znacie. Pozdrowienia.
            • vulture Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 05.11.03, 18:12
              Nie interesuje mnie zawartość "Rock Steady" (słyszałem album, ale nie
              zapamiętałem nic szczególnego, a single były takie se). Interesuje mnie to, że
              z powodu czyjegoś braku pomysłów masakruje się ładne piosenki.

Aha, można to usłyszeć w gównianych radiach typu RMF.
              • Gość: jack9 Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: 80.51.237.* 05.11.03, 18:20
                Niestety ja również miałem nieprzyjemność usłyszeć jak i zobaczyć tę
                przeróbkę - żałuje że włączałem TV - ta wersja sprawia ze inaczej patrzę na
                oryginalne wykonanie, rzuca nie nie swój partacki cień...fuck...
              • ihopeyouwilllikeme Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 08.11.03, 14:41
                vulture napisał:

>(słyszałem album, ale nie zapamiętałem nic szczególnego, a single były takie se

Masz zupełną rację, a single nie były " takie se " tylko do dupy. Powtarzam:
                niestety...

> Aha, można to usłyszeć w gównianych radiach typu RMF.

Dzięki za info.
                • Gość: Vulture widziałem teledysk IP: *.chomiczowka.net.pl 12.11.03, 05:23
                  Nieco próbuje ratować sytuację, bo jest na jajo, ale i tak poleciłbym pani Gwen
                  Stefani dłuższy urlop. It's my life, don't you forget.
                  • ihopeyouwilllikeme Re: widziałem teledysk 12.11.03, 11:03
                    K... ja wczoraj cały dzień spędziłem na słuchaniu na zmiane radia zet i rmf fm
                    żeby to znaleźć, w związku z czym dostałem pod wieczór mdłości i nie mogłem
                    spać, a ten se już teledyski ogląda sad((!!! Oczywiście mi się nie udało tego
                    posłuchać smile)) To jest ta k... sprawiedliwość smile))
                    • Gość: Vulture Ajhołpie IP: *.chomiczowka.net.pl 12.11.03, 15:18
                      Ale ja naprawdę wolałbym tego ani nie słyszeć, ani nie widzieć...
    • madee1 Re: No Doubt - przeróbka 'It's My Life' Talk Talk 13.11.03, 12:38
      Dziś o 6.50 w Trójce było. Posłuchałam sobie jeszcze raz, no i niestety,
      przykre to...
      • gregkor Re: No Doubt - przeróbka 'It's My Life' Talk Talk 13.11.03, 12:50
        Ja jeszcze nie słyszał tej przeróbki....a oryginał to piękna piosenka..
        • Gość: Vulture Re: No Doubt - przeróbka 'It's My Life' Talk Talk IP: *.chomiczowka.net.pl 13.11.03, 21:38
          gregkor napisał:

> Ja jeszcze nie słyszał tej przeróbki....

Bo jeszcze składanki nie dostał. Ale dostanie, buehehe.
      • ihopeyouwilllikeme Re: No Doubt - przeróbka 'It's My Life' Talk Talk 13.11.03, 22:22
        madee1 napisała:

> Posłuchałam sobie jeszcze raz

Jeszcze raz ???!!! Grrrr...!!!!!!!!!!!!smile)
        • vulture Re: No Doubt - przeróbka 'It's My Life' Talk Talk 13.11.03, 22:23
          Ajhołp, w poniedziałek Forumowicze (niektórzy) dostaną ode mnie to coś na
          składance...
          • Gość: ais Re: No Doubt - przeróbka 'It's My Life' Talk Talk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 17:02
            uff, nie dostanę, jak dobrze tongue_out
            • vulture Re: No Doubt - przeróbka 'It's My Life' Talk Talk 14.11.03, 17:03
              Gość portalu: ais napisał(a):

> uff, nie dostanę, jak dobrze tongue_out

Nie będzie Cię? Aha, to Ci odłożę.
              • Gość: ais Re: No Doubt - przeróbka 'It's My Life' Talk Talk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 17:09
                ależ nie kłopocz się ;PPP

Jakbym wiedziała, że składankę mozna od razu opylić na pobliskiej ulicy to bym
                przyszła smile
    • lord_jack Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 14.11.03, 16:46
      w końcu usłyszałem no niezłe pociągnięcie marketingowe murowany przebój kasa za
      darmo mam nadzieje że Talk Talk też na tym zarobią - jedno mnie wkurza że nasi
      prezenterzy radiowi jak zwykle nie pamiętają kto naprawdę to napisał ale to
      typowe jak ich troje skatowło Die Totenhosen to nikt nie powiedział czyj to
      wałek zagwarantował im zdobycie rynku
    • gregkor Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 18.11.03, 08:35
      Faktycznie to przeróbka to jedna wielka chujnia bez wyrazu!!!!!!
    • pannadavis Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 18.11.03, 18:35
      widziałam teledysk 3 dni temu. syf na kółkach.
      • Gość: K@RoL!Nk@ Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: 80.48.41.* 19.11.03, 18:22
        pannadavis napisała:

> widziałam teledysk 3 dni temu. syf na kółkach.

Też widziałam (poprawka-oglądam co chwilę, bo na muzycznych stacjach nie
        sposób sie uchronic od tego teledysku smile) Za młoda jestem, żeby znać
        oryginał, a ta wersja... Cóż... Arcydzieło to nie jest big_grin
        • kwiat_paproci Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 19.11.03, 18:26
          a ja bardzo lubię oryginalne wykonanie Talk Talk i wkurza mnie jak ktoś się
          zabiera za przerabianie moich ulubionych piosenek(to samo miałam z Tatu i
          Smithami).Wymyślcie karę jaką zadalibyście za nieudane przeróbki takich
          utworów...
          • Gość: Vulture kara IP: *.chomiczowka.net.pl 19.11.03, 18:32
            kwiat_paproci napisała:

> Wymyślcie karę jaką zadalibyście za nieudane przeróbki takich
            > utworów...

Godzina z piosenkami Anny Jurksztowicz?
            • kwiat_paproci Re: kara 19.11.03, 18:38
              a w miare zwiększania się kaszaniastości utworu kolejne,a dla najwytrwalszych
              w robieniu z muzyki pasztetu bonus w postaci seansu z nagranymi na kasecie VHS
              wszystkimi odcinkami programu"Śpiewające fortepiany"...
            • Gość: boob Re: kara IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 19:35
              Godzina z piosenkami Anny Jurksztowicz
              Z czym to się je?
    • Gość: Rhode Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.03, 16:30
      a ja uważam, że wersja jest UDANA! Nie róbmy z twórczości kultowych artystów
      ołtarzyków, do których można się tylko modlić. Szanuję i bardzo lubię zespół
      Talk Talk i cieszę się, że zespół taki jak No Doubt wziął się za przeróbkę ich
      pieśni.
      Dzięki temu polubiłem jeszcze bardziej oryginał i wogóle odgrzebałem go by
      posłuchać raz jeszcze. Czy to już nie dużo, że dzięki przeróbkom wracamy do
      kawałka dobrej muzyki sprzed lat?
      Kiedy ostatni raz słuchaliście Talk Talk, przyznać się!
      Myślę że panowie z tego wielkiego zespołu nie obrażą się za wykonanie Gwen
      Stefani, myślę że jest ona wystarczająco silną osobowością sceniczną aby unieść
      ciężar i zrobiła to na swój sposób. Piosenka zagrana nowocześnie, fajne
      brzmienie i ekspresyjny wokal. Radzę posłuchać kawałka na słuchawkach i
      przysłuchać się produkcji.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Ramelov Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: 195.114.189.* 22.11.03, 17:36
        Dla mnie z kolei zespół Talk Talk to nie jest nic wielkiego, a juz szczególnie
        nie jest to jakiś zespół który miałbym darzyć jakimś boskim uwielbieniem.
        Zrobieniem coveru ich kawałku nie jest więc dla mnie żadnym świętokradztwem.
        Jak już pisałem powyżej cover w wykonaniu No Doubt mi się podoba. Z pewnością
        różni się od fali hip-hopowych i dance'owych przeróbek słynnych utwórów. Takie
        kawałki to jest dopiero koszmar. Cover No Doubt zdecydowanie wyróżnia się od
        tych produkcji. Wartością dodaną jest tu przede wszystkim charakterystyczny
        wokal Gwen Stefani. W trzeźwej ocenie tego coveru na forum przeszakadza - moim
        zdaniem - nieco snobistyczna atmosfera tutaj panująca
        • Gość: Rhode Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.03, 18:26
          Zgadzam się. Pomniki, świątynie, nietykalne monumenty muzyki rozrywkowej,
          święte prawdy, nieporuszone marmury muzycznych wizji a Gwen ze swoim głosem i
          charyzmą portafiłaby zaśpiewać nawet "Parostatek" Krawczyka.
          • vulture P.S. 22.11.03, 21:32
            Gość portalu: Rhode napisał(a):

> Gwen ze swoim głosem i
            > charyzmą portafiłaby zaśpiewać nawet "Parostatek" Krawczyka.

To niech śpiewa "Parostatek". Proszę bardzo.
      • vulture Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 22.11.03, 21:31

> a ja uważam, że wersja jest UDANA! Nie róbmy z twórczości kultowych artystów
        > ołtarzyków, do których można się tylko modlić.

Żaden ołtarzyk. Zjebano ładną piosenkę po prostu.

> Kiedy ostatni raz słuchaliście Talk Talk, przyznać się!

Jakiś miesiąc temu.

> Myślę że panowie z tego wielkiego zespołu nie obrażą się za wykonanie Gwen
        > Stefani, myślę że jest ona wystarczająco silną osobowością sceniczną aby
        unieść
        >
        > ciężar i zrobiła to na swój sposób.

Trochę jej na nogę upadło.

>Piosenka zagrana nowocześnie, fajne
        > brzmienie i ekspresyjny wokal. Radzę posłuchać kawałka na słuchawkach i
        > przysłuchać się produkcji.

Wkładam sobie słuchawki, jak słyszę, że to leci. I włączam Talk Talk.

> Pozdrawiam.

Ja również.
      • ilhan Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 22.11.03, 21:38

> Kiedy ostatni raz słuchaliście Talk Talk, przyznać się!

Dwa miesiące temu, maksymalnie trzy. Dziękuję bardzo za takie "przypominanie"
        mi o muzyce. Mam jeszcze wcale dobrą pamięć.
      • niunka20 Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 23.11.03, 11:36

> a ja uważam, że wersja jest UDANA! Nie róbmy z twórczości kultowych artystów
        > ołtarzyków, do których można się tylko modlić. Szanuję i bardzo lubię zespół
        > Talk Talk i cieszę się, że zespół taki jak No Doubt wziął się za przeróbkę
        ich
        > pieśni.

Zgadzam się w 100%. Poza tym besztanie zespołu i tym samym obrażanie ich fanów
        jest przejawem muzycznej nietolerancji i ukrytych kompleksów.
    • Gość: Prostak Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.03, 22:30
      Moim zdaniem to najlepszy kawałek No Doubt od czasu "Don't Speak".

No ale oczywiście Vulture wie najlepiej i się lepiej zna od wszystkich na tym
      forum, więc nie wolno się z nim spierać, bo wyśmieje, a razem z nim całe
      forumowe Towarzystwo Wzajemnej Adoracji.
      • Gość: Prostak Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.03, 22:33
        A jak chcecie posłuchać spierdolony na maxa cover to polecam

www.bbc.co.uk/totp/artists/g/girls_aloud/video/girls_aloud_jump_temp.ram
        • niunka20 Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 23.11.03, 11:38
          www.nodoubt.com/music/index.html
        • niunka20 Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 23.11.03, 11:43
          Gość portalu: Prostak napisał(a):

> A jak chcecie posłuchać spierdolony na maxa cover to polecam

Podałeś zły adres, stolcu.
          • Gość: Prostak Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 11:47
            Dobry adres, bo u mnie działa.
      • Gość: Vulture O, Beznadzieja is back. IP: *.chomiczowka.net.pl 22.11.03, 22:34
        Gość portalu: Prostak napisał(a):

> Moim zdaniem to najlepszy kawałek No Doubt od czasu "Don't Speak".

Tak, to prawda. "Don't Speak" też było do dupy.
        • rhode Re: O, Beznadzieja is back. 23.11.03, 09:59
          i jak tu dyskutować z kolegą Vulture, który sam jest dupą o dupowatości dokonań
          artystycznych innych jednostek ludzkich?
          • vulture Re: O, Beznadzieja is back. 23.11.03, 10:04
            rhode napisał:

> i jak tu dyskutować z kolegą Vulture, który sam jest dupą o dupowatości
            dokonań
            >
            > artystycznych innych jednostek ludzkich?

Nie dyskutować, zamknąć się, zwłaszcza jeśli się nie ma do powiedzenia nic na
            temat, tak jak dupa rhode.
            • rhode Re: O, Beznadzieja is back. 23.11.03, 10:13
              dziękuję za komplementsmile lubię cię za twoje posty na forum, pokazują mi
              znaczenie pojęcia:
              "sfrustrowany, skrzywdzony dupek - krytykant"
              myślę, że jeszcze trochę brakuje ci do "ideału" ale zbliżasz się do niego z
              szybkością piosenek grupy Napalm Death za starych, dobrych czasów.
              • Gość: Vulture nie warto dyskutować z palantami IP: *.chomiczowka.net.pl 23.11.03, 10:19
                którzy nawet niczego nie potrafią napisać o muzyce, więc pozwolę sobie
                zakończyć tę błyskotliwą wymianę zdań

----
                "co w życiu osiągnęliście?"
                • rhode Re: nie warto dyskutować z palantami 23.11.03, 10:23
                  dziękuję Ci.
                  wolę jak "błyszczysz" "wypowiadając się" o MUZYCE.
                • Gość: Prostak Re: nie warto dyskutować z palantami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 11:40
                  > "co w życiu osiągnęliście?"

No właśnie, co ty osiągnąłęś? Pewnie jesteś niespełnionym muzykiem, który
                  myślał, że zrobi karierę w showbusinessie, ale wytwórnie płytowe cię olały, a
                  na castingach do "Idola" zostałeś wyśmiany i teraz jedyną formą samorealizacji
                  jaka ci pozostała, jest wylewanie żółci na forum.
                  • Gość: Vulture "co w życiu osiągnęliście?" IP: *.chomiczowka.net.pl 23.11.03, 11:48
                    big_grin

To tytuł jednego z archiwalnych wątków, założonych przez osobę, która maniacko
                    dopisuje się pod różnymi nickami do wszystkiego, co napiszę. Wątku, oczywiście,
                    niezwiązanego z muzyką.

Aha, a ja śpiewam co najmniej tak zajebiście jak Patrycja Markowska big_grin
    • mandalay00 Re: No Doubt - przeróbka 'It's My Life' Talk Talk 23.11.03, 12:37
      Ich wersja jest tragiczna. Nawet jeszcze daloby sie przezyc zwrotke, ale
      refren - Gwen okropnie tam skrzeczy, brrsad Najgorsze, ze wiekszosc moich
      znajomych, ktorym ta piosenka sie podoba nie zna oryginalu i nie wie, ze to
      coversad
    • Gość: ANKAra Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: 81.18.207.* 19.12.03, 12:46
      Piosenka jest spox, klip całkiem fajny. Rozumiem, że nie rzuca na kolana, ale
      bez przesady...
      • vulture Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 19.12.03, 17:52
        Gość portalu: ANKAra napisał(a):

> Piosenka jest spox, klip całkiem fajny. Rozumiem, że nie rzuca na kolana, ale
        > bez przesady...

Mnie rzucają na kolana twoje wpisy w co drugim wątku, dotyczące muzyki, na
        której się nie znasz. No i są spox, całkiem fajne.
        • ihopeyouwilllikeme Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 19.12.03, 17:54
          vulture napisał:

> Mnie rzucają na kolana twoje wpisy w co drugim wątku, dotyczące muzyki, na
          > której się nie znasz. No i są spox, całkiem fajne.

Ależ Vulturze, przecież wszyscy mają prawo pisać na forum!smile) Wyluzuj trochę :-
          ))))))
          • vulture Ajhołp... 19.12.03, 17:58
            Ale już nawet JA takich głupot nie wypisuję we wszystkich wątkach po kolei.
          • ihopeyouwilllikeme Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk 19.12.03, 18:00
            ihopeyouwilllikeme napisał:

> Ależ Vulturze, przecież wszyscy mają prawo pisać na forum

Oczywiscie z wyjątkiem tych, którzy nie lubią Beaty smile))
    • Gość: Greg F. Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.pl 20.12.03, 11:03
      No Doubt przerobili kawałek z wcześniejszego, bardziej tanecznego okresu
      działalności Talk Talk, a ja ciekaw jestem, czy znajdzie się wykonawca, który
      weźmie na warsztat jakąś bardziej wyrafinowaną kompozycję z późniejszych płyt
      Marka Hollisa i spółki (np. "Life's What You Make It" lub "Happiness Is Easy").
      Swoją drogą ciekaw jestem reakcji młodych osób, które po usłyszeniu coveru
      zechcą sięgnąć po oryginalne płyty Talk Talk i trafią np. na "Laughing Stock" z
      1991 r. - to już zupełnie inna bajka muzyczna wink.
      • Gość: Vulture popieram :-D IP: *.chomiczowka.net.pl 20.12.03, 11:33
        Gość portalu: Greg F. napisał(a):

> Swoją drogą ciekaw jestem reakcji młodych osób, które po usłyszeniu coveru
        > zechcą sięgnąć po oryginalne płyty Talk Talk i trafią np. na "Laughing Stock"
        z
        >
        > 1991 r. - to już zupełnie inna bajka muzyczna wink.

Się absolutnie i w całej rozciągłości zgadzam.
    • Gość: kubasa Re: No Doubt - przeróbka "It's My Life" Talk Talk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 03:05
      Strasznie przecietny jest ten cover. Ani mnie on ziebi ani grzeje. Wole jednak
      wykonanie Hollisa niz Stefani. Talk Talk bardzo lubie a do No Doubt nic nie mam.

Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka