Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 15:34 Najlepsze chillout-we kawałki. Jakie znacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pablo Re: Chillout IP: *.083.c73.petrotel.pl 14.01.09, 18:50 chillout masz na mysli elektronike/lounge? jedziemy... pojedynczych kawalkow nie ma sensu polecac - lepiej zakupic/sciagnac plyty-skladanki - wszystko z serii Jazzanova - wszystko z serii Kruder & Dorfmeister - wszystko spod znaku Thievery Corporation - wszystko spod znaku Tosca - wszystko spod znaku Nightmares On Wax jak sobie cos przypomne, dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wah Re: Chillout IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.01.09, 21:11 nie wiem skąd mam, ale mam płytę "Best of" Inner Resort i nieźle luzuje, nie usypiając za razem pozatym brazylijskie klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wah Re: Chillout IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.01.09, 21:15 D.N.A. - Groovy De Janeiro Tropical Deep - High Priestess (Feel Like Flyi Progetto Tribale - Bossa Mia Audio Lotion - The Girl From Veligandu Espirito - Canto De Orfeo Mystic Diversions - Rumbrazil Intakt - Brazil I Too Shy Geb.El - Twilight Cruising Wax Poetic - Driftin Gero - Tu Me Manques Beaucoup Marquinho - Garota De Ipanema Riccardo Eberspacher - Piano Bossa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wah Re: Chillout IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.01.09, 21:18 albo indyjskie klimaty (można zasnąć): Rajiv Basham Singh - Bombay Nights Michiko Tanaka - Thousand Buddha Cave Bulek Moussa - Ceasarea Rajiv Basham Singh - Orissa Rajiv Basham Singh - Cosmic Dance Yuki Morita - Bodh Gaya Rajiv Basham Singh - Valleay Of Idus Rajiv Basham Singh - Desert Festival Yuki Morita - Equilibrum Rajiv Basham Singh - Mantra Harvest Song - Rajiv Basham Singh Rajiv Basham Singh - Goddesses Dayani - Elusive Oasis Yuki Morita - Xinjiang Rajiv Basham Singh - Yatra Rajiv Basham Singh - Vishnu's Fire Wei Li Yang - Transparency Dayani - Massada Rajiv Basham Singh - Thousand Mirrors Rajiv Basham Singh - Miracle Of Mistery Michiko Tanaka - Holy Mountain Rajiv Basham Singh - Mogul Ceremony Rajiv Basham Singh - Prana Ravi Chawla - Zanana Reflections Rajiv Basham Singh - Ramacharaka's Prophecy Bulek Moussa - Scent Of Water Ravi Chawla - The Swan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wah Re: Chillout IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.01.09, 21:29 to jest dobre: pl.youtube.com/watch?v=Qy40XasSjmQ (dedykuję charon) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Chillout IP: *.rev.stofanet.dk 21.02.09, 14:14 W ramach serwisu usta-usta natknelam sie na informacje o nowym (chyba nowym, bo wczesniej sie z nim nie spotkalam) radiu chili zet. graja tam chill out wiec moze Ci sie spodoba? ja wlasnie teraz slucham bo moim zadaniem jest "przetestowanie" tego produkt. z tego co widze to polecaja tez tam na stronce rozne kawalki. pozdrawiam Rzetelnie oceniaj produkty. Usta-usta Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: Chillout 25.02.09, 13:03 Nowe. Ma niespełna parę miesięcy. Można sobie przesłuchać online. Kawałki osobiście mi bardzo pasują. Kto był na tym: www.chillizet.pl/Kultura/Koncerty/Chopin-na-jazzowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
za-tyczka Re: Chillout 25.02.09, 16:11 ja też z ramienia usta-usta i nie powiem- radio jest ok. Jak się doczekam Możdżera albo Raz Dwa Trzy, to powiem że jest extra. Fajne jest to, że można go słuchać online. Ja radia stacjonarnego nie używam a gdy mogę radia słuchać na komputerze podczas pracy- to to jest dla mnie extra. Tym bardziej, że muzyka nie jest ani głośna, ani agresywna, ani "zabasiona" po prostu chillout. Jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji posłuchać tej stacji- polecam- chociażby po to by wyrobić sobie własne zdanie. Pozdrawiam i piszcie jak Wam się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniak Re: Chillout IP: 91.106.128.* 25.02.09, 16:57 Mnie tez serwis usta-usta natknal do sluchania tego radia. Mam co do niego nieco ambiwalentne uczucia. Faktycznie radio wydaje sie byc ok, puszczaja fajne kawalki, maja dobrych prowadzacych audycje, chocby Bryndal. Mozna sie wyluzowac sluchajac tego radia, jednak jak dla mnie ta muzyka jest ok na maksymalnie 30 minut, sluchajac jej dluzej poprostu zasne. Jest strasznie monotonna!!!Po dniu spedzonym z Chilli Zet popadlabym w depresje!Tak wiec jak dla mnie fajnie bedzie posluchac tego radia pol godziny po ciezkim dniu, tak zeby dojsc do siebie, ale nie dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Of Desire Radio Chillzet jest najbardziej z możliwych IP: *.chello.pl 25.02.09, 18:15 użytkowym zastosowaniem użytkowej formuły na "klimatyczną elektronikę" jaką było wynalezienie słówka chillout. chillout miał być odpowiedzią na nowe zjawiska w elektronicznej muzyce, dominowanej w latach 90tych przez tzw. kulturę klubową, początkowo chilloutem były bardziej "brzmieniowe" formy klubowej muzyki, i taki jest rodowód słówka chillout. wraz z sceną klubową rosły jak grzyby po deszczu kluby które z czasem obok parkietu zawierały sale "do medytacji i odpoczynku" zwane chilloutroomami. z czasem chilloutroomy stały się jedną z głównych atrakcji klubów gdzie ludzie spotykali się żeby spędzić czas przy "niesamowitym klimacie", ciągle dawkowanym przez nowoczesną elektronikę tworzoną w 90% przez djów i producentów. z czasem zaczęto tworzyć kluby w których chillout miał być główną atrakcją a taką najbardziej obciachową formą tego zjawiska stały się tzw. bary typu Buddha Bar gdzie zbierała się cała śmietanka vipów, osób publicznych, celebrities i tego szajsu plastiku. bary w rodzaju Buddha Bar, który był nota bene klonem wielu już wcześniejszych pomysłów choćby z Ibizy, stały się miejscem schadzek, zarazem hotelami, burdelami, miejscami wypoczynku, dla ludzi z wypchanym po brzegi portfelem którzy chcieli tam "miło spędzić czas", nażreć się ładnie podanego dania i pobyć w "ekskluzywnym pomieszczeniu". gdzieś od tego czasu słowo chillout po prostu oznacza plastikowy muzak który ma być miłym dopełnieniem miejsca, czymś co na zmianę ze słówkiem lounge ma Ci umilać czas, i czarować paletą kolorowych barw, oraz bardzo przyjemną produkcją, rytmiką. lounge, chillout dziś to zamienniki - i są rodzajem muzyki do słuchania w wygodnym fotelu, tak żeby było przyjemnie i relaksacyjnie. słowo chillout dziś oznacza przyjemny relaks. a radio Chillzet jedzie na tej plastikowej modzie chcąc się wpisać w "trendy" i wy "trendy" debile chwytacie tą trendy modę, która wykonuje najgorsze zastosowanie chilloutu, który w wydaniu wielu ciekawych wykonawców jest na prawdę ciekawą elektroniczną muzyką, ale tej pewnie na Chillzecie nie uświadczycie. bo chillout w Chillzecie ma się sprzedawać, i dobrze słuchać takim debilom którzy są zmęczeni pracą, w ładnie urządzonych biurowcach albo wracających do domku samochodzikiem. oczywiście Chillzet puszczając chillout który jest bardziej wyrafinowaną z założenia i "designerską" formą klubowej muzyki pozostaje na polskiej radiowej pustyni wykupionej przez kilka koncernów, i tak jednym z najbardziej zjadliwych dźwiękowo FM. tyle że jest to po prostu moda dla ludzi - debili muzycznych, wiadomo że lepiej żeby słuchali ładnego dźwiękowego opakowania niż komercyjnych gwiazdek z radia zet i innego gówna. gdyby nie to że Chillzet powstało kosztem Radia Jazz w którym jako jedynym po upadku Radiostacji leciały czasem ambitne muzyczne audycje. Chillzet może spełniać tylko formę tła, ale że tak traktują muzykę w większości ludzi debilowaci muzycznie i artystycznie, tak więc odbiorców będzie coraz więcej. a jak ich się namnoży odpowiednią ilość, to za kilka miesięcy dzięki Chillzet będziemy mieli następne "ekskluzywne" kompilacje, wytwórnie i kilku wykonawców na krzyż lansowanych na "nową" modę po to żeby wepchnąć debilom najbardziej gó...any plastik a potem w innych laikach tematu urobi się przekonanie że chillout to po prawdzie jest chłam, co jest bzdurą ewidentną bo mnóstwo ciekawej elektroniki i pogranicz podpada pod tą nazwę. takich stacji jak Chillzet grających z automatu już na świecie stworzono tysiące wiele lat temu, o niebo lepszych. a to kolejne gó... które da mikrofony jakimś tam vipom żeby przy chilloutowej "muzyczce" zapromowali wam kilka lanserskich płytek, kilka klubików, kilka pisemek, kilka filmików i może centrów handlowych, bo ten chillout to jest taki w sam raz, do centrum handlowego i dla klientów takich 'sklepów' miłego słuchania modne, trendy i dobrze ubrane bydło "produkt" będzie się sprzedawał, co do tego nie ma obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: Radio Chillzet jest najbardziej z możliwych 26.02.09, 09:39 Master Of Desire, muzyki chilloutowej w radiu (jakimkolwiek w Polsce) zbyt wiele nie ma. Jest to jedna z stacji profilowanych dla osób lubujących się w tych właśnie klimatach. Jak wyglądać powinno radio chilloutowe z prawdziwego zdarzenia - z Twojej perspektywy? By było ambitne, niebanalne, skierowane dla laików rozpoczynających dopiero przygodę z chilloutem jak i tych zaawansowanych słuchaczy? Jakie audycje byś widział w takim radiu? Odpowiedz Link Zgłoś
basiksa Re: Radio Chillzet jest najbardziej z możliwych 26.02.09, 10:33 polecam ich stronke, dla zainteresowanych www.chilizet.pl, na prawde warto Odpowiedz Link Zgłoś
tami-lla Re: Radio Chillzet jest najbardziej z możliwych 26.02.09, 11:42 Tak, stronka chilizet.pl jest fajna... Szkoda, że nie ma więcej tego typu... Odpowiedz Link Zgłoś
za-tyczka Re: Radio Chillzet jest najbardziej z możliwych 26.02.09, 17:01 ale słuchajcie- jaki bajer odkryłam! Wiem, że pewnie wszyscy o tym wiedzą, ale mnie to strasznie ubawiło: udłało mi się ustawić chillizet na starym radio i włączyłam je równocześnie online- co najmniej pół minuty różnicy! Myślałam, że radio online odbiera szybciej- a tu proszę- taka niespodzianka. No nic- pozdrawiam słuchaczy Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: Radio Chillzet jest najbardziej z możliwych 13.03.09, 10:11 tami-lla - tzn? a np. strona polskiego radia Ci się nie podoba? www.polskieradio.pl/historia/wiadomosci/artykul91297.html No i co Cię zaintrygowało w chillizetce? oceń, opisz, opowiedz. no a przeglądając zetkę trafiłem na nową składankę smooth jazz - tu link: (wuwuwu) chillizet.pl/Muzyka/Plyty/In-Love-With-Jazz-Volume-3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20stka Re: Chillout IP: *.chello.pl 28.02.09, 13:20 ja tez dziki serwisowi usta-usta dowiedziałam się o tej stacji i bardzo się cieszę ze się na nią natchnęłam. Muzyka jest relaksująca i jak dla mnie świetnie nadaje się do słuchania wieczorową porą w ramach odpoczynku. W dzień wolę raczej posłuchać czegoś szybszego ale wieczorem fajnie się przy tej muzyce wyciszam Strona radia www.chillizet.pl też uważam ze jest fajnie zrobiona choć artykuły mogły by być nieco bardziej rozwinięte. Mimo wszystko polecam radio Odpowiedz Link Zgłoś
za-tyczka Re: Chillout 03.03.09, 13:17 ale stronę internetową uważam za porażkę- bez przesady- nie musi być jak rmfu ale przydąło by się trochę nad nią popracować pod względem merytorycznym bo pod względem wizualnym jest jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20stka Re: Chillout IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:28 świeże radio wiec dajmy mu szansę liczę na to że się jeszcze rozwinie. Poza tym nie wszystkie radia w ogóle mają jakiekolwiek artykuły poświęcone czemuś innemu poza muzyką a chilizetka jednak ma wiec plus za to jak dla mnie. Ale popracować by nad nią mogli i tu nie ma totamto . Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_markowski Re: Chillout 04.03.09, 16:32 Najbardziej chilloutowo zawsze wchodziła mi Jazzanova. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: Chillout 05.03.09, 13:16 jacek a coś z tego Weekend Players This Is Kevin Life Project Amy Winehouse Matt Bianco Massive Attack The Dining Room Jazzamor Parov Stelar feat. Miss Anita Riegler & Peter Kreuzere Roisin Murphy Lamb Camiel Sweet Cofce The Bird And The Bee Adele Coldplay Lenny Kravitz Norah Jones Afterlife feat. Danii Minoque Goldfrapp Ilya Zero 7 KT Tunstall Royksopp Air Telepomusik feat. Angela McCluskey Larry Heard ? Odpowiedz Link Zgłoś
za-tyczka Re: Chillout 06.03.09, 11:27 chwila- przecież to jest spis wykonawców ze składanki chillizet vol. 1 Akurat posiadam takowy egzemplarz i powiem szczerze, że do gustu przypadło mi mniej niż połowa utworów, które się tam znajdują. Tak samo z resztą było ze składanką rmf którą kiedyśtam nabyłam drogą kupna. Bo to chyba ciężko trafić na składankach na cały zestaw ulubionych utworów. A z kolei kupując płytę danego wykonawcy też nie wszystkie utwory są fajne- taki los. Najlepiej by było, jakby można było sobie wybrać jakie się chce mieć utwory na płycie- to by było coś! I tym miłym akcentem żegnam się bo czas rowinąć żagle i ruszyć w nieznane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20stka Re: Chillout IP: *.chello.pl 06.03.09, 22:17 mam podobne odczucia tez posiadam płytki chilizetki vol1 i mnie akurat z polowa nutek przypadła do gustu trochę piosenek z jednej trochę z drugiej płytki no ale wiadomo jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził hehe Niestety jedyna możliwość żeby stworzyć składankę jaką się chce to pościągać piosenki z netu i z grać na płytkę wtedy ma się konkretnie to co się lubi ale wtedy sie nie ma satysfakcji ze to oryginał Odpowiedz Link Zgłoś
pia25 Re: Chillout 10.03.09, 22:01 Mnie buja całośc, ale oczywiście częśc utworków bardziej, część mniej Z tym ściąganiem to nie jest taki zły pomysł- mogliby dać możliwość ściągnięcia sobie, powiedzmy, 20 utworów z jakiejś większej puli w tym klimacie, w ramach ceny płyty- stacja zarabia, my nie piratujemy- radośc ogólna Słyszałam, że niektóre zespoły tak sprzedają swoje płyty- wychodzi taniej, bo nie płacimy za fizyczną płytę. Myślę, że pomysł na indywidualną składankę mógłby się udać- jakby wypalił- liczę na prowizję od pomysłu ;D Odpowiedz Link Zgłoś
martu18 Re: Chillout 11.03.09, 17:35 ja tez mam ta składankę i jak dla mnie fajnie się jej słucha, i trafiłam tylko na jakieś dwa utwory, które bym na tej płycie 'wymieniła'. fajny klimat, dobra muzyka, dla mnie płyta jest warta zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
za-tyczka Re: Chillout 11.03.09, 13:31 Gość portalu: 20stka napisał(a): > mam podobne odczucia tez posiadam płytki chilizetki vol1 i mnie akurat z polowa > nutek przypadła do gustu trochę piosenek z jednej trochę z drugiej płytki no al > e > wiadomo jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził hehe > Niestety jedyna możliwość żeby stworzyć składankę jaką się chce to pościągać > piosenki z netu i z grać na płytkę wtedy ma się konkretnie to co się lubi ale > wtedy sie nie ma satysfakcji ze to oryginał tylko że to nie jest do końca legalne. choć pomysł bardoz mi się podoba. I ktoś mówił o kupowaniu piosenek od radia- stacja radiowa ma jedynie licencję na publiczne odtwarzanie- nie ma pozwolenia na sprzedaż. To nie jest takie proste. W stanach bardzo popularne jest sprzedawnie pojedyńczych utworów ale nie od stacji radiowych. Tak więc pomysł- choć oryginalny- to niestety już dawno opatentowany. Sorry że to ja musiałam przekazać tę niemiłą wiadomość Pozdrawiam i nie załamujcie się- odkrywajcie świat dla siebie i własnej satysfakcji a nie dla sławy i nagród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20stka Re: Chillout IP: *.chello.pl 12.03.09, 18:40 za-tyczka to ze jest nielegalne tez sobie zdaje sprawę ale nie chciałam pisać wprost o piractwie pia25 to z kupowaniem piosenek od radia by był naprawdę niezły pomysł ale niestety za-tyczka zgasiła też mój entuzjazm hehe aczkolwiek nie bardzo też rozumiem ten schemat skoro oni mogą sprzedawać płyty to jaką robi różnice to żeby można było kupować od nich w innej postaci (poszczególne piosenki) ? Niezłe by było gdyby można było składać przez internet zamówienia na indywidualne płyty taka sprzedaż zamówieniowa online (wiem wiem ze pewnie to by za dużo czasu pochłaniało dla stacji i by pomysł mógł nie przejść ale czy wtedy by było bardziej leglane ?) Odpowiedz Link Zgłoś
pia25 Re: Chillout 13.03.09, 22:41 Wiem, wiem- prawa autorskie, ale pomysł tak mnie nagle napadł, że aż się wydawał niezły I wiem, że to nie nowość- pisałam przecież, żę już kilku artystów w Polsce tak sprzedaje (pierwszy był chyba Perfect ). W każdym razie jeżeli chodzi o składanki w ogóle to niewiele mam takich, których mogę słuchać prawie w całości- zawsze jest kilka utworów do "wymiany", a szkoda Akurat na skaładance chillizetu nie ma wielu takich piosenek, ale niektóre pomijam. Odpowiedz Link Zgłoś
chaszka Re: Chillout 12.03.09, 23:22 A mi trochę dogodzili. Trenuje taniec i mam do czynienia trochę z inna muzyką, wiec jak wracam z treningu w aucie leci czili; działa na mnie bardzo kojąco, a jak nie chce żeby w słuchaniu muzyki przeszkadzały mi jingle, wiadomości ; cała ta gadanina to nastawiam ChillOut Odpowiedz Link Zgłoś
mash_k Re: Chillout 18.05.09, 11:42 > Akurat posiadam takowy egzemplarz i powiem szczerze, że do gustu przypadło mi > mniej niż połowa utworów, które się tam znajdują. Tak samo z resztą było ze > składanką rmf którą kiedyśtam nabyłam drogą kupna. Bo to chyba ciężko trafić na > składankach na cały zestaw ulubionych utworów. no zet czy rmf to guru chilloutu nie sa, czego sie po nich spoedziewac Amy Winehouse Roisin Murphy The Bird And The Bee Adele Coldplay Lenny Kravitz Norah Jones Afterlife feat. Danii Minoque Goldfrapp no bo gdzie to to powyzej to chillout?Jak danni minoque czy bird and the bee to chilloutt to ja jestem papiez To nawet na skladanke 'chillout for dummies' sie nie nadawalo bym, bo to NIE JEST chillout tylko pop raidowy Odpowiedz Link Zgłoś
encypency Re: Chillout 07.03.09, 11:17 stare Cafe del Mar. Ja osobicie wole klasyczny ambient - np. Harold Budd albo Eno. Chill out byl kiedys fajna nisza ale od czasu kiedy stal sie modny zalatuje w 80% straszna komercha. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Chillout 10.03.09, 22:24 to prawda, nie ma to jak stary ambient w wykonaniu np. Roberta Fripp'a i Jeffrey'a Fayman'a i ich pyty "A temple in the clouds". pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
prawy Re: Chillout 14.03.09, 03:27 dokładnie... Cafe del Mar rządzi chociaż autorskie składanki Jose Padilli (pierwszego rezydenta Cafe) tez mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
millaisa Re: Chillout 20.03.09, 15:55 Widziałam wypowiedź kogoś z chilli zetu i stacja ma już około 120 tys słuchaczy.. to chyba sporo jak na parę miesięcy działania i ograniczony zasięg prawda (nie znam się, ale rozumiem że radio ma się bardzo dobrze ;]) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofm30 Re: Chillout 11.03.09, 23:29 www.allegro.pl/item580547900_3_cd_box_in_love_with_jazz_volume_3_nowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: Chillout 13.03.09, 10:28 48 zł (wliczony koszt przesyłki) jak na składanke 3 płytową to wg. mnie bardzo ładnie. Wykonawcy się trochę powtarzają. A całość, jeszcze nie wiem. Podoba mi się forma w jaki stworzona została składanka - 1 płyta tzw. gra wstępna, druga "get hot" rozgrzewające rytmy..trzecia idealna by ochłonąć... nie głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Vandalay Re: Chillout IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 11:37 Miłośnikom nastrojowego chillout polecam nową kompilację Music For Dreamers. Na płycie m.in. Thievery Corporation, Bliss, Schiller, Vangelis, Mike Oldfield, Trumpet Thing, Silent Poets, Morcheeba, Mystic Diversions: merlin.pl/Music-For- Dreamers_Warner/browse/product/4,646723.html Udanego słuchania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Vandalay Re: Chillout IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 11:38 Miłośnikom nastrojowego chillout polecam nową kompilację Music For Dreamers. Na płycie m.in. Thievery Corporation, Bliss, Schiller, Vangelis, Mike Oldfield, Trumpet Thing, Silent Poets, Morcheeba, Mystic Diversions: merlin.pl/Music-For- Dreamers_Warner/browse/product/4,646723.html Udanego słuchania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupa Re: Chillout IP: *.chello.pl 08.04.10, 15:33 cześć, cześć piszę, gdyż szukam i szukam, a znaleźć nie jest mi (niestety) dane. różnych rozwiązań się chwytam, podpytuję znajomych, wpisuję fragment tekstu, przewertowałam nawet wiele wydań płytowych typu: chili zet vol 1/2/3/4, etc - bez efektu. desperacja. ale do rzeczy: piosenka, o którą mi chodzi, jest/była chilloutowym hitem. prawdopodobnie chwile swej świetności ma już za sobą, acz dla mnie jest jak najbardziej aktualna. jeszcze jakiś czas temu bardzo często można ją było usłyszeć w różnych stacjach radiowych. kobiecy głos, bardzo delikatny, wręcz na granicy z szeptem w połączeniu z równie delikatną, ale zarazem wzniosłą muzyką. z racji iż wykonawczyni uroczo 'szemrze' słowa piosenki nie jestem w stanie ich przytoczyć, w każdym razie niewielka jest szansa, iż będą one poprawne: "cause I believe that (tu muzyka) there was a picture (powtarzający się motyw muzyczny) I believe that (powtarzający się motyw muzyczny) there was a picture" dziś na ten przykład, korzystając z faktu, iż totalnie się rozchorowałam, od samego rana słucham chilli zet w nadziei, że usłyszę/rozpoznam//zdobędę/etc. nurtujący mnie kawałek. zwracam się więc z prośbą o wskazanie jakichkolwiek poszlak. będę szalenie wdzięczna! pozdrawiam wiosennie. p. s. poniekąd w deseń tego: www.youtube.com/watch?v=kScygkG_qjk Odpowiedz Link Zgłoś
meryphillia Re: Chillout 20.04.10, 02:13 Zawsze też możesz posłuchać mojego genialnego seciora. rapidshare.com/files/98402098/Meryphillia_Travel_Across_Kozimk_Endless....mp3.html Tracklist: 01.Asura - Five Lines 02.Pitch Black feat Tracy Z - Please Leave Quietly 03.Saafi Brothers - Under The Stars 04.Vibrasphere - Ensueño 05.Human Blue - Communicate 06.Sundial Aeon - Togheter, We Are... (Remix) 07.Shulman - Small Grey Creatures 08.Hallucinogen - Solstice (Warwick Bassmonkey Mix) 09.Younger Brother - Psychic Gibbon 10.Shpongle - Around The World In A Tea Daze (Ott Remix) 11.Ott - A Shower Of Sparks 12.Zero Cult - Utopia Train 13.Hallucinogen - L.S.D. (World Sheet Of Closed String Mix) 14.Celtic Cross - Mundis Imaginalus Size: 89,44MB Quality: 128kbps Running Time: 01:37:41 Genre: PsyDub/Chill Odpowiedz Link Zgłoś
pepe.pan.dziobak Re: Chillout 20.04.10, 14:48 ja to polecam dyskografie "Cafe del Mar" dobry chillin' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TytyTy Re: Chillout IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 21:53 www.allegro.pl/item1014749448_nastaw_sie_na_chillout_vol_3_2_cd_nowa.html polecam T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeadRat Re: Chillout IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 19:03 www.facebook.com/Szymanek.Piotrek polecam Tu na pewno znajdziesz dużo ciekawych kawałków Odpowiedz Link Zgłoś
antymainstreammagda Re: Chillout 16.12.13, 16:08 Polecam Wam z uwagi na nadchodzące święta SuperChilloutową i mało komu znaną kolędę zatytułowaną "Mizerna cicha" "Mizerna cicha, stajenka licha..." (klasycznie), Piotr Hruszwicki (bas) Gość ma wg mnie kompletnie niechilloutowy klasyczny piękny głos (operowy bas) i dobrze Wam zrobi jak od tej komputerowej "jazdy", którą i ja uwielbiam w święta odpoczniecie. Trzymajcie się Chillomaniacy <3 Magi Odpowiedz Link Zgłoś