Dodaj do ulubionych

Bitwa coverów: Hallelujah

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 17:39
Rufus chyba najlepiejtongue_out
Obserwuj wątek
    • Gość: Tazja Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.171.134.2.static.crowley.pl 29.01.09, 17:42
      Z prezentowanych przez was - Rufus. Z innych mam szczególny sentyment dla wersji Kate Voegele i oczywiście Damiena Rice'a.
    • Gość: lady Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:39
      Rufus Wainwright! <3
    • Gość: MrTrampek Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 20:14
      Imogen Heap ma najbardziej zmysłową wersję
    • Gość: majster Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 20:15
      Buckley i Imogen Heap. Nie mogę się zdecydować, która wersja lepsza. Buckleya znam doskonale Imogen Heap trzeba się zainteresować.
    • Gość: tozcok Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.aster.pl 29.01.09, 23:18
      Oryginał - Leonard Cohen
      i tak jest NAJLPSZY!
    • Gość: kacper Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.gemini.net.pl 30.01.09, 00:42
      świetny pomysł! 76-ty raz przerabianie tego samego tematu.

a i tak zawsze Buckley wygrywa
    • Gość: Gość: Claire Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 09:21
      Nie mam pojęcia, skąd te zachwyty nad wersją Buckleya -ani ona "odkrywcza", ani jego głos nie porywa. Hallelujah ma w repertuarze większość wykonawców, którzy uważają za punkt honoru zmierzyć się z tym utworem, zwłaszcza różnej maści zwyciazcy konkurów typo Idol. A prawda jest taka, że zaśpiewać Hallelujah nie jest łatwo - niska tonacja a i interpretacja tekstu też sprawia trudności. Do tego są dwie wersje teksu!! Poza oryginałem, czyli Cohenem świetna jest polska wersja Zembatego. Pozostałe można podzielić na zaśpiewane przyzwoicie i spartaczone. Bo do śpiewania coverów trzeba mieć talent!!
    • kiniuchna90 Re: Bitwa coverów: Hallelujah 30.01.09, 14:04
      słuchając 'Hallelujah' w wersji Buckley'a moge nawet umrzeć nawet teraz. po prostu perła.
    • Gość: Cube Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 14:54
      znacie wersję Bono? z płyty "Tower Of Song. Tribute To Cohen". Uwielbiam Cohena, wychowałem się na nim i pamiętam to wzruszenie gdy na kinowym pokazie "Shreka" fajno-śmiesznej produkcji nagle to poleciało, jakby z innego świata. Z działki "cudze chwalicie swego nie znacie" - Kasia Kowalska ostatnio w TVN-ie zaskakująco dobrze to zaśpiewała.
    • Gość: andypink Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: 91.108.83.* 30.01.09, 15:02
      Jeff Buckley zdecydowanie
      nie głosuje na Leonarda, bo ma to byc wybór spośród coverów.
      aleksandrą juz rzygam i ile razy słysze w jakiejś angielskiej stacji, to mi kiszki skręca.
      pewnie w/w artystka będzie znana najbardziej z wykonania tego właśnie utworu.
    • Gość: Generał Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: 91.198.179.* 30.01.09, 15:06
      Tylko Happy Mondays
    • Gość: grace Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.09, 15:08
      wersji Buckley'a nikt nie przebije
    • Gość: Boltz Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 15:10
      Najlepszy cover Hallelujah? Zach Condon czyli Beirut wink
      Z w/w Jeff Buckley.
    • Gość: beata Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.whb.pl 30.01.09, 15:18
      Najlepszy cover Hallelujah? Myles Kennedy albo Michael Bell
    • Gość: bboogie Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.mofnet.gov.pl 30.01.09, 15:19
      stwierdzenie, że głos buckleya nie zachywaca powinno zostać usunięte przez moderatora...bo to czysta herezja
    • Gość: nicq Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.zone3.bethere.co.uk 30.01.09, 15:19
      Dlaczego wkleiliście wersję akustyczną Rufusa Wainwrighta? Studyjna lepsza...
    • Gość: mrcpnn Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 15:20
      wersja Buckley'a miazdzy.
    • Gość: Depesz Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 15:32
      a gdzie wersja Bono?? nie zeby byla najlepsza, ale w tym zestawieniu powinna sie znalezc. Tyle ze najpierw trzeba znac "The Tower of Songs"..
    • Gość: grzesiek Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.unilever.com 30.01.09, 15:37
      Rozkmincie to: tak naprawde 4 wersje w jednej..
      www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM

Dla mnie lepsza niz Buckley..
    • Gość: blow Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.acn.waw.pl 30.01.09, 15:58
      moim zdaniem powinien znalezc sie tutaj jeszcze cover nicka cave'a..
    • Gość: Racja Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.09, 16:16
      pl.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM

Zgadzam się - najlepsza wersja, oczywiście pominięta przez redakcję.
    • Gość: D. Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: 82.177.125.* 30.01.09, 16:16
      zdecydowanie John Cale! kojarzy mi się z przepięknym filmem Basquiat w reżyserii Juliana Schnabela (z Davidem Bowie w roli Andy'ego Warhola między innymi smile Polecam!
    • Gość: zofija Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.09, 16:34
      najlepsza jest Allison Crowe, której w zestawieniu niestety brak
    • Gość: aaa Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.chello.pl 30.01.09, 17:12
      A dla mnie najlepszy jest Czesiosmile tak na poważnie to oryginał the best

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka