Gość: Alyyya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 17:39 Rufus chyba najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tazja Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.171.134.2.static.crowley.pl 29.01.09, 17:42 Z prezentowanych przez was - Rufus. Z innych mam szczególny sentyment dla wersji Kate Voegele i oczywiście Damiena Rice'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:39 Rufus Wainwright! <3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrTrampek Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 20:14 Imogen Heap ma najbardziej zmysłową wersję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 20:15 Buckley i Imogen Heap. Nie mogę się zdecydować, która wersja lepsza. Buckleya znam doskonale Imogen Heap trzeba się zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tozcok Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.aster.pl 29.01.09, 23:18 Oryginał - Leonard Cohen i tak jest NAJLPSZY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.gemini.net.pl 30.01.09, 00:42 świetny pomysł! 76-ty raz przerabianie tego samego tematu. a i tak zawsze Buckley wygrywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Claire Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 09:21 Nie mam pojęcia, skąd te zachwyty nad wersją Buckleya -ani ona "odkrywcza", ani jego głos nie porywa. Hallelujah ma w repertuarze większość wykonawców, którzy uważają za punkt honoru zmierzyć się z tym utworem, zwłaszcza różnej maści zwyciazcy konkurów typo Idol. A prawda jest taka, że zaśpiewać Hallelujah nie jest łatwo - niska tonacja a i interpretacja tekstu też sprawia trudności. Do tego są dwie wersje teksu!! Poza oryginałem, czyli Cohenem świetna jest polska wersja Zembatego. Pozostałe można podzielić na zaśpiewane przyzwoicie i spartaczone. Bo do śpiewania coverów trzeba mieć talent!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiniuchna90 Re: Bitwa coverów: Hallelujah 30.01.09, 14:04 słuchając 'Hallelujah' w wersji Buckley'a moge nawet umrzeć nawet teraz. po prostu perła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 14:54 znacie wersję Bono? z płyty "Tower Of Song. Tribute To Cohen". Uwielbiam Cohena, wychowałem się na nim i pamiętam to wzruszenie gdy na kinowym pokazie "Shreka" fajno-śmiesznej produkcji nagle to poleciało, jakby z innego świata. Z działki "cudze chwalicie swego nie znacie" - Kasia Kowalska ostatnio w TVN-ie zaskakująco dobrze to zaśpiewała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andypink Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: 91.108.83.* 30.01.09, 15:02 Jeff Buckley zdecydowanie nie głosuje na Leonarda, bo ma to byc wybór spośród coverów. aleksandrą juz rzygam i ile razy słysze w jakiejś angielskiej stacji, to mi kiszki skręca. pewnie w/w artystka będzie znana najbardziej z wykonania tego właśnie utworu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Generał Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: 91.198.179.* 30.01.09, 15:06 Tylko Happy Mondays Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grace Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.09, 15:08 wersji Buckley'a nikt nie przebije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boltz Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 15:10 Najlepszy cover Hallelujah? Zach Condon czyli Beirut Z w/w Jeff Buckley. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.whb.pl 30.01.09, 15:18 Najlepszy cover Hallelujah? Myles Kennedy albo Michael Bell Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bboogie Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.mofnet.gov.pl 30.01.09, 15:19 stwierdzenie, że głos buckleya nie zachywaca powinno zostać usunięte przez moderatora...bo to czysta herezja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicq Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.zone3.bethere.co.uk 30.01.09, 15:19 Dlaczego wkleiliście wersję akustyczną Rufusa Wainwrighta? Studyjna lepsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrcpnn Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 15:20 wersja Buckley'a miazdzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Depesz Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 15:32 a gdzie wersja Bono?? nie zeby byla najlepsza, ale w tym zestawieniu powinna sie znalezc. Tyle ze najpierw trzeba znac "The Tower of Songs".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.unilever.com 30.01.09, 15:37 Rozkmincie to: tak naprawde 4 wersje w jednej.. www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM Dla mnie lepsza niz Buckley.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blow Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.acn.waw.pl 30.01.09, 15:58 moim zdaniem powinien znalezc sie tutaj jeszcze cover nicka cave'a.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racja Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.09, 16:16 pl.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM Zgadzam się - najlepsza wersja, oczywiście pominięta przez redakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: 82.177.125.* 30.01.09, 16:16 zdecydowanie John Cale! kojarzy mi się z przepięknym filmem Basquiat w reżyserii Juliana Schnabela (z Davidem Bowie w roli Andy'ego Warhola między innymi Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofija Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.09, 16:34 najlepsza jest Allison Crowe, której w zestawieniu niestety brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Bitwa coverów: Hallelujah IP: *.chello.pl 30.01.09, 17:12 A dla mnie najlepszy jest Czesio tak na poważnie to oryginał the best Odpowiedz Link Zgłoś