adamoose 22.01.02, 20:14 Witam ! Mam do Was pytanko- co sadzicie o System of a down- ja tydzien temu posluchalem Toxicity i teraz caly czas po glowie chodzi mi "Psycho"... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verbal.kint Re: System of a down 23.01.02, 10:53 adamoose napisał(a): > Mam do Was pytanko- co sadzicie o System of a down- ja tydzien temu posluchalem Moim zdaniem to jeden z najlepszych nowych zespołów grajacych taka muzykę. Niesłychanie pomysłowa i witalna muzyka. Ale równocześnie nierówna. Słuchałem obu płyt i dałoby się z nich wykroic z 7 dobrych kawałków - takich w których mieszaja czad z melodyjnościa co im wychodzi znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: System of a down IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 12:20 Posluchaj sobie stary pierwszej plyty - jest lepsza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: System of a down IP: 193.150.166.* 23.01.02, 13:07 znam toxicity, płyta raczej nierówna, ale kilka fantastycznych kawałków można tam odnaleźć, chociażby numer otwierający płytę... Generalnie jako całość odbieram bardzo pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: System of a down 23.01.02, 13:24 Poszukaj w Audiogalaxy demówki prison song. Moim zdaniem jest lepsza, niż ta na płycie. pzdr, .y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benicio Re: System of a down IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.01.02, 13:44 Moim zdaniem bardzo dobra kapela, ale skąd aż takie zamieszanie nie rozumiem. Pierwsza płyta bardzo dobra, "Toxicity" jakos mi nie wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
clio4 Re: System of a down 14.07.02, 13:41 SOAD-swietna kapela! Uwielbiam mnostwo ich kawalkow z ATWA I Aerials na czele!!! Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: System of a down 14.07.02, 19:15 Niby chlopaki nie robią nic nowego- muzyka jak najbardziej metalowa(lub jak kto woli nu metalowa), teksty w stylu Rage Against the Machine, ale wystarczy uslyszec glos wokalisty i juz jestem w siódmym niebie dla mnie jednak lepsza jest pierwsza plyta- taki numer jak suggestions- no rewelacja ale mimo wszystko drugą plyte Toxicity uwazam za najlepszą plyte 2001 roku zaraz po Lateralusie Toola. bez cienia przesady pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernał Re: System of a down IP: 172.25.35.* 23.07.02, 10:39 Jedna z lepsiejszych tych komercyjnych kapel bez wątpienia! Odpowiedz Link Zgłoś
sznurufffka Re: System of a down 23.07.02, 11:37 munky napisał: > Niby chlopaki nie robią nic nowego- muzyka jak najbardziej metalowa(lub jak kto > > woli nu metalowa), teksty w stylu Rage Against the Machine, ale wystarczy > uslyszec glos wokalisty i juz jestem w siódmym niebie > dla mnie jednak lepsza jest pierwsza plyta- taki numer jak suggestions- no > rewelacja > ale mimo wszystko drugą plyte Toxicity uwazam za najlepszą plyte 2001 roku > zaraz po Lateralusie Toola. bez cienia przesady > pzdr nie bede nic wiecej pisala, bo zgadzam sie z twoja wypowiedzia ) Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Re: System of a down 03.12.02, 16:53 System jest wielki bo: 1. to pierwszy zespół od czasów Cynic i Pestilence, który próbuje łączyć metal z jazzem (min. Sugar, CUBErt, Darts, Johnny), a pierwszy zesół w ogóle któremu to wychodzi 2. łączy metal z elementami muzyki folkowej (niby nic nowego, pierwsza była Sepultura, a później Soulfly), ale czyni to w sposób niemalże niezauważalny. Czytałem wywiad z Shavo, w którym mówił że jak przyniósł na próbę Jet Pilot, to to był zwykły numer metalowy. Do momentu jak go zagrali... 3. bo po rozwiązaniu się Rage`ów (audioslave? to syf... niestety) to jedyna kapela (w mainstreamie), która tak otwarcie porusza kwestie polityczne. Podobno CIA mają na nich nasłuch za to co Serj mówił o 11 września i ogólnie za "nieamerykańskie" wypowiedzi 4. słucham metalu od kilkunastu lat, wychowałem się na nim i mogę śmiało powiedzieć że słyszałem wszystko... Toxicity łoiłem na okrągło przez 3 miechy, a Chop Suey! po 8-10 x dziennie. Amok 5. i w końcu to jedyna kapela nu metalowa (chociaż chłopaki się wkurwiają jak się o nich tak mówi), której nikt jeszcze nie skopiował. A to dlatego że nie każdy pochodzi z Armenii i nie każdy ma jazzowego pałkera... PS: właśnie wyszła nowa płyta Systemu - STEAL THIS ALBUM, z niepublikowanymi dotąd utworami. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: System of a down 03.12.02, 17:29 siekiera`79 napisał: > System jest wielki bo: > > 1. to pierwszy zespół od czasów Cynic i Pestilence, który próbuje łączyć metal > z jazzem (min. Sugar, CUBErt, Darts, Johnny), a pierwszy zesół w ogóle któremu > to wychodzi > 2. łączy metal z elementami muzyki folkowej (niby nic nowego, pierwsza była > Sepultura, a później Soulfly), ale czyni to w sposób niemalże niezauważalny. > Czytałem wywiad z Shavo, w którym mówił że jak przyniósł na próbę Jet Pilot, to > to był zwykły numer metalowy. Do momentu jak go zagrali... > 3. bo po rozwiązaniu się Rage`ów (audioslave? to syf... niestety) to jedyna > kapela (w mainstreamie), która tak otwarcie porusza kwestie polityczne. Podobno > CIA mają na nich nasłuch za to co Serj mówił o 11 września i ogólnie > za "nieamerykańskie" wypowiedzi > 4. słucham metalu od kilkunastu lat, wychowałem się na nim i mogę śmiało > powiedzieć że słyszałem wszystko... Toxicity łoiłem na okrągło przez 3 miechy, > a Chop Suey! po 8-10 x dziennie. Amok > 5. i w końcu to jedyna kapela nu metalowa (chociaż chłopaki się wkurwiają jak > się o nich tak mówi), której nikt jeszcze nie skopiował. A to dlatego że nie > każdy pochodzi z Armenii i nie każdy ma jazzowego pałkera... > PS: właśnie wyszła nowa płyta Systemu - STEAL THIS ALBUM, z niepublikowanymi > dotąd utworami. .. i niech będzie pochwalony, na wieki wieków ... zgadzam się z każdym przecinkiem) .. ale że Dolmayan ma jazzowe korzenie to nie wiedziałem. Co się zaś tyczy kopiowania, to nikomu to na dobre nie wyjdzie, bo to się będzie za bardzo rzucać w oczy, choć chętnie bym posłuchał czegoś co było przez SOAD inspirowane (a to nie to samo co kopia...). Odpowiedz Link Zgłoś
prolet.wariat Re: System of a down 03.12.02, 18:39 > łoiłem na okrągło przez 3 miechy, > > Ja juz pol roku ..... i nie moge przestac. Milosc .... Prawie kazdy numer przechodzil u mnie faze 10*dziennie , aktualnie slucham kilkanascie razy dzienie tryLogie SSS - od 3 do 5 z pierwszej plyty, z wielkim akcentem na 'suggestions' Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: System of a down 03.12.02, 18:57 o, widze że ktoś odświeżył wątek, a więc napisze to co napisałem jakis czas temu, jak dla mnie to jeden z lepszych(jak nie najlepszy) obecnie zespołów metalowych, nie ma praktycznie dnia, żebym sobie nie posłuchał jakiegoś ich numeru a one mi sie nigdy nie nudzą już tylko czekam kiedy w końcu wyrusze do sklepu po Steal this album, bo wstyd sie przyznać, że jescze nie trafił ten album w moje ręce... Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: System of a down 04.12.02, 10:58 czeba bylo ukrasc )) wczoraj widzialem w Empiku. W czterech wersjach kolorystycznych sama plytka jest, chyba po to, zeby ludzie wiecej nakradli )) swoja droga, jak dostatecznie wiele osob ukradnie album ze sklepu, to ilosc ukradzionych sztuk tez sie wlicza do rankingu "platynowych plyt", czy tez nie..? modrzew, .y. P.S. Ja jak slucham trzech s z pierwszej to po pierwsze z akcentem na spiders, a po drugie zaluje, ze sugar nie zaczyna sie wstepem z teledysku: "I wish can tell you more proper news..." ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Re: System of a down 04.12.02, 12:11 Od dłuższego czasu szukam singla z "WAR?", chodzi mi konkretnie o wersję "teledyskową" z tym niesamowitym wstępem.... kto widział video ten wie o co chodzi. Czy ktoś wie czy można to dostać w Polsce, ewentualnie znalazł WAR? gdzieś na necie? HELP! Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: System of a down 04.12.02, 12:15 aha ) mam nagrane )) na plycie w formacie mpg... Tylko, ze to sie chyba przez zadna skrzynke nie przecisnie... Chyba, zeby spakowac i podzielic... Hmm... Czy kol. siekiera byl (a)by zainteresowany/a? Inne teledyski tez zreszta mam i zazwyczaj calkiem rozklada mnie nalopatki wspomniany "spiders"... m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: System of a down 04.12.02, 13:18 ydorius napisał: > > aha ) > mam nagrane )) > na plycie w formacie mpg... Tylko, ze to sie chyba przez zadna skrzynke nie > przecisnie... Chyba, zeby spakowac i podzielic... Hmm... Czy kol. siekiera byl > (a)by zainteresowany/a? > Inne teledyski tez zreszta mam i zazwyczaj calkiem rozklada mnie nalopatki > wspomniany "spiders"... > > m, > .y. > > ---------------------------------- > What is home without Plumtree's Potted Meat? > Incomplete. Też mam ten teledysk, zresztą jak wszystkie clipy SOAD na dodatek powiem nieskromnie że mam ok. 200 teledysków)) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: System of a down 04.12.02, 13:20 Munky, ja Ci bardzo lubie ))) Ostatnio nagralem 24 plyte z teledyskami )) Moze jakis trading? Masz liste? )))) moczef, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: System of a down 04.12.02, 13:26 pare słów wytłumaczenia: teledyski mam na VHS( liste mam, ale nie wklepaną do kompa, ale przymierzam sie do tego... a część teledysków to jest jakaś kicha, wogóle mi niepotrzebna.... 24 płyta??? To ile tego masz??? 500???? Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: System of a down 04.12.02, 13:37 Nieee... Nie miesci sie az tyle na plyte... Przecietnie teledysk to kolo 40 mega, wiec max 12-15... Ale taka na przyklad parabola Toolowa ma 106 mega ) A wiesz, ze mozna sciagnac cale koncerty Soad chociazby w mpegach? Nigdy sie za to nie zabieralem, bo mam za maly dysk (stad nagrywarka), ale mozna... )) jak sie juz zmierzysz, to daj sygnal swietlny, moze sie poprzerzucamy m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Re: System of a down 04.12.02, 13:27 ydorius napisał: > mam nagrane )) > na plycie w formacie mpg... Tylko, ze to sie chyba przez zadna skrzynke nie > przecisnie... Chyba, zeby spakowac i podzielic... Hmm... Czy kol. siekiera byl > (a)by zainteresowany/a? > Inne teledyski tez zreszta mam i zazwyczaj calkiem rozklada mnie nalopatki > wspomniany "spiders"... Dzięki, ale nie, bo: 1. video akurat mam, bardziej chodziło mi o całego singla (kwestia kolekcjonerska...) 2. tak w kwestii formalnej to bardziej BYŁBYM 3. by the way, widzieliście video z WAR? w grze komp. Mam to ściągnięte z oficjalnej strony Systemu. Co to za gra? pozdrow. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: System of a down 04.12.02, 13:38 1. aha 2. aha. 3. nie mam pojecia m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś