Gość: dario gi IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.09, 18:12 Jak wam się podoba ta płyta? Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, muzycznie jest rewelacyjnie, teksty i głos Reni też ok. Chyba polska płyta roku, jak narazie... Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: Reni Jusis "Iluzjon" 27.04.09, 09:06 oj, powieliłem nić, nie zauważyłem . ale ładne , ładne...troszku jak Edyta troszku jak stare dobre Pink Floyd.Choć, jak rozumiem miało być jak K.D.Lang? Aranżacyjnie bez zarzutu, jak to u Reni ale głos jakos tak...zbyt płaściutko. Wolałbym wokalnie w tych utworach Edytę B. Pierwszy dreszcz pojawił sie dopiero przy "Nie umiem juz kochać" ale ogólnie nie ma się czego wstydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fartist nudny bzdet z pretensjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:27 Ale i tak pewnie wszyscy się zsikają ze szczęscia jak przy Waglewskich, Peszkównie i Adze Zaryan. Teraz kolej na nowy album Mandaryny z akordeonem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: nudny bzdet z pretensjami 27.04.09, 11:28 > Teraz kolej na nowy album Mandaryny z akordeonem. ja bym to kupił Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond ja wiedziałem,że tak będzie 30.04.09, 12:08 no i sie przyczepiło takie tears for fears ,ale fajne regina307.wrzuta.pl/audio/0Z2ZNIYADvc/08.osiem_minut trzeci dzień nie daje spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario gi ...ale to fajnie że tak jest:-) IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.09, 16:29 ...bo album naprawdę udany, od tygodnia żyję w rytmie nowej Reni i jakoś jest mi z tym wyjątkowo dobrzeMyśle jednak że porównania do Ani D trochę chybione, może klimat czasem nieco podobny, ale muzycznie Reni jest dużo ciekawsza... Edyta B generalnie też niekoniecznie bo na ogół z większym powerem, swoją drogą ciekawe kiedy w końcu doczekamy się płyty i jaka ona będzie... p.s. A już za moment nowa Gaba, singiel trochę w kilmacie ostatniej Tori Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Reni Jusis "Iluzjon" 02.05.09, 19:28 hmmm, przesluchalem cala plyte i moim zdaniem efekt koncowy jest taki, jakby ktos piszac material inspirowal sie Brianem Eno (z nalecialosciami Smolika) a potem kazał tam śpiewać Madonnie na plus: produkcja kompozycje (w tej wlasnie kolejnosci) na minus: teksty (momentami wrecz zenujace) wokal, kompletnie nieprzystajacy do materialu muzycznego szacunek dla Reni za odwage, ale plyta duzo by zyskala w wersji instrumentalnej, badz z lepsza wokalistka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario gi Re: Reni Jusis "Iluzjon" IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.05.09, 02:21 Właściwie zgadzam się z Twoją opinią, też pomyślałem sobie że posłuchałbym tej płyty jako instrumentalnej bo muzycznie, aranżacyjnie i produkcyjnie jest świetna. Teksty jak to u Reni lepsze i słabsze, no ale przynajmniej własne... Jeśli chodzi o wokal to nie zgadzam się że jest slabo, Reni śpiewa czysto i wyrażnie, przy tym w miarę różnorodnie, doskonała artykulacja. Poza tym piosenki nie są napisane na jakiś wielki, silny i wysoki głos, oktawy... Moim zdaniem Reni wokalnie niezle sobie tu radzi i dobrze wypada w tych kompozycjach, choć przyznam że przy pierwszym odsłuchaniu singla też wydawało mi się że wokal słaby i lekko nie pasuje do reszty... I myśle że tej płyty nie należy szufladkować i na siłę porównywać z innymi wykonawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Reni Jusis "Iluzjon" 03.05.09, 04:20 nigdy nie mowilem, ze Reni spiewa nieczysto, chociaz ostatni raz slyszalem ja na zywo wieki temu, a wiadomo, ze w stusio ma sie elektronike po swojej stronie Niemniej jej glos ma strasznie banalna barwę, a i sama Reni niewiele nim umie poczarowac, Ot co najwyzej lekkie vibratto i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robox Re: Reni Jusis "Iluzjon" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 14:51 Nie słuchałam całej płyty, ale w już w pierwszym kawałku słyszę że pomagał Tomek Makowiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Reni Jusis "Iluzjon" IP: *.nitka.net.pl 12.05.09, 11:42 ta baba nie dosc ze brzydka to i glosu nie ma ,do kitu Odpowiedz Link Zgłoś