Gość: mtq IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 17:36 Witajcie w sobotę słuchałem Markomanii w Trójce i pan Marek puścił utwor 'Dave gone skiing' grupy ToTo. POwiedzcie coś o tym zespole i o jego utworach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cze Re: ToTo IP: 172.16.22.* 04.02.02, 14:36 To taka amerykanska grupa zlozona ze znanych muzykow sesyjnych. W tej chwili przychodzi mi do glowy Steve Porcaro. Grajo pop, jak zapewne wiesz. Ich najbardziej znany utwor to chyba "Rosana". Jeden z najbardziej ulubionych utworow Marka Niedzwiedzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topink Re: ToTo IP: *.uci.agh.edu.pl 14.02.02, 12:41 Po pierwsze - TOTO. Po drugie - musisz być bardzo młody (albo mało słuchasz "Trójki") skoro o nich nie słyszałeś. Po trzecie - ja niestety nie jestem obiektywny, bo TOTO jest dla mnie najlepszym zespołem świata. W tym roku obchodzą 25-lecie działalności. Zaczynali z solidnymi podstawami - zarówno teoretycznymi (gruntowne wykształcenie muzyczne) jak i praktycznymi (wzięci muzycy sesyjni). Wydali kilkanaście prawie lub całkiem fantastycznych płyt, uczestniczyli i uczestniczą nadal w niezliczonej liczbie projektów muzycznych innych wykonawców. Trzon składu trzyma sie od początku, a oprócz tego pojawiło się w nim wielu super muzyków. Jeśli wrócisz do tej korespondencji to serdecznie Ci polecam ich stronę: www.toto99.com . Jest tam całe kompendium wiedzy na ich temat. Kawałek, który słyszałeś w Markomanii jest jednym z ich kilku numerów instrumentalnych. Radzę posłuchac w wersji koncertowej (LP Live Fields 1999 r.) - miodziooooooooooooooo. Jeśli choć trochę mocniej zabije Ci serce, to polecam tegoroczną trasę koncertową po wydaniu najnowszej płyty (najprawdopodobniej maj). Oby Dobry Bóg i Agencja Andrzeja Marca sprawili, by i tym razem nie ominęli Polski. Pozdrawiam serdecznie i życzę połknięcia bakcyla - Good Bless TOTO!!! Odpowiedz Link Zgłoś