apolonia17 17.12.03, 17:44 Co sądzicie o HH PL ? Mnie się zdaje, że idzie do przodu. Jest coraz lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ihopeyouwilllikeme Re: Polski Hip Hop !? 17.12.03, 17:45 Zdecydowanie się zgadzam. Up The Irons!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKAra Re: Polski Hip Hop !? IP: *.chello.pl 17.12.03, 18:22 dla mnie zawsze to było i zawsze będzie kompletnym dnem i klapą... choć może w tym co mówisz jest ciut racji... Nawet jeśli, to niewiele!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apolonia17 Polski Hip Hop !? 17.12.03, 22:41 Na dzień dzisiejszy najlepsze dla mnie kawałki to: 3 Wymiar - Skamieniali 3 Wymiar - 15 Mc's Zipera i Soundkail - Bez Ciśnien 52 Dębiec - To My Ski Skład, Fu - Dzień Zagłady Jeden Osiem L - Jak zapomniec O.S.T.R - Yebać Endefis - Wartości Borixon - Fakty WSZ i CNE - Wielkie Miasto DKA - Jak by to było DKA - Marzenia 600 volt i Tede - Mercedes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola_macito Re: Polski Hip Hop !? IP: 80.51.80.* 18.12.03, 15:20 Uważam, że polski hh to totalne dno, przede wszystkim na blużnierstwa.. piosenki powinny przekazywac jakies tresci dla ludzi a nie tylko sie rymowac!! co moze przekazac hh?? ze jestes zaj.. skur... rzuc sie z mostu i hu.. ci w du..!!Jezeli on sie dopiero rozwija to chyba za 2 lata rzyce sie z mostu!! Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Subiektywnie o w/w: 19.12.03, 11:03 apolonia17 napisała: > Na dzień dzisiejszy najlepsze dla mnie kawałki to: > 3 Wymiar - Skamieniali Nic specjalnego > 3 Wymiar - 15 Mc's Szkoda ucha > Zipera i Soundkail - Bez Ciśnien Gdyby ten kawałek skłądał się tylko z wokali Francuzów, byłby świetny... tak wypada jak inne "produkcje" Zipów > 52 Dębiec - To My Eeee... > Ski Skład, Fu - Dzień Zagłady Strzelać... w tył głowy i bez ostrzeżenia za coś takiego > Jeden Osiem L - Jak zapomniec Świetny, choć nic w nim nowego. Anyway, duży plus. > O.S.T.R - Yebać Nie słyszałem jeszcze > Endefis - Wartości > Borixon - Fakty > WSZ i CNE - Wielkie Miasto Nie słucham w trosce o zdrowie psychiczne... Ostatni duet celuje celuje w tworzeniu rzeczy niezwykle oryginalnych (czyt. trafiających do bardzo małej liczby słuchaczy) > DKA - Jak by to było > DKA - Marzenia Nieznośne smęcenie - nie wiem, który kawałek gorszy > 600 volt i Tede - Mercedes Fajny (choć wtórny) bit plus wokal do bani. Volt chciałby być Erickiem Sermonem, ale mu najwyraźniej nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek kaszana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.03, 15:30 polski hip hop się nie rozwija. są wyjątki, ale zbyt mało. generalnie kaszana - nieudolne naśladownictwo amerykańskich murzynów. ale polscy hiphopowcy nawet kolegom z niemiec , czy francji do pięt nie dorastają. umieją tylko rękamu machać i gangsta udawać. żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Polski Hip Hop !? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:29 Co za różnica, polski hip hop, francuski hip hop, amerykański hip hop... Jeden shit. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Polski Hip Hop !? 19.12.03, 11:05 Gość portalu: ziutek napisał(a): > Co za różnica, polski hip hop, francuski hip hop, amerykański hip hop... > Jeden shit. Różnica taka, że jest shit lepszy i shit gorszy... przy czym shit polski kwalifikuje się do tej drugiej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mathafacka Re: Polski Hip Hop !? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 11:39 Moim zdaniem polski hip-hop sie dobrzej rozwija, jest coraz lepiej i dogonilismy h-h niemiecki i stoimy juz tylko za francuzami. Posluchajcie sobie jaka technike maja obecnie MC Oczywiscie za czesto h- staje sie jedyna droga ludzi z blokow, ktorzy nie maja wyksztalcenia i nie maja nic pozytywnego ani madrego do przekazania. Ale tak tez bylo z disco-polo. Modaa na tamto prtzeminela wiec i na to przeminie i wszystko bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yendza Re: Polski Hip Hop !? IP: 217.96.25.* 19.12.03, 19:21 Hihii wiecie co.W HH najgorsze jest to,że za bardzo popularna stała się krytyka drugiego człowieka i tego co on robi.Co prawda to prawda,wg.mnie HH jeszcze nie rozwinął się na tyle aby go porównywać do francuskiego,amerykańskiego a już napewno nie do niemieckiego.Nie zaprzeczam,że słucham polskiego HH,ale czasami dobija mnie gadanie o jednym i tym samym.HH stał się modny i wszyscy się go chwytają,a przez to robi się za przeproszeniem jeden wielki burdel.A już nie mogę patrzeć na te teledyski z panienkami kręcącymi tyłkami na wszystkie strony...Tak jakby Polacy nie mogli mieć własnego stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
apolonia17 Nie dajecie szansy ... 20.12.03, 12:34 polskiemu rynkowi muzycznemu? Czemu ten rynek podupada? Dzięki wam. Niekoniecznie teraz piszę o HH, czy wszystko co amerykanskie [muzyka tez] to najlepsze.Ciekawa jestem czego słuchacie! Odpowiedz Link Zgłoś