vulture 25.12.03, 14:32 Wreszcie jest! Piosenka pochodzi z najnowszej składanki Joolsa Hollanda. Brzmi jak wzięta z jakiegoś filmu sprzed czterdziestu lat- trochę kiczowate, ale na pewno warte wysłuchania. Bardzo gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ihopeyouwilllikeme Re: SAM BROWN & NICK CAVE "Kiss Of Love" 25.12.03, 15:40 vulture napisał: > Wreszcie jest! Piosenka pochodzi z najnowszej składanki Joolsa Hollanda. > Brzmi jak wzięta z jakiegoś filmu sprzed czterdziestu lat- trochę kiczowate, > ale na pewno warte wysłuchania. Bardzo gorąco polecam. A album cały masz ? Mógłbyś coś o nim napisać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture Nie mam całego albumu, ale mam spis utworów IP: *.chomiczowka.net.pl 25.12.03, 15:43 www.townsend-records.co.uk/joolsholland.htm to ten na samej górze, z numerem "3" Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: SAM BROWN & NICK CAVE "Kiss Of Love" 25.12.03, 15:58 Właśnie pobrałam. Faktycznie, porównanie do lat 40. jest bardzo trafne. Miło się słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: SAM BROWN & NICK CAVE "Kiss Of Love" 25.12.03, 16:12 madee1 napisała: > Właśnie pobrałam. Faktycznie, porównanie do lat 40. jest bardzo trafne. Miło > się słucha. > A ja pobieram cały album właśnie, i jestem pełen nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: SAM BROWN & NICK CAVE "Kiss Of Love" 26.12.03, 15:38 ihopeyouwilllikeme napisał: > A ja pobieram cały album właśnie, i jestem pełen nadziei... I jak? Pobrałeś? W ogóle to składanki Joolsa Hollanda "Big Band Small World" cieszą sie sporym powodzeniem w Wielkiej Brytanii, a sam Holland który się przyjaźni z Sam Brown, albo gra u niej na płycie (np. na "Reboot" sprzed czterech lat), albo daje jej pośpiewać na swoich płytach. Na pierwszej składance Sam Brown śpiewała przepiękny walczyk "Valentine Moon" oraz udzielała się w chórkach w "Horse To The Water", ostatnim nagraniu, jakiego dokonał George Harrison (u niego na płycie też śpiewa w chórkach). Na drugim albumie Hollanda Sam Brown śpiewa w duecie z Samem Moore "Together We Are Strong", a na najnowszym właśnie z Nickiem Cave. Sam Brown i Jools Holland wystąpili również w duecie na wielkim koncercie "Concert For George", poświęconym pamięci zmarłego eks-Beatlesa, gdzie wykonali "Together We Are Strong" (Sam śpiewała partie Harrisona). Niestety, tego fragmentu nie ma na albumie, dokumentującym imprezę, a nagrania, krążące po internecie, są - delikatnie mówiąc - niezbyt dobrej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: SAM BROWN & NICK CAVE "Kiss Of Love" 26.12.03, 22:49 a skąd można ściągnąć? (dodam, że nie mam kazy itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture martolka IP: *.chomiczowka.net.pl 26.12.03, 22:52 martolka napisała: > a skąd można ściągnąć? > (dodam, że nie mam kazy itp) No z Soulseeka na przykład, ale jak nie masz, to musisz poczekać, aż jakaś dobra dusza Ci nagra, np. ja. Bo w pocztę się nie zmieści, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka dobra duszo 26.12.03, 23:12 to ja poczekam na Ciebie, bo soulseek też milczy (tylko chciałabym, żeby ta piosenka miała jakieś miłe towarzystwo, np. pani Brennan, czy coś w tym guście - da się załatwić? ) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture to o mnie :-D 26.12.03, 23:16 martolka napisała: > to ja poczekam na Ciebie, bo soulseek też milczy > (tylko chciałabym, żeby ta piosenka miała jakieś miłe towarzystwo, np. pani > Brennan, czy coś w tym guście - da się załatwić? ) Da się, zgadamy się gremialnie na FoFFM za jakieś dwa tygodnie pewnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś