Dodaj do ulubionych

Obzor 2015

IP: *.232.222.211.krosoft.pl 29.05.15, 17:16
Witam wszystkich serdecznie,
Wybieram się w tym roku po raz pierwszy do Obzoru i w zwiąku z tym mam gorącą prośbę o wszelkie praktyczne rady co do tej miejscowości jak np:
1. Polecane restauracje, bary w których można smacznie i ekonomicznie zjeść,
2. Co warto zwiedzić ? - czy są jakieś lokalne biura które organizują wycieczki do innych miejscowości.
3. Którą część plaży uważacie za najlepszą ?
Więcej pytań na teraz nie mam, ale na wszytkie te inne porady bardzo czekam i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • marylaf_5 Re: Obzor 2015 30.05.15, 20:49
      Witam.Bardzo trudno powiedzieć,gdzie dają dobrze zjeść gdyż nie znasz miasta. My jak byliśmy pierwszy raz to metodą prób i błędów degustowalismy różne dania.Napewno Bułgarskie danie o nazwie sacz jest w malej knajpce za dworcem autobusowym.
      Co do plaży to jest ona tak długa i szeroka że na pewno znajdziesz miejsce dla siebie i rodziny.
      Natomiast biur nie znam gdyż zawsze sama organizuje wycieczki:
      Zwiedzanie Nesebaru,Warny ( w tym roku musimy wejść do delfinarium),Bałczik i ogrody królowej Małgorzaty,
      • bigzbiq Re: Obzor 2015 31.05.15, 11:36
        Mam wykupione noclegi hotelu SANIA,: www.google.com/maps/@42.825327,27.878938,3a,75y,17.01h,101.77t/data=!3m4!1e1!3m2!1ssDYXZ5sLQEvVBI2M8qGDPw!2e0
        Może ktoś ma opinie o tym hotelu ?
    • Gość: andy Re: Obzor 2015 IP: *.idc.net.pl 31.05.15, 11:21
      plaza od strony poludniowej jest fajna a restauracje to raj i mechana barba,super miasteczko i plaza 6km bylem tam 15 razy i jade w tym roku
      • panzet Re: Obzor 2015 31.05.15, 20:10
        chce sie wybrac w tym roku dodatkowo na tydzien, gdzie zabookowac wycieczke najlepiej?
        mam slabe doswiadczenie z biurami podrozy, chce lecie samolotem na tydzien all.
        dzieki za wskazowki
        hotel 4*
      • Gość: nick Re: Obzor 2015 IP: *.232.222.211.krosoft.pl 06.06.15, 10:36
        dopinam budżet na wyjazd , właśnie do Obzoru. Proszę o informacje o cenach w restauracjach, sniadania mamy w hotelu, jakaś lekka przekąska w barze na plaży i obiadokolacje na "mieście". Czytałem że polecana na forum restauracja Raj mariankowepodroze.pl/?p=7886 jest średnio smaczna i do tego droga.
        • Gość: andy Re: Obzor 2015 IP: *.idc.net.pl 11.06.15, 12:37
          restauracja raj 2 lata temu byla super,moze w tym roku bedzie dobra,obok raju wczesnie ul kniaz borys jest mechana barba od lat na dobrym poziomie smacznego!
    • Gość: Paweł 111 Re: Obzor 2015 IP: *.jaroslaw.zicom.pl 08.07.15, 12:56
      Witam. ja już 4 raz jadę 🚘 do Bułgarii. Miejsce docelowe Obzor. Małe kameralne miasteczko. Złote Piaski i słoneczny Brzeg odpada że względu na masę ludzi. W Obzor znajdziesz pełno kwater w których bez problemu będą wolne miejsca noclegowe. Ceny od 30zl do 80zl za pokój 2osobowy. Ja płacę 35zl/osoba bo nowy hotelik przy samej plaży. Namiot odpada!!! jak jechać 🚘 to tylko w sobotę z samego rana. Trasa na morze czarne przez Rumunię jest bardzo ruchliwa i uczessczana przez masę tirów praktycznie jeden za drugim a jak wiadomo autostrady to 15% trasy rumuńskiej. Pełno zakrętów i serpentyn. w Rumunii w wakacje w sobotę i niedzielę jest zakaz dla tirów dlatego tak trzeba jechać. Ja jadę trasą: z jaroslawia do przejścia w barwinku. W Słowacji możesz ominąć autostradę bo jest jej tylko 30km a winietki kosztują. Węgry to na miszkolc, debrecen i kierunek przejście oradea w Rumunii. Potem na cluj napoca, mamy tam autoautostradę na południe chyba do alba jula czy coś w tym stylu. Potem jedziesz na sibiu , pitesti , Strada bucuresti , następnie na przejście w ruse , potem dajesz navi na warne i Obzor lub inna miejscowość docelowa. Jechałem też innymi trasami ale są wolne i drogi rozdupcczone. Ta jest najlepsza i najwięcej ludzi nią jeździ
      • markusg26 Re: Obzor 2015 13.07.15, 18:27
        Paweł 111 czy mógłbyś podrzucić namiar na ten hotelik przy plaży. My wybieramy się około 25 lipca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka