Dodaj do ulubionych

Albena Hotel Mura

IP: *.umt.tarnow.pl 31.03.16, 07:54
Witam, wybieramy się do tego hotelu od 27 czerwca na 11 dni. Proszę o wszelkie opinie nt. tego hotelu.
Będziemy jechać na dwa auta z małymi dziećmi. Z uwagi na to, proszę znawców o wyznaczenie optymalnej trasy do Albeny - będziemy jechać z Krakowa. Zależy nam na jak najkrótszej trasie, jeśli to możliwe. Gdzie najlepiej zatrzymać się na nocleg ?
Jechaliśmy już do Sinemoretz przez Serbię z noclegiem na Serbii. Tym razem ta trasa nie wchodzi w grę z uwagi na miejscowość.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Albena Hotel Mura IP: *.umt.tarnow.pl 25.04.16, 08:51
      Macie sprawdzone miejsce na nocleg na Rumunii ?
      • Gość: fin Re: Albena Hotel Mura IP: *.umt.tarnow.pl 17.06.16, 08:51
        Czy ktoś już był w tym hotelu albo jest obecnie ? proszę o opinię :)
        • x5656 Re: Albena Hotel Mura 17.06.16, 10:03
          Było brać hotel bliżej centrum ,ten jest na skraju parku-rezerwatu przyrody i trzeba zabrać spory zapas środków p/komarom.Byłem w zeszłym roku w Albenie obyło ok .
          • Gość: fin Re: Albena Hotel Mura IP: *.umt.tarnow.pl 17.06.16, 13:59
            Za późno na zmianę hotelu ale dzięki za cenne wskazówki - zapas środków p/komarom wezmę na pewno :)
            • x5656 Re: Albena Hotel Mura 18.06.16, 10:14
              Miłego pobytu.Albena to jak nasze Pobierowo - las ,spokój-ale za to się dodatkowo płaci tzw.klimatyczne.Miejscowość do której dostępu bronią szlabany ale za to nie uświadczysz tam swoistego folkloru bułgarskiego ( żebracy,grajki) z którym spotkasz się podczas pobytu w Warnie.(radzę zaliczyć pokaz delfinów w Warnie -warto)
              • Gość: fin Re: Albena Hotel Mura IP: *.in.net.pl 19.06.16, 15:00
                Dziękuję bardzo za informacje. Mam nadzieję, że wrócimy zadowoleni - to nasz 3 wyjazd do Bułgarii, za każdym razem inny rejon.
                Pozdrawiam
    • sylwiamikolow Re: Albena Hotel Mura 21.06.16, 10:13
      witam czy ktoś wie ile kosztuje wjazd do miejscowosci albena
      • Gość: fin Re: Albena Hotel Mura IP: *.umt.tarnow.pl 21.06.16, 13:54
        Tak pisze w opisie hotelu Mura: wjazd do kompleksu w Albenie ok. 6 BGN przy wjeździe na cały pobyt. W przypadku wyjazdu samochodem poza Albenę za każdym razem pobierana opłata ok. 2 BGN (płatne na recepcji).
        • Gość: gość Re: Albena Hotel Mura IP: *.in.net.pl 01.08.16, 18:55
          Witam, prosiłam tu kiedyś o opinię nt. tego hotelu ale nikt nic nie napisał, dlatego napiszę ja - 3 tyg. temu wróciłam z tego hotelu, opinię umieściłam również na holidaycheck, skopiuję ją tutaj dla ciekawych - generalnie wrócę do Albeny ale już nie do tego hotelu, no chyba, że przejdzie generalny remont i zrobią porządek z restauracją hotelu Slavuna.
          Hotel nadaje się do remontu, czuć i widać w nim wilgoć i pleśń, mało sprzątany, personel sprzątający niezbyt miły, raczej pracujący jakby za karę.
          Przewaga gości to Bułgarzy, Rumunie, garstka Polaków, Rosjan i Niemców.
          Atutem to bliskość plaży, pięknej plaży i morza, już bliżej się nie da. Z hotelu można się przejść do centrum gdzie jest trochę atrakcji i zabaw. Plaża naprawdę super.
          Obsługa fatalna, głównie ta sprzątająca pokoje, na stołówce i przy basenie (pseudo ratownicy), bardzo niegrzeczni. Panie sprzątające nie umieją sprzątać, nie maja czystej wody z wiadrem tylko na podłogę pryskają jakiś śmierdzący płyn i mopem myją podłogę - jak się wchodzi do pokoju to śmierdzi niemiłosiernie. Ręczniki wymieniane codziennie ale nic poza tym.
          Restauracja hmmm...... obsługuje dwa hotele: Mura i Slavuna (o czym nie napisali w oferice hotelu), niewystarczająca na tak dużą ilość gości, często brakowało stolików, bardzo często sztućców i dochodziło do tego, że jadło się plastikowymi, beznadziejnie rozwiązana sprawa z daniami robionymi na gotowo. A hitem były smażone na świeżo frytki, za którymi stało się w kolejce pół godziny - po prostu dramat. Jedzenie ogólnie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie, głodni nie wychodziliśmy.
          Animacje dla dzieci w hotelu Gergana, nawet fajne. Atrakcji dla dzieci w hotelu Mura brak. Do południa i po południu animatorzy organizują jakieś tam zabawy typu gra w kule.
          Pokój (my mieliśmy od strony rezerwatu) nadający się do generalnego remontu, czuć w nim wilgoć, na ścianach widać pleśń, w łazience to samo. Sprzątany byle jak. Po mojej interwencji z łaską Pani raz na 2 tygodnie odkurzyła. W pokoju lodówka z mini barem za opłatą. Klimatyzacja działa bez zarzutu.
          Gdyby hotel przeszedł generalny remont, nie dzieliłby restauracji i leżaków z hotelem Slavuna i wymienił ludzi tam pracujących (głównie chodzi o Panie sprzątające) to można go polecić. Położenie hotelu jest bardzo dobre.
          • danio279 Re: Albena Hotel Mura 20.03.18, 21:32
            Ktoś pisał,że jest tam dużo komarów, czy możesz to potwierdzić,czy lepiej brać hotel w centrum miejscowości?
    • tz48 Re: Albena Hotel Mura 05.08.16, 11:14
      Pytanko :ile trwa transfer z Warny do Albeny ?
      • Gość: gość Re: Albena Hotel Mura IP: *.umt.tarnow.pl 05.08.16, 11:19
        Jechaliśmy autem i przejeżdżaliśmy przez Warnę do Albeny mijając lotnisko - jechaliśmy jakieś 40 minut :)
        • tz48 Re: Albena Hotel Mura 05.08.16, 12:08
          Dzięki bardzo .Nie napisałem że transfer dotyczy z lotniska do hotelu Kaliopa. Różnie to bywa ,kiedyś w Sharm hotel był oddalony od lotniska 10 km , a transfer trwał ponad 1 godzinę bo dowieziono nas jako ostatnich.
      • x5656 Re: Albena Hotel Mura 05.08.16, 12:07
        42 km po drodze ,która nawet nie jest naszą ekspresówka -bez korków w Warnie do 40-45min (zależy iile hoteli po drodze..)
        • tz48 Re: Albena Hotel Mura 05.08.16, 12:29
          Dzięki bardzo za wyczerpujaca i błyskawiczną odpowiedż. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka