mr_maks 18.06.05, 16:05 Nie bylem nigdy w Iralndii, a spedze tam w te wakacje ponad dwa miesiace. Czy mozecie napisac mi cos na temat tamtejszego klimatu? Czy w lipcu czy sierpniu czesto zdarzaja sie tam upaly? Podobno czesto pada deszcz? dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eirinn Re: Klimat w Irlandii 19.06.05, 16:27 Klimat umiarkowany, upały rzadkie a jak już to nie ponad 30 stopni. Deszcz bez przesady, ale w końcu to wyspa więc pada trochę częściej niż w centrum kontynentu. W sumie podobnie do naszego klimatu na Pomorzu - dość wilgotno, ale raczej łagodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska1970 Re: Klimat w Irlandii 02.11.05, 15:41 www.wunderground.com/global/IE.html po kliknieciu na miasto, w lewym dolnym rogu masz opcje history. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Klimat w Irlandii 05.03.06, 21:30 Ciagle pada???? Dziwne, siedze 30 km pod Dublinem i tu pada rzadziej niz w Polsce. Wczoraj po raz drugi (!) tej zimy spadlo troszke sniegu - stopnial juz. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera22 Re: Klimat w Irlandii 23.03.06, 21:40 pogoda w Irlandii...albo jest przed deszczem albo po deszczu...nigdy tak nie zmolaklam i nie wywialo mnie jak tutaj!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maczores Re: Klimat w Irlandii 24.03.06, 01:31 Kto twierdzi ze nie pada.To co jest od kilku miesiecy to jakas anomalia a nie irlandzka pogoda.Pamietam, ze potrafilo lac 2 tygodnie bez przerwy i to bylo normalne.podro Odpowiedz Link Zgłoś
nila5 Re: Klimat w Irlandii 04.04.06, 12:25 ja planuje jechac w czerwcu na kilka miesiecy. Jaka odziez powinnam zabrac? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 Re: Klimat w Irlandii 04.04.06, 19:14 od nieprzemakalnej kurtki zaczynając... na bluzkach na ramiączkach kończąc... pogoda bardzo zmienna jest! :) Odpowiedz Link Zgłoś
artaxer Re: Klimat w Irlandii 13.07.06, 20:47 prowadze strone o irlandi, nazywa sie... krainadeszczowcow.net... :-) pada baaardzo czesto, na szczescie nie jest to tak mocny deszcz jaki znamy z polski. pada, bo pada, ale prawie nigdy sie nie zmoknie ;-) darek Odpowiedz Link Zgłoś