Dodaj do ulubionych

Słoneczny Brzeg z dziećmi co trzeba wziąć ?

07.08.17, 09:42
Hej. Wybieram się 25.08. na tydzień do Słonecznego Brzegu (hotel Marvel). Trochę jeździłem po Europie ale tym razem pierwszy raz jadę z dziećmi (5 lat i 11 miesięcy). Potrzebuję porady co trzeba wziąć, na co zwrócić uwagę podczas lotu i pobytu (np transport wózka-parasolki). Czy na miejscu są kaszki Nestle, obiadki czy trzeba to brać z Polski ? Jak na plaży, mieście ? Możecie mi pomóc ? Pozdrawiam i dziękuję. Mariusz
Obserwuj wątek
    • Gość: Pier Re: kaszki Nestle IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.17, 13:13
      mario.79 napisał:

Czy na miejscu są kaszki Nestle, obiadki czy trzeba to brać z Polski ?

Supermarket Mladostarket

W Menu znajdź stronę WWW i kaszki Nestle
    • tess1956 Re: Słoneczny Brzeg z dziećmi co trzeba wziąć ? 07.08.17, 20:26
      Chociaż w dobie globalizacji wszystko niemal wszędzie kupić można rozsądek podpowiada, co by zabrać ze sobą jedno opakowanie kaszki i ze 2-3 słoiczki obiadowe. Przecie zaraz po przylocie nie będziecie biegać i szukać sklepów z tymi dobrami cywilizacji. To samo doradziłabym przy wczasach w jakimkolwiek innym kraju.
      Pytasz, jak na plaży i w mieście. Normalnie. Dla malucha przydałby się na plaży parasol słoneczny, jeżeli leżaków i parasoli nie ma w ofercie hotelu. Składany wózek nadjesz jako bagaż. Parasol też można zabrać, bądź kupić na miejscu. Taniej wychodzi niż codzienna opłata za leżaki+parasol na plaży.
      • mario.79 Re: Słoneczny Brzeg z dziećmi co trzeba wziąć ? 08.08.17, 07:46
        A ten wózek jako dodatkowy czy to liczy się jako ten bagaż 20 kg na osobę dorosłą ?
        • Gość: Pier-du Re: Słoneczny Brzeg z dziećmi co trzeba wziąć ? IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.17, 09:49
          Google >>> bagaż podręczny
        • aseretka Re: Słoneczny Brzeg z dziećmi co trzeba wziąć ? 08.08.17, 20:59
          Nie. Składany wózek jest takim gratisem. :) Przed wejściem do samolotu wózek zabierany jest przez pracownika lotniska i chowany w luku, a do samolotu dziecko trzeba wnieść na rękach. Po wylądowaniu wózek oddawany jest po opuszczaniu pokładu, by umożliwić swobodne poruszanie się po lotnisku.
          • dodekanezowiec Re: Słoneczny Brzeg z dziećmi co trzeba wziąć ? 09.08.17, 22:34
            Mario79 - co mi to mówi? Tak! "Giardini Naxos czy Letojanni" kilka lat temu na forum Włochy. Jeśli byłeś to prośba o pociągnięcie wątku: )
            Wracając do pytania - z doświadczeń z Grecji wiem że dużo rzeczy można kupić ale drożej. W Bułgarii jest taniej i po drugie Słoneczny Brzeg ma dużo takich wiekszych marketów więc powinno być ok. Ale np.trudno za granicą o takie soki przecierowe 90g dla dziecka. Kolejna kwestia - też będę w podobnym czasie w dzielnicy Czajka (pn.Sloneczny Brzeg) i też mam pytanie np.o knajpy które byście polecali. Może Emona? Ktoś pisał też o Djanny ale to jednak jest kawałek. No będę w Ivana Palace i to jest 400 m od Marvel więc ten sam rejon.
            • dodekanezowiec Re: Słoneczny Brzeg z dziećmi co trzeba wziąć ? 09.08.17, 22:39
              A dobra już znalazłem że byłeś w da Peppe Próbę w Letojanni, kiedyś tam dopytam bo to w 2018 Sycylia wchodzi w grę.
              • dodekanezowiec Re: Słoneczny Brzeg z dziećmi co trzeba wziąć ? 09.08.17, 22:40
                Coś mi edytor dodał "próbę" nie wiem po co.
                • Gość: XXX Re: Słoneczny Brzeg z dziećmi co trzeba wziąć ? IP: *.centertel.pl 23.08.17, 17:28
                  Witaj mario79. Koło hotelu Marvel przy tej dużej ulicy jest supermarket Aldo. Znajdziesz tam bardzo dużo rzeczy dla dziecka. Ciekawostka - masa rzeczy importowanych z Polski typu soczek Gerber, u nas 2.90 zł tam 2.90 lewa :( więc lepiej wziąć z Polski. Jeśli lecisz Small Planet to dla dziecka do 2 lat jest jest darmowy bagaż do 10 kg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka