Dodaj do ulubionych

Bułgaria w maju

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:24
witam wszystkich, bardzo proszę o info na temat Bułgarii w maju. planujemy
wybrać się tam na dłuuuugi weekend. z dwojgiem dzieci. czy jest szansa na
kąpiel w morzu. jedziemy tam pierwszy raz. okolice Burgas. proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Bułgaria w maju 21.02.06, 11:29
      2 lata temu przejezdzałem przez Bułgarię w poł. kwietnia jadąc do Turcji,
      wracałem koło 1 maja. Wieczory chłodne, rano zimno, w ciągu dnia spokojnie koło
      20-25. Woda zimna jak cholera... w każdym razie o ile w tym okresie w Alanyi
      było już koło 20 stopni (woda) o tyle w Bułgarii max. 16-17 a to praktycznie mróz :)
      Zaleta - droga nie meczy, jest zielono, a w Rumunii można się pokusić o trasę
      fogaraską i pobawić sie na śniegu. Praktycznie Słoneczny Brzeg jest wymarły.
      Troche ludzi w Neseberze i Sozopolu.
      pozdr
      • tomaszek193 Re: Bułgaria w maju, raczej nie 21.02.06, 15:48
        moim skromnym zdaniem jechać w maju nad jakiekolwiek europejskie morze to
        nonsens. Owszem, BG może być celem wyjazdu na długi weekend, tym bardziej, że
        będzie trwał tydzień, ale pod jednym warunkiem, tylko zwiedzanie. Teraz zależy
        jak dzieci akceptują taką formę wypoczynku i co Was interesuje. Osobiście
        odpuścił bym sobie BG, a ograniczył się tylko do RO, z zastrzeżeniem, że śniegu
        w Fogaraszach nie dotknę, bo trasa transfogarska będzie do 15 czerwca
        zamknięta. Ale w samym Siedmiogrodzie jest tyle fantastycznych miejsc, że
        tydzień to mało by je wszystkie zobaczyć. Jeśli chcesz się kąpać w maju, to
        może termalne baseny w okolicach Oradei albo Jezioro Niedźwiedzie w Sovata
        k.Targu Mures.
    • Gość: *moni* Re: Bułgaria w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 10:32
      dziękuję za sugestie
    • Gość: wojnaipokoj Re: Bułgaria w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:29
      W zeszłym roku byłam z 4-letnim dzieckiem od początku maja w okolicach Varny.
      Było ciepło,chodziliśmy z krótkim rękawem,ale morze zazimne na kąpiel.Drugi
      tydzień spedziłiśmy w Eforie Nord w Rumunii,też ciepło,ale bez kąpieli.
      Za to było mało turystów,plażowiczów i ceny niższe niż w sezonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka