Dodaj do ulubionych

ZA i Przeciw :-(

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:54
Chcielibysmy w tym roku wyjechac na wakacje do Bulagari. Moja rodzinka 2 + 2
dzieci 4 i 10 lat. Raczej na pewno planujemywyjazd samolotem. Nie mam
kompletnie pojecia o0d czego zaczac poszukiwania, jakie biuro, jaki region,
no i najwazniejsze w przyblizeniu mniej wiecej ile to moze nas kosztowac?
Z reguly jezdzimy nad nasze polskie morze na 2 tygodnie ze wszytskim wydajemy
okolo 4 500 zł. Czy mam szanse zmiescic sie w tej kwocie?. Jestem zupelnie
zielona. Oferty w necie sa czesto nie do konca sprecyzowane, najczesciej nie
podaja ceny za dzieci tylko od osoby doroslej. Moze ktos doswaidczony cos
podpowie lub doradzi, bede wdzieczna. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gocha Re: ZA i Przeciw :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:43
      Prosze podpowiedzcie cos, czy w ogole za takie pieniadze jest sens zawracac
      sobie glowe?????????????????????????
      • des4 Re: ZA i Przeciw :-( 26.01.07, 10:42
        Półtora roku temu za dwa tygodnie w Bułgarii w nowym hotelu 3+*** w Kranevie
        wydaliśmy właśnie ok. 4500 zł za dwoje dorosłych i dziecko. W tym 2300 hotel ze
        śniadaniem, ok. 900 paliwo i opłaty drogowe, reszta wydana na miejscu, nie
        ograniczaliśmy się, ale też nie przesadzaliśmy z puszczaniem kasy. Samolotem
        nie wyrobisz się w tej cenie...
      • Gość: Edek W Re: ZA i Przeciw :-( IP: 195.116.246.* 27.01.07, 15:13
        wyrobisz jeżeli już teraz do 31.01 wykupisz first minut.. jak coś to szukaj mnie
        na gg 8894897
    • mistom1 Re: ZA i Przeciw :-( 26.01.07, 11:08
      tez myslimy o wakacjach w Bułgarii, układ podobny 2+2(5i8).Od miesiąca
      przeglądam oferty,i odpowiem,że bedzie bardzo trudno zmiescic się w tej
      kwocie.Jak juz coś sie znajdzie w pobliżu takiej kwoty to jest to bardzo
      naciągane i lokalizacja okazuje się kiepska . Sam przelot 4 osób to jest koszt
      okolo 3500 to za resztę cudów nie mozna się spodziewać - my decydujemy sie na
      podróz samochodem i wtedy to staje się bardziej realne
      • Gość: piter Re: ZA i Przeciw :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:06
        co wy opowiadacie??oczywiscie ze sie wyrobia!! wykupienie wycieczki do bulgarii
        moze kosztowac na osobe 900 zl z przelotem i wszystkimi oplatami.To daje 3600
        zl!a wezmy pod uwage ze wiele biur robi duze upusty dla dzieci wiec na pewno
        bedzie jeszcze taniej!ja z dziewczyna wyjechalem za 2400zl(2 osoby z
        wyzywieniem) a bylo mostwo o wiele tanszych ofert poniewaz jechalismy do
        drogiego Slonecznego Brzegu.mowie Ci ze bez problemu sie wyrobisz w tej kwocie
        pod warunkiem ze dobrze przewertujesz oferty biur podrozy.doczytuj sie czy cena
        jest wraz z oplatami lotniskowaymi itp.a jak bedzie miala watpliwosci to po
        prostu zadzwnon do biura wszystko Ci powiedza.wazne zeby porownywac oferty....ja
        wyjechalem z ALfa Star,maja dobre ofertyt i od razu z oplatami(wiele biur ukrywa
        oplaty zeby wzbudzic zainteresowanie) pozdrawiam i zycze milego szukania.
        • Gość: mistom1 Re: ZA i Przeciw :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:23
          chyba,ze ktos ma na myśli wyjazd wakacyjny w maju na 7 dni to jest szansa z
          przelotem wykupic za 900zł od osoby, ale w lipcu-sierpniu na okres 14 dni nie
          ma w zadnym biurze ofery po nizej 1500 od osoby uwzględniając wszystki opłaty,
          a i tak w tej cenie to są badziewia. I wiem co piszę bo od miesiąca sprawdzam
          chyba wszyatkie biura. A tak na marginesie to na rynku biur podrózy jest tak z
          20 ofert,i wiekszość z nich ma to samo
        • iga9910 Re: ZA i Przeciw :-( 26.01.07, 15:38
          900 zł. z wyżywieniem , samolotem, w sezonie? (nie mówimy o Lastach).Gdzieś Ty
          to znalazł?Mówimy oczywiście o conajmniej 3 gwiazdkach.My poszukiwanie ofert
          rozpoczynamy od tego czy hotel ma w ofercie "dzieci gratis"(nasze mają 5 i 8).W
          tym roku (jak i w poprzednim)Neckermann ,Złote Piaski, za 4 osoby z wyżywieniem
          1200 zł. za 10 dni, przełom czerwca i lipca,oczywiście samochodem.Do Bułgarii
          jedziemy po raz pierwszy.
          • Gość: piter Re: ZA i Przeciw :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:55
            tak myslisz?? to juz Ci udowadniam...biuro Alfa star...wylot 26 lipca powrot 6
            sierpnia, hotel 3 gwiazdki a do tego dorzucaja GRATIS wizyte w Nesseber (co
            mozna samemu zwiedzic ,ale jak daja za darmo to czemu nie :) ) wszystko za 1363
            zl...czy to ponizej 1500 ??opdowiedz sobie sam...oczywiscie to 1363zl jest za
            osobe dorosla za dziecko w wieku 2-12 lat oplata wynosi 967 zl?czyli za 4 osoby
            4660 zl...prawie tyle co na Polskim morzem a wrazenia zupelnie inne chociazby z
            powodu...cieplego morza i slonca spalajacego na popiol:)
            • des4 Re: bzdury 26.01.07, 17:52
              Teraz do tych 4660 dolicz min 1500 na miejscu na różne wydatki i już się robi
              ponad 6000, zreszta standard takiego hotelu będzie raczej średni,
              prawdopodobnie bez klimy i basenu.

P.S. Bułgaria nie leży tak bardzo na południu aby słońce spalało. U nas w
              pogodny letni dzień potrafi zjarać nie gorzej....
              • Gość: piter Re: bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:08
                ona tez raczej podawala cene( 4500 zl) bez wydatkow na miejscu,a jesli chodzi o
                slonce to chyba nie byles w bulgarii bo slonce jara 100 razy bardzije niz u nas
                w kraju, ja np. po pierwszym dniu tak sie zjaralem ze z nosa zeszla mi skora 3
                razy w ciagu 2 dni, w Polsce musialbym siedziec na sloncu z tydzien zeby tak
                bylo( a zaznaczam ze mam ciemna karnacje i slonce raczej mnie nie krzywdzi) :)
                • des4 Re: bzdury 26.01.07, 21:36
                  Odbiję piłeczkę: widać nie byłeś w Grecji i Turcji, nie mówiąc o Egipcie, czyli
                  krajach znacznie na południe od BG, skoro uważasz, że bułgarskie słońce jest
                  takie mocne. Połóż się latem w Polsce na słońcu na 2 godziny i zaśnij,
                  zobaczysz ja będziesz wyglądać...

4500 zł to dla czterech osób cena realna, z załozeniem że jest to tydzień i w
                  hotelu nie pierwszej świeżości, koszo czarteru do BG wynosi min. 700 za pax...
                  • Gość: piter Re: bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 09:25
                    slabiutko u Ciebie z przewidywaniem, bo oprocz bułgarii bylem tez w hiszpanii i
                    grecji.oczywiscie ze slonca z grecjii nie da sie porownac do bulgarskiego bo tam
                    czasem nie mozna wylezec godziny,ale nie przesadzaj z polskim sloncem, bo ja w
                    zeszlym roku lezalem dziennie po 6 godzin ( 4godz od rana i 2 po obiedzie) i
                    opalilems sie pozadnie dopiero po tygodniu, a w bulgarii wystarczyly 3 dni przy
                    lezeniu 3 godzinki:) dlateggo moge twierdzic ze roznica jest.a z biurem jak juz
                    mowielm mozna wyjechac za 4500 bez problemu !!
                    • des4 Re: bzdury 27.01.07, 11:03
                      Gość portalu: piter napisał(a):

> slabiutko u Ciebie z przewidywaniem, bo oprocz bułgarii bylem tez w hiszpanii
                      i
                      > grecji.

No właśnie, tym bardziej należy się dziwić temu co piszesz...

oczywiscie ze slonca z grecjii nie da sie porownac do bulgarskiego bo ta
                      > m
                      > czasem nie mozna wylezec godziny,ale nie przesadzaj z polskim sloncem, bo ja w
                      > zeszlym roku lezalem dziennie po 6 godzin ( 4godz od rana i 2 po obiedzie) i
                      > opalilems sie pozadnie dopiero po tygodniu, a w bulgarii wystarczyly 3 dni
                      przy
                      > lezeniu 3 godzinki:)

widocznie ciemną karnację masz tylko w swoich wyobrażeniach, nie martw się mi
                      tesz caszem zdaje się, że jestem przystojniejszy od Brada Pitta....

dlateggo moge twierdzic ze roznica jest.a z biurem jak juz
                      > mowielm mozna wyjechac za 4500 bez problemu !!

4 osoby? Owszem można, kwestia na jak długo i w jakim standardzie...
                      • Gość: piter Re: bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 11:54
                        czyli u Ciebie oprocz problemow z przewidywaniem sa rowniez zaburzenia
                        osobowosci - masz wyarznie narcystyczna skor wydaje ci sie ze jestes przyustojny
                        jak brad pit.ale tu tylko nalezy wspolczuc....mozesz sobie sam wmowic ze slonce
                        nad baltykiem opala taksamo jak w bulgarii i mysl sobie tak bo nigdy sie o tym
                        nie przeknasz siedzac na polskich zatloczonych plazach wsrod takich samych
                        siemnych mas jak Ty... jak bys przeczytal wyzej to bys widzial ze mozna wyjechac
                        za okolo 4500 na 4 osoby do 3 gwiazdkowego hotelu z wycieczka gratis, bo
                        przedtsawilem przykladowa oferte ktora znalazlem w biurze :) ale co Ty mozesz
                        wiedziec o swiecie jak Ty zza monitora nie wygladasz...
                        • des4 Re: bzdury 27.01.07, 14:14
                          Gość portalu: piter napisał(a):

> czyli u Ciebie oprocz problemow z przewidywaniem sa rowniez zaburzenia
                          > osobowosci - masz wyarznie narcystyczna skor wydaje ci sie ze jestes
                          przyustojn
                          > y
                          > jak brad pit.ale tu tylko nalezy wspolczuc

Nie przystojny jak BP tylko przystojniejszy. Kto wie, może faktycznie tak jest.
                          Z twojego wpisu wynika, że BP jest twoim "ultimate" ideałem, którego nikt nie
                          możec przeskoczyć. Nie sądź mnie, skoro mnie nie widziałeś, nie każdy jest
                          podobny do ciebie wiekszośc jest przystojniejsza, hehe...

....mozesz sobie sam wmowic ze slonce
                          > nad baltykiem opala taksamo jak w bulgarii i mysl sobie tak bo nigdy sie o tym
                          > nie przeknasz siedzac na polskich zatloczonych plazach wsrod takich samych
                          > siemnych mas jak Ty...

No i widzisz jak prymitywnie wnioskujesz. Nie miałem na myśli Bałtyku tylko np.
                          Pogórze Ciężkowickie. Poza tym dlaczego porównujesz mniec do ciemnej masy?
                          Dajasze tym dowód pogardy dla ludzi jeżdzących nad Bałtyk, nad którym swoją
                          drogą ponad 10 lat nie byłem, ale do głowy by mi nie pzyszło aby wartościować
                          ludzi wg tego gdzie jeżdżą...

jak bys przeczytal wyzej to bys widzial ze mozna wyjecha
                          > c
                          > za okolo 4500 na 4 osoby do 3 gwiazdkowego hotelu z wycieczka gratis, bo
                          > przedtsawilem przykladowa oferte ktora znalazlem w biurze :) ale co Ty mozesz
                          > wiedziec o swiecie jak Ty zza monitora nie wygladasz...

W biurze można znaleźć wiele ofert, i jasno z tego wynika niewielkie masz
                          pojęcie o tym co oferują biura w katalogach i w nwecie, a tym co można znaleźć
                          rzeczyeistości. Licytować się na temat znajomości świata nie będę, ty ja
                          większość forumowych globtroterów wszędzie byłeś i wszstko widziałeś, to gdzie
                          js byłem i czy w ogóle byłem zostawiam dla siebie...

Jakieś frustracje...?
                          • Gość: piter Re: bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 17:22
                            masz racje ,jest wiele osob przystojniejszych ode mnie ale jedno jest pewne - Ty
                            do nich nie nalezysz z pewnoscia.owszem ludzi ktorzy jezdza nd polskie morze
                            wysmiewam bo wydaja takie same pieniadze jakie mogliby wydac na wpsanialych
                            wakacjach a granica,gdzie pogoda jest prawie pewna w odroznieniu od polski, a co
                            do ofert biur....phi malo wiesz dzieciaku,widac ze nigdy nigdzie nie byles...
                            • Gość: gabi Re: bzdury IP: *.studioa2.pl 28.01.07, 11:05
                              Napewno w tej cenie cos znajdzie poniewaz ma jeszcze małe dzieci 10 i 4 zadne z
                              nich nie skonczyło jeszcze 12 roku .Ja mam dzieci w wieku 12 i 6 skonczone i
                              płace za wakacje 18 czerwca wylot za dwa tygodnie z sniadaniami w hotelu z
                              małym basenem czernomore w św. włazie 5450zł w tym syn płaci jak osoba
                              dorosła .w Bułgari bylismy 3 lata temu w sozopolu ,w zeszłym roku w turcji w
                              club verano side tam płacilismy 6750zł w wersji all. i tez syn płacił jak
                              osoba dorosła (dwa tygodnie)Oczywiscie kupujac wakacje w styczniu !!Najlepiej
                              wybrac sie do jakiegos agenta on napewno cos znajdzie .
                              • Gość: gocha Re: bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:54
                                Dziekuje za odpweidzi, i chyba jednak zaczne czegos szukac !!
                                • Gość: Echnaton Re: bzdury IP: *.limes.com.pl 30.01.07, 11:48
                                  Ja skalkulowałem koszta w następujący sposób:
                                  paliwo-max 1500 zł
                                  hotel(Bravo w Słonecznym Brzegu, 2 tygodnie be zwyżywienia)- 1500 - za 2 osoby
                                  wydatki na miejscu + wycieczka do Istambułu 2 dniowa- max 700 euro, ale
                                  podejrzewam że sporo mniej

W sumie 5800 zł
    • Gość: ilona Re: ZA i Przeciw :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:14
      Ja też się wybieram w tym roku do Bługarii Ale zrobimy trochę inaczej niż ty
      żeby zmiejszyć koszty. Najpierw bierzemy urlop, później się pakujemy a dopiero
      na końcu odwiedzam biuro podróży. Wylot może być nawet następnego dnia A ceny
      bardzo barzdzo niskie bo im zależy żeby sprzedać Zawsze tak podróżujemy i
      czasami płacę tylko 50% ceny początkowej
    • Gość: wasyl Re: ZA i Przeciw :-( IP: *.icm.edu.pl 31.01.07, 16:53
      jesli chcesz wybrac sie do Bulgarii z dzieciaczkami, to polecam np. z triada
      hotele Sea View Vezen i briz 2, ten pierwszy to zlote piaski, drugi z kolei w
      Warnie. polecam dlatego, ze sa znizki dla dzieciakow, do 12 roku zycia 690
      zlotych (stala cena) a na dodatek w hotelu zapewniaja opieke polskich
      pedagogow, tzw klub triada junior, wiec mozna sobie odsapnac - nie trzeba caly
      czas zajmowac sie potomkami ;).
      • sztaba1 Re: ZA i Przeciw :-( 31.01.07, 17:13
        Masz moze wiecej info na temat tego programu Triada Junior? Brzmi dosc
        interesujaco.
        • Gość: wasyl Re: ZA i Przeciw :-( IP: *.icm.edu.pl 01.02.07, 18:49
          w wybranych hotelach sposrod tych, ktore sa w katalogach triady dzialaja kluby
          triada junior. moga w nich przebywac dzieciaczki w wieku 4-9 lat, wszystkie
          zajecia prowadone sa w tym klubie przez polskich opiekunow. w sumie opcja
          fajna, bo nie trzeba caly czas łypac wzrokiem za dzieciaczkami, mozna sobie
          odpoczac, w koncu wakacje sa tez dla rodzicow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka