Dodaj do ulubionych

bulgaria granica

IP: *.sti.net.pl 20.05.07, 12:14
W tegoroczne wakacje wybieram sie do Bulgarii ,poglebilam juz nieco wiedze
czytaj to forum lecz mam jeszcze takie pytanie:czy przekraczajac granice
bulgarska samochodem zostaje on nam wbity do paszportu?jak sytuacja wyglada
przejezdzajac granice na dowod osobisty?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: bulgaria granica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 19:15
      Myślę że przepis ten został zniesiony wraz z przystąpieniem Bułgarii do UE.
      Bułgarzy po prostu obawiali sie że wjeżdżający samochodami turyści będą
      sprzedawać im auta i zmuszali aby każdy wjeżdżający samochód po czasie
      wyjechał, wbijając tym samym odpowiednie adnotacje do paszportu . Przy wolnym
      przepływie towarów i usług ten przepis po prostu nie ma racji bytu. Jest to
      oczywiście moje zdanie poparte czystą logiką. Trzeba jeszcze zasięgnąć info.
    • des4 Re: pogłebiłaś wiedzę? 23.05.07, 09:14
      chyba za mało skoro nie wiesz, że takich "informacji" nie wolno żadnym slużbom
      granicznym "wbijać" do paszportów obcokrajowców...

poza tym w Bułgarii nigdy czegoś takiego nie miaóło miejsca...
      • Gość: onlybulgaria Re: pogłebiłaś wiedzę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 09:44
        może i nie wolno ale jednak naprawdę wpisywano nr rej. na pieczątke.
        Pozdrawiam Nikolaj.
      • Gość: Jarek Re: pogłebiłaś wiedzę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 15:11
        des4 jak nie masz o czymś pojęcia to proszę Cię nie zabieraj głosu. Dzięki
        • gringo68 Re: pogłebiłaś wiedzę? 24.05.07, 07:47
          A ja się zgodzę z des4, do paszportów, jak pamiętam, to wpisywano ręczniki,
          ścierki, aparaty fotograficzne i inny towar jaki za czasów peerelu sprzedawali
          P0olacy w całej europie. Sam byłem w Bułgarii samochodem swoim i firmowym,
          sporo moich znajomych też tam jeździło i nie spootkali się z czym taki jak
          wpisywanie samochodu do paszportu.

Tak więc jak nie masz pojęcia do czego służy paszport i co do niego można
          wipisywać, to nie zabieraj głosu, dzięki.
          • Gość: Jarek Re: pogłebiłaś wiedzę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 12:52
            Zabawny jesteś gringo. Jesteś kolejną osobą która się popisuje nie mając za
            grosz wiedzy. Wyobraź sobie że to co napisałem jest prawdą . Tak było. I widzę
            że nie przekonuje Cię nawet opinia rodowitego Bułgara. A tak na marginesie , to
            wiem do czego słuzy paszport, bo w tych służbach pracuję. Nigdy nie wpisywano
            do paszportów żadnych rzeczy o których piszesz. Wypisywało się deklaracje co
            się wiezie, do paszporu wbijano piczątkę, którą przy wyjeździe z danego kraju,
            po okazaniu deklaracji anulowano. Tak było np w NRD. Tak więc najpierw zdobądź
            trochę wiedzy, a potem sie popisuj ile wlezie.
            • gringo68 Re: pogłebiłaś wiedzę? 24.05.07, 13:04
              Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Zabawny jesteś gringo. Jesteś kolejną osobą która się popisuje nie mając za
              > grosz wiedzy. Wyobraź sobie że to co napisałem jest prawdą . Tak było.

Wyobraź sobie że to co napisalem jest prawdą. I kto rostrzygnie czyje
              twierdzenie jest prawdziwe???

I widzę
              > że nie przekonuje Cię nawet opinia rodowitego Bułgara. A tak na marginesie ,
              to
              >
              > wiem do czego słuzy paszport, bo w tych służbach pracuję. Nigdy nie wpisywano
              > do paszportów żadnych rzeczy o których piszesz. Wypisywało się deklaracje co
              > się wiezie, do paszporu wbijano piczątkę, którą przy wyjeździe z danego
              kraju,
              > po okazaniu deklaracji anulowano. Tak było np w NRD. Tak więc najpierw
              zdobądź
              > trochę wiedzy, a potem sie popisuj ile wlezie.

Widze spałeś na szkoleniach, a i wiekiem musisz być młody. Jeśli rodzice
              jeździli po tzw, KDL-ach, a zwłaszcza Bułharii, Rumunii i Jugosławii, ich
              paszporty powinny być gesto upstrzone ichniejszymiwpisami typu: " namiot szt.
              1, ścierki szt. 10, obrusy szt 10, aparat fotograficzny szt.2"...

mało wie szjak widzę o podrózach w tamtych czasach...
              • Gość: Jarek Re: pogłebiłaś wiedzę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 13:23
                Być może nie posiadam gruntownej wiedzy o podróżach w latach 70-tych. Sam
                zacząłem jeździć od roku 86. I głównie od tego czasu opieram sie na wiedzy
                którą zdobyłem. A co do naszego sporu o wpisie nr rej samochodu, to myślę tylko
                że jak juz sie odpowiednio doinformujesz, będziesz potrafił przyznać racje i
                przeprosić. Sam posiadam teki wpis w roku 2003. Przez to tylko nie mogłem
                pojechać wycieczką autokarową do Stambułu, ponieważ nie wypuszczono by mnie bez
                samochodu. Nie jestem osobą która wypisuje dyrdymały żeby sie popisywć. Tak
                więć zanim będziesz nygował czyjeś wypowiedzi, upewnij się czy na pewno masz
                rację. Pozdrawiam.
    • Gość: enigma Re: bulgaria granica IP: *.sti.net.pl 25.05.07, 22:22
      dzieki za odpowiedzi zorientowanym,des4 daruj sobie twe prymitywne pytania bo
      na forach potrafisz tylko wymadrzac dziub troche kulturki by sie tobie przydalo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka