Dodaj do ulubionych

Hotel Pine Bay Resort

19.12.08, 18:07
Czy był ktoś może w tym hotelu?
Prawie zdecydowaliśmy się na Armonia Holiday Village ale córka zobaczyła ten
hotel.... wygląda dobrze... teraz sama nie wiem, który wybrać...
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ola7890 Re: Hotel Pine Bay Resort 19.12.08, 18:30
      Nie byłam w tym hotelu, ale w ubiegłym roku jechaliśmy taksówką do Efezu i Turek
      pokazał nam ten hotel mówiąc, że to jeden z najlepszych w Kusadasi. Też
      rozważałam ten hotel w tym roku, ale Kusadasi już było (Ephesia holiday Beach
      Club). W tym roku Kemer hotel Joy Hydros.
      Pozdrawiam
      Ola
      • loola_kr Re: Hotel Pine Bay Resort 19.12.08, 22:36
        My byliśmy w Side i incekum i w przyszłym roku chcieliśmy jechać w innym
        kierunku :)
        no i koniecznie do Efezu.
      • Gość: Ryszard Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 18:58
        Witam ja lecę do tego hotelu 07 -06 -09
    • Gość: emik32 Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 18:51
      hmm wybór zależny od Państwa..mogę tylko dopowiedziedź że armonia ma
      chyba lepszą plażę tzn większą niz pine bay (tutaj z tego co
      pamiętam jest jakiś betonowy podest lub cos w tym rodzaju, ale plaża
      jest)W Armonii są bardzo fajne pokoje i ładny design, hotel jest
      mniejszy od Pine Bay. Tu i tu ślizgawki dostępne, więcej chyba w
      Pine.W razie pytań służę pomocą gg:1443058 Pozdrawiam
      • loola_kr dziekuje bardzo. 19.12.08, 22:43
        ze zdjęć wynika, że plaża jest a betonowy podest przy aquaparku. może być
        mniejsza byle piaszczysta :)
        Armonia jest odnowiona ładnie, dlatego spodobała nam się, córce zależy na
        zjeżdżalniach ehhh a w Pine jest ich więcej...
        Z opisu wynika, że pokoje dla 4 osób sa w bungalowach, no nie wiem tam chyba
        gorszy standard bo w opisie napisali, że skromniejsze... my nie musimy mieć
        luksusów byle dzieci były zadowolone.
        no i blisko do Efezu :D
        dziekuje za informacje.
        mam weekend do zdecydowania :)
        • Gość: emik32 Re: dziekuje bardzo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 10:32
          2 są fajne ale ja bym wybrał i tak chyba inny hotel.napisz do mnie
          na gg 1443058 to może ci podpowiem :)pozdrawiam
    • robertzgor Re: Hotel Pine Bay Resort 20.12.08, 20:48
      www.mixhotel.pl/hpine_bay.html zdjecia z hotelu.
      • Gość: sara Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 16:08
        Rozważam też ten hotel pani w biurze Itaka dała mu wysokie
        noty.Jeśli ktoś zna ten hotel proszę o opinię i może jakieś
        rady.Pozdrawiam.
        • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 62.61.47.* 30.01.09, 11:02
          hotel bardzo ładny, czysty, dobre jedzonko oraz obsługa, jedziemy w tym roku
          ponownie ( byliśmy 4 lata temu ) pod koniec czerwca, co do pokoi to w
          bungalowach troszkę skromniejsze wyposażenie znaczy sie bez dodatkowych np ozbób
          przy łóżkach czy dzwiach do szafy ale komu to potrzebne, super basen i
          zjezdzalnie animacje ok po polsku tylko lipiec sierpien
          • loola_kr :) 30.01.09, 11:30
            ufff, to dobrze bo już wykupiłam :)
            Mnie tam ozdoby niepotrzebne :)
            mam parę pytań:
            1. czy w hotelu jest lekarz?
            2. czy w okolicy są sklepiki, apteka itp? można kupić ręczniki plażowe?
            3. czy jest postój taksówek?
            dziękuje.
            • Gość: gosia Re: :) IP: 62.61.47.* 31.01.09, 09:58
              loola_kr w hotelu jest lekarz, jest też mini market, apteka w mieście niedaleko
              obok hotelu przystanek dolomuszy i taksówki tez sa wiec bez problemu mozna
              wszedzie dojechac, co do recznikow nie wiem mielismy zabrane swoje A kiedy sie
              wybieracie i z jakiego biura ? pozdrawiam
            • Gość: gosc Re: :) IP: 78.171.145.* 07.06.09, 13:39
              mam parę pytań:
              1. czy w hotelu jest lekarz?
              2. czy w okolicy są sklepiki, apteka itp? można kupić ręczniki plażowe?
              3. czy jest postój taksówek?

ad 1 tak
              ad 2 tak, ręczniki się przecież wypożycza
              ad 3 tak, stoją pod hotelem
          • Gość: gość kto jedzie do pine w sierpniu IP: *.chello.pl 18.04.09, 17:50
            Ja wybieram się od 16.08.09 do 30.08.09 z mężem i dwójką
            dzieci ,córka 13, syn 9 .Dodam,że lecimy z warszawy
            • zawada_b Re: kto jedzie do pine w sierpniu 19.05.09, 22:50
              Ja też jadę z W-wy 16.08.09 z 13-letnim synem.

• Gość: magda Re: kto jedzie do pine w sierpniu IP: *.chello.pl 20.05.09, 06:51
                Ja jadę z 13 letnią córką i 9 letnim synem a i z mężęm do zobaczenia
              • Gość: hizabelle Re: kto jedzie do pine w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 23:35
                Upewnijcie sie czy nie macie miedzyladowania w Krakowie, bo nam pani w biurze
                Itaka nie raczyla o nim poinformaowc, dopiero w dokumentach podrozy wyszlo, a
                bylo to przed samym wyjazdem
                Co do bungalowow nie nastawiajcie sie na wielkie luksusy( nie wszystkie-te
                polozone wyzej , o ironio, sa wyremontowane). My bylismy nizxej, ze wzgledu na
                male dziecko. Jeden sredniowieczny klimatyzator na dwa pomieszczenia, łazienka
                pozostawia bardzo wiele do życzenie. Oprocz tego wszystko zgodnie z opisem
            • Gość: Paweł Re: kto jedzie do pine w sierpniu IP: *.chello.pl 18.06.09, 00:08
              My z Warszawy lecimy w szóstkę, dziadkowie, rodzice i chłopaki 3 i 9 lat w tym samym terminie. Do miłego spotkania.
            • Gość: gość. Re: kto jedzie do pine w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 19:49
              Ja również lece w tym terminie. ;) z córkami (12l. i 17l.) i z męzem. z Krakow
            • Gość: Jacek Re: kto jedzie do pine w sierpniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 00:25
              My lecimy 13.08. z Warszawy z 2 córkami (11 lat i 1,5 roku).
              Bedziemy do 27.08. Do zobaczenia!
    • Gość: jozefa1 Re: :) IP: *.aster.pl 28.02.09, 20:01
      Jak działa klima w bungalowach?,w opisie napisano,że sterowana
      centralnie-kiedyś spotkała się w turcji,że wszyscy czekali ledwo
      żywi na włączenie,ale może w 5 gw.hotelu to tak nie chytrzą?
      • loola_kr Re: :) 02.03.09, 12:50
        jak centralnie to sa godziny w których włączają klimatyzację.
    • Gość: lepek Uwaga: Podwyższają ceny IP: *.com.pl 02.03.09, 09:29
      jestem ciekwe czy to tylko ja ale włąsnie dostaęłm z ITAKI telefon
      informujący o wzoście cen imprez " o koło 200 zł/osobe".
      Zapłaciłem w styczniu 2009. Podejrzewam że pisma włąsnie do Was
      idą. Pani kontaktowała się ze mną telefonicznie bo nie miała
      kompletnych danych adresowych. Zreztgnowałem i wam radze uczynić
      to samo. Nie chodzi o te pare złotycz aler to, że postępując w ten
      sposób w czasach kryzysu ITAK zakłada sobie pętle na szyję i za 3
      miesiace ogłosi bankructwo.
      • loola_kr Re: Uwaga: Podwyższają ceny 02.03.09, 12:49
        do mnie nie dotarła żadna informacja ale ja kupiłam w grudniu z niezmiennością
        ceny...
        • Gość: zula Re: Uwaga: Podwyższają ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 19:46
          A jednak potwierdza się , że wakacje trzeba rezerwować wcześniej ,
          jak biura podróży mają promocje np. gwarancję niezmienności ceny.
          Teraz mogę spokojnie spać czekając na wyjazd , a nie narzekać na
          biuro podróży.
          • Gość: poldek Re: Uwaga: Podwyższają ceny IP: *.com.pl 03.03.09, 09:52
            > Teraz mogę spokojnie spać czekając na wyjazd , a nie narzekać na
            > biuro podróży.

pomyślał pracownik działu promocji ITAKA, mozolnie upychając śpiwór
            do swojego ulubionego, choć nieco znoszonego plecaka.
            • Gość: zula Re: Uwaga: Podwyższają ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 13:57
              Przepraszam bardzo to , że mam wykupione wakacje w Itace i nie mam
              powodu do narzekania to nie znaczy , że jestem pracownikem tego
              biura podróży.
              • Gość: itakowic Re: Uwaga: Podwyższają ceny IP: *.gprs.plus.pl 03.03.09, 18:27
                Absolutnie. Ale w akim wypadku...diagnoza jest znacznie gorsza
          • monikapm Re: Uwaga: Podwyższają ceny 18.03.09, 14:36
            Ja się dowiadywałam parę dni temu i są obniżki i dodatkowo dają
            jakieś rejsy czy wycieczki. Mówili że można zapłacić 99 zł od osoby
            dorosłej by cena nie uległa zmianie. Ja też się tam wybieram, jedno
            dziecko będzie miało niecałe półtora roku i pytanie mam do Was czy
            nie ma problemu tam z poruszaniem się wózkami?
        • Gość: andlor Re: Uwaga: Podwyższają ceny IP: *.aster.pl 22.03.09, 18:27
          Jakby gościu zapłacił dodatkowo 132 złocisze to miałby gwarancję niezmienności
          ceny taka jest prawda
    • kasia_p45 Re: Hotel Pine Bay Resort 03.03.09, 18:47
      Co do tej niezmiennosci ceny nie bylabym taka pewna..
      • Gość: pierdys Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.gprs.plus.pl 03.03.09, 20:29
        droga Kasiu,
        dzięujemy za podciągnięcie wątku. pozrów itakę
        • Gość: jozefa1 Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 80.51.237.* 04.03.09, 08:44
          Wracając do meritum ja lecę 28 czerwca i trochę się martwię jakością
          bungalowów,bo na zagr.forach przeczytałam,że brudno i klima źle
          działa.
          • loola_kr co do bungalowów 04.03.09, 09:02
            W Itace mówili, że bungalowy są 4-gwiazdkowe i gorsze niż pokoje w hotelu, więc
            luksusów się nie spodziewam...
            • Gość: jozefa1 Re: co do bungalowów IP: 80.51.237.* 05.03.09, 11:48
              Luksusu nie, ale angole piszą straszne rzeczy o pleśni w łazienkach,
              że pokoje są ciemne i duszne jak "dziuple" i tak daleko do hotelu że
              trzeba czekać na bus hotelowy aby dotrzeć na obiad i do plaży. Poza
              tym wszyscy chwalą jedzenie i rozrywki w hotelu.Prosimy o relacje
              kogoś kto był i widział na własne oczy.
              • Gość: ja Re: co do bungalowów IP: 62.61.47.* 11.03.09, 21:30
                u nas mowią ze bungalowy sa 4* na zagranicznych widzialam nawet info ze 3,5*
              • Gość: ja Re: co do bungalowów IP: 62.61.47.* 11.03.09, 21:33
                wiem jeszcze ze czesc jest wyremontowana i te sa ok reszta porazka
                • Gość: jozefa1 Re: co do bungalowów IP: 80.51.237.* 12.03.09, 10:55
                  Miejmy nadzieję,że dla ITAKI nie będą te najgorsze.Itaka ma ten
                  hotel pierwszy rok więc może hotelarz będzie zainteresowany dalszą
                  współpracą.
              • loola_kr Re: co do bungalowów 12.03.09, 11:42
                mnie najbardziej przerażają odległości...
                ale może pod koniec sierpnia nie będzie wielkiego obłożenia i trafi się miejsce
                gdzis na początku bungalowów...
                • monikapm Re: co do bungalowów 18.03.09, 14:39
                  może ktoś był i powie coś o tych bungalowach, ja też planowałam je
                  wykupić, ze względu na dwójkę dzieci, na zdjęciach wygląda skromnie
                  i prosto, ale dziekuję za dziuplę i pleśń, niech ktoś coś napisz...
                  • Gość: ja Re: co do bungalowów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 11:37
                    my jedziemy 21 czerwcza na tydzień po powrocie chętnie podziele sie
                    wrażeniami
                    • loola_kr to czekamy :) 23.03.09, 12:21
                      napisz proszę co i jak po powrocie :)
                      • Gość: da Proszę o opinie IP: *.centertel.pl 29.03.09, 14:19
                        Itaka przesunęła termin wylotów do Turcji z 22.05 na 20.05 bądź
                        27.05. Było do wyboru. Lecę do Turcji do hoteliku Joy hydros club z
                        allinclusive i dwoma wycieczkami. Jeżeli ktoś już tam był proszę o
                        opinie
                        • Gość: katarzyna Re: Proszę o opinie IP: *.chello.pl 03.04.09, 23:28
                          Ja również wybieram się do tego hotel. W związku z tym mam parę pytań do osób,
                          które były już w tej miejscowości:
                          1. Jak wygląda wycieczka na grecką wyspę Samos; czas podróży, ewentualne koszty
                          z lokalnego biura i czy warto na własną rękę czy lepiej z biurem?
                          2. Co można zobaczyć w miasteczku Kusadasi (mam mało wiadomości)?
                          3. Koszt przejazdu z hotelu do miasteczka?
                          4. Jak wygląda wycieczka do Izmiru?
                          5. Może warto zobaczyć coś jeszcze czego nie ma w ofercie biura?

Przepraszam, za może oczywiste, pytania ale po raz pierwszy wybieram się sama z
                          dziećmi i dlatego pytam.

Planujemy Samaos, Izmir i Efez (rejs mamy w cenie) może coś jeszcze?
                          Dziękuję

ps Pammukale i Daylan widziałam wcześniej.
                          • Gość: dorcia Re: Proszę o opinie IP: *.vip-net.pl 06.04.09, 14:32
                            Ja rowniez wybieram sie do tego hotelu 2+2 dzieci w wieku 7 i 4
                            lata - 2 lipca na 2 tygodnie.
                            Kasiu - moze ktos na te pytania odpowie na watku bardziej ogolnym,
                            sama jestem ciekawa. Ja narazie sie nie zastanawiałam nad
                            wycieczkami, pewnie blizej wyjazdu sama bede pytac :)
                            pozdrówka
                            p.s. wiecie cos na temat godz lotów?
                            • Gość: zuzi7 Re: Proszę o opinie IP: *.ch.pw.edu.pl 06.04.09, 16:32
                              Jeżeli chodzi o godziny lotów, można to sprawdzic na stronie
                              www.wakacje.pl. Trzeba wyszukac dany hotel, termin i lotnisko i tam
                              podają godziny. Jeśli chodzi o Warszawę to:
                              Wyjazd: 2 lipiec 2009 15:30 Warszawa 19:05 Bodrum
                              Powrót: 9 lipiec 2009 12:45 Bodrum 14:30 Warszawa

Pozdrawiam :)
                              • Gość: katarzyna Re: Proszę o opinie IP: *.chello.pl 06.04.09, 16:47
                                Ja również potwierdzam godziny lotów, takie same podało mi biuro, lot tureckimi
                                liniami.

Może jednak ktoś się odezwie w sprawie wycieczek, jeżeli nie to za jakiś czas
                                założę wątek oddzielny (gdy wrócą pierwsze turnusy).
                                Lubimy zwiedzać, poznawać nowe miejsca i dlatego bardzo mnie to interesuje :)
                                Wyjeżdżamy 16.07
                                Pozdrawiam
                                • Gość: jozefa1 Re: Proszę o opinie IP: 80.51.237.* 07.04.09, 10:58
                                  A propos wycieczek,proszę o informację czy wizę wykupuje nam
                                  Itaka,czy sami na lotnisku i czy jest to wiza jednokrotna bo wtedy
                                  każda wycieczka na wyspę grecką oznacza konieczność wykupienia wizy
                                  powtórnie??
                                  • loola_kr Re: Proszę o opinie 08.04.09, 12:49
                                    Wizę kupuje się samem na lotnisku a co do wycieczki to był kiedyś taki watek,
                                    nie zaczytywałam się bo nie planuje tej wycieczki ale z tego co pamiętam nie
                                    trzeba drugi raz płacić za wizę.
                                  • Gość: dorcia Re: Proszę o opinie IP: *.vip-net.pl 08.04.09, 12:49
                                    Turecka wiza to formalnosc - po przylocie na lotnisko jeszcze przy
                                    odprawie paszportowej po przylocie ustawiasz sie w długiej kolejce ,
                                    dajesz paszporty i 10 euro lub 15 dolarów i wklepuja pieczątkę i
                                    tyle. Z doświadczenia wiem ze dłuzsze kolejki sa to okienek gdzie
                                    płaci sie w euro.

Dzieki za podanie godzin odlotów i przylotów.
                                    No to nawet fajne sa godziny, dobrze ze nie nocne.

pozdrawiam
                                  • Gość: katarzyna Re: Proszę o opinie IP: *.chello.pl 09.04.09, 18:53
                                    Odpowiedź już dostałaś, ale jeszcze Ci potwierdzę.
                                    Wizę wykupujesz sama na lotnisku i jest to wiza turystyczna, bodajże na 30 dni.
                                    Byłam wcześniej w Fethie i wyjeżdżałam na Rodos bez żadnej dopłaty do wizy.
                              • loola_kr Re: Proszę o opinie 08.04.09, 13:46
                                Mnie właśnie Itaka napisał, że nie znają jeszcze godzin wylotów... na tej
                                stronie tez nie mogłam znaleźć...
                                • Gość: dorcia Re: Proszę o opinie IP: *.vip-net.pl 09.04.09, 13:47
                                  a ja wyszukałam na wakacje.pl i potwierdzam te godziny, faktycznie
                                  takie sa podane w ofercie..

wszystko ok, o ile tylko ten jeden samolot jest w ciagu dnia.
                                • Gość: katarzyna Re: Proszę o opinie IP: *.chello.pl 09.04.09, 18:47
                                  Dowiedz się jakimi liniami lecisz, część wylotów jest tureckimi liniami (i te
                                  mają już podane godziny wylotów i przylotów), a część liniami Air Italia i tu
                                  godziny nie są jeszcze znane.

Pozdrawiam
                                  • Gość: Liza Re: Proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 22:35
                                    Witam,my wylatujemy już 31maja do części hotelowej.Po powrocie chętnie podzielę
                                    się wrażeniami.Pozdrawiam
                                    • loola_kr Re: Proszę o opinie 01.05.09, 23:33
                                      Będę czekać na relację :)
                                      gdyby Ci się udało zdobyć dodatkowo jakieś informacje o bungalowach to byłoby
                                      wspaniale :)
              • Gość: hizabelle Re: do bungalowów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 23:39
                Zgadzam sie z tym co pisza angole
    • martac.0 Re: Hotel Pine Bay Resort 06.05.09, 17:06
      Witam ,Wybieram się z mężem i czteroletnią córeczką 11.06-25.06 lot
      z Krakowa. Czy ktoś leci może też w tym terminie?
      • Gość: Dorota Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.centertel.pl 06.05.09, 19:44
        Witam serdecznie, jedziemy z mężem i 8 letnią córcią od 14.06 do
        30.06. Wylot z Warszawy.
        • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 62.61.47.* 15.05.09, 21:26
          to sie spotkamy lecimy 21 czerwca wiec tydzien bedziemy razem my z synem 9 letnim do milego na miejscu :)
      • Gość: dafdsf Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.maxima-fides.pl 07.05.09, 12:44
        a ja lece 11.06-18.06.2009 z warszawy, do czesci hotelowej
    • Gość: dafdsf Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.maxima-fides.pl 07.05.09, 13:07
      Powiedzcie mi czy ten hotel to w ogole lezy w jakims miescie/wiosce czy to jest
      zupelne odludzie? Wszedzie widze tylko informacje ze to jest 6 km od centrum
      kusadasi, ale nie wiem czyu hotel lezy gdzies na obrzezach kusadasi czy nie?
      • Gość: katarzyna Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.chello.pl 07.05.09, 17:59
        Mam wielką prośbę do Ciebie i osób wyjeżdżających w maju i czerwcu. Czy
        moglibyście dowiedzieć się czegoś o delfinarium (gdzie ono się mieści oraz o
        możliwość pływania dzieci z delfinami - gdzie i jak to należy załatwić - bardzo
        proszę w imieniu moich dzieci :)).

Dość dokładnie możesz obejrzeć sobie położenie hotelu na Google Earth.
        • Gość: dafdsf Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.maxima-fides.pl 13.05.09, 16:18
          Chodzi o to, ze nie wiem ktory to polwysep a hotel nie jest dodany do
          googlemaps. widze Bodrum ale nie wiem czy mam szukac w miescie (na obrzezach)
          czy poza maistem
          • Gość: jacek Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.sol2.cable.ntl.com 13.05.09, 18:11
            wklej sobie w googlemap to (37.912554, 27.264504)bez nawiasow, to jest
            lokalizacja hotelu, a potem sobie oddal i zobaczysz gdzie jest miasto:D
            • Gość: jozefa1 Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 80.51.237.* 14.05.09, 12:00
              Jeśli chodzi o delfiny to jest delfinarium ADALAND w pobliżu hotelu
              Pine Bay,ale nie wiem czy jest możliwe dojście piechotą bo z mapki
              trudno się połapać-pływanie z delfinem 80 e od główki.Może ktoś był
              i opowie wrażenia i przybliży lokalizację??Z opisu wynika że są tam
              3 parki-wodny ze zjeżdżalniami wstęp 15 E, morski z akwariami
              krokodylami i rekinami oraz plażą wokół laguny wstęp 40 E oraz
              właśnie delfinarium.
            • Gość: dafdsf Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.maxima-fides.pl 14.05.09, 16:06
              Czyli jednak...:D po zdjęciach hotelu na www itaki myslalam, ze lezy na
              polwyspie. Lokalizacja super ;) ale chociaz delfinarium blisko hihi. moze nie
              bedzie tak zle :)
              • Gość: piotr Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 212.244.59.* 15.05.09, 16:33
                To jak odbierasz zdjęcia to sprawa indywidualna. Dla mnie jednak
                zdjęcia z Itaki wyraźnie pokazują ,że że na półwyspie znajduje się
                jedynie hotelowy aquapark a pozostała część zabudowań oraz lasu
                sosnowego jest typowym nadbrzeżem morskim. Wybieram się tam we
                wrześniu i z dużym zniecierpliwieniem oczekuje pierwszych polskich
                opinii na temat deklarowanego kurortu. Opinia gości polskich napewno
                będzie bardziej miarodajna od opini, które znalazłem na forach
                zagranicznych między innymi ze strony Holendrów ,Francuzów, Niemców,
                Belgów
                • Gość: dafdsf Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.maxima-fides.pl 21.05.09, 15:23
                  Tak masz rację, ogladalam tyle hoteli, ze juz mi sie to wszystko mieszalo. na
                  zdjeciach widzialam polwysep i aquapark na nim i myslalam ze te zabudowania
                  dalej w zatoce to juz cos innego a to wszystko co jest na polwyspie to caly
                  hotel :) wrazenia opisze jak wrocimy
                  • Gość: jozefa1 Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 80.51.237.* 26.05.09, 08:45
                    Bardzo prosimy o aktualne informacje z hotelu-jak wyglądają
                    bungalowy,w której części dostają pokoje goście Itaki i jakie
                    jedzonko??
                    • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 09:33
                      jade 21 czerwcz po powrocie mogę wszystko powiedzieć o ile nie
                      lecicie w podobnym terminie
                      • Gość: jozefa1 Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 80.51.237.* 26.05.09, 09:53
                        My lecimy 25 czerwca, a może ktoś był w maju??
                        • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 15:55
                          to sie spotkamy na miejscu :) jedziemy grupką dorośli+ kilkoro
                          dzieci w sumie około 14 osób
    • loola_kr i przesuneli nam wyjazd 26.05.09, 22:17
      z niedzieli na czwartek...
      • Gość: ewam Re: i przesuneli nam wyjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 08:02
        czy to znaczy, że jedziecie 4.06 (tak jak ja) czy 28.05?
        • loola_kr Re: i przesuneli nam wyjazd 27.05.09, 08:49
          nie, mieliśmy lecieć 23.08 w liście przesunęli nam na 27.08 (ale za to godziny
          wylotów super), my jednak wolimy czwartek przed niedziela niż po i mamy wstępnie
          zarezerwowane na 20.08. Czekam na umowę na razie.
          • loola_kr :) 28.05.09, 11:38
            Dostałam umowę i mamy super godziny wylotów! Z Krakowa o 9.50 a z Bodrum o
            14.15. Do tego dostaliśmy zniżkę 169 zł od osoby (nie wiem co prawda za co ale
            nie protestuję!
            Juz nie mogę się doczekać!
            :)
            • Gość: gosc Re: :) IP: 78.171.145.* 07.06.09, 13:38
              na +:
              -piękna zieleń, mnóstwo kwiatów
              -prywatna plaża w zatoce
              -ładny ośrodek
              -duże pokoje (te od strony morza )
              -fajne baseny, część basenowa dla dzieci, zjeżdżalnie
              -duży wybór jedzenia
              -PRZEPIĘKNE miast Kusadasi -klimatyczne, dużo kafejek, sklepów, cudne miejsca na
              sesje foto

Minusy:
              -brak pokoi z widokiem na morze w ofercie Itaki ( nam udało się zamienić )
              - brak netu w pokojach

Net jest w lobby i w pokojach przy lobby ( nam akuratnie udaje się zlapać sygnał
              ale tylko na balkonie) . Taxi do centrum 10E., przepięke widoki, bardzo zielone
              tereny, jedzenie ok, jak w każdym hotelu o tym standardzie.

pozdrowienia z Pine Bay :)
              • Gość: gosc Re: :) IP: 78.171.145.* 07.06.09, 13:43
                aha nie wiem jak wyglądają bungalowy - jestem przeciwnikiem takowych i od razu
                wybraliśmy hotel, wiem ze niektorzy wymieniali bungalowy na pokoje. odległości
                są znośne,jestesmy z małymi dziecmi i dajemy rade, z hotelu na nogach do miasta
                raczej sie nie da isc
                • loola_kr Re: :) 08.06.09, 09:28
                  dzięki za informacje. Czyli wszystko wygląda super. Już nie mogę się doczekać.
                  My mamy bungalowy bo w hotelu nie ma pokoi rodzinnych 2+2 (tak było w ofercie
                  Itaki, może jest inaczej na miejscu).
              • Gość: katarzyna Re: :) IP: *.chello.pl 07.06.09, 17:39
                Bardzo dziękujemy za informację.
                Dzieciaki pytają o delfiny :))) Jak można to załatwić?
                Życzymy miłego wypoczynku i serdecznie pozdrawiamy
                • Gość: gosc Re: :) IP: 78.171.145.* 08.06.09, 13:06
                  z delfinami niestety nie pomogę, jest dość duży wybór wycieczek ale delfinarium
                  nie rzuciło mi się w oczy, również w mieście i po drodze do niego nie zauważyłam
                  żadnych info o takowym.
                  Część bungalowów ma cudowne widoki, do tego są w bardzo zielonym otoczeniu.
                  • Gość: dorcia Re: :) IP: *.neospot.pl 08.06.09, 19:35
                    dzieki za info :),
                    *czy ta terenie hotelu mozna kupic jakies gazdzety do basenu typu
                    kółko czy materac, czy wiadrko ?? zeby nie brac z domu..
                    *jaka plaza ?? czy mozna pobudowac zamki?
                    * jak sobie załatwialiscie lepsze pokoje? dawaliscie cos w
                    paszporcie ??

dzieki za ew. info, miłego wakacjowania!!
                • Gość: artix Re: :) IP: 192.193.245.* 09.06.09, 09:32
                  zobacz:

www.adaland.com/
                  ok. 1 km od hotelu pine bay jest ten aquapark + delfinarium.
                  Pływanie z delfinami 80 euro. Inne ceny na ich stronie.
                  Na miejscu przez lokalnych posredników można podono nieco taniej.
                  • Gość: jozefa1 Re: :) IP: *.aster.pl 09.06.09, 10:10
                    Czy gdzieś w pobliżu można pożyczyć auto?
                    • Gość: ola Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 10:35
                      Czy w okolicy hotelu Pine Bay znajdę biuro organizujące fakultety z
                      polskim przewodnikem ? Jeżeli ktoś wie o takim biurze proszę niech
                      napisze.
                      • Gość: gosc Re: :) IP: 78.171.145.* 09.06.09, 20:15
                        tak - koła, materace, wiaderka ( 6-8 Euro)- kupilismy tutaj
                        zamki z piasku - jak najbardziej!
                        pokoje z wid. na morze mielismy obiecane w itace, jak sie okazało niesłusznie bo
                        na recepcji powiedziano nam ze itaka takich nie ma, po rozmowie z rezydentem i z
                        szefem recepcji dostalismy pok. takie jak chcielismy - bez dopłaty

dla tych którzy nie lubią delfinarium tak jak my polecam - "pstrągarium"
                        schodzimy na plażę, stajemy tyłem do hotelu i idziemy na maxa w lewo, aż do
                        restauracji przy cyplu, są tam 3 małe zatoczki, z mini plażami, tuż przy
                        restauracji, raj dla dzieci , mało ludzi a kilka metrów wcześniej zatoczka gdzie
                        są ławice ( chyba ) pstrągów, my wchodzimy do wody i karmimy je bułkami prosto z
                        ręki - rewelacja i cudowne widoki !
                        • Gość: dorcia Re: :) IP: *.vip-net.pl 10.06.09, 13:51
                          dzieki za info :)
                  • Gość: katarzyna delfinarium, dziękuję n/t IP: *.chello.pl 09.06.09, 19:22
                    • Gość: jozefa1 Re: delfinarium, dziękuję n/t IP: *.aster.pl 10.06.09, 22:06
                      Będę wdzięczna za informacje na temat bungalowów-jak działa
                      klima,jakie położenie,czy są to 2 osobne pomieszczenia?
                      • Gość: aga33 wyjazd 21 czerwca :) IP: 62.61.47.* 11.06.09, 11:13
                        wyjezdzamy 21 czerwca fajna godzinka 6 rano z Warszawy mamy bungalowy po
                        powrocie chetnie podziele sie wrazeniami :)
                        • Gość: Gniezno Re: wyjazd 21 czerwca :) IP: *.serv-net.pl 12.06.09, 00:11
                          My również startujemy 21 czerwca z Poznania z Itaką. Zdjęcia hotelu naprawdę
                          piękne, oby pogoda dopisała.

Wiecie może jaki jest koszt wypożyczenia auta lub kłada?

Do zobaczenia na miejscu

: )
                          • Gość: aga33 Re: wyjazd 21 czerwca :) IP: 62.61.47.* 12.06.09, 19:28
                            hej super spotkamy sie na miejscu my jedziemy gromada kilkoro doroslych i
                            dzieciaki co do aut to wszystko zalezy od wielkosci samochodu i czasu na jaki
                            sie pozycza, w jednych miejscach ceny ustalone w innych sie mozna targowac mysle
                            ze jak sie zbiezemy gromada i bedziemy chcieli pozyczyc na raz ze cztery czy
                            piec aut to cena bedzie przyzwoita :)
    • Gość: Ryszard Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 21:59
      Ja właśnie wróciłem z tego hotelu sam hotel i to co w hotelu jest super tz.
      jedzenie urozmaicone dla każdego , animacje wspaniałe baseny super no i
      zjeżdżalnie ok .Co do zakwaterowania to byłem w bungalowie trafiłem w miarę
      dobry z balkonem i widokiem na morze . Nadmieniam że są trzy rodzaje bumgalowów
      ( dobre ,w miarę dobre i te fatalne ) żadne z nich to nie standard 5 *****
      uważam że od 3,5* do 1,5 * Mogę podpowiedzieć żeby starać się o bungalowy o
      numerach nieparzystych one są balkonę i widokiem na morze np 101- 301 te są
      średnie 501 - 901 te są w lepszym standarcie ( klima to klima ) po wyżej 1001 są
      juz całkiem dobre . 001 -025 totalna nędza tak jak i w parzystych tj.200 -400
      itp. To co mogę doradzić jak lecicie Państwo z ITAKĄ to od razu do rezydenta
      Pani Magda jest w stanie coś załatwić.
      • loola_kr Re: Hotel Pine Bay Resort 14.06.09, 22:13
        a które numery bungalowów sa najbliżej hotelu i plaży?
        jest możliwe byc blisko i miec dobry bungalow?
        Czy odległości sa dramamtyczne?
      • Gość: aga Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 00:04
        witam!
        Czy dobrze zrozumiałam,żę bungalowy powyżej 1000 są do
        zaakceptowania?
    • Gość: Ryszard Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 08:39
      najbliżej hotelu są bungalowy o numerach -101, 201 , 301, itp jeżeli chodzi o bliskość do plaży to te od 1000 , reszta to ok 5-7 min drogi ale z górki . plaża dosyć ładna ale dużo kamieni piaszczystego miejsca jak na lekarstwo ,
      • Gość: dorcia Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.vip-net.pl 15.06.09, 11:59
        dzieki Ryszard za te informacje,
        mozesz napisac jak odbywa sie zakwaterowanie, czy przy recepcji?
        czy jest szansa na osobisty kontakt z recepcjonista zeby np wrzucic
        do paszportu jakies euro zeby otrzymac ten lepszy bungalow??
        czy te pokoje moze sa z gory juz przydzielone...?
        • Gość: Ryszard Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 14:44
          jest mozliwy kontakt z recepcjonista ale jak widziałem i sam
          próbowałem nie ma możliwosći wrzucenia euro lub $ poniewaz wyglada
          na to ze pokoje są juz przypisane do danej rezerwacji
        • Gość: ania Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 13:27
          Ryszardzie wielkie dzięki za informacje,
          czy możesz napisać gdzie kupowałeś wycieczki fakultatywne ,czy w
          Kusadasi znajdę lokalne biuro organizujące wycieczki z polskim
          przewodnikem.
          pozdrawiam
      • Gość: jozefa1 Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 80.51.237.* 15.06.09, 12:05
        Napisz proszę,Czy bungalowy mają 2 oddzielne pokoiki z drzwiami,jak
        działa klima,czy np całą noc czy tylko kilka godzin,czy jest
        możliwość pożyczenia auta w hotelu lub okolicy??
        • Gość: Ryszard Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 15:03
          Tak mają z tym że jeden z nich to tak jak by był kuchnią z łóżkiem ,
          drzwi nie ma . Klima jest sterowana centralnie ale można ją włączać
          i wyłączać samemu działa cały czas co do jej jakośći to w jednym
          bungalowie jest O>K a w innym to chyba działa sam wiatrak . Auta w
          hotelu nie wypożyczysz ale pomagają w załatwieniu .Są wypożyczalnie
          w Kussadasi .Co do ceny to nie wiem
          • Gość: dora Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neospot.pl 15.06.09, 17:40
            Ryszard,
            a czy byłes w pokoju 3 os czy 4 os.?

na oficjalnej stronie hotelu sa pokazane 2 standardy bungalow :
            standard i superior bungalow sa tez pokazane zdjęcia
            www.pinebay.com
            Czy pokoje wygladaja jak na zdjeciach?

W ofercie Itaki z kolei sa opiane tez dwa stadardy: pokoj 2 osob z
            dostawkami lub o nizszym staddardzie pokoj rodzinny.

Ja sie chyba przejde do biura i zapytam o te szcegoly, bo na ten
            moment jestem załamana tymi warunkami. Nie wyobrazam sobie pokoju
            bez działajacej klimatyzacji..
            • Gość: Ryszard Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 20:54
              Ja byłem w pokoju 2 osobowym a rodzina która mieszkała pod nami to była w pokoju
              3 osobowym tj dwa łóżka i dostawka . Pokoje 4 osobowe były podobne miały jedno
              łóżko 2os i dostawki .Bungalowy pokazane na stronie hotelu to ten lepszy
              standard my w takim mieszkaliśmy one właśnie mają balkon z widokiem na morze i
              to są te o nieparzystej numeracji . To co podaje ITAKA to jest to co ja piszę .
              • Gość: olaf Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.06.09, 17:48
                my jutro wyjezdzamy do tego hotelu 2 +2 . zobaczymy...Wrocek
              • Gość: ela Re: Hotel Pine Bay Resort bungalowy IP: 80.68.239.* 15.07.09, 10:51
                bungalowy te fajniejsze to są te na pięterku czyli z balkonikiem
                mają ponadto więcej okien i jest w nim jasno i nawet przyjemnie . Ja
                osobiście mieszkałam w bungalowie 104 nasi znajomi w 103 a jeszcze
                inni znajomi w 327 i wszystkie były podobne no jedynie inne kafelki
                w łazience. Łazienki maluteńkie ale czyściutkie kafelki chyba w
                miare nowe ,fugi białe, załonki przy prysznicu nowe. Co do klimy my
                mieliśmy pierwotnie bungalow 217 ten na dole bez balkonu i było w
                nim ciemno jak w psiej budzie , klimatyzator chodził jak traktor ale
                mąż poszedł do recepcjonisty poprosił o zmianę potem jeszcze kontakt
                z Magdą rezydentką i było wszystko oki. Zmienili nam na 104 no i juz
                było wszyściutko ok. A to że ITAKA mówi że bungalowy to 4 gwiazdki
                to lipa one najwyżej mają 2*. Ja widziałam pokój hotelowy
                piękny ,duży ,telewizory lcd ,łazienki przestronne i piękne ale
                polakom z widokiem na morze nie dają!! niestety!!
            • Gość: Bartek Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.serv-net.pl 15.06.09, 21:59
              Dora, będzie dobrze. W zeszłym roku byliśmy tydzień na wyspie Rodos, nie
              mieliśmy klimatyzacji i nie było aż tak źle.
              Jak najbardziej Twoje obawy są uzasadnione, ale nie ma co się martwić na zapas.
              W biurze powiedzą Tobie pewnie, że wszędzie znajdują się sprawne klimatyzacje : )

Ważne, że zbliża się URLOP, że lecimy w piękne miejsce i pewnie ze sporo grupką
              polaków.
              Ryszardzie, czyli najważniejsze to zlokalizować panią Magdę i załatwic z nią
              pokoje powyżej numeru 1000, najlepiej 1001, 1003.
              • Gość: Ryszard Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 22:46
                Tak jak pisze Bartek ważne że jest Urlop w pokojach przebywa się tylko parę
                godzin a resztę po za nim . A miejsce to jest naprawdę piękne i nudzić się tu
                nie da . Jeszcze jedno ważne ITAKA pisze że hotel jest położony 110 km od
                lotniska a tak naprawdę to 150 km i 2,5 godziny jazdy autokarem z przerwą . Do
                Kussadasi najtaniej dolmuszem mały busik 2,5 TL lub 1,25 euro , 1,5 $ za osobę
                zakupy na Bazarze w Kussadasi ale targować się trzeba mocno np. skóra wołają 300
                euro a płaci się im 150-200 góra . Na wycieczce zakupowej organizowanej z prze
                ITAKE od 400 -1000 $ i wyżej . Pokoje już od 300 , 500 można brać( chodzi o 301
                ,302 303 itd)
                • loola_kr Re: Hotel Pine Bay Resort 16.06.09, 08:43
                  dzięki za wszystkie i informacje :)
                • Gość: dora Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.vip-net.pl 16.06.09, 10:09
                  dzieki chłopaki na pocieszenie,
                  ja tez nastawiam sie na dobry urlop, sczerze mowiac kompletnie sie
                  tymi warunkami nie przejmowałam dopiero po twoim mailu Ryszardzie
                  troche sie załamałam
                  ja tez nastawiam sie na to w pokojach bedziemy tylko chwile zeby
                  wziac prysznic albo troche odpoczac
                  ja generalnie nie jestem z tych marudzacych (raczej boje sie o
                  reakcje męza ktory akurat bedzie musiał troche popracowac przy
                  kompie ale to i tak nie w pokoju bo tam neta pewnie nie będzie??)
                  a ja z dzieciakami bedziemy szalec na basenach, mam 2 dzieciaków 7
                  latke i 5 latka i tego jestem pewna ze nie beda sie nudzic... mi
                  wytarczy tylko klimatyzacja po powrocie do pokoju :))

popieram cie Bartku, pozostaje nam polegac na pani Magdzie i prosic
                  o pomoc a kiedy Bartek jedziesz?
                  my 2 lipca na tygodnie
                  • Gość: jozefa1 Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 80.51.237.* 17.06.09, 13:20
                    A mnie to bardzo martwi,bo o ile meble w pokoju są mało ważne, to
                    słabo działająca klima, zwłaszcza w lipcu to tragedia!!Byłam w
                    Turcji i nocą nie wyobrażam sobie spania bez klimy-powietrze stało,
                    a mury były nagrzane do czerwoności.
                  • Gość: Bartek Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.serv-net.pl 17.06.09, 17:14
                    Doruś my (4 osoby) lecimy 21.06 na tydzień.
                    Przyznaje się, że na Rodos dwie noce spałem na balkonie, bo nie można było
                    zasnąć ; ) Mimo wszystko sen krótki, bo URLOP mija : ) Klimatyzacja jest ważna,
                    ale na około jest tysiąc atrakcji, które mogą przebić ewentualny brak czy
                    "awarię" dmuchawy.
                    Po woli stwierdzam, że tydzień to stanowczo za mało żeby "wypocząć" - bo z takim
                    nastawieniem tam jadę : )
                    Kajaki, Rowery wodne, Aqua Park, Sauny, Łaźnie, Nurkowanie, Morze ... a gdzie tu
                    czas na zwiedzanie.
                    Dziwie się, że nie ma na miejscu wypożyczalni samochodów. Słyszałem, że jest
                    stadnina koni. Ryszardzie, wiesz coś o tym?
                    • Gość: Bartek Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.serv-net.pl 17.06.09, 17:30
                      Ryszardzie, zapomniałem się zapytać o restauracje A'la Carte.
                      Czy byłeś? Jak to wygląda? Jaką kuchnie polecasz?
                      Męczymy Cie tymi pytaniami, wiem. Jak chcesz mogę Tobie napisać coś o Rodos lub
                      o ... Gnieźnie ; )
                    • Gość: Ryszard Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 21:21
                      Tak jest stadnina koni ale w hotelu obok TUSAN tz.ok 2km z górki.
                      • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 62.61.47.* 17.06.09, 21:25
                        dzięki Ryszard za info :) dużo nam pomogły te wszystkie wiadomości od Ciebie
                        Bartek my tez 21 06 jedziemy to spotkamy sie na miejscu
                        do miłego
                        • Gość: dora Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.vip-net.pl 18.06.09, 10:11
                          czekam gosia i bartek na wasz powrot i super opinie :)),
                          zycze wam udanych wakacji i super wrazeń!!

• Gość: AgaSzaja Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.paiz.gov.pl 23.06.09, 10:45
                    Cześć Dora,
                    ja wybieram się z rodziną na 2 tygodnie od 28 czerwca w bungalowie
                    (ja, mąż, córcia 4,5 l. i syn 6 l.). Może miło będzie pospędzać czas
                    razem... Jakby co to daj znać agnieszkagrad(at)acn.waw.pl
        • Gość: Piotr Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.555.pl 27.09.09, 11:31
          Czy są czajniki w Bungalowach ?
          Jedziemy rodzinką 29.09 , 2+2 z niemieckiego biura .
    • Gość: dora Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neospot.pl 18.06.09, 16:09
      mam pytanie jescze jedno do osób jadacych w 4 osoby (2+2)
      dostałam dziś dokumenty podrozy w ktorych mam potwierdzenie m.in. na
      1 x bungalow 2 os. + 2 dostawki , przy czym na dokumentach
      rezerwacji (w dniu rezerwacji i zaliczki) w tej samej pozycji mam
      rezerwacje na 1 x bungalow 4 os.

Mozecie sprawdzic jak macie na swoich dokumentach?
      Czy to jest jedno i to samo?
      Czy jednak to jakas zmiana ze strony biura? Jezeli tak, nie wiem
      tylko czy z lepsza na gorsze czy odwrotnie?? :)

Z gory dziekuję
      • Gość: Bartek Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.serv-net.pl 18.06.09, 18:27
        My jedziemy w czwórkę 2+2 i w dokumentach mamy 2x Bungalow 2os.
        Co do Twoich bungalowów, to niestety nie mam pojęcia jak to się ma w rzeczywistości.
        • Gość: ola Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 19:42
          Dora my też jedziemy rodziną 2+2 i mamy identyczną sytuację jak Ty.
          Ja myślę,że w tej sytuacji trzeba zadzwonić do biura i wyjaśnić
          sprawę.
          pozdrawiam...
      • Gość: gosia Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.99.192.213.cable.satra.pl 18.06.09, 20:31
        Dora ja też mam na rezerwacji wstępnej 1x bungalow 4 os. a na dokumentach 1x
        bungalow 2 os + 2 dostawki
        • loola_kr a ja mam 19.06.09, 20:21
          na rezerwacji - 1 bungalow 4 osobowy a na umowie 1 bungalow 4 osobowy + 2
          dostawki....
          • Gość: krisu Re: rezerwacja IP: *.chello.pl 19.06.09, 22:13
            Mnie też ITAKA zmieniła w umowie dane z bung. 4 osobowego na 2+2.
            Byłem w biurze i powiedzieli mi, że to to samo. Okaże się na
            miejscu.
      • Gość: Adam Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 23:08
        Ja miałem od początku 1 x bungalow 2 os. + 2 dostawki. A kolega z 1 dzieckiem
        ma1 x bungalow 2os z dostawka. 21.06.2009 wylot
        • Gość: Bartek Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.serv-net.pl 20.06.09, 10:05
          Jutro wylot. Nareszcie : )

Widzę że spora grupka polaków sie szykuje. Miło.
          Czy ktoś się orientuje gdzie mozna wybrać się na Rafting i ile ta przyjemność
          kosztuje?
        • Gość: andlor Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.aster.pl 24.06.09, 23:42
          Witam Napisz po powrocie o wrazeniach i warunkach w bungalowach.My wyjeżdzamy
          2-06 i może pomógłbyś w wybraniu odpowiedniego domku blisko restauracji i z
          widokiem na morze Pozdrawiam
    • Gość: dark Hotel Pine Bay Resort - 2 -16 lipiec 2009r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 23:10
      Wybieram się z rodzinką 2 + 2 i ze znajomymi. Zastanawiam się ile
      bedzie Polaków w tym terminie ?
      • Gość: dora Re: Hotel Pine Bay Resort - 2 -16 lipiec 2009r. IP: *.vip-net.pl 22.06.09, 15:18
        ja jade tez w tym terminie 2+2
        • Gość: Emika Hotel Pine Bay Resort IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.09, 09:37
          cześć, ja wybieram się w sierpniu z w-wy. Chciałam się upewnić jaką
          wziąść walutę euro, dolary czy turecką - aby dwa razy nie
          wymieniać???
          • Gość: dark Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 212.160.172.* 24.06.09, 10:06
            Euro badź dolary. Nie ma to znaczenia. Waluta turecka nie cieszy się
            zaufaniem. stąd im mniej masz lirów tym lepiej (inflacja !) Wybieram
            się 3 raz do Turcji i nie pamiętam aby za wycieczki, lekarza, sklepy
            bazarowe trzeba było płacić lirami tureckimi. Owszem taka
            konieczność pewnie zaistnieje kiedy będziesz chciała kupić coś w
            aptece lub markecie spożywczym ale zawsze walutę możesz wymienic w
            miejscowym kantorze.
      • Gość: andlor Re: Hotel Pine Bay Resort - 2 -16 lipiec 2009r. IP: *.aster.pl 24.06.09, 23:37
        Witam Ja też wybieram się w tym terminie w to miejsce.Czy noclegujesz w hotelu
        czy w bungalowach
        • Gość: dark Re: Hotel Pine Bay Resort - 2 -16 lipiec 2009r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 20:31
          "Niestety" w bungalowach. Miesjc w hotelu nie ma. Z ciekawostek
          dowiedziałem się, że ITAKA nie wykupujew miejsc z widokiem na morze.
          Ale mi to nie przeszkadza.
    • Gość: mandziu Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.acn.waw.pl 26.06.09, 13:12
      Witam, parę słów po powrocie po tygodniowym pobycie, wykupiona opcja
      all inclussive w hotelu.

PODRÓŻ:
      Samoloty Air Italia Polska w obie strony. Duże Boeingi 757. Polska
      obsługa na pokładzie. Międzylądowanie w Krakowie (dla wylatujących z
      Warszawy). Na pokładzie trzeba wypełnić druki dotyczące zdrowia od
      władz tureckich, więc polecam zabranie długopisu. Na miejscu czekały
      na nas Panie z Itaki i sprawnie rozmieściły nas w odpowiednich
      autobusach. Z lotniska jest około 130 km do Pine Bay. Podróż trwa
      około 2 h z jedną przerwą nad jeziorem. W hotelu kilka podpisów i
      droga wolna do pokoju.

POKOJE:
      Przy zakupie pobytu miałem obiecany pokój od strony
      morza...oczywiście to teoria. Itaka nie ma wykupionych takich pokoi.
      Można próbować coś negocjować w recepcji. W sezonie może być trudno.
      Pokój standardowy do bólu. Dwa łóżka, dwa fotele, szafka, lustro,
      mały LCD i lodówka. W przedpokoju szafa i sejf oraz wejście do
      łazienki. Wszystko nie najnowsze, ale w miarę czyste.
      Łazienka: wanna ze szklaną zasłoną do prysznica, umywalka i sedes.
      Klimatyzacja działała u nas na okrągło i nie mieliśmy z nią
      problemów. Mini bar składa się z 2 butelek wody i CocaColi dziennie.
      Wg mnie nie ma w nim miejsca na dostawkę …

RESORT:
      Podczas pobytu kilku Turków powiedziało nam że to najlepszy resort w
      regionie. Na duży plus: Ładny hol główny hotelu, wraz z basenem
      krytym. WŁASNA plaża, dużo leżaków, materacy i parasoli. Wszędzie
      łatwy dostęp do barów. Generalnie cały resort jest na wzgórzu, więc
      dużo tarasów i stromych podejść w każdą stronę. Dla niektórych to
      urozmaicenie, dla innych problem. Zawsze można zawołać mały busik,
      który podwozi gości po małych uliczkach.
      Resort oblężony przez Rosjan, Niemców, Francuzów i Polaków.
      Animatorzy i kelnerzy posługują się głównie pierwszymi trzema
      językami.

PLAŻA:
      piasek i żwirek na plaży głównej. Super romantyczny i w miarę pusty
      zakątek po skrajnej lewej stronie od hotelu - polecam. Po prawej
      stronie kamienna ścieżka wokół wzgórza - piękne miejsce na zdjęcia,
      szczególnie przy zachodzie słońca. Generalnie dużo drewnianych
      leżaków, materacy, dyżych poduch, słomianych parasoli i moich
      ulubionych - hamaków :)

BASENY: Baseny i aquapark oblężone (dobre miejsca rezerwować trzeba
      przed śniadaniem). Wg mnie w miarę czyste i dobrze utrzymane.
      Aquapark - kilka zjeżdżalni, dla dzieciaków i nie tylko :)

WYŻYWIENIE:
      jedzenia aż za dużo. Obszerny szwedzki stół, uzupełniany w miarę
      znikania potraw. Najlepsze śniadania i kolacje, obiady znacznie
      mniejsze i słabsze, ale w sumie nam to pasowało. Od czasu do czasu
      organizowano wieczory tematyczne: my mieliśmy meksykański i chiński -
      generalnie kilka potraw tematycznych więcej. W skrócie: wszystko do
      sałatek, kilka rodzajów mięsa, ryb, zapiekane ziemniaki, frytki,
      ciasta, desery, owoce, kawa, herbata, itp... Dla dzieci małe
      stoliczki i własny szwedzki stół :) W tzw. międzyczasie w barach przy
      basenach i plaży frytki, hamburgery i pizza. Popołudniu ciasto, kawa
      i pączki na ciepło. Czasami trzeba chwile postać w kolejce, bo
      zainteresowanie duże :) Raz na tydzień za darmo restauracja ala
      carte.... dla mnie było gorzej niż na normalnej kolacji, tylko w tym
      wypadku przyniesiono nam do stołu...

BARY: Kilka otwartych w ciągu dnia, 3 wieczorem. W tych przy basenach
      w ramach all inclussive są cocktaile dnia, napoje (cola, fanta,
      sprite, itp), miejscowe soki z dystrybutorów, piwo, trochę alkoholi -
      wszystko do plastikowych kubków. Wieczorem przy muzyce na żywo leją
      już do szklanych i wybór jest delikatnie większy.

AKTYWNOŚCI:
      Na basenach cały dzień jakieś animacje – dla dzieci i dorosłych:
      piłka wodna, ćwiczenia w wodzie, przy basenie, tenis stołowy, rzutki,
      strzelanie do tarczy, itd. Dla dzieci zajęcia głownie w Aquaparku.

Wieczorami w amfiteatrze zajęcia dla dzieci i o 21:30 jakiś występy
      taneczno-rozrywkowe. O 23 dyskoteka na plaży.

Do wypożyczenia kajaki, rowerki wodne bez opłat. Wszystko co
      napędzane silnikiem oczywiście płatne i to niemało niestety…

KUSADASI:
      Odległe o jakieś 15 min samochodem. Taksówka spod drzwi hotelu
      kosztuje około 20 lirów. Przy bramie ośrodka kursują busiki w cenie
      2,5 liry za osobę. Miasto polecam na zakupy i do zabawy wieczorami.

PODSUMOWUJĄC:
      Wg mnie idealny dla rodziców z dziećmi, osób starszych. Dla młodych
      na spokojny pobyt max na tydzień, później będziecie się już nudzić 

My spędziliśmy super tydzień. Cały dzień na dworze, więc pokój bez
      widoku zupełnie nie przeszkadzał, a wręcz nie było gorąco, bo
      popołudniu słońce nie świeciło w okna.

Polecam i jeśli ktoś ma pytania to zapraszam: mandziu@gmail.com

• Gość: dora Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.neospot.pl 26.06.09, 21:36
        wielkie dzieki za tak wyczerpujace relacje..
        naprawde super to wszystko napisałes...:)
        • Gość: Bartek Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.serv-net.pl 28.06.09, 18:04
          No i już po wycieczce.
          Mandziu zdał już Wam wyczerpująca relację.
          Ja od siebie dodam jeszcze parę zdań o Bungalowach oraz o wrażeniach
          wywiezionych z Kusadasi.

Lot Boeingiem 757 włoskimi liniami jak już zostało to napisane.
          Podróż do hotelu trwała 2,5 godziny z jednym postojem koło jeziora.
          Z panią Magdą niestety nie można było porozmawiać o ewentualnym wyboru pokoju.
          Prawdopodobnie były już one przydzielone.

Dostaliśmy pokój 1205 oraz 1206 (2 x 2 os.) Byliśmy wniebowzięci, ponieważ były
          to bungalowy z pierwszego rzędu, czyli z widokiem na morze i z najkrótszą drogą
          zarówno na plaże, do restauracji jak i do aquaparku.
          Kilka rodzin mających bungalowy o podobnej numeracji (powyżej nr 1200) - 2+2
          dostawki miała sporo zastrzeżeń (m.in. - drzwi wejściowych nie można było
          otworzyć na oścież, ponieważ zawadzało łóżko, porysane zlewozmywaki oraz
          "poprzekręcane kabelki" w gniazdkach - zapalając światło w pokoju równocześnie
          zapalało sie światło w łazience.) Następnego dnia rozmawiali z rezydentką Magdą
          i widziałem, że przeniosła ich do innego bungalowa.
          U nas w pokojach przeciętnie. Nie licząc paru mrówek w łazience, a czasem na
          łóżku oraz wielkiego karalucha w WC było przyzwoicie.
          Na pękniętą płytkę, porysaną umywalkę czy pęknięte ściany nie zwracałem uwagi,
          bo raz - nie byliśmy z dziećmi, a dwa - spędzaliśmy tam tylko noce.
          Klimatyzacja sterowana tylko i wyłącznie przez Was, wieeeelka metalowa, działa
          bez zarzutów. Na noc wyłączaliśmy, bo minimalnie przeszkadzał nam jej hałas.
          Pokój pokojowi nie jest równy.
          W nr 1206 była kabina prysznicowa oraz jedno główne łóżko ( w drugim
          pomieszczeniu, dwa pojedyncze)
          W nr 1205 był prysznic z zasłoną, główne łóżko składało się z dwóch
          pojedynczych, połączonych ze sobą ( w drugim pomieszczeniu, dwa pojedyncze)
          Niestety o świeży ręcznik, papier toaletowy, nową wodę czy butelkę Coca-Coli,
          musieliśmy się upominać.
          W lodówce znajdowała się woda i dwie butelki Coca-Coli 0,33l, które są bezpłatne
          i powinny być uzupełniane codziennie. - wszystko bezpłatne.
          Wystarczy zaczepić pokojówkę lub udać się do recepcji. My udaliśmy się do
          recepcji i codziennie dostawaliśmy po trzy butelki Coca-Coli.
          W tv jeden polski program - Tele5 : )

Jedzenia rozmaite. Mimo wszystko uważam że był za duży wybór.
          Wiekszość potraw nie bardzo nam smakowała. Była dobrze przyrządzona, jednak
          zawsze pojawił się składnik, który psuł cały smak. Można poeksperymentować,
          ponieważ naprawdę jedzenia było MNÓSTWO.
          Do godz 16.00 zawsze jest otwart snack bar, w którym sa serwowane hamburgery,
          hot dogi, spagetti - sos bez smaku, frytki, medaliony, sandwiche itp.

Animacja goniła animacje. Całe mnóstwo zabaw na plaży, w basenie i poza nim.
          Polecam Pool Game o 12.30 świetna zabawa zakończona ich hitowym przebojem (czyt.
          Cana Velera) Niestety Dj nie potrafił nam powiedziec kto wykonuje ten utwór (dziwne)
          Mimo wszystko zarówno obsługa jak i animatorzy byli przemili, niesamowicie
          sympatyczni, rozmowni z ooolbrzymim poczuciem humoru.

Pogoda? Hmmmm .. We wtorek rano przeszła burza, która trwała ok godziny. Cały
          tydzień świeciło słońce, czasem z małymi chmurkami.
          Zabrane na wszelki wypadek długie spodnie i bluza leżały cały czas w walizce.

Z A-la Carte wybraliśmy kuchnie turecką, z tego względu, że nie można było
          skosztować ich oryginalnego kebabu. Niestety w dniu w którym poszliśmy do
          restauracji tureckiej, w restauracji "all inclusive" był organizowany wieczór
          turecki, w którym ... był kebab.
          Kuchnia turecka A-la Carte słaba, nie polecam.

Raz w tygodniu jest organizowana przez Itake bezpłatna wycieczka zwana "ZAKUPY".
          Wyjazd o 9.00, przyjazd na obiad ok.14.00
          ok 15 km od hotelu jest hurtownia złota oraz skór. Dla nas ceny choć spuszczone
          praktycznie o 50% były nieziemsko drogie.
          Na końcu wycieczki podjechaliśmy do sklepu w którym mozna było kupić pamiątki,
          słodycze, przyprawy, ceny ok. - podawane w lirach, od razu przeliczane na dolary
          tudzież euro.

Niestety byliśmy tylko tydzien i nie starczyło nam czasu, aby pojechac choćby do
          Efezu.
          U rezydentki wykupiliśmy nurkowanie oraz delfinarium.
          Nurkowanie - 35 euro, 10 - 15 km od hotelu. Polak którego poznalismy na miejscu
          zapłacił w centrum Kusadasi 25 euro : | (Nasuwa się pytanie, ile Itaka na tym
          zarabia)
          Niestety życie podwodne w Turcji jest mega ubogie, wiec nurkowania nie polecam.
          W delfinarium były dziewczyny, ale mówiły że było ok. Płaciły 25 euro z
          możliwościa robienia zdjęc. Bez zdjęć bodajże 19 euro.

Piękna pogoda, całe mnóstwo atrakcji oraz przemili ludzie spowodowało, że te
          małe uchybienia poszły w niepamięć.

: )

GG: 2479390
          Służę pomocą.
          Mogę wysłać zdjęcia oraz filmy.
          • Gość: ja wrócilam :) IP: 62.61.47.* 29.06.09, 11:40
            witam po części poprzednicy już duzo powiedzieli ja dodam że miałam pokój z
            rzędu 400 pare i jestem zadowolona w miare blisko do plazy i do restauracji
            teraz szczegóły rozkład dnia:)
            7.00-10.00 sniadanie
            10.00-11.00 sniadanie dla spiochow
            12.30-14.30 obiad
            12.30-16.00 przekaski ( bar przy basenie, marina, panorama)
            12.30-17.00 przekaski ( bar przy plazy)
            16.00-17.00 lody
            17.00-18.00 herbata i ciastka
            19.00-21.30 kolacja
            23.00-24.00 przekąski
            to pokrotce rozklad posiłkow SMACZNEGO a wierzcie ze pyszne jak cos pytajcie
            chetnie odpowiem
            • loola_kr dziekujemy za super wyczerpujacy opis :) 29.06.09, 13:04
              a mam jeszcze takie pytania:
              czy w okolicy można wybrać się wieczorkiem na spacer z dziećmi,
              czy w okolicy są jakieś sklepiki czy stargany,
              czy w hotelu można kupić ręczniki plażowe
              czy do delfinarium jest daleko i czy pokaz nie za bardzo męczący dla małego dziecka?
              dziękuje :)
              • Gość: ja Re: dziekujemy za super wyczerpujacy opis :) IP: 62.61.47.* 30.06.09, 10:30
                loola_kr z dziecmi mozesz przejść sie wzdluz morza w strone mariny po piasku
                jest wiele miejsc gdzie mozna polazic nie trzeba wychodzic poza hotel obszar
                jest ogromny
                w hotelu sa ze trzy sklepiki, nastepne 10 min od hotelu dolomuszem 2,5 lira,
                dzieci nie placa, masz mase sklepow
                nie zauwazyłam czy w hotelu mozna kupic reczniki plazowe, mozesz natomiast
                dostac karte i na nia pobierac reczniki przy basenach codziennie nowe
                do delfinarium 5 minut na piechote poboczem drogi, oczywiscie mozna dolomuszem,
                pokaz trwa 50 minut jest na swiezym powietrzu jednak slonce nie swieci maja
                osloniete wiec jest przyjemnie spokojnie dzieciaki wytrzymuja
                pozdrawiam
                • Gość: ja jeszcze troche info IP: 62.61.47.* 30.06.09, 16:32
                  jeszcze troche
                  - lekarz na miejscu bezzwrotnie 25 euro reszta pokryta z ubezpieczenia
                  - kase wymieniac na miescie w czasie naszego pobytu kurs w hotelu 1$=1.41 lira
                  miasto 1$=1.53 lira wiec troszke jest
                  - wszedzie oprocz instytucji panstwowych typu supermarket lub sprzedaz biletow w
                  kasach np efez pamukkale mozna placic w euro lub dolarach
                  - jesli nie mamy lirow bardziej oplaca sie placic dolarami np syn kupil bluzke
                  chcieli 15 euro a jak pytam o dolary 17, buty 45euro a 50 dolary
                  wysmienite nalesniki, arbuzy i melony :)
                  - nie wiem jak innym ale grzebali na lotnisku w naszych walizkach nic nie
                  zginelo ale sam fakt wiec jak ktos ma to zamykac na klodke :)
                  • loola_kr Re: jeszcze troche info 30.06.09, 22:28
                    Dziękuje bardzo!!!!
                    pozostaje mi czekanie :)
          • Gość: ja Re: Hotel Pine Bay Resort IP: 62.61.47.* 30.06.09, 16:43
            Barek my bez problemu dowiedzieliśmy sie o tytuł i wykonawce piosenki
            powiedzieli nam animatorzy Havana Delirio - Carnavalera
            • Gość: dorota Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.centertel.pl 30.06.09, 20:39
              My już też w domku, i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że były to
              nasze najlepsze wakacje, było super, bytliśmy z rodzicami i córcią,
              mieszkaliśmy w bungalowach 716 i 717 (standart super). Odnośnie
              piosenek (klubowej też) to kupiliśmy od animatorów (MUSTAFY) płyty z
              piosenkami dla dzieci z mini klubu i dla dorosłych z
              piosenką "przewodnią". Wakacje były super i notel ten jest naprawdę
              godny polecenia. Pozdrawiam i bardzo zazdroszczę tym, których ta
              przyjemność dopiero czeka. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
              • Gość: dorota Re: Hotel Pine Bay Resort IP: *.centertel.pl 30.06.09, 20:42
                zapomniałam podać byliśmy 2 tygodnia od 14/06 do 28/06
                • Gość: t_ys Hotel Pine Bay Resort IP: 79.110.192.*