Gość: Maggi IP: *.ustronet.net 28.08.07, 07:43 Czy ktoś był w tym roku w hotelu Moskoiani w Białej. Prosze o info jak tam jest - chodzi mi o dojście do plaży, pokoje, otoczenie hotelu i atrakcje w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KAŚKA Re: Moskoiani w Białej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 14:13 Byłam w hotelu Moskoiani w lipcu. Hotel jest skromny, ale przyjemny i czysty a basen na terenie ośrodka jest super. Co do plaży to jest bardzo strome i ciężkie zejście, ale zawsze zostaje basen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Moskoiani w Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 10:33 Do kaśki: ja też jadę tam pierwszy raz, może napiszesz nam trochę o tym mieście i ogólnie o hotelu, np jakie jest hotelowe jedzenie i w ogóle, my jedziemy z rocznym dzieckiem, chcielibyśmy jak najwięcej zebrać info przed wyjazdem, napisz jeśli to nie problem- dziękuję bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
renia-1974 Do Kasi 17.04.08, 14:36 Kasia jak możesz to napisz coś więcej o miejscowości,wyżywieniu i cenach.My bedziemy zakwaterowani w pawilonach przy hotelu czy wiesz może jak one wyglądają,czy tam jest gorszy komfort niż w hotelu.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENCIAKI:D Re: Do Kasi IP: *.lupro.net 26.04.08, 19:42 no wałsnie ja tez tam jade w tym roku!!!!!!!!!! i bardzo chetnie przeczytam kazda inf dot tego miejsca:] przeczytałm juz setki opini na forach o byłgari i nadmorskich miejscowosciach i wszytkie sa MEGA różne:( moze powiesz cos konkretnego o Hotel Moskoiani o cenach jedzeniu czy smaczne (wyzywienie mam wykupione w hotelu) no i czy jest co robić wieczorami (jestesmy studentkami:p to chyba wszystko tłumaczy) ile tzreba wziąsc kasy? lepiej euro czy levy? lepiej kupic w polsce czy na miejscu? BARDZO DZIEKUJEMY ZA KAZDA INFORMACJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolin Re: Moskoiani w Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 09:36 Witam serdecznie, przepraszam że zawracam głowę ale zauwazyłam Pani wypowiedź odnośnie wypoczynku w Białej w hotelu Moskoiani, jestem bardzo zainteresowana Pani osobista, szerszą opinią odnośnie wczasów bo sama się wkrótce wybieram w to miejsce. Byłabym bardzo wdzięczna za maila w tej sprawie. Pozdrawiam serdecznie, życzę miłego dnia bardzo proszę o maila na adres: karolin_email@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Moskoiani w Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 16:56 wróciłam z Moskoiani. Byłam z damptura. Zacznę od kierowców: młodzi średnia wieku dwadzieścia parę- albo tacy odważni, albo poprostu bawi ich brawura, w Rumunii na serpentynach dali swój popis. Ludzie na przednich siedzeniach chyba mieli pełne spodnie, polecielibyśmy jak nie wiem, co. aż strach myśleć... Sam hotel, a raczej pensjonat da się znieść, bo nie jedzie się na wczasy po to żeby siedzieć w pokojach, ale łazienka... o Boże klitka 1,5m x 1,5m bez wanny i brodzika tylko z dziurą po środku. W starym budynku brak klimy, w nowym owszem jest ale za 4 euro na dzień. jak zobaczycie pokoje to stwierdzicie, że pewnie biuro nawet tyle im za nocleg nie płaci.Rezydent bodajże pan Henryk Więźlik- gość po 60 cały czas powtarza,że on nie musi już pracować, siedzi i popija tylko piwo w hotelowym barze. Biała do niedawna nie miała autobusłów nawet, ale już jest rozkład i jeżdżą busy i nawet 2 taksówki stoją. do delfinarium w Warnie pojechaliśmy na własną rękę busem z dworca za 6 lewa od osoby, potem miejskim numer 409 za 80 stokinek, gdyż rezydent powiedział, że on dysponuje CZASEM busem właściciela i może zawieżć jak ten będzie miał czas ale za 20 lewa od osoby Żałosne. Jedzenie w hotelu- koszmar wszystko zimne i mało, nawet zupę wydzielają.Dopiero grupa górników która przyjechała, zrobiła awanturę i troszeczkę się poprawiło- ale bez przesady. Rezydent nic nie załatwi- nie robi tam poprostu nic. Jak chcecie coś zobaczyć, to najlepiej na własną rękę. Możliwe,że traficie na innego gdyż za tydzień wraca do Polski, bo jak stwierdził- "nie wytrzymałbym tu dłużej niż miesiąc", ale kto wie, czy po miesiącu znów nie nastąpi wymiana. Plaża duża, ale zaśmiecona- turyści zostawiają tam chyba wszystko... ciężkie zejście- ale to mozna znieść. Swietne knajpki na promenadzie. Aha w hotelu można wykupić sobie obiad, ale trzeba to zgłaszać dzień wcześniej przy kolacji, bo potem się okazuje, że nie ma w hotelu 1porcji ziemniaków- szczerze odradzam- lepiej iść do knajpki, bo naprawdę mają świetne jedzenie za nieweilkie pieniądze. Tyle z moich spostrzerzeń na temat Białej i Moskoiani. Nie wiem, ludzie którzy mieli pokoje 4osobowe to mieli tv i łazienki nawet fajne, ale jak weżmiecie dwójkę to koszmar. mimo wszystko jesteśmy zadowoleni z wczasów- wszystko zależy od tego jak sobie zaplanujecie te wolne dni- to wsz urlpo i napewnio chcecie go godnie spędzić, a słowa rezydenta Henryka powiedziane do grupy najbardziej utkwiły nam w głowie: "A co liczyliście państwo na cud? sami dobrze wiecie, ile zapłaciliście..." no bez przesady, w tej samej cenie jest Grecja czy Tunezja- naprawdę za te pieniądze można wybierać w ofertach. Najwyższy czas aby pan więźlik udał się na zasłużoną emeryturę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Moskoiani w Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 23:21 witam. w zeszłym roku w sierpniu byliśmy z żoną właśnie w moskoiani z dampturem i z wcześniejszej wypowiedzi wnioskuję że tam się nic nie zmieniło., nawet pan Henio. odradzamy wszystkim wypoczynek z tym biurem . Samo miejsce jest ładne, ciche, ale na płazy piasek ostry i brudno. Samo zejście na plażę jest dość niebezpieczne. Jedzenie polecamy w restauracji Czajka powyżej "hotelu" moskoiani. To tyle naszych uwag, jeśli komuś pomogły to się cieszymy i życzymy wszystkim udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Moskoiani w Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 14:39 Witam wrocilem wczoraj z Bulgari i z chcecia podziele sie wrazeniami z pobytu w hotelu Moskoiani :) jesli chodzi o glowny budynek Hotelu to podobno nei ma tam telewizora ani klimy natomiast za hotelem znajduja sie dodatkowy budynek na oko w tym samym standardzie lecz znajdziemy tam telewizje (44 kanaly ;) ) oraz klimatyzacje ( platna ) Wedlug mnie znajduje sie tam wszystko czego do zycia potrzeba :D sprzataczki raz na jakis czas odkurzaja i sprzataja pokoje . W kompleksie znajduje sie takze dosc spory basen gdzie spokojnie mozna spedzic polowe dnia w wodzie lub na lezakach :D jest tam rowniez brodzik dla mniejszych dzieci . Jedzenie jest bdb a co najlepsze duzo ( górnikom wystarzczylo :D ) w sasiedztwie znajduje sie identyczny kompleks Brata Moskoianiego gdzie stacjonuja rosyjskie kolonie ale ostatnia tura wyjechala tydzien temu. Jesli chodzi o dojscie na plaze to jest dosyc strome ( wybetonowany chodnik na ktorym znajduje sie piasek , nie trudno tutaj to upadek :/ ) ale warto sie pomeczyc bo plaza jest piekna a moze nadzwyczajnie przejrzyste :D Amatorzy muszelek znajda tutaj cos dla siebie :D na plazy znajduja sie takze "boisko do siatki" cudow nie ma ale zawsze cos :D w poblizu sa 2 knajpki gdzie mozna dobrze zjesc w jednej jest menu ze zdjeciami potraw ( pierwszy lokal po lewo idac w kierunku morza ok.100 m od Hotelu) w kolejnym oddalonym juz cos kolo 200 m od hotelu rowniez po lewej stronie drogi wlasicielem jest bulgar ktory studiowal w polsce wiec nei ma problemu aby sie dogadac ( - dlugie oczekiwanie na zamowienie + sprzedaje wlasna rakije 10 leva za litr ) jesli chodzi o wyskok na piwko to polecam bar 20 m od hotelu po prawej stronie wlascicielami jest przemila para ktora z checia urzyczy sprzetu oraz kompa do zorganizowania polskiej imprezy :D maja nawet polska flage z euro :D jesli chodzi o Imprezy idac w kierunku morza napotkacie most po prawej stronie on jest jeszcze w budowie ale da sie przejsc jesli go juz przejdziecie to podejdziecie 50 m w prawo i tam jest impreza do 23.00 gdzie spiewaja na zywo Bugarska muzyke ( ludzie bawia sie w kuleczku :D ) natomiast po 23.00 zaczyna sie dyskoteka na plazy ( codziennie ) :D jesli ktos ma jeszcze jakies pytania to prosze pisac na email Przemo1_1989@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś