Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 05:55 Proszę o Wasze opinie na temat Hotelu Jan i Aquaparku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ość-go Re: Hotel Jan Wojcieszyce IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.12, 18:24 Chcesz wiedzieć to idź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszkaa Re: Hotel Jan Wojcieszyce IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 02.04.12, 12:15 Ucieszyłam się, żę przeczytam racjonalną opinię (też się wybieram), a tu proszę - jakiś tuman się odezwał. :( Dużo takich w Jeleniej Górze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel Jan Wojcieszyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 18:46 Jak mam iść ?jestem z Gdańska.Myslałem że dowiem się czegoś na ten temat,ale widzę że nic z tego....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
surnet Re: Hotel Jan Wojcieszyce 15.01.13, 19:55 Moja opinia o Aquaparku Jan w Wojcieszycach jest negatywna. Normalnie kazdy aquapark sklada sie z dwoch czesci : basenowej z roznymi atrakcjami ( zjezdzalnie itp ) oraz saunowej z roznymi atrakcjami ( wypoczynek, swieze powietrze itp ) . Obydwie czesci sa oddzielne i korzystanie z nich odbywa sie w kostiumach kapielowych na basenie a w czesci saunowej bez nich. W aquaparku hotelu Jan jest przyslowiowy "bigos z kapusta" : czesci sa polaczone , brak jest regulaminu korzystania z obydwu czesci , malenkie dzieci radosnie biegaja po saunach i innych przybytkach, brak jest wypoczynku czy tez wyjscia na swieze powietrze. Wokol basenu stoi kilka rattanowych !!! krzesel jako wypoczynek i trzy drewniane lozka. Ciekawe co to ma wspolnego z higiena skoro siadaja na nich ludzie w mokrych kostiumach kapielowych oraz przepoconych po saunie. W aquaparku hotelu Jan z sauny nalezy korzystac w kostiumach kapielowych poniewaz brak jest oddzielenia tej czesci od czesci basenowej. Jest to nieznany w Europie zwyczaj , wystarczy pojechac do bliskiego aquaparku w Libercu w Czechach lub do bliskich Niemiec i zobaczyc jak tam ludzie korzystaja z aquaparku . Calosc robi smutne wrazenie , brak jest jakichkolwiek elementow milego wystroju. Ogolna ocena : 3 - . Odpowiedz Link Zgłoś
anneczkab Re: Hotel Jan Wojcieszyce 05.04.13, 08:43 Najlepiej jest krytykować... W hotelu Jan kilkakrotnie spędzaliśmy juz wypoczynek letni i zimowy, panuje tam domowa atmosfera, obsługa przemiła, pomocna w każdej sytuacji, na basenie przyjemnie i radośnie, a jak ktoś chce pobiegać z gołym tyłkiem to na plażę nudystów zapraszam. Moja rodzina zawsze wraca z tamtą zachwycona, jedzenie przepyszne , a obsługa na sali jadalnej zawsze wychodzi na przeciw oczekiwaniom gości. Odpowiedz Link Zgłoś
zmarekz2 Re: Hotel Jan Wojcieszyce 05.04.13, 10:52 A czy ktoś wybiera sie do tego hotelu np na weekend majowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
e-johnik Re: Hotel Jan Wojcieszyce 25.08.13, 09:13 Próbowałem skontaktować się telefonicznie... Burkliwa, nieuprzejma obsługa odstrasza skutecznie. Jeśli tak jest na miejscu, to odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Hotel Jan Wojcieszyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 22:01 Raczej kiepsko, zimno w pokojach i jedzenie nieciekawe. Jedyne co ok o widok na góry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upss Re: Hotel Jan Wojcieszyce IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 20.04.12, 16:31 Byłam w Wielkanoc i zawiodłam się. Jeden malutki basen, drugi wiekszy z zimną wodą, dwa małe jackuzzi. ogólnie jest zimno, w toaletach wręcz bardzo, nie da się skorzystać bez dygotania. To Aquapark dla morsów raczej. Mnie to zniechęciło. Nie ma informacji, że trzeba mieć klapki i swój ręcznik, bo za ich trzeba płacić 10 zł!!! To baseniki na potrzeby gości, ale dla ludzi z zewnątrz absolutny niewypał. Byłam też w Święta w Aquaparku w Pałacu Łomnica. Jeden spory basen, jackuzii i sauny. Niby niewiele, ale tak fajny klimat, że chce się zostać, a dla kogoś kto chce popływać basen akuratny. Nie polecam tylko jedzenia - na talerzu porcja dla wróbelka ale podana jak w Hiltonie. A ceny rzecz jasna z kosmosu (np. 30 zł za maleńką sałatkę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ty hilton Re: Hotel Jan Wojcieszyce IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.12, 19:06 za 30 zł to Ty z toalety mozesz isc skorzystac Odpowiedz Link Zgłoś
kitka628 Re: Hotel Jan Wojcieszyce 25.12.12, 11:14 Wszystko fajnie, tylko w Pałacu Łomnica nie ma aquaparku.... Odpowiedz Link Zgłoś
rymcycymcy Re: Hotel Jan Wojcieszyce 20.04.12, 21:51 Wpadłem tam na krótki "nocleg" w godzinach południowych ;) Pokój w miarę fajny, przestronny, ale zimno jak cholera, :) ....musiałem się naćwiczyć żeby wylazła spod kołdry ...ale generalnie wspomnienia ok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Hotel Jan Wojcieszyce IP: *.oswiecim.vectranet.pl 13.06.12, 14:29 byliśmy z narzeczonym oraz przyjaciółmi dwa tygodnie temu na 3 dniowym wypadzie właśnie w tym hotelu, było super. Czysto, miło, ciepło, fajna obsługa, wszystko działało, jedzenie bardzo dobre na zasadzie szwedzkiego stołu więc można zjeść ile się da. Ciepła woda w basenach, wszystko super, obsługa naprawdę miła. Apartamenty czyste, przestronne i zadbane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjalista Re: Hotel Jan Wojcieszyce IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.12, 14:52 winno być /chyba/ byłam z narzeczonym i przyjaciółmi " masz racje jest fajnie ,będzie piękniej , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość-go Re: Hotel Jan Wojcieszyce IP: 78.10.129.* 29.07.12, 21:27 co tam słychać na basenie? Odpowiedz Link Zgłoś
motomaster Re: Hotel Jan Wojcieszyce 17.12.12, 12:15 Jasne! Od razu widać przez kogo pisana jest ta opinia!! Polecamy wszystkim ! Szczególnie wciąż nieczynny aquapark i lodowate pokoje! Odpowiedz Link Zgłoś
surnet Re: Hotel Jan Wojcieszyce 11.04.13, 17:08 Dla odwiedzających Aquapark przy hotelu Jan Wojcieszyce warto przypomnieć zasady korzystania przedstawione np. w artykule Kamili Wierzbickiej w Gazecie.pl : Jak się zachować w saunie? [PORADNIK PRZED PIERWSZĄ WIZYTĄ] Kamila Wierzbicka 24.01.2013 01:48 podroze.gazeta.pl/podroze/56,114158,13289718,Jak_sie_zachowac_w_saunie___PORADNIK_PRZED_PIERWSZA.html Przestrzeganie zasad zaoszczędzi nieporozumień i niewłaściwych wypowiedzi pracowników hotelu na tym forum. A wiec najpierw czytać a dopiero potem pisać o gołych tyłkach. Tylko ze w Aquaparku brak dobrze widocznego regulaminu korzystania. Tego nie zastąpi restauracja która tak chwali moja przedmówczyni a której to nie ma w Aquaparku bo jest ona w hotelu. Hotel i Aquapark to dwie osobne części należące do jednego właściciela. Ten kto idzie do Aquaparku nie musi jeść w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
motomaster Re: Hotel Jan Wojcieszyce 17.12.12, 12:11 Nie polecam Nikomu tego hotelu!!!!! Podejście do Gości straszne! Hotel najprawdopodobniej ledwo wiąże koniec z końcem i oszczędza na wszystkim! W pokojach, łazienkach w restauracji, wszędzie... jest strasznie zimno! W słabszym sezonie hotel zamyka aquapark pod pretekstem awarii nie informując o tym nikogo!!!! Zapłaciłem tam za pakiet z aquaparkiem jechałem 300km a na miejscu aquapark zamknięty! Pani w recepcji oznajmiła mi że cena nie może ulec zmianie bo to pakiet a ja nie mogę sobie zrezygnować jeśli mi się nie podoba - zadatku oczywiście nie oddadzą pod żadnym pozorem! Bylem tylko z dziewczyną, czas i basen gdzie indziej jakoś sobie zorganizowaliśmy ale ludzie poprzyjeżdżali z dziećmi specjalnie bo jest aquapark a tu zonk dzien w dzien krzyki i wrzaski niezadowolonych gości pod recepcją! OSZUŚCI i naciągacze! O wszystko za co się płaci trzeba się samemu upominać i samemu wszystkiego pilnować. Jedzenie jak dla wróbelka za to pięknie podane :) oczywiście bez żadnych napojów - wszystko oprócz zupy i drugiego dania dodatkowo płatne o czym kelnerka nie poinformuje za to na pewno bardzo miło zaproponuje. Jednym słowem managerowie hotelu jadą po trupach do celu co widać na każdym kroku... Odpowiedz Link Zgłoś
kitka628 Re: Hotel Jan Wojcieszyce 29.12.12, 18:44 Współczuję. Po czymś takim nie ma się co dziwić, że gościa trafił szlag. Byłam na Świętach w okolicach Jeleniej i z braku śniegu, wybrałam się do dwóch hotelowych basenów. Jednym z nich jest właśnie Jan. Wykazałam się determinacją po przeczytaniu tych postów, ale warto było zaryzykować. Oto wrażenia: - restauracja jakby żywcem wyjęta z lat 90-tych, sympatyczny barman kazał nam nalewać sobie kawę z termosów. Dwukrotnie protestowałam i nie chciałam darmowej lury nieprzeznaczonej dla mnie (nie byłam gościem hotelu) - basen otwierają o 14 (dzwoniłam o 12, pytając właśnie o godziny otwarcia, ale nie powiedziano mi tego, dobrze, że się długo zbieraliśmy i nie musieliśmy czekać dłużej niż 15 minut) -wbrew pisanym wcześniej opiniom- było ciepło -było też pusto, co jest dla mnie wielką zaletą (po Gołebiewskim!) -sauny się trochę musiały nagrzewać jeszcze, bo dopiero włączyli... -woda była cieplutka tam gdzie trzeba, a chłodniejsza w basenie -"kielich" nie działał -w saunie suchej wypadała klamka, ale zastosowano "plan B" -ratownicy włączali "atrakcje" bez zbędnego proszenia, po prostu widzieli, że ktoś się "przymierza" i włączali - czysto, ciepło -lekko się chybotały drabinki- dziwne, skoro obiekt ma zaledwie parę miesięcy... - bar na pięterku- zamknięty -schody straszne...nie wiem, jak to w dzisiejszych czasach się buduje, że się nie uwzględnia niepełnosprawnych... -widok na góry- BEZCENNY! Moja ocena 4 punkty na 5 możliwych! Odpowiedz Link Zgłoś
radekczerniak Re: Hotel Jan Wojcieszyce 14.01.13, 10:08 Niestety nie potwierdzam negatywnych opinii! Może właściciel po przeczytaniu paru ostatnich negatywnych opinii wprowadził zmiany? Właśnie wróciliśmy z żoną i 7-letnią córeczką z Jana. 3-dniowy pobyt wygraliśmy w Radio Wrocław, więc powinni nas traktować jak pasożytów:) ale... Zimno nie było (na dworze w dzień -5, w nocy -8) - nawet przykręcaliśmy grzejniki. Wyżywienie niezłe - szwedzki stół śniadania i obiadokolacje (obiadokolacje dokupiliśmy po 35zł - ale warto, bo można się naprawdę porządnie najeść i jest trochę dań do wyboru). Nie ma mowy żeby ktoś odszedł głodny albo nie znalazł czegoś dla siebie (od białych serków, jogurtów poprzez chrupki z mlekiem, wędliny, smażony bekon, jajko sadzone, jajecznicę i kiełbaski- to wszystko śniadanie). Obsługa spokojna i wyluzowana bez zbytniej spinki i sztywności - nie doświadczyliśmy chamstwa czy chęci zbycia w żadnej kwestii. Aquapark - może i mało urozmaicony ale design i szczegóły wykończenia - na najwyższym poziomie! 3 sauny, jacuzzi, solanka to dodatki do basenu. Dla dzieci niestety tylko "leniwa rzeka" ale nasza córeczka i tak się wyhasała. Nie było zimno, choć rozmawialiśmy ze stałymi bywalcami w saunie i potwierdzili, iż w okresie przedświątecznym było bardzo zimno. W sumie hotel klasą przypomina Gołębiewskiego w Wiśle (bo w Karpaczu jeszcze nie byliśmy) i naprawdę - nawet gdybyśmy mocno chcieli - nie możemy za bardzo na nic ponarzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
blackbadlady Hotel Jan Wojcieszyce 03.09.13, 12:56 Byłam w tym hotelu od 26 sierpnia do 29 sierpnia. Wiele rzeczy mi się nie podobało i stosunkowo mało rzeczy było ok. Jak na 3gwiazkowy hotel posiłki mało urozmaicone - niby szwedzki stój w najuboższym wydaniu jakie widziałam, a czystość talerzy i sztućców pozostawiała wiele do życzenia. Dodatkowo często brakowało jedzenia a bardzo mała ilość personelu nie nadążała z donoszeniem. Herbata/kawa/sok do śniadania, a do obiadokolacji trzeba było sobie dokupić (mimo wygórowanych cen za posiłki i ich niskiej jakości). W pokoju miał być internet-nie było, ponieważ "sygnał nie dochodził" i podobny problem miała sporo grupa innych wczasowiczów. Aquapark żaden. Atrakcje w głównym basenie ciągle były wyłączone, sauny działały owszem, ale też nie cały czas, żadnej komory lodowej jak w opisie na stronie nie było. Faktycznie ładne wykonanie, dobrze dobrane kolory ale to tyle. Woda w jacuzzi każdym jeden do najczystszych nie należała. Ktoś porównał poziom tego "aquaparku" z tym w hotelu Gołębiewskim-nie ma porównania, hotel w Wiśle ma więcej san-czystych działających, więcej mis jacuzzi, więcej atrakcji dla mniejszych dzieciaków choćby kilka różnych zjeżdżalni, lej itd, dodatkowo sztuczne fale, które ze sztuczną rzeką z hotelu Jan wygrywają w przedbiegach. Kolejną rzeczą, którą mi się nie podobało był fakt, że hotel Jan reklamuje się jako hotel SPA, a spa w nim nie ma, poza dwoma rodzajami masażu-nóg i całości, na zamówienie w cenach nieadekwatnych, w porównaniu do cen choćby z hoteli spa w Szklarskiej Porębie, które miały o gwiazdeczkę więcej. Rzeczą, która przelała czarę goryczy była niedziałająca kostkarka - codziennie podchodząc do "baru" zamawiając drinka otrzymywałam w odpowiedzi "dobrze, ale nie mamy lodu, ponieważ dziś zepsuła nam się kostkarka jutro powinna działać" po czym dostawałam spis drinków (aż 8) które są podawane z opisami jak je zrobić. Był to najgorszy z hoteli *** w jakim byłam, niezbyt czysty (poza pokojami), obsługa raczej średnia, jedzenie marne jak za takie pieniądzę, aquapark nie wart zachodu (chyba, że ktoś chcę podziwiać ładne płytki i zapłacić za to sporo pieniędzy). Nie pojadę więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekamra Re: Hotel Jan Wojcieszyce 30.03.14, 21:11 Wygląda fajnie,bardzo dobre sauny,ale woda przepraszam totalny syf,można złapać co nieco uważajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zmarekz2 Re: Hotel Jan Wojcieszyce 30.03.14, 22:51 Skąd wiesz ? Badałeś tę wodę ? Byłem tam w zeszłym roku na majówce i miło wspominam ten pobyt. Codziennie byliśmy na basenie i nikt z 4 osobowej rodziny nic nie złapał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomekamra Re: Hotel Jan Wojcieszyce 31.03.14, 19:04 W zeszłym roku zgoda;spędzałem tam z rodziną dużo czasu, teraz trzeba uważać,szczególnie kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
izi080808 Re: Hotel Jan Wojcieszyce 17.08.14, 23:19 Rezerwacja na 1,5 miesiąca przed zaplanowanym urlopem.Warunki okropne - mały pokój na 4 piętrze ze skosami i z oknami dachowymi-w przypadku upałów i braku klimatyzacji łatwo sobie wyobrazić...(jak poinformowano mnie w recepcji-podobno tylko na tym piętrze są pokoje z łóżkami małżeńskimi).Codziennie rano (pobyt 5-dniowy) brak ciepłej wody, dwukrotnie wieczorem całkowity brak wody w prysznicu, okropny fetor papierosów w łazience+"atrakcyjny" grzyb na ścianie to oferta tego hotelu w zakresie higieny. Jedzenie faktycznie skromne i monotonne, brak jakichkolwiek napojów do obiadokolacji. Wi-fi działa tylko przy recepcji. Czystość też pozostawia wiele do życzenia. Ponadto, zimno na terenie aquaparku+zimna woda w basenie zdecydowanie odstrasza gości od korzystania z tej części obiektu. To co najbardziej zadziwia to arogancja i tupet obsługi hotelowej, która nie reaguje na uwagi i wręcz w bezczelny sposób kwituje, że można napisać reklamację (na np. brak wody pani z recepcji odpowiada: mam pani przynieść do pokoju ciepłą wodę w wiaderku?)Jak to możliwe, że ten hotel ma 3 gwiazdki????Zdecydowanie odradzam pobyt w tym hotelu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś