Dodaj do ulubionych

Parada równych gejów

IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.11.05, 13:58
Nie do końca rozumię o co tak naprawdę chodzi z ta paradą równości,czy chodzi o wzrost?Skąd ta nazwa???Bo niby w czym pedał nie jest ze mną równy?Chyba ,że chodzi np. o adopcję dzieci,jeśli tak to jestem zdecydowanie przeciw!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Parada równych gejów IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.11.05, 15:01
      Krzysiek to jest tak jak gupiemu powiesz ze jest madry to sie obrazi tak samo
      jest z nimi nie zwracac na nich uwagi i zaczac ich leczyc i to wszystko.
      • Gość: zenon5. Re: Parada równych gejów IP: *.ppp.tiscali.fr 29.11.05, 18:20
        proponuje nie dawac becikowego kobietom ktore rodza gejow/co za wykwintne
        slowo/.No wlasnie, jest ustawa o zasmiecaniu jezyka polskiego wtretami
        obcojezycznymi,dlatego, czy sie komus podoba czy nie, jestem zmuszony nazywac
        tych ludzi pedalami.Jak by tak chcial organizowac parady w kraju to jest wielu
        jeszcze innych ktorzy beda sie powolywac na demokracje/slowo pokraczne w tym
        przypadku/.
        Znam dwa slowa ktore sa zawsze odpowiedzia,jesli ktos nie potrafi wyjasnic
        zjawiska:demokracja i unia europejska.Nie ma TV w wiezieniu trzeba zrobic
        protest w mysl demokracji,ktos jest zbyt dociekliwy co do kasy w unii,to mu unia
        w mysl unii pogrozi paluchem.Cale szczescie ze nie dozyje momentu w ktorym
        premier wezmie slub z prezydentem i zaadoptuje marszalka sejmu.
        • wk53jan Re: Parada równych gejów 01.12.05, 17:33
          Oj, Zenuś, Zenuś... coś masz zły dzień...:-)
          • Gość: zenon5 Re: Parada równych gejów IP: *.ppp.tiscali.fr 01.12.05, 20:47
            nie, nie mialem zlego dnia,poprostu ustosunkowalem sie nie tyle co do
            homoseksualistow,tylko do dziwnych tendencji roznych parad ktore ostatnio w
            skali europejskiej mnoza sie bardzo szybko.dam przyklad:Tadeusz Stec,czlowiek
            zasluzony dla Jeleniej Gory bardziej niz ci wszyscy organizatorzy/podkreslam
            organizatorzy/parad gejow byl homoseksualista.Czlowiek porzadny i
            wrazliwy,inteligentny.Znalem go i moge z cala odpowiedzialnoscia powiedziec ze
            nigdy w zyciu nie wzialby udzialu w zadnych paradach.Dlaczego?bo sposob
            uprawiania seksu byl jego prywatna sprawa i nikomu nic do tego.Byl znanym i
            szanowanym czlowiekiem,a jego zycie prywatne bylo wylacznie dla niego a nie dla
            jakis wyimaginowanych protestow.Druga sprawa:policja zwijala z ulicy uczestnikow
            i przeciwnikow marszu, ale dziwnym zbiegiem organizatorzy,udzielali wywiadow w
            radiu i w telewizji.Jest to dla mnie niezrozumiale,albo karze sie wszyskich albo
            zadnego.Jestem zdecydowanie przeciw nowinkom pseudocywilizacyjnym,marsze za
            niczym i po nic.Seks to wylacznie prywatna sprawa kazdego czlowieka,i tu
            uprzedze ewentualne ataki/byc moze/.Nie ma to nic wspolnego z
            kosciolem,religia.Poprostu nie uszczesliwiajmy swoimi pomyslami innych,nikomu to
            nie jest potrzebne.Jesli bede sie kochal z zona na boku czy inaczej to musze
            zaraz zorganizowac marsz protestu zeby wszyscy wiedzieli jakie mam problemy?Na
            koniec,tadeusz stec nigdy nie byl przesladowany,wrecz przeciwnie cieszyl sie
            uznaniem i do dzisiaj mowi sie dobrze o tym czlowieku,napisal wiele ksiazek ,byl
            przewodnikiem gorskim.Ale zawsze znajda sie tacy ktorzy maja raczej dalekosiezne
            cele i te realizuja poprzez rozne parady,protesty i cholera wie jeszcze co.I to
            ci sa najgorsi w tym wszystkim , bo to sa ideolodzy .Organizatorzy!Oni powoduja
            efekt kuli snieznej,obojetnie co, aby byc popularnym,aby zaistniec za wszelka
            cene.Cel osiagneli,media onanizuja sie tym tematem kazdego dnia.A tak naprawde
            jest to tylko i wylacznie sprawa prywatna tych ludzi.I niech tak lepiej
            zostanie.Pozdrawiam.PS--w kosciele nie bylem prawie 15 lat,nie jestem katolikiem
            praktykujacym.Poprostu pewne sprawy mi sie nie podobaja.Ale marszow organizowal
            nie bede.
            • wk53jan Re: Parada równych gejów 01.12.05, 21:46
              No, troche mnie uspokoiłes :-)
              Szczerze mówiąc, to nie wiem, czy mam prawo wypowiadac się na temat samej istoty tej parady ponieważ nawet nie bardzo wiem, o co tam DOKŁADNIE chodziło. Jedno jest pewne; chciałbym aby prezydent POznania i tamtejszy komendant policji byli zawsze tacy rygorystyczni. Rozumiem, że innych przestępstw tam się nie popełnia. Jeśli zwykłych demonstrantów traktuje się pałami, to pewnie złodziei rosztrzeliwują na miejscu a piratom drogowym konfiskują auta.:-)
              Jedno jest pewne; komu daję ...(tu, wiadomo, co miało być)lub z kim śpię, to jest moja wyłączna sprawa. I każdemu od tego wara. Czy jest politykiem w garniturze, czy jego przybocznym z kijem bejsbolowym, czy ma koloratkę. O swoim tyłku pragnę decydować SAM.
              Śledzisz nasze realia polityczne , to pewnie zauważyłeś, że powstaje ORMO-bis. Tym razem jednak pod dowództwem nie policji/milicji lecz proboszczów. Kiedys (10-12 lat temu, chyba) gdzieś przeczytałem takie zdanie "Cała władza w ręce rad. Parafialnych". Czy historia z nas nie chichocze?
              A co do T.Stecia;
              Nie miałem okazji poznac Go osobiście chociaż mogę wiele o nim powiedzieć. Znam kilka osób (dla jasności: seksualnie "tradycyjnych"), które z nim były w dobrych stosunkach i wszyscy są (właściwie, to: byli) zauroczeni.
              Nie zmienia to jednak faktu, że jego największym przeciwnikiem był prawie-imiennik czyli ks.Stec, który stanął okoniem przed nazwaniem jednej z nowych ulic imieniem T.Stecia. Powodem były preferencje seksualne. I nie ważne, że matka T.Stecia była jedną z najbardziej zaanagażowanych parafianek (wtedy jeszcze przy Pl.Piastowskim)i wywaliła kupę szmalu na kler.

• wk53jan Re: Parada równych gejów 01.12.05, 17:31
        Droga Kasiu, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nawet kolorywch pism nie czytasz a swojąwiedze opierasz na lekcjach...no, pewnego przedmiotu (tu musiałbym urazić czyjeś uczucia więc: sza!). Znam kilka osób - o których orientacji wiem - i wierz mi, są to bardzo porządni i wrażliwi ludzie. Czego niestey nie mogę powiedziec o "moralnym betonie" :-(((
        Natomiast z całą pewnością są mniej szkodliwi od drużyn panów Macieja i Romana.
    • Gość: Krzysiek Re: Parada równych gejów IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.12.05, 09:04
      Do wk53jan
      Chyba nie zrozumiałeś zagadnienia.Nikt tu nie twierdzi ,że pedały to mało
      sympatyczne gbury.Nie chodzi też o to co robią pod kołdrą,to ich sprawa ale
      ewentualne adopcje dzieci to już jest problem całego społeczeństwa.A to między
      innymi kryję się pod hasłem"równość"To jakie masz wartości
      moralne,społeczne,religia,itp wynosisz z domu.Jakie wzorce będą miały dzieci z
      takich rodzin,wyrosną na takich samych,bo nie będą znały innego modelu
      rodziny.Tak naprawdę chyba nie zastanowiłeś się nad tym co mówisz.Nie wierzę w
      Twoją bezgraniczną tolerancję.Czy chciałbyś mieć synową z jajami???"Twój wnuk"
      zaprasza ją do szkoły na Dzień Matki be jest przygotowywana dla nich
      uroczystość,wiesz co by czuło takie dziecko?A niby zawsze kierujemy się dobrem
      dziecka!!!
      Nikt nie zagląda pedałom pod kołderkę,nie buduje gatta czy rezerwatu ale uważam
      ,że domaganie się przez nich szczególnych praw jest conajmniej nie na miejscu.
      Jeśli ten numer przejdzie to potem będą np.zoofile,pedofile i inni.Są to
      zboczenia,odchyły od nory,więc nie można tego inaczej traktować.A będą się
      domagać swoich praw ,powołując się na związki homoseksualne.Bo przecież są
      sympatyczni,mili,wrażliwi,uroczy,są świetnymi prawnikami,lekarzami,urzędnikami
      tylko dymają inaczej!
      • wk53jan Re: Parada równych gejów 03.12.05, 10:21
        Trochę niebezpiecznie ta dysklusja dryfuje...
        Krzysiek próbuje sobie mnie ustawic w dyskusji ato nie jest ok...
        A co do getta? Mnie się wydaje, że im to getto juz zbudowano. W przepisach, w społecznej świadomości. Na ich miejscu pewnie też bym się tak czuł. rzeczywiście nie wiem jak bym się zachował gdyby mi syn pryzprowadził swojego partnera lub córka swoja przyjaciółkę. Siekiery bym pewnie nie chwycił ani sie nie powiesił.
        A co do samej istoty homo...
        Rzeczywiście, jest mi najzupełniej obojętne, kto komu i w jakiej pozycji daje. Czy to jest tzw. normalna (nie chcę filozofować, ale czy istnieje w ogóle jakieś pojęcie obiektywnej normy? z tego, co wiem, to - nie)para, która raz w tygodniu, "po bożemu", tylko przy zgaszonym świetle, pod kołderką i wyłącznie w pozycji misjonarskiej. A może to para hetero, która jednak ślubu nie ma ale nie znają żadnych ograniczeń w fantazjowaniu (oczywiście , bez jakiś zboczeń, ale znowu taka sama wątpliwość jak przy normie). A może jest to prawie hippisowska komuna ? Gdzie pojęcie stałego partnera jest traktowane dość, powiedzmy, względnie a pojęcie zazdrości nie jest znane?. Ale za to wszyscy kochają wszystkich, nikt nikogo nie szykanuje i nie poniża.

Ale pary les jednak są społecznie akceptowane a przynajmniej mniej piętnowane. Może to wynika z tego, że są mniej zauważalne i nie afiszują się z miłością. Panów jednak widać od razu, choćby po sposobie ubierania się i - uwaga brudasy i niechluje ! - po dbałośsci o higienę.
        Panowie, przyznać się! Pewnie nie wszyscy ale wielu z nas marzy aby w taki damski duet się wpisać, jakoś te ich preferencje nam nie przeszkadzają a nawet nas jako samców... dowartościowują. Ot, taka mała ironia losu.
        Co innego panowie.Na widok dwóch tulących się panów, czujemy jednak - generalnie - pewien niesmak, by nie rzec więcej...
        Tutaj nam już wyobraźni nie starcza. Ale jak świat światem zawsze te związki były odbierane jako bardziej wyrafinowane formy uczuć (starożytność !) lecz z drugiej strony były zagrożeniem dla gatunku homo sapiens. Dwóch facetów, to było kilka lub nawet kilkanaście dzieci mniej a to był wtedy majątek a często wręcz warunek przetrwania rodu/plemienia/państwa. W przypadku kobiet takie ryzyko nie zachodziło, bo nawet jak czuła sympatię do innej niewiasty, to i tak nie miała niczego do powiedzenia w zakresie prokreacji, ponieważ to mąż decydował, kiedy i gdzie ją dorwał i "zrobił swoje".
        Jako ciekawostaktę mogę podać, że np. w Niemczech (niestety, juz nie pamiętam czy to nie chodziło o b. NRD) mąż nie mógł zgwałcic żony, bo ta z mocy prawa (włąściwie, to ślubu) była zobowiązana do "zgody". Inaczej niż w Polsce, gdzie kobieta, nie mając ochoty na ksiuty, może zadenuncjować męża jako gwałciciela. Tak więc, panowie, uwaga na humory małżonki....:-)
        I tak wszystkiego nie napiszemy więc może na koniec podam, że nasze preferencje seksualne są determinowane na etapie życia płodowego gdzies w trzecim miesiącu (dużo czytałem ale dokładnie już nie pamiętam) i jakies 7-8 % z nas ma takie preferencje. Trudne do uwierzenia? Ale prawdziwe! Natomiast sposób wychowania, środowisko decyduje jedynie o tym, czy te skłonnością będą ujawnione, czy też pozostaną w ukryciu, często ze szkodą dla psychiki takiej pani czy pana. Czyli - ujmmując rzecz STASTYSTYCZNIE - jakieś 7-8 osób z bojówek Giertychów jest homo i taki sam odsetek moherowców również.
        Koniec...
        Więcej w tym wątku nie pojawię się, bo jeszcze wyjdę na homo-apologetę ...
        Ppozdrawiam, wszystkich tolerancyjnych w szczególności.
        PS
        Podobno homo sapiens w przypadku moherowych beretów i 'tych okolic' pochodzi od sapania :-)))
        PS'
        Dlaczego Kinga była święta ? Bo Bolesław był wstydliwy.
        (H.Jagodziński)
    • Gość: Krzysiek Re: Parada równych gejów IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.12.05, 11:27
      wk53jan
      Rozbawiłeś mnie do łez!Naprawdę nie znasz norm?
      A więc normą napewno jest para w zwiąku formalym lub nie formalym przeciwnej
      płci zdolna do rozmnażania się. Populacja!potrzymanie gatunku.Gdyby psy łączyły
      się w pary z kotami już byś ich nawet w ZOO nie zobaczył!
      Zauważyłem,że cholernie to środowisko Ci imponuje,ale argumenty,że są
      uroczy,mili oraz czyści schludniitp mnie nie przekonują.Widzę to na codzień
      wśród hetero,więc nie jest to domeną tylko homoseksualistów.Podobnie jak Ty
      ,rozbawił mnie artykól w pewnej gazecie,w którym redaktor stwierdził,że
      homoseksualizm nie jest zboczeniem,ponieważ 8% populacji jest homoseksualna.Więc
      jeśli to ma być wyznacznikiem normy,to ja dziękuję!!
      • fleur1 Re: Parada równych gejów 03.12.05, 15:20
        Podpisuję się pod "wypowiedziami" Krzyśka, jednak wyrzuciłabym
        z jego tekstu słowa, które mogłyby kogoś obrazić.
        Sporo podróżowałam po świecie i widziałam w różnych telewizjach
        trochę więcej przekazów niż widać w naszej TV ( nasze są zbyt wybiórcze).
        Parady nazywane "Love parade" urągają wszelkim zasadom,
        ludzie w nich uczestniczący zachowują się bardzo wulgarnie,
        demonstrują swoją inność bardzo wyraźnie, są w jakimś transie,
        nawet nie potrafię tego określić.
        Nie będzie prosto w naszym kraju uporać się z problemem "RÓWNOŚCI",
        ale nie można tego robić metodami faszyzującej Młodzieży Wszechpolskiej.
        Wszelkie telewizyjne debaty, w których występują przedstawiciele środowiska
        gejowskiego nic nie dają, oni swoje wiedzą, chcą się zachowywać
        tak jak w innych krajach, ale zapominają, że żyją w Polsce.
        Znam jednego osobiście, ma wielki problem ze swoją seksualnością,
        jest samotny i nieszczęśliwy i szuka pociechy w wierze,
        ale na ile tej pociechy mu tego starczy to nie wiem.
        • Gość: zenon5 Re: Parada równych gejów IP: *.ppp.tiscali.fr 03.12.05, 15:32
          I tu jest cala kwintensencja tej smutnej sprawy.Z problemow nieszczesliwych
          ludzi wymagajacych pomocy robi sie spektakl medialny,tylko na zasadzie ze w
          Berlinie jest love parada.Podkreslam,zajrzyjmy nie do d...y homoseksualistom ale
          zajrzyjmy tym wszystkim organizatorom wszelkich hec na pocieche gawiedzi,bo
          inaczej namnozy sie nam" paradystow" co niemiara.
          • Gość: zenon5 Re: Parada równych gejów IP: *.ppp.tiscali.fr 03.12.05, 15:56
            Moze pozornie nie ten temat,ale zobaczcie protesty tzw,ekologow.Przeprowadzaja
            spektakularne akcje medialne przy uzyciu nowoczesnych srodkow
            techniki/scigacze,helikoptery/,itd.Teraz pytanie?Kto to wszystko finansuje?Bo
            jest to bardzo duza kasa.Ja jako przecietny konsument tego nie
            zorganizuje.Organizuje to ktos kto ma calkiem inne cele.W przypadku love parade
            chodzi o zwykla destrukcje powstajacej demokracji,politycy sa zadni zyskow i
            wladzy,sasiedzi zacieraja rece,a przecietny Polak daje sie wciagnac w temat,
            ktory tak naprawde nie istnieje,a jesli istnieje do dla ludzi co maja cos do
            powiedzenia na ten temat z racji swej fachowosci/lekarze,psycholodzy/Nie dajmy
            sie zwariowac,ale patrzmy na rece wszelkim typom o wybujalych ambicjach.Ci sa o
            wiele grozniejsi!!!!!!
          • aga9988 Re: Parada równych gejów 05.12.05, 14:56
            Reasumując wszytskie wypowiedzi ! Wniosek jest tylko Jeden GEJ,LES to też
            Ludzie Kochajacy troszke inaczej !! ale to tylko ich sprawa,skoro są szczesliwi
            to Raczej jest najważniejsze ! Wiec Po co Dialogi I ta nie tolerancja Na te
            TEAMTY !!! Ludzie maja malo swoich problemów !....."-(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka