Gość: dunczyk1960 IP: *.telia.com 22.12.05, 10:19 www.rumburak1.webpark.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zenon5 Re: zbrodnie religii IP: *.ppp.tiscali.fr 22.12.05, 20:35 Czyli wszystko po staremu.Mamy" nawiedzonych"katolikow,teraz zglaszaja sie ci ktorzy najlepiej wiedza gdzie jakis papiez w sredniowieczu zrobil kupke,co jadl i co chlal!Jakos sie tak dziwnie sklada ze wiekszosc nie wie co robila miesiac temu,ale wie z jaka baba spal papiez.Byly juz wtedy ukryte kamery i Big-brother?Mysle ze szpitale psychiatryczne dlugo beda jedynymi placowkami utrzymujacymi sie ze swoich pacjentow!Tylko do pracy nie ma ludzi,no bo po co?Kto bedzie sobie brudzil rece praca, kiedy mozna znalezc bzdurny temat i uchodzic za nowego Mesjasza?Ale niektorym ta "demokracja"po.......lila w glowach!!Do roboty sie wziac,maniaki!!O histori niech pisza historycy,wesniacy do pluga bo doplaty do rozumu nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzup Re: zbrodnie religii 22.12.05, 21:18 ale zeniu, byl jakis papiez ktory lubil hitlera i go nawet blogoslawil, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypalant Re: zbrodnie religii wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:42 Za to Żydzi po II wonie światowej współpracowali z byłymi nazistami, oficerami wywiadu Niemieckiego którzy byli współodpowiedzialni za zbrodnie. Ciekawe czy ten post się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon5 Re: zbrodnie religii wszystkich IP: *.ppp.tiscali.fr 22.12.05, 21:49 Znam takich ktorzy byli ubekami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon5 Re: zbrodnie religii IP: *.ppp.tiscali.fr 22.12.05, 21:43 Wszystko zalezy od tego jakie mamy intencje publikujac dany temat.Tak,byl taki,Pius sie zwal czy jakos tam,to wie kazdy po podstawowce.Jak ci ktos spieprzy auto w czasie naprawy to posadzisz wszystkich mechanikow o nieuctwo?Mnie nie chodzi o religie,nie jestem fanatykiem,ale nie lubie prorokow,mesjaszy w wydaniu xx wieku.Dzisiaj z uwagi na mozliwosc komunikacji miedzyludzkiej/technicznej,internet/zaczal sie wysyp prorokow,uzdrowicieli,geniuszy i cholera wie czego jeszcze.Wiesz co?Kiedys kolega zrobil mi zdjecie przy stole z wujkiem Hessa tego zbrodniarza.Poprosilem go zeby mi zrobil zdjecie z psem i on je zrobil.zrobilismy to dla jaj.Ale po paru latach, wyobraz sobie, zostaje prezydentem Jeleniej Gory i ktos dostanie to zdjecie w rece?Tez bede tym co hitlera blogoslawil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinus Re: zbrodnie religii IP: 80.50.49.* 23.12.05, 09:25 Niestety drogi zenonie demokracja daje taką możliwość, że nawet wieśniak od pługa może wyrazić swój pogląd - inna sprawa czy słuszny. Co do treści na tej stronie, to autor przy większoći tekstów odwołuje się do źródeł - podejrzewam, że to celowy zabieg dla uwiarygodnienia się (przejrzałem, nie czytałem, więc nie wypowiadam się co do jakości treści). Że o niektórych faktach z historii kościoła się nie mówi, to w cale nie oznacza, że tak nie było. U nas nie jest to temat popularny, a próba dyskusji sprowadzana jest od razu do działań wymierzonych w kościół i JPII. Niestety prawda jest inna, kościół Katolicki jest organizacją, która używała i używa różnych "środków" dla podtrzymania swoich wpływów. Dzisiaj też nie jest tak czysto i etycznie, jakby się wydawało. Literatura przedmiotu dla człowieka wychowanego w przkonaniu o etycznej i moralnej potędze kK jest porażająca - tak było w moim przypadku. Biorąc pod uwagę wpływ, jaki na losy świata i naszego kraju wywarł kK, słuszne wydaje się wyjaśnienie całej prawdy i dyskisja. Niestety obawiam się, że jest to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmnik Re: zbrodnie religii IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.12.05, 18:33 Przecież kościół i wiara to często niestety rzeczy rozbieżne. Bo kościół to przecież ludzie którzy go tworzą. Czy to co robią zawsze jest zgodne z wiarą i jej kanonami,czy to co robią nie wynika li tylko z ich rozumienia wiary. Przecież w przykazaniach wiary nikt nie mówi o wspieraniu głupoty czy przemocy czy innych nam współczesnych świnst. Przecież zawsze tam gdzie działa grupa wiernych nie brakuje głupców którzy psują wizerunek i autorytet kościoła. Współczesne nam czasy przynoszą z sobą upadek autorytetów i hierarchii społecznej. Wszechobecność mediów i ich niesamowity wpływ na kreowanie świadomości pogłebia taką destrukcję. Zaś wiara sama w sobie jest ucieleśnieniem tęsknoty ludzi-od wieków- za światem idealnym.po prostu ludzkim, za życiem kierowanym mądrością wszechmocnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon5 Re: zbrodnie religii IP: *.ppp.tiscali.fr 23.12.05, 19:17 I sami widzicie jak ta sprawa skomplikowana jest,po co jeszcze podgrzewac sytuacje.Ja osobiscie jestem katolikiem,ale nie extrema.tak karmnik jak i martinus macie wiele racji.mysle ze dobrze byloby traktowac religie w duchu ktorej ja akurat bylem wychowany, jako mistycyzm,jako cos co moze wzbogacic.Zawsze sie ktos znajdzie kto bedzie przeszkadzal.<nie ma ludzi idealnych, rzecz w rozsadnym wyborze,pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiekido Re: zbrodnie religii IP: 80.54.28.* 23.12.05, 20:52 Powiedzcie mi kto w czasie wojny miał czyste ręce? Znam Polaków którzy byli świniami i Niemców którzy byli ludźmi, najczęściej uważamy w kategori my i oni .Ludzie każdym narodem manipulują dla własnych celów.Piorą wam mózgi czy tego chcecie czy nie.Dawniej ci ,teraz WSI a potem ONI. A wy mięso armatnie bądzcie gotowi bo kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon5 Re: zbrodnie religii IP: *.ppp.tiscali.fr 23.12.05, 21:24 Wojna ,jesli o to chodzi zawsze byla esencja zbrodni,bez wzgledu na racje.Dla przegranych byla powodem do zemsty,dla wygranych powodem do "dumy patriotycznej"I tak jest dokladnie jak piszesz,ci mali,a to w koncu my jestesmy miesem armatnim.dlatego jest tak wazne zeby nie dac sie manipulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiekido Re: zbrodnie religii IP: 80.54.28.* 26.12.05, 11:35 i nie dajmy się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: zbrodnie religii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 09:02 O zbrodniach Watykanu pisze w swojej książce "Opus Diaboli" ,badacz historii Deschner.Watykan przegrał z nim proces.Jest tam też mowa o zmianach w treści Pisma Świętego na potrzeby Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiekido Re: zbrodnie religii IP: 80.54.28.* 28.12.05, 16:38 o zbrodniach Stalina wie cały świat i co ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: zbrodnie religii 28.12.05, 20:49 Zenon nie wiem czy jesteś głupi,czy po prostu zwykła świnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon5 Re: zbrodnie religii IP: *.ppp.tiscali.fr 28.12.05, 21:30 to idz do wrozki albo do diabla! Odpowiedz Link Zgłoś