lina84 10.01.06, 10:32 te forum chyba zamarlo..tak samo jak życie kulturalne w Zgolu......hehe pozdro :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
master1pl Re: nudyy.. 10.01.06, 13:54 Życie kulturalne w Zgolu wcale nie zamarło. Wystarczy zerknąć na dział imprezy na www.it.zgorzelec.info a zobaczysz ile się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok sami jestescie winni - róbcie cos poza bazarami ! 10.01.06, 22:09 No nie powiem, ze Görlitz, to Berlin. Ale jak sie spaceruje przez mostek z Görlitz do Zgorzelca, to raczej porównanie "kultzycia" w polskim Zhorelecu nie przyciaga/pociaga. Raczej "powala z nóg" - w doslownym znaczeniu. Albo myslisz jednak o Waszej stacji benzynowej ? :) Ludzie, obudzcie sie ! Euroregio Drei-Länder-Eck, to Wasza wielka szansa, czysto technicznie, materialnie czy egzystencjalnie, ale tez "kulturowo" tzn. szansa wyjscia z tej niesamowicie biednej prowincjalnosci. A cala okolica, po wszystkich trzech stronach, jest wspaniala, ciekawa, ma swietne polozenie, bogata historie, potencjal rozwojowy i "charme". Kiedys tam do Was przyjade i zaloze quatrolingualna stacje radiowa o nazwie "Sil-Lau-Sax-Boh" typu "TV-Arte" :) Wiem, co gadam, bo wedruje bez przerwy pomiedzy Frankfurtem,Berlinem,Warszawa,Slaskiem(Górnym), to znam sie troche na sprawach polsko-niemiecko-SLASKICH, czyli bardzosrodkowoeuropejskich.......... Odpowiedz Link Zgłoś
nenufre Re: sami jestescie winni - róbcie cos poza bazara 26.02.06, 23:16 Nuda - negatywny stan emocjonalny, polegający na uczuciu wewnętrznej pustki i braku zainteresowania, zwykle spowodowany jednostajnością, niezmiennością otoczenia, brakiem bodźców. Nuda wiąże się czasem także z odczuwaniem smutku, a nawet zaburzeń somatycznych, takich jak bóle głowy, mięśni itp. Trwająca dłużej może prowadzić do poważniejszych zaburzeń: ruminacje, nerwica natręctw, depresja. Nuda jest więc stanem umysłu ........ możliwości i sznase na detronizacje nudy są tylko trzeba się "obudzić" i wykazać odrobinke chęci :) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny fajny ten Zgorzelec 27.02.06, 17:38 moglby byc - ale niestety nie jest mysle, ze to nie wina miasta, tylko ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski zgorzelec jest jaki jest 28.02.06, 09:43 > mysle, ze to nie wina miasta, tylko ludzi ja też tak myślę, jeżeli ktoś nie potrafi sobie w Zgorzelcu sam znaleźć niczego interesującego to znaczy tylko jedno, że jest idiotą. ale pewnie się to zmieni jak w końcu powstanie marketowy kołchoz pod Łagowem, wtedy wszyscy będą wreszcie zadowoleni i uśmiechnięci, zgorzelec będzie rządzić bo największe marzenie naszych obywateli - Bielany Wrocławskie - wreszcie się spełni. Wtedy będzie ekstra ciekawie i będzie nareszcie co robić i czym się interesować. na tym tle całe to 2010 tylko krzywdę robi mam wrażenie naszym mieszkańcom, bo próbuje im wmówić, ze są kulturalną stolicą europy, co wydaje im sie oczywiste i przez to nigdy nie zrozumieją, że są tylko 30stokilkutysięczną wiochą a stolicą jeżeli już to powiatu. Odpowiedz Link Zgłoś
nenufre Re: zgorzelec jest jaki jest 28.02.06, 15:06 Mysle podobnie... problem tkwi w mentalności mieszkańców naszego miasta, kiedy powstanie marketowy kołchoz pod Łagowem wtedy wszyscy będą wreszcie zadowoleni i uśmiechnięci,moim zdaniem to bedzie chwilowe bummm, a potem znowu bedzie tak jak teraz, ludzie dalej będą uważać, że tu się nic nie dzieje, nie ma co robić, i takie tam jesli teraz tak twierdzą i nie potrafią dostrzec togo co się dzieje, a dzieje sie wberw pozorom wiele, może najwyższy czas otworzyć szeroko oczka ... halooo pobudka..... Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: zgorzelec jest jaki jest 28.02.06, 16:50 > jeżeli ktoś nie potrafi sobie w Zgorzelcu sam znaleźć niczego > interesującego to znaczy tylko jedno, że jest >>>idiotą.<<< no powiedzmy 29.756 idiotów - ja, synek, superfestdupnie szczylosz...... abos za duzo wypjol aqua minerale, bos taki nadynty 'balon' (smak cytrynowy) abo profda? (bo wkoncu trocha znosz te swoje "miasto") Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: zgorzelec jest jaki jest 01.03.06, 13:36 moze i jestem nadęty balon, jezeli żeby nie narzekac na nude w Zgorzelcu trzeba byc balonem to proszę bardzo, mozesz mnie tak nazywać, definicje sa Twoją domeną, mnie bardziej zajmuje co innego. a czy znam moje miasto trochę, to zupełnie inna sprawa, znam je ciągle za mało może dlatego tak bardzo wszystko tu jest dla mnie ciekawe mimo tego, ze z małymi przerwami siedze tu już blisko 35 lat, w każdym razie poki co nie mam zwyczajnie czasu siąść na dupie i ponarzekac, jak to już wszystkie zgorzeleckie rozumy zjadłem i nuuuuudzę się przed komputerem. miasto jest sumą jednostek a nie odwrotnie, to ludzie budują miasta i państwa a nie odwrotnie, wierzę po prostu w to, ze jezeli każdy będzie robił swoje to cos z tego będzie, natomiast jezeli każdy będzie się tylko ze wszystkich stron od wszystkich czegoś domagal to moze się co najwyżej nuuuudzić. cieszę się, ze na Twoim 'śląsku' jest inaczej i ze ludzie tam nie spędzają życia na uprawianiu wyczynowo shopingu w supermarketach i grillowania na działce, mieszkasz w innym kraju, więc masz pewnie inne problemy na głowie Odpowiedz Link Zgłoś