Dodaj do ulubionych

I znow LOTOS paliwa

IP: 193.158.111.* 09.05.06, 13:39
Dawno nie zabieralem glosu na ten temat... bo nie bylo o czym rozmawiac.
Az tu ostatnio wjezdzam do JG (po dluzszej nieobecnosci) i widze... Juz sie
TESCO i JET dopasowaly do innych stacji. Juz nie jest tanio.
I znow mozna polegac na stacji LOTOS na wylocie na Zgorzelec.
Cena benzynki 3,95 (z karta 3,91 zl)
Cena diesla 3,85 (z karta 3,81 zl)

A swoja droga to smutne, ze w tak krotkim czasie (i wogole) juz sie zdazyli
dogadac.

A gaz niestety mamy jeden z drozszych na Dolnym Slasku.

Normalna cena to 1.89 zl.
Najnizsza jaka widzialem to 1,87 zl.

Chyba znow trzeba zaczac omijac naciagaczy...
Obserwuj wątek
    • Gość: Michaił Re: I znow LOTOS paliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 15:16
      To jakieś brednie, LPG na ORLENIE przy zjeździe na A4 1.99zł a we Wrocławiu
      jeszcze drożej. Tak samo z benzyną, lepiej żeby było tak. Bo może być tak jak
      było zanim powstały stacje JET i TESCO. U nas LPG 1.94zł.
      Widamo im taniej tym lepiej.
      • Gość: Seti_BS Re: I znow LOTOS paliwa IP: 193.158.111.* 10.05.06, 16:24
        Ty chlopie nic nie zrozumiales z mojego postu...
        Az ciezko wdawac sie z Toba w dyskusje, bo nie wiem jak to jasniej napisac.
        Meritum mojej wypowiedzi bylo:
        NA LOTOSIE ZNOW JEST TANIEJ NIZ W MIESCIE I TO O KILKADZIESIAT GROSZY!!!
        A w podtekscie bylo postawione pytanie, czy... pozostale stacje juz sie
        dogadaly i dopasowaly ceny?
        • Gość: Waldi Re: I znow LOTOS paliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 00:00
          Cen benzyny czy LPG nie obserwuję, bo mnie nie interesują, ale olej napędowy w mieście kosztuje 3,89 na Shellu czy Statoilu, na Jecie czy Tesco nie zwróciłem uwagi, ale pewnie ze 2-3 grosze taniej, więc gdzie Ci tu wychodzi zmowa i różnica kilkudziesięciu groszy??

O tym, że zmowy w końcu nie ma, przynajmniej napewno takiej bezczelnej jak jeszcze pół roku temu, niech świadczy fakt, że w końcu u nas jest taniej niż we Wrocku i ceny nie skaczą do góry po każdym komunikacie radiowym o podwyżce paliw. W długi weekend zaliczyłem Poznań i Kołobrzeg, w międzyczasie kilka razy Wrocław i ceny już tydzień temu kształowały się tam na poziomie ~3,95 za litr ON, a chyba w ostatni weekend we Wrocku było 3,99. Więc ciesz się, że jest u nnas w końcu Jet oraz Tesco i mamy ciągle poniżej 3,90 za litr ON.
          A że na jakimś Lotosie przy drodze wylotowej jest taniej o kilka groszy?? I bardzo dobrze, bo tak właśnie jest zawsze w zdrowej gospodarce, że coś jest w centrum drogie a na przedmieściach troche tańsze. We Wrocku jest podobnie.
          Też się zmówili wg Ciebie?
    • Gość: Strejner Re: I znow LOTOS paliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 08:35
      Liczą na przyzwyczajenia klientów. Na pewno jest to lep i wielu się daje
      zrobić. LOTOS do końca maja chyba zachowa najniższą cenę paliwa - jest to jakaś
      majowa promocja. Może w czerwcu na pomysł wpadnie JET, a w lipcu TESCO i jakoś
      to będzie.
    • de_most_enes Re: I znow LOTOS paliwa 10.05.06, 13:40
      ciezko sie walczy ze zmowami cenowymi... niestety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka