Dodaj do ulubionych

Nowiny tubą przedwyborczą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:04
Kampania w Nowinach rozpoczęta. Tu będą drogi, tu kasa się sypie strumieniem,
nie wiadomo co z tym wszystkim robić! tyle szczęscia naraz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michaił Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.07.06, 15:24
      Dobrze, że ktoś to zauważa. Nowiny i Dami kreatorem opinii publicznej.
      Pośrednim lokalem wyborczym. Oby więcej ludzi nauczyło się czytać wspak.
      • Gość: Michaił Real Michaił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:37
        Stary bądź orginalny i wymyśl swoje gonicka.
    • Gość: Kamil Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.07.06, 16:35
      Niestety :-(
      Brakuje na naszym terenie jakiejś niezależnej gazety odzwierciedlającej
      prawdziwe społeczne nastroje i odczucia. Mobilizującej i kontrolującej władzę.
      • Gość: Pies ogrodnika Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 17:08
        Czekamy na laurkę Miłościwie Panującego nam Józefa.
    • Gość: Grześ Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 17:13
      jasne
      • Gość: Pies ogrodnika Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 17:58
        A co sądzisz, że nie będzie laurki?
    • memelo Re: Nowiny tubą przedwyborczą 18.07.06, 18:31
      Niedługo będą mieli konkurenta. Wkrótce ma być uruchomiona ponoć redakcja
      Gazety Powiatowej. Byleby tylko się nie sprzedali jak Gazeta Wojewódzka...
      • Gość: Jurek Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:51
        no i jest jeszcze ten Głos Jeleniogórski
        • Gość: jeleniogórzanka Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.07.06, 23:58
          Proszę mi wybaczyć, ale to nie jest głos jeleniogórski tylko głos członka MW.
          • Gość: alte hexe Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 00:34
            Chyba nietylko jeleniogórzanko.
            • wiesiek234 Re: Nowiny tubą przedwyborczą 19.07.06, 11:13
              Przepeaszam, jestem tu nowy, ale wydaje mi się, że jakieś konkurencyjne media
              wielonakładowe są potrzebne na gwałt w Jeleniej Górze. Monopolistyczne media
              koniunkturalne są porażką demokracji, są tragedią dla lokalnego społeczeństwa i
              są współodpowiedzialne za marazm, apatię, gnuśność, żeby nie powiedzieć gnicie
              tkanki społecznej.
              • Gość: poiu Przepeaszam, jestem tu nowy IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.07.06, 15:07
                Daj juz spokój z tym przepraszaniem, wcale nie jestes już taki nowy:-)
                (w podtytule jest błąd ale jest kopia zdania z postu)
            • Gość: jeleniogórzanka Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.07.06, 19:52
              No tak, jeszcze głos Ryszarda Matusiaka.
              Nie chcę jej czytać nawet za darmo...
              • Gość: Maciej Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:23
                Dlaczego głos Ryszarda Matusiaka? Z tego co czytałem jest tam więcej autorów
                tekstów. W ostatnim 2 ma jakiś Kumik (na 1 i 15 stronie), jest artykuł DJ z
                Muzycznego Radia - i to wcale nie radio Matusiaka. Jest artykuł Jeleniogórskiego
                Klubu Literackiego, oni to wogóle mają tyle wspólnego z Matusiakiem co np. mleko
                i olej napędowy. Najwięcej miejsca poświęcone jest na wywiad z niejakim MROZEM.
                Może go ktoś zna i wie co ma wspólnego z Matusiakiem? To tak samo można nazwać
                NJ gazetą Prystroma, bo regularnie jest jego felieton, nie duży jak z
                jaśnieprezydentem Kusiakiem, ale co numer jest. Z tego co wiem, do tej gazety
                pisze każdy, kto chce i ma coś ciekawego do powiedzenia.

Ha, ciekawy jest też artykuł o partii pedofili w Holandii. Jak tak dalej pójdzie
                niedługo u nas będziemy to mieli.
                • Gość: j Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.07.06, 10:00
                  "do tej gazety pisze każdy, kto chce i ma coś ciekawego do powiedzenia."
                  Pisać to jedno, a publikować to drugie. Mówić to jedno, a działać zgodnie z tym
                  co się mówi to inna rzecz.
                  Nie udawaj takiej cioci przyzwoitki i na wpół świadomego...;-)
          • Gość: Maciej Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:30
            Wiesz, przejrzałem dwa numery Głosu Jeleniogórskiego i nie znalazłem tam słowa o
            MW. Co ciekawsze znalazł się tam artykuł członka PiS'u. Odniósł byś się do
            treści gazety. Ja osobiście mam dość czytania o zaletach naszego prezydenta i
            gwałtach na babciach.
    • Gość: poiu Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.07.06, 15:04
      Przejrzałem Nowiny i - prosze wybaczyć - nie odebrałem tego jako tuby przedwyborczej. MOże ja inaczej czytam?:-)
      Jest parę wiadomości krzepiących ale zwracam uwagę, że większość zapowiedzi (ulice) dotyczy przyszłego roku i to następcy obecnej ekipy będą sobie robić fotki z księdzem - a może nawet biskupem przy pokropkach - nowych nawierzchni.
      A co do ("gazetowej")opozycji, to juz kiedyś jeden tygodnik był. Parę osób zbiło na nim popularność ( w tym nasz Zbawca Kotliny -RP). Został jakiś smrodzik a ci, co się wtedy tam produkowali, jakoś nie chcą się teraz tym chwalić.
      Z tego, co mi wiadomo, to teraz gazetę może wydawać nawet matoł większy od tego z Polic (chyba przesadziłem ; większym matołem chyba już nie można być).
      A zatem,"pisarze do piór" (ciekawe, czy poza Zenonem i Kazimierzem ktoś jeszcze wie, o co chodzi(-ło) z tymi pisarzami, he! he! he!), znaczy się - walić w klawisze i do drukarni (znaczy się - jakaś drukarka za kilkaset zł).
      • Gość: ZOT Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.06, 14:31
        Szanowny Poiu,
        Mam nieco inne odczucia, choć faktem jest, że NJ spuściły z tonu
        propagandowego. Rzeczywiście sporo w nich artykułów niezwiązanych z tak zwaną
        tubą przedwyborczą - ale też są związane z nią, zwłaszcza wywiady z panem
        prezydentem, czy też felietony pana kandydata. Rzecz jasna, to teksty płatne,
        zastanawiam się jednak, czy redakcja publikując je, w jakimś sensie sie nie
        upolitycznia. Chyba że za każdą złotówką gonią.
        Może i mają powody, bo zatrudnili kolejnego dziennikarza, znanego wielu pod
        pseudonimem KOS. Z braku kompetencji nie będę tego człowieka oceniał, choć po
        tekstach, które opublikował w NJ, wydaje mi się, że to żadna rewelacja. A
        pieniążki zarabia i to niemałe!
        • Gość: poiu Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.06, 19:45
          Nigdy do niczego, co czytam, nie podchodze bezkrytycznie. Tak samo jest z NJ. Wywiady czytuje w prasie (w ogóle) bardzo rzadko i raczej z nadmiaru czasu (jest takie miejsce, gdzie człek się nie śpieszy a inni mu nie przeszkadzają, he! he!he!). Próbowałem parokrotnie czytać te wypociny Bardzo Ważnego Kandydata na Prezydenta(jeśli płaci za miejsce, to świadczy o nim jeszcze gorzej, bo lepiej by rozdał pieniądze bezdomnym). Niestety, tego pana czytać się po prostu nie da. A ja sam nie kandyduję, więc jego "poglądów" (cudzysłów, bo nawet nie wiem, czy on w ogóle ma jakiekolwiek poglądy)znać nie muszę. A czy się upolitycznia płatnymi szpaltami? Wg mnie obawy takiej nie ma. Bo nivy dlaczego ma to byc groźne ? W końcu inni też mogą sobie zabukować jakąś szpaltę.

A ironia tej dyskusji polega na zupełnie czym innym; czy uda się ściągnąć wystarczająca ilość reklamodawców aby utrzymać się na powierzchni. Jako komus NJ nie odpowiadają, niech to wyraża przy kiosku z gazetami. Ilość sprzedanych gazet przekłada się na ilość reklam i kółko się zamyka. Jest jeszcze inna możliwość, że wykupi je jakiś Spriger albo ktoś mu podobny. A tam to już liczy się wyłącznie nakład.
          • Gość: ZOT Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.06, 20:31
            NJ już kilka razy ktoś (polskapresse) chciał kupić, ale się nie sprzedały pan
            KOS niegdysiejszy krytyk pracowników NJ, którzy opalają się na słońcu i palą
            papieroski po wydaniu numeru, właśnie wszedł do ich zespołu... co dalej? Może
            sam też się będzie opalał... Wiadomo, że gdyby nie ogłoszenia i reklamy to NJ
            dawno by przestały istnieć, bo sprzedaż tygodników w całej Polsce spada na pysk.
            • Gość: czytelnik Re: Nowiny tubą przedwyborczą IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.06, 20:49
              NJ mają sposób na rentowność. I nie chodzi im o czytelnika. Wystarczy
              podpuścić "polityków" i ogłosić kolejny plebiscyt - "Samorządowe gwizdy i
              brawa". Radni gmin i włodarze wykupią na pniu cały nakład w roku wyborczym.
              Można nawet z góry przewidzieć wynik tego plebiscytu. W Jeleniej Górze
              najwięcej kasy... tfu, największe proncie ma R. Prystrom;-)
              • karaoke56 Re: Nowiny tubą przedwyborczą 21.07.06, 16:03
                Gość portalu: czytelnik napisał(a):

W Jeleniej Górze
                > najwięcej kasy... tfu, największe proncie ma R. Prystrom;-)

Gdzie Pan przeprowadził ten sondaż?
    • Gość: jelgórzanka Nowiny tubą przed i po wyborczą IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.06, 09:22
      Nowiny tubą stałą układu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka