Dodaj do ulubionych

Moderacja forum - jakieś pytania?

30.07.06, 12:49
Witam,

Jako społecznik, który widząc naganne moderowanie tegoż forum zgłosiłem się
jako ochotnik do opieki nad forum, aby uniknąć "niepotrzebnego" kasowania
postów. Wciąż jednak widzę, że zaglądający tutaj ludzie nie są zadowoleni z
tego forum. Czy są jakieś skargi lub prostesty na które mógłbym odpowiedzieć?
Z miła chęcia wyjaśnię na czym polega moderacja tego forum.

Pozdrawiam

jamx
Obserwuj wątek
    • Gość: Nie! odpowiedz! Re: Moderacja forum - jakieś pytania? IP: *.ppp.tiscali.fr 30.07.06, 13:22
      Nim język puścisz w taniec,
      Załóż na mordę. . . kaganiec.
      (Jan Sztaudynger)

czytajmy fraszki,to nauka przednia.
      • Gość: zenon5 Re: Moderacja forum - jakieś pytania? IP: *.ppp.tiscali.fr 30.07.06, 13:25
        to jest odemnie,zapomnialem wpisac nicku!
        • Gość: Wacek Re: Moderacja forum - jakieś pytania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:29
          Czy nosisz stanik?
          • Gość: zenon5 Re: Moderacja forum - jakieś pytania? IP: *.ppp.tiscali.fr 30.07.06, 15:27
            do kogo to?
            • Gość: Mirek Re: Moderacja forum - jakieś pytania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:40
              I czy Skłodowska naprawdę była kobietą?
              • Gość: zenon5 Re: Moderacja forum - jakieś pytania? IP: *.ppp.tiscali.fr 30.07.06, 15:51
                biorac pod uwage parady rownosci,smiem watpic.
    • cyg Re: Moderacja forum - jakieś pytania? 30.07.06, 21:24
      Mhm, jeśli mógłbyś określić kiedy post jest komercyjny. Bo niestety forum
      jeleniogórskie to nie wrocławskie i nie mamy tu działów na to przeznaczonych, a
      jeśli chcę przyciemnić szyby w aucie to gdzie mam zapytać jak nie tutaj?? Jak
      mi odpisze właściciel "przyciemnialni szyb" podszywając się za zadowolonego
      klienta to już tylko mój problem. Nie rozumiem czemu posty tego typu są kasowane.

pozdrawiam
      Damian
      • jamx Re: Moderacja forum - jakieś pytania? 31.07.06, 07:06
        Witam,

Jako opiekun zgłosiłem się właśnie po to do opieki aby zapobiegać kasowaniu
        postów tego rodzaju o których piszesz. Nie zaglądam jednak tutaj co 30min, ale
        jesli juz zagladam i widze ze skasowany został taki post to publikuję go
        ponownie - tylę co mogę zrobić ze swojej strony. Moderatorzy, którzy sprawują
        pieczę nad naszym forum z pewnościa mają dużo innych forum do moderacji stąd
        pobieżna analiza postów i kasowanie takich wypowiedzi - wg mnie również
        niesłuszne. Teraz już się chyba całkowicie rozumiemy prawda?

Pozdrawiam

jamx
        • Gość: cYg Re: Moderacja forum - jakieś pytania? IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.07.06, 23:11
          > Teraz już się chyba całkowicie rozumiemy prawda?

prawda :-)
    • cyg Re: Moderacja forum - jakieś pytania? 30.07.06, 23:04
      A po co nowe forum? Ja chcę pisać na tym i chcę pisać bez cenzury. Czy to jakiś
      problem? Kogo to boli? Póki nie ma perfidnych reklam to nie powinno być
      problemu, a reklamy to i tak użytkownicy tak skomentują, że to raczej spamerowi
      na dobre nie wyjdzie.

pozdrawiam
      Damian
      • Gość: szprotka Re: Moderacja forum - jakieś pytania? IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.08.06, 08:49
        ja mam pytanie
        jeśli nie Ty kasujesz posty w sekundę po ich wyswietleniu się, to kto ?? co
        zrobić, żeby tak nie było ?
        • jamx Re: Moderacja forum - jakieś pytania? 02.08.06, 16:38
          Posty kasuje MODERATOR. Jak na każdym forum. A ja jestem opiekunem. Jesli
          dojdzie do skasowania postu i uznasz, że został skasowany bezpodstawnie proszę
          do mnie napisać. Spróbuję pomóc.

Pozdrawiam

jamx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka