fyrlok 21.09.06, 02:45 cgi.ebay.de/2-WK-ERKENNUNGSMARKE-aus-STALAG-VIII-A-GORLITZ_W0QQitemZ150033314634QQihZ005QQcategoryZ15503QQrdZ1QQcmdZViewItem Kiedys tu chyba wlasnie o tym pisales (?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neandertalski stalag 21.09.06, 10:20 pisać o stalagu to mógł Zglobicki, ja mógłbym jedynie wspominać ;-) ale dzięki za podrzucenie linka, chyba się nie skuszę bo obecnie utopiłem wszystkie pieniądze prywatne na kilkadziesiąt lat w trochę innej pamiątce z dawnego Goerlitz i zwyczajnie zawiesilem na kiju koszyk na aukcjach internetowych. przy czym kumpel ktory swego czasu przegrzebal dawny stalag, ma takich pamiątek więcej i to zdaje się do dziś jeszcze można tam takie niespodzianki trafić, więc taki nieśmiertelnik jednak wielkim bialym krukiem nie jest. no i w sumie miło, ze ten przynajmniej nieśmiertelnik nie jest przepołowiony... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: stalag 21.09.06, 10:36 idententyfikacja wieznia na podstawie numeru jeszcze mozliwa ? gdzie i jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: stalag 22.09.06, 07:39 teoretycznie po latach identyfikacja jest możliwa ale nie wiem jak się ma do tego praktyka? Niemcy jak wiadomo lubili mieć porządek w papierach, co poźniej zresztą ich zgubiło, jak było z dokumentacją postalagową w Zgorzelcu pojęcia nie mam, tak jak mówiłem tu musiałby zabrać głos ktoś kompetentny ale Zgłobicki jak znam życie tego forum nie czytuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś