Gość: mamka Re: szukam sprawdzonego stomatologa dziecięcego IP: *.233.udn.pl 10.01.07, 09:49 w sumie ja też...i jak na razie nie udało mi się znaleźć. a z czym masz problem u dziecka? może razem coś wymyslimy:) Odpowiedz Link Zgłoś
gunda24 Re: 10.01.07, 15:36 Wygląda na to, że córa ma próchnicę butelkową, choć pewności nie mam.Coś w każdym razie robi się z jej górnymi siekaczami. Teoretycznie mieć jej nie powinna, bo: -zęby szczotkujemy od "1 zęba" -słodycze je okazjonalnie -smoka nie ssała -z butli już dawno nie je Ale teoria swoje, a życie swoje...:( Wolę pedodontę niż stomatologa klasycznego, bo ufam,że taki ma podejście do dziecka(2 latki!) i nie zrazi mi jej na resztę życia. Ostatecznie wybierzemy się do zwykłego... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamka Re: IP: *.233.udn.pl 11.01.07, 12:15 myślę, że najbezpieczniej zapytac swojego stomatologa, może on kogoś poleci? podobno im szybciej ząbki wychodzą, tym sa słabsze, dlatego się je "lakuje" czy "laminuje", chodzi o jakąś osłonkę. nie wiem, czy w każdym wieku dziecka mozna to robić. mój synek ma prawie 3 lata i dopiero 12 zębów, zauwazyłam tez dziurkę. inne dzieci w jego wieku juz dawno mają komplet. jeśli znajdziesz dobrego dziecięcego dentystę, napisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.01.07, 01:47 moje dziecko poleca gorąco panią Annę Naumowicz STOMATOLOGIA BEZ BóLU,na Wojska polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
gunda24 Re: Witam 12.01.07, 12:59 A czy Pani dr ma umowę z NFZ-em? Czy to pedodonta? Proszę o szybką odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szukam sprawdzonego stomatologa dziecięcego IP: 83.14.23.* 12.01.07, 11:15 W Sobieszowie jest dwóch stomatologów dziecięcych i w Piechowicach jeszcze jedna pani doktor. Wszyscy mają specjalizację ze stomatologii dziecięcej.Jelenia Góra nie dysponuje takimi specjalistami a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
gunda24 Re: kilka pytań 12.01.07, 13:03 Jeśli mogłabym prosić o namiary na wymienionych specjalistów... Czy korzystałeś/łaś z usług któregoś?Możesz kogoś konkretnego polecić? Dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kilka pytań IP: 83.14.23.* 12.01.07, 13:53 dr Marut Sobieszów szkoła podst. nr 15 0757553342 dr Pietryniecz Piechowice 0757611132 dr Kiełbowicz Sobieszów na ul. SĄdowej nie znam telefonu Odpowiedz Link Zgłoś