Dodaj do ulubionych

Krym z Rainbow 2012

IP: *.doplaty.gov.pl 26.07.12, 08:25
Witam
Interesuje mnie czy ktoś w tym roku był juz na Krymie z Raibow? Wybieram się tam we wrześniu i nie wiem czego się spodziewać... Czytając wcześniejsze rozmowy na ten temat nie wygląda to zbyt zachęcająco, ale może coś się zmieniło od tamtej pory. Proszę o poradę jak i na co się przygotować...
Obserwuj wątek
    • Gość: AK Re: Krym z Rainbow 2012 IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.08.12, 19:11
      W zeszłym roku byłam na Krymie z Rainbow na objazdówce Krymskie Perełki+wypoczynek. Jak wszędzie są plusy i minusy. Program niezbyt przeładowany, ale Rainbow ma podpisaną umowę z jakimś ukraińskim biurem San Crime Holiday (czy coś takiego) czy coś takiego i to piloci z tego biura opiekują się wycieczką . Biuro jest średnio zorientowane w tym co sie dzieje np. nie ma informacji o zamknietych drogach i dopiero jak autokar dojedzie na miejsce, to dowiaduje się że droga jest zamknieta i musi dalej kombinować. W programie było oglądanie Jaskółeczego Gniazda, a miejscowy pilot dowiedział się, że pałac jest w remoncie, dopiero jak tam dojechaliśmy.... Jeśli chodzi o fakultety, to też bardziej opłaca się zebrać w pare osób i wynająć jakiegoś Ukraińca z busem i dogadać się z nim na podwózkę w konkretne miejsce. Ludzie miejscowi są bardzo mili i pomocni. My tak zrobiliśmy 2 razy i za połowę ceny i we własnym tempie zobaczyliśmy to co Rainbow proponowało w fakultetach, a czasami nawet więcej.
      Jeśli chodzi o rezydenta z Rainbow, to jest na dyżurze w hotelu 2 razy w tygodniu w określonych godzinach, chociaż zdarza się, że nie przyjeżdża punktualnie, bo ma do "opieki" hotele w kilku miaseczkach i przemieszcza się trolejbusami ( bo taniej) i nie zawsze sie wpasuje. Poza tym, dużo zależy od hotelu w którym się mieszka, bo czasami hotel dużo zapewnia. Ja ze swojego doświadczenia nie pamiętam jakichś specjalnych potrzeb. Na pewno trzeba wziąć jakieś buty do kąpieli w morzu, bo dno jest kamieniste. Generalnie jesteśmy zadowoleni z wycieczki, Krym bardzo nam sie podobał.
      Jakby interesowały Cie jeszcze jakieś szczegóły to pytaj.
      • Gość: Inka80 Re: Krym z Rainbow 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 20:03
        Bardzo dziękuje za pomoc. Optymizm powraca. Jeśli mogłabyś, to mam jeszcze kilka pytań. Interesuje mnie jaki jest mniej więcej koszt takich samodzielnie organizowanych wypadów i gdzie ewentualnie szukać kierowców do tych wycieczek, co warto jeszcze zwiedzić poza tym co jest w programie? W jakim terminie byliście i jaką mieliście pogodę? I tak mniej więcej jak wyglądają warunki w hotelu, bo podobno można kiepsko trafić (czy w pokojach są suszarki do włosów, ręczniki itp.) No i oczywiście jak z jedzeniem, czy trzeba od razu szykować się na posiłki na mieście? Trochę tego dużo, ale będę wdzięczna za podpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka