zulcia73 21.01.10, 16:40 witam ! szukam kontaktu z ukrainskim lekarzem który nostryfikował swój dyplom w Polsce, interesuje mnie jak wygląda załatwianie tych wszystkich formalności(ulazajac@op.pl) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jw Re: lekarze z Ukrainy IP: *.multi-play.net.pl 21.01.10, 20:34 Nostryfikacja dyplomu lekarza w Polsce - ciekawy artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulcia73 Re: lekarze z Ukrainy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 09:02 no własnie to czytałam i trochę sie przeraziłam, chciałabym żeby ktoś kto przeszedł drogę załatwiania tych dokumentów się wypowiedział.Siostra mojego męża jest lekarzem na Ukrainie, ma dwie specjalności,załatwiła sobie staż tu w Warszawie,no i zaczeły się schody...staż jest bezpłatny a w konsulacie żeby dostać wizę musi mieć środki na utrzymanie się 100 zł na dzień czyli na 3 m-ce 9000 zł.(paranoja - bo mnie musi na miesiąc starczyc 3000 na 5 osób).Jest jeszcze możliwość że ja jazaproszę i będzie na moim utrzymaniu ale nie wiem czy jest sens to wszystko zaczynac, bo przy takich kosztach jest to dla niej nierealne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: lekarze z Ukrainy IP: 162.27.161.* 25.01.10, 12:42 Jeżeli masz odpowiednie dochody, to możesz zaprosić - odpowiadasz wtedy oficjalnie za opiekę medyczną i utrzymanie. Przepisy są absurdalne - te środki na utrzymanie są wzięte niewiadomo skąd. Są rozbieżności - w artykule jest napisane, że staż jest płatny. Jeżeli jest bezpłatny, to chyba warto?! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_cms Re: lekarze z Ukrainy 19.07.24, 22:18 Warszawa, Centrum Medyczne Sobieskiego zatrudni lekarzy specjalistów. Zapraszamy do kontaktu. przychodnia@lekarzesobieskiego.pl, tel. 500 001 435 Aneta Odpowiedz Link Zgłoś