Gość: komet Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast IP: 95.154.230.* 21.04.13, 21:53 Są jeszcze jakieś dobre marki poza oknoplastem i hekaplastem ? jezierski z tego co się orientuje odpada, a chciałbym mieć 5 dobrych firm do których złożyć zamówienia. Proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
kwadratowe-rondo Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast 21.04.13, 22:55 Gość portalu: komet napisał(a): > Są jeszcze jakieś dobre marki poza oknoplastem i hekaplastem ? jezierski z tego > co się orientuje odpada, a chciałbym mieć 5 dobrych firm do których złożyć zam > ówienia. Proszę o info. Z dobrych przejrzyj tez oferte Rehau, inne okna ale jezeli już mialbym cos z czyms porownywac to wlasnie oknoplast i rehau, lub do pasywki adams, ale to juz okno xtr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baryła Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 23:42 Do domu rehau albo oknoplast ok, adams ciekawa pasywianka, ale są jakies nieścisłości z gwarancją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOCNIK Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast IP: 74.63.112.* 24.04.13, 00:21 Jezierski to już chyba z resztek składa, przynajmniej takie nieciekawe słuchy chodzą, bo bardzo solidna firma. Oknoplast najbardziej solidny z tych co na vece robią, w sensie dostawy, stanu okien, ale się też liczą za ładne niebieskie wdzianka montażystów. Aluplast jeszcze zostaje, tu znowu cena atrakcyjna. Oj ciężko tak zrobić ranking. Każdy ma coś innego i z każdym możesz się indywidualnie dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 22:34 W czym okna Oknoplastu są lepsze od okien Hekaplast? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 23:56 A może odwrócić pytanie W czym są Hakaplasty lepsi od O.plastów .? I czemu jedna firma jest liderem branży ,a druga nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 00:46 Nie prosiłem o slogany marketingowe typu lider rynku tylko o konkrety. Wiem że Oknoplast inwestuje duże środki w marketing ale to nie znaczy że robi najlepsze okna. Może któryś z panów "fachowców " pokusi się o porównanie profili okuć pakietów szybowych? Ponawiam pytanie i proszę o konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mastik Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 15:14 Tylko czy dobry może być tani ? No własnie. Montuje różne okna i jedne są lepsze inne gorsze, tańsze, droższe itd. Nie wydaje mi się że akurat w tym przypadku okna od krakusów są drogie. Drogie by były gdyby były niskiej jakości a od nich cena odpowiada jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
slawetny99 Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast 05.05.13, 21:22 Gość portalu: mastik napisał(a): > Tylko czy dobry może być tani ? No własnie. Montuje różne okna i jedne są lepsz > e inne gorsze, tańsze, droższe itd. Nie wydaje mi się że akurat w tym przypadku > okna od krakusów są drogie. Drogie by były gdyby były niskiej jakości a od nic > h cena odpowiada jakości. Widzisz, ja się nie znam i przy szukaniu okien kierowałem się głównie ceną, bo gdybym chciał jakość to bym wybrał produkt zagraniczny. Może masz rację i są to dobre okna, ale do mieszkania nie potrzebowałem bardzo-dobrych okien, tylko takie dobre. Może do własnej budowy ok, ale nie na wielką płytę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damp Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast IP: 67.221.255.* 10.05.13, 14:22 Może na takich posh osiedlach, ale gdzie ci inwestor stawiajac osiedle w pl włoży takie okna. Inaczej, czy na przetargu mógłbyś z taką ceną wygrać ? Nie chcesz mi powiedzieć, że w tym grajdole ktoś robi przetargi na jakość <pukpuk> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOdzisław Re: Oknoplast colorfull IP: 176.116.153.* 12.05.13, 22:52 Do kiedy trwa promocja na colorfull, o ile w ogóle jeszcze trwa ? (50%) Bo na stronie głównej nie ma nic, a na budujemydom jest reklama. Czy ktoś się orientuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simOKNA Re: Oknoplast colorfull IP: *.static.dimenoc.com 14.05.13, 15:37 Dzwoń do dealera w swojej miejscowości (WOdziław Śląski ?) będzie najlepiej zorientowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOdzisław Re: Oknoplast colorfull IP: 176.116.153.* 19.05.13, 23:39 SPrawdziłem, w katowicach dealer trochę mnie zasmucił, bo promocja się już skończyła, ale jest w stanie załatwić rolety, nad którymi gdzieś się zastanawiałem. Kasa się zgadza, a rolety przydadzą sie o wiele bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
wazerwagen Re: Oknoplast colorfull 16.06.13, 17:40 witam, tak z ciekawości zapytam o oknoplast, czy długo czekasz już na zamówienie i w jakim mieście składałeś zamówienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast IP: *.221.169.131.reserved.voxility.com 16.06.13, 19:21 Jakaś dobra rada na wykonanie w Radomiu ? Czy są jacyś warci polecenia producenci ? Odpowiedz Link Zgłoś
mak00sh Re: Colorfull Oknoplast 05.07.13, 13:41 Gość portalu: WOdzisław napisał(a): > Do kiedy trwa promocja na colorfull, o ile w ogóle jeszcze trwa ? (50%) Bo na s > tronie głównej nie ma nic, a na budujemydom jest reklama. Czy ktoś się orientuj > e ? Cześc jeżeli ktoś zna jakiegoś dealer w pl z oknoplastu, gdzie jeszcze trwa ta promocja to napiszcie. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maplex Re: Colorfull Oknoplast IP: *.31.175.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.13, 13:04 Jeżeli nie ma jej ogólnopolsko, to nie będzie jej u poszczególnych sprzedawców. Nie próbowałeś samemu coś urwać z ceny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANNZBD Colorfull Oknoplast IP: 118.186.164.* 11.07.13, 16:32 Tak się zastanawiam, albo colorfull, albo dorzucić do rolet, a niestety jedno i drugie nie wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gzubitzky Colorfull Oknoplast IP: *.valise.volia.net 13.07.13, 20:44 Chyba nie chcesz tym wybarwić wszystkich okien ? To jest bardzo łądny dodatek, ale na balkonowe, albo tarasowe jedynie. Reszte i tak masz barwioną w masie, więc to już szczegóły. Zdecydowanie do rolet dorzucaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lezajskoo Re: Colorfull Oknoplast IP: 193.165.68.* 29.07.13, 21:26 Wewnętrznych, masz na myśli wewnątrz ramy okiennej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miele Colorfull Oknoplast IP: *.77.137.8.citynethost.com 29.10.13, 20:55 Czy opłaca się zamawiac ten bajer u producenta ? Gdzieś czytałem, że ze szprosami było podobnie, ale nie wiem dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
persley77 Re: Colorfull Oknoplast 30.10.13, 15:16 Gość portalu: Miele napisał(a): > Czy opłaca się zamawiac ten bajer u producenta ? Gdzieś czytałem, że ze szprosa > mi było podobnie, ale nie wiem dokładnie. Już pisano o dystrybucji Oknoplast. Nie ma znaczenia czy zamówisz bezpośrednio w fabryce czy u producenta, ale jest szansa na jakieś negocjacje z marży u dystrybutora. Pewnie na koniec na jedno wyjdzie przy standardowym zamówieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarka Colorfull Oknoplast IP: *.181.158.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.13, 23:33 nie bardzo rozumiem, to nie powinny być u producenta tańsze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygzyg Colorfull Oknoplast IP: 84.33.25.* 29.11.13, 21:17 A jaki interes miałby w tym producent żeby wykańczać swoich dystrybutorów, tym bardziej że mają swoją wyłączną sieć. Ceny wszędzie będą na jednym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.Ochwał Colorfull Oknoplast IP: 199.38.234.* 01.12.13, 20:39 Już to ktoś sprawdzał jaka jest różnica na zamówieniach i o ile cena była na jednym poziomie, to termin realizacji przedstawiciel miał szybszy. Nie sądze, że był to stock, może jakieś kolejkowanie zamówień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm1 Colorfull Oknoplast IP: *.creanova.org 27.12.13, 21:27 Ten colorful występuje we wszystkich opcjach dostępnych w oknoplaście ? Odpowiedz Link Zgłoś
dajeczadu76 Re: Colorfull Oknoplast 29.12.13, 21:13 Gość portalu: mmm1 napisał(a): > Ten colorful występuje we wszystkich opcjach dostępnych w oknoplaście ? tak. kiedyś jak były te podstawowe okna to się chyba nie łąpały pod tę technologię, a teraz już przy tych najnowszych wszystkie da się ubarwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm1 Colorfull Oknoplast IP: *.creanova.org 29.12.13, 23:18 Spox, będe dopytywać u dealera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shangtsung Re: Oknoplast colorfull IP: 141.85.252.* 12.09.13, 21:18 Super się to prezentuje, brakuje takich czarnych, matowych okuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.13, 18:39 Ja polecam okna z Drutexu - bardzo dobre i w atrakcyjnej cenie. Okna możesz kupić za pomocą serwisu stworzonego przez hurtownie budowlane z całej Polski - MateriałyBudowlane.eu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.13, 18:12 Żadne dobre okna nie są sprzedawane w składach budowlanych .Okna to również doradztwo ,projekt wizualny ,montaż tego składy budowlane nie zapewnią .Swoją drogą mało błyskotliwy pomysł . Odpowiedz Link Zgłoś
santos-santana Colorful Oknoplast 05.01.14, 23:24 Gość portalu: mmm1 napisał(a): > Spox, będe dopytywać u dealera. I jak to wygląda dokładnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brykiet_piekary_śl Re: Colorful Oknoplast IP: 185.17.159.* 15.01.14, 19:54 całą ofertę mają w kolorze gdyby kogoś to interesowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virgin Colorful Oknoplast IP: *.centertel.pl 19.01.14, 20:55 Czyli wszystkie modele z całej oferty można robić z tym barwieniem, czy wszystkie w sensie wymiarów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rogozo Re: Colorful Oknoplast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 21:36 Z tego co się zorientowałem to wszystkie wymiary w profilach tych zaokrąglonych platinum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parx Colorful Oknoplast IP: *.205.77.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.01.14, 21:19 Wszytskie platinum i wszystkie winergetic. To się też zmienia i różnie może wyglądać z hst i psk. Na wycenie niech Ci sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Colorful Oknoplast IP: 178.32.26.* 28.01.14, 21:53 Ktoś pisał wcześniej że jest możliwość albo sugerował takie rozwiązanie żeby wziąć jedynie balkon w kolorze. Czy jest jakiś wymóg całego zestawu okien zrobienia w tej okleinie czy mozna to tak zrobić tylko w balkonie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klimek Re: Colorful Oknoplast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 20:32 Ja tak będę zamawiał dwoje drzwi balkonowych w color full a reszta normalne Oczywiście jak mi je dadzą bez dopłaty w ramach dodatkowego upustu;) Myślę ,że się zgodzą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobiasz Colorful Oknoplast IP: *.mxserver.ro 30.01.14, 21:29 No nie wiem czy Ci się zgodzą ;) To, że firma dobra i duża nie znaczy, że będziesz mógł sobie negocjować do woli. Chociaż rynek budowlanki się zapada wbrew temu co próbują orędować o odrodzeniu. Wszystko się rozchodzi o $$$. Mówi się, że negocjować można w detalu 5-8%. Jeżeli zadowolisz sprzedawce ze swoją marżą i dasz mu zarobić dużym zamówieniem, to Ci puści. Odpowiedz Link Zgłoś
montaz.poznan Re: Colorful Oknoplast 30.01.14, 22:33 Na pewno colorfull co chyba istotne bo ktoś pisał, że wszedzie można robić. Nie da się, tylko w profilach platinum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosza Re: Colorful Oknoplast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 23:02 To super bo akurat te zaokrąglone profile Platinum mi się najbardziej podobają Nigdzie tak ładnych nie znalazłam . Mają jeszcze promocję na nie ? Bo nasza budowa przez pogodę znacznie się opóźnia niestety . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monsier Re: Colorful Oknoplast IP: *.sileman.net.pl 02.02.14, 19:16 Niestety lipa, skończyła się w styczniu. Tylko nie wiem nawet czy była na colorful, czy tylko na podstawowy platinum. Zresztą to i tak bez znaczenia teraz, bo po promocji pozostało tylko echo :o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McVelli Colorful Oknoplast IP: *.zrh4.computerline.net 16.02.14, 22:55 Wyprzedaże są co roku na przełomie, a teraz jedyne co możesz to przedpłatą obniżyć cenę. No i przedpłatą obniżysz co sobie wybierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olson Re: Colorful Oknoplast IP: *.static.hvvc.us 28.02.14, 01:33 jest jeszcze mozliwosc "skredytowania" - oknoplast-okna-premia.html Odpowiedz Link Zgłoś
wenress69 Re: Colorful Oknoplast 16.03.14, 20:07 Gość portalu: Olson napisał(a): > jest jeszcze mozliwosc "skredytowania" - oknoplast-okna-premia.html Na czym dokładnie polega "kredytowanie" i czy to jest tylko związane z tą opcją colorful ? Odpowiedz Link Zgłoś
lordkrisu Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast 28.02.23, 10:07 Ten pierwszy ma najlepsze opinie, nam też polecano i mamy okna pixel. Super jakość - 3 szyby, cicho, szczelnie i ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
ninja777 Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast 24.09.23, 21:51 Oknoplast jest w czołówce na polskim rynku od zawsze. To chyba o czymś świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej7997 Re: Oknoplast, Jezierski czy może HeKaPlast 24.07.24, 17:43 Ja zdecydowanie polecam firmę Jezierski z Zagnańska, która oferuje wysokiej jakości stolarkę okienną produkowaną na energooszczędnych profilach Schuco z PVC. Żadne inne rozwiązania nie zapewniają tak dobrego doświetlenia i widoku, a przede wszystkim atrakcyjnego, modnego wyglądu zgodnego z najnowszymi trendami w architekturze. Odpowiedz Link Zgłoś