Dodaj do ulubionych

fuga Mapei

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.12, 22:34
Witam mam problem z fugą Mapei już drugi raz położono mi ta fugę w łazience i w niektórych miejscach są przebarwienia nie wiem co robić zgłosiłam to przedstawicielowi ale on nie kwapi się żeby przyjechać i zobaczyć.Czy ktoś miała podobny problem z ta fugą?
Obserwuj wątek
    • autoryzowany Re: fuga Mapei 18.06.12, 21:52
      A dlaczego od razu do przedstawiciela , najpierw fachowca trzeba się spytać co zrobił źle albo co wy zrobiliście źle !!!
      Bardzo często winę się zrzuca na materiał a winny jest wykonawca lub użytkownik . Najczęściej przebarwienia pojawiają się bo :
      -klej jest nie doschnięty
      -każda porcja fugi urobiona jest z inną ilością wody
      - do mycia użyto zbyt małej ilości wody a wręcz zmyto ją na sucho
      -fuga nie była pielęgnowana
      -fuga była myta w pierwszym okresie agresywnymi środkami chemicznymi
      • andre83x Re: fuga Mapei 19.06.12, 16:01
        Zgadzam się z poprzednim postem, że to osoba, która kładzie fugę ma winę. Ja używam fugi Mapei już od wielu lat i nigdy nie miałem takich problemów. Dlatego mogę jasno stwierdzić, że fuga tej firmy jest bardzo dobrej jakości.
    • Gość: też Beata Re: fuga Mapei IP: *.net128.okay.pl 03.09.12, 00:17
      Niestety :( :( :( to samo u mnie. wyć mi się chce, bo cóż z tego, ze mam ładne płytki w łazience, jak fuga zniszczyła cały efekt :(. Przedziwne jest to, ze na długości tej samej płytki mam dwa kolory! jeden jasny bezowy(ten co mial być) , a drugi ciemny (mokry) beżowy - intruz :(. ten mokry bezowy ciągnie się czasami przez 5 płytek. Generalnie efekt fatalny. Nie wiem czyja to wina. W każdym razie do drugiej lazienki drugi raz mapei nie kupię, chociaz nie wiem czy to czasem nie jest wina kafelkarza.
      • Gość: Ja Re: fuga Mapei IP: *.204.48.156.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.13, 00:02
        U mnie to samo, fuga zmienia kolor i zamiast jasnej mam raz ciemną, raz jasną - tragedia :/ czy udało się komuś w jakiś sposób wyrównać odcień tego koloru? może jest jakiś sposób :/ POMOCY!!!
    • Gość: andrys43 Re: fuga Mapei IP: *.tktelekom.pl 12.11.12, 11:03
      Witam, mam też problem z fugą mapei.Wychodzą mi w upalne dni białe wodniste wykwity na tarasie i balkonach (60 m/kw).Reklamacja złożona w lipcu,odpowiedzi brak.Andrys43@o2.pl.
      • calleh Re: fuga Mapei 29.09.13, 12:11
        a to częsty widok i nie tylko z fugą Mapei. Zazwyczaj to efekt kwaśnych deszczów. Miałem podobna historię z fugą Kerakoll i od przedstawiciela technicznego dostałem środek do czyszczenia. Praca katorżnicza ale fugi wyglądały jak nowe :)
        Trzeba zadzwonić do technicznego Mapei by polecił jakiś preparat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka