denon76 Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 19.05.15, 10:19 ja to wiem od dawna. Ospel wygrywa jakościa i ceną. Do tego po prostu jest estetyczny. Kazda seria Ospela ma to coś:) Odpowiedz Link Zgłoś
distefano2 natynkowy przelacznik Madera 24.05.15, 11:06 Zakupiłem do piwnicy natynkowy przelacznik z fajnym poranczowym podswietleniem "Madera" . fajnie wyglada i leciutko chodzi. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
andersen74 Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 22.06.15, 08:57 Wybralismy z zonka serię Impresja z Ospela. Tak zdecydowala w sumie ona:) I powiem ze miala racje. Nie zaplacilismy duzo a gniazdka i wlaczniki prezentuja sie godnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
3_struzkaa Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 23.06.15, 14:07 Robiłam ostatnio remont i trafiłam na serię kier. Minimalistyczne ozdoby świetnie pasują do moich wnętrz, i mają coś takiego w sobie, że nie są "za zwykłe". Jestem zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
2korfanty Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 30.06.15, 11:33 No, zgadzam się, Impresja jest super. I faktycznie tanie są tę gadżety. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmaci Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 04.07.15, 13:27 Też mam same dobre skojarzenia z marką Ospel, nie przypominam sobie bym miał kiedykolwiek problemy z ich produktami Odpowiedz Link Zgłoś
distefano2 Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 12.07.15, 15:06 Popieram ! Ja bym tylko dodał ze estetyka jest na najwyżym poziomie a ceny niewygorowane. Odpowiedz Link Zgłoś
michas892 Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 13.07.15, 10:16 W Ospelu podoba mi sie dbałość o detale. Te np podswietlenia wlacznikow sa hiper ! :) ospel.pl/pl/produkt/lp-2ws-00.html Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
grafitowypan Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 15.07.15, 09:50 Fakt jest faktem. Ospel dba o detale. Mi sie ostatnio spodobała seria INOX stal. Bardzo nowoczesny design ! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamalina re: 01.08.15, 22:13 Ja tam ze wszystkiego, co mąż kupuje z Ospela jestem zadowolona, zawsze mam wybór, a nie później gdzie nie pójdę to wszyscy mają takie same jak ja dzwonki, włączniki światła, nawet przedłużacze. Fajna i porządna firma i ceny są też w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
0adonis Re: re: 08.08.15, 08:26 Zdecydowanie najlepsza firma z osprzętem jaką znam. Ich produkty są bardzo trwałe i cieszą się super opinią. Tylu zadowolonych klientów nie bierze się znikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
grafitowypan Re: re: 13.08.15, 16:15 0adonis napisał(a): > Zdecydowanie najlepsza firma z osprzętem jaką znam. Ich produkty są bardzo trwa > łe i cieszą się super opinią. Tylu zadowolonych klientów nie bierze się znikąd. To prawdaze ludzie glosuja nogami. Ospel jest niedrogi a przy tym bardzo solidny. Odpowiedz Link Zgłoś
bato-nik Re: re: 16.08.15, 07:32 Po wielu rozterkach zdecydowalismy sie na serie Gazela z Ospela. Piekne sa te wlaczniki i latwe i utrzymaniu czystosci. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
andersen74 Re: re: 16.08.15, 08:13 Bardzo podeszla nam seria Gazela z ospela (nawet sie rymuje). Tesciu dal troche kasy ale jest zadowolony z efektu:)))) Polecam osprzet ospela. Odpowiedz Link Zgłoś
swinkamorska123 Re: re: 20.08.15, 11:09 Podczas budowy domu wykorzystaliśmy gniazdka i włączniki z serii As Ospela. Bardzo łatwo się je montowało, maja estetyczny, klasyczny wygląd, a cena na tym etapie budowy (kto budował ten wie, że pod koniec liczy się każdą złotówkę) była przyjazna dla inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
bato-nik Re: re: 08.09.15, 10:12 swinkamorska123 napisał(a): > Podczas budowy domu wykorzystaliśmy gniazdka i włączniki z serii As Ospela. Bar > dzo łatwo się je montowało, maja estetyczny, klasyczny wygląd, a cena na tym et > apie budowy (kto budował ten wie, że pod koniec liczy się każdą złotówkę) była > przyjazna dla inwestora. Też tak zrobiłam :) Rozważaliśmy jakąś niemiecką serię ale ostatecznie padło na As z Ospela. Jakość jest bardzo dobra a nie kosztuje majątku. Odpowiedz Link Zgłoś
blazej68 Re: re: 17.10.15, 10:26 swinkamorska123 napisał(a): > Podczas budowy domu wykorzystaliśmy gniazdka i włączniki z serii As Ospela. Bar > dzo łatwo się je montowało, maja estetyczny, klasyczny wygląd, a cena na tym et > apie budowy (kto budował ten wie, że pod koniec liczy się każdą złotówkę) była > przyjazna dla inwestora. Też liczyłem każdego zeta :) Chciałem mieć solidne i niedrogie gniazdka i postawiłem na Karo z Ospela.Kieszeń nie ucierpiała za bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
majaa90 Re: re: 14.08.15, 08:52 Jak ktoś wyżej napisał, mi najbardziej podoba się oryginalność! kontakty, czy przełączniki to niby drobiazgi, ale dla mnie mają znaczenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
bato-nik Re: re: 24.08.15, 08:19 majaa90 napisał(a): > Jak ktoś wyżej napisał, mi najbardziej podoba się oryginalność! kontakty, czy p > rzełączniki to niby drobiazgi, ale dla mnie mają znaczenie;) Kurcze4 jasner ze szczegoły maja znaczenie. Diabel tkwi w szczegolach:) Dlatego jakosc poznaje sie wlasnie pio tym. Ospel jest niezly w tym temacie. Przy tym cenowo wygrywa z produkcja niby zachodnia a tak naprawde chinska. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmaci Re: re: 24.08.15, 13:20 Ospel to super marka idotego polska. Od siebie polecę stosowanie ramek wielokrotnych bardzo funkcjonalne to jest Odpowiedz Link Zgłoś
52malinka Re: re: 25.08.15, 10:38 Kupiliśmy do domu serie Sonata i jestem bardzo zadowolona. Gniazdka i wlaczniki prezentują się super fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa90 Re: re: 01.09.15, 11:58 to te takie srebrne, ze "stalowej" kolekcji? widziałam je ostatnio na stronie i też się nad nimi zastanawiałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bratek812 Re: re: 15.10.15, 11:52 majaa90 napisał(a): > to te takie srebrne, ze "stalowej" kolekcji? widziałam je ostatnio na stronie i > też się nad nimi zastanawiałam :) To seria stal inox. Cudo !!!! jak się ma nowoczesne meble i fajny kolor ścian to nie może byćlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
martam474 Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 03.08.15, 13:57 Zgadzam się, też kupiłam i jestem bardzo zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
bratek812 Re: re: 14.10.15, 08:19 michal8827 napisał(a): > widzę, że nie tylko my jako budowlańcy decydujemy się na ospel. Wasze opinie ty > lko utwierdziły mnie w przekonaniu, że warto o nich pomyśleć - zastanawialiśmy > się jeszcze nad Legrandem ale ostatecznie wygrali Ci pierwsi. Klasa, cena no > i ten design ;) Ospel jest rzeczywiście bardzo dbały o wygląd gnizadek. mam dom urzadzony nowoczesnie i zastosowałem serie stal inix. Kapitalnie wyglada! Odpowiedz Link Zgłoś
52malinka Re: re: 16.10.15, 12:48 > > i ten design ;) > Ospel jest rzeczywiście bardzo dbały o wygląd gnizadek. mam dom urzadzony nowoc > zesnie i zastosowałem serie stal inix. Kapitalnie wyglada! Bardzo lubię desingn Ospela. Jest elegancki i że tak powiem dyskretny tzn. nie przeginają w stylistyce. doceniam też ich dbałość o naprawdę małe detale. Odpowiedz Link Zgłoś
blazej68 Re: re: 30.10.15, 10:06 anstazja3 napisał(a): > Mnie też urzekła ta seria. Dlatego poprosiłam narzeczonego by w moim pokoju mi > wymienił. Super sie prezentują. Naprawdę mały szczegół a dodaje elegancji. To właśnie cenię w Ospelu. Detale są wypieszczone na maxa. Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
michas892 Re: re: 13.11.15, 11:31 Ospela cenię za wysoką jakość tworzywa , łatwość montażu i świetny design. Odpowiedz Link Zgłoś
distefano2 Re: re: 23.11.15, 14:53 Odnośnie Ospela. Kupilem czujnik tlenku węgla . Cena fajna a funkcjonalnośc zakorbista. Co co mają kominki niech lukają :) e-ospel.pl/czujnik-tlenku-wegla/2850-czujnik-tlenku-wegla-ncc-1.html Odpowiedz Link Zgłoś
bato-nik Re: re: 11.12.15, 12:08 distefano2 napisał(a): > Odnośnie Ospela. Kupilem czujnik tlenku węgla . Cena fajna a funkcjonalnośc zakorbista. Co co mają kominki niech lukają :) e-ospel.pl/czujnik-tlenku-wegla/2850-czujnik-tlenku-wegla-ncc-1.html Kupliśmy ten czujnik. Czuję sie znacznie bezpieczniej. KOlejny sprzęt Ospela w domu i poiwem, że jesteśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
blazej68 Re: re: 17.12.15, 12:08 Nie mam doświaczenia z czujnikami węgla ale wiem , że Ospel produkuje sprzęcik na najwyższym poziomie. Ostatnio zamontowałem ( jako dziadek :)))) synowi takie osłony żeby jego dzieciak nie dłubał w gniazdku. Polecam ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
andersen74 Re: re: 13.11.15, 12:07 > bato-nik napisał(a): > Sprawdzałem kiedys te słynne niemieckie gniazdka :) Drogo strasznie ! Wygląd w > sumie jak z Ospela ale Ospel tańszy a co do jakości to świetna. Heh, ludziki myślą, że jak deutche to lepsze :) Wiem , że Opsel robi lepsze !!!!! A nawet jeśli takie same ( co kumpel mi sugeroweał) to zdecydowanie tańsze ! Odpowiedz Link Zgłoś
gerson_66 Re: re: 15.12.15, 09:42 W Ospelu cenię jakość i wzornictwo. Jesli dodać niewygórowana cene to wybór jest prosty. Wybraliśmy z żona serie Stal Inox. Świetna jest! Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowyjim Re: re: 21.12.15, 17:26 gerson_66 napisał(a): > W Ospelu cenię jakość i wzornictwo. Jesli dodać niewygórowana cene to wybór jes > t prosty. Wybraliśmy z żona serie Stal Inox. Świetna jest! Z Ospelem mam dobre doświadczenia. Montaż jest banalnie prosty a wzornictwo super ! Odpowiedz Link Zgłoś
gerson_66 Re: re: 20.12.15, 10:29 Rzeczywiście ja w Ospelu cenie detale bo są na wysokim poziomie. Wzornictwo i jakośc po prostu wysokiego lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
mari0oo Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 04.02.16, 13:00 Ja z kolei po remoncie mieszkania wybrałam osprzęt elektryczny karlik.pl i również jestem zadowolona. Polski, dobry producent :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriabemowo sonata nowe srebro 24.02.16, 19:07 Nie wiem jakiej firmy posiadam gniazdka w domu , ale moge powiedzieć co do ospela ,ze ma wejść na rynek albo już weszła olekcja sonata nowe srebro , czyli ,ze gniazdka oraz włączniki posiadają miedź przeciwdrobnoustrojową. Odpowiedz Link Zgłoś
maxx87 Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 25.02.16, 21:19 Ospel to marka sama w sobie, mają dobry sprzęt w przeciwieństwie do konkurencji. Kiedyś w transporcie łączniki mi się porysowały zanim je założyłem :/ Ospel to konkretna firma Odpowiedz Link Zgłoś
filipkowal2 Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 23.03.16, 09:40 Też cenie sobie ospela. Oprócz niewątpliwej jakości mnie skusiło to że to polska firma. Bardzo staram się kupować polskie produkty, a gdy jeszcze są dobrej jakosci to tylko można sie cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
emilka9990 Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 18.04.16, 21:54 Ospel jest dobry, nie wypada, nie grzeje się. Do tego fajnie wygląda :) Odpowiedz Link Zgłoś
zofia45ha Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 30.04.16, 09:41 Z ospela nie mam akurat gniazdek , ale mam to przełączniki ;) oraz mąż tam kupował jakiś transformator , bo potrzebował Odpowiedz Link Zgłoś
maxx87 Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 30.04.16, 17:07 A masz z Ospela może przełączniki ściemniające? Tak to się nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
orinokaa ospel 23.04.16, 11:07 ospel ogólnie ma bardzo dobry osprzęt elektryczny , poza tym jest przeogromny wybór we wszytskim . gniazdka i włączniki ma dośc designerskie , które można dopasować do wnętrza. Ja z kolei posiadam gniazdka i właczniki z kolekcji sonata stal inox , a ze mam minimalistyczne wnętrze to idealnie się komponuje Odpowiedz Link Zgłoś
popismr Re: ospel 24.05.16, 10:27 To prawda ospel ma sporo serii i każdy powinien wybrać coś dla siebie. Ja jednak wybierałem ospela za jakosć oraz łatwość montażu. Często chińskie gniazdka/włączniki mają bardzo niewygodne/nietrzymające "zatrzaski" Odpowiedz Link Zgłoś
kuukusia Re: ospel 15.10.16, 19:55 Od nich też mam kilka gniazdek i rozgałęźników , wszystko jest solidnie wykonane i faktycznie widać ,że to nie są podróbki ,które rozlecą się po miesiącu. Jakoś tam drogie nie są a warto je mieć w swoim domu. Ospel szanuje swoich klientów tym bardziej że to popularna taka firma z osprzętem Odpowiedz Link Zgłoś
foxy_s Re: Nowa seria osprzętu elektrycznego AS firmy OS 10.11.16, 21:16 Także jestem fanką OSPEL-a - jako jedyni mają tak fantastyczny wybór (najbardziej urzekły mnie wyprodukowane przez nich gniazdka o "niecodziennych" wzorach). Odpowiedz Link Zgłoś