jennifer_e 02.02.08, 19:50 witam! właśnie wprowadziliśmy się do nowego domu, na podłogach są okropne wykładziny i panele. Chciałabym to zastąpić drewnianą podłogą. Co myślicie o bambusie? ... moje fotografie ceramika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wikula7 Re: bambusowa podłoga 05.02.08, 11:47 Bardzo fajny efekt ... ma tylko 1 ale . bambus jest bardzo wymagającym drewnem . Musi być odpowiednia wilgotność podłoża i powietrza w przeciwnym razie może pęcznieć i rozszczelniać sie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rokos Re: bambusowa podłoga IP: 194.242.39.* 10.02.08, 23:13 Kolega położył sobie bambus w sypialni. Co do jakości i trwałości się nie wypowiadam, ale mnie się nie podoba, bo jest strasznie...żółte:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: bambusowa podłoga IP: *.171.108.226.static.crowley.pl 19.11.08, 12:58 Ja położyłam podłogę bambusową ponieważ bardzo mi się podobała. Oczywiście nadal by tak było gdyby nie to że po tej podłodze chyba najlepiej byłoby w ogóle nie chodzić , nic na niej nie stawiać- jednym słowem nie dotykać. Np. Ostatnio wypadł mi widelec z ręki na podłogę i niestety powstało wgniecenie i rysa. Nie zdziwiłabym się gdybym upusciła na podłogę jakąś 5 kg rzecz, ale widelec ? Na litość boską coś jest nie tak z tą podłogą, albo to może kwestia bardzo miękkiego lakieru ? . W każdym razie nikt do mnie do domu nie wchodzi w butach , naprawdę stramy się bardzo uważać a podłoga i tak już cała jest powgniatana i porysowana. W każdym razie drugi raz nie kupiłabym podłogi bambusowej.Być może inne firmy sprzedają bambus lepszej jakości, ja kupiłam w firmie ORBITAL-GALA w Lublinie i z całą pewnością nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś