sebastiankosz 03.04.09, 11:03 mam takie pytanie z czego zaizolowac fundamenty ?etapy wykonania i grubośc styropianu na fundamenty? majster mówi by folio ale folia to podobno ma chronic izolacje a sama w sobie nio nie jest dzieki z góry za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mim Re: izolacja fundamentów IP: *.chello.pl 03.04.09, 13:22 nu to mozy papo . una sama w sobie je izolacjo . mim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopek Re: izolacja fundamentów IP: *.timplus.net 03.04.09, 16:38 Zmień majstra, ten jakiś niedouczony;) Odpowiedz Link Zgłoś
sebastiankosz Re: izolacja fundamentów 04.04.09, 08:49 czyli co o tym mysliscie czym izolacje zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Re: izolacja fundamentów IP: 89.108.223.* 05.04.09, 09:20 ja mam ścianę i ławę posmarowaną 4x jakimiś " smołowcami" ( bez rozpuszczalników , do kontaktu ze styropianem) po wyschnięciu tego przylkeiłem 5cm styropian do okoła domu i owinąłem to wszystko folią kubełkową ( kubełkiem do ściany ! ) i tak to chyba narazie zostanie .... zastanawiałem się nad drenarzem ale chyba nie będę tego teraz robił bo za dużo roboty i kasy mało mi zostało :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: izolacja fundamentów 05.04.09, 11:29 Wszystko zależy od tego jakie masz warunki wodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seboi Re: izolacja fundamentów IP: *.ostrowmaz.mm.pl 05.04.09, 19:50 a pod styropianem na fundamencie tez malowac dysperbitem czy tylko na styropian? bo majster mi mowi ze tylko na styropian bo tak jesli fundament to styropian mu sie nei przyklei? mozna na kołki chyba przeciez tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Re: izolacja fundamentów IP: 94.254.132.* 05.04.09, 20:27 Maluj ściany fundamentowe i ławy o ile jeszcze masz do nich dostep od środka i zewnątrz kilkakrotnie !!!(min3x) po wyschnięciu możesz dokleić jeszcze raz sytropian na dysterbit albo na jakiś zwykły klej bo przecież styro i tak będzie dociskane przez ziemię wiec nic się nie stanie na to wszystko folia kubełkowa i ( rolka około 100zł) zasyp ziemią czy żwirkiem . ps. Jak majster mówi ze starczy a ty chcesz inaczej to to powiedz mu ze tak jak on chce to u siebie bedzie robił a za twoje pieniądze niech robi jak ty chcesz. ( koszta izolacji nie są przeciez takie ogromne a spać będizesz spokojnie przez 30 lat) pozdrowienia z Władysławowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: izolacja fundamentów IP: 94.246.145.* 05.04.09, 21:47 przed czym chcesz izolowac? w przypadku przepuszczalnego gruntu braku wod podskornych i podpiwniczenia wystarczy pomyziac fundament byle gownem styropian pyknac na odsloniety fundziak zakopujac dziada ok 20 cm w ziemie calkowicie wystarczy pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś