Dodaj do ulubionych

dodanie linku w blox.pl - pomocy

18.08.10, 19:54
Witam.

Wiki nie bangla, uderzam więc tu, pomóżcie

Chcę dodać link w bloxie, i gdy klikam w opcję, włącza mi się taki szajs:

img80.imageshack.us/img80/234/wstawlink.jpg
Nie mam pojęcia, co powinienem zainstalować i gdzie. Jeśli macie pomysły,
dajcie znać.

Pzdr. i dzięki!
Obserwuj wątek
    • mojtrening Re: dodanie linku w blox.pl - pomocy 18.08.10, 21:05
      elektryczny.klecznik napisał:

> Witam.
      >
      > Wiki nie bangla, uderzam więc tu, pomóżcie
      >
      > Chcę dodać link w bloxie, i gdy klikam w opcję, włącza mi się taki szajs:
      >
      > img80.imageshack.us/img80/234/wstawlink.jpg
      > Nie mam pojęcia, co powinienem zainstalować i gdzie. Jeśli macie pomysły,
      > dajcie znać.
      >
      > Pzdr. i dzięki!

A ten link gdzie chcesz dodać?
      Boczna szpalta?
      Notka?
      • elektryczny.klecznik Re: dodanie linku w blox.pl - pomocy 18.08.10, 21:36
        Chciałbym dodać link do notki : ) Zaznaczam słowo, klikam na ikonę łańcuszka i
        wyświetla się ogromne, puste pole, które mogę jedynie zamknąć. Dzieje się to na
        firefoxie, na operze jest okej.
        • radzido Re: dodanie linku w blox.pl - pomocy 18.08.10, 22:10
          U mnie też się wyświetla puste, choć nie aż tak ogromne. Zamykam. Otwieram
          jeszcze raz. I wtedy już jest okej. wink
          [a jak i wtedy nie zadziała, należy powtarzać ten zestaw czynności do skutku]
          • elektryczny.klecznik Re: dodanie linku w blox.pl - pomocy 18.08.10, 22:52
            Byłem cierpliwy, klikałem około 50 (pięćdziesięciu) razy i nic. Jedyne, co
            zyskałem, to że co jakiś czas okno nie maksymalizowało się tak jak na screenie i
            miało normalny rozmiar, ale było puste, bez opcji.

Co za szajs.
    • mika_p Re: dodanie linku w blox.pl - pomocy 18.08.10, 23:00
      Prosty edytor tekstowy nie wchodzi w grę? Kwestia nauczenia się jednej formułki
      na pamięć.
      • elektryczny.klecznik Re: dodanie linku w blox.pl - pomocy 18.08.10, 23:10
        Słabo się na tym znam, ale konieczność pewnie mnie zmusi.

Póki co zaczekam - czemu ma nie działać, skoro może.
        • irytek05 Re: dodanie linku w blox.pl - pomocy 19.08.10, 01:44
          Piszesz, że na Operze Ci działa, to w czym problem? Po co utrudniać sobie życie i uczyć się na pamięć, skoro masz przeglądarkę, w której edytor jest sprawnysmile
          • elektryczny.klecznik Re: dodanie linku w blox.pl - pomocy 19.08.10, 09:25
            Bo pracuję na firefoxie. Opera to dla mnie ratunek ostatniej szansy, gdy ff się
            zbiesi, ale jej nie lubię, irytuje mnie, preferuję warunki FF.
            Nie chcę tasować się między dwiema przeglądarkami, skoro prawdopodobnie da się
            coś zrobić z firefoxem. Jestem tylko ciekaw, co to może być. Doskonale zdaję
            sobie sprawę z tego, że mogę odpalić operę i mieć spokój, ale to mnie nie
            satysfakcjonuje.
            Satysfakcjonują mnie porady, co zrobić w tej sytuacji z FF. Inaczej zrobiłbym
            tak, jak radzicie.

Dzięki za dotychczasowe próby.
            • ols Re: dodanie linku w blox.pl - pomocy 19.08.10, 10:28
              Być może masz w tym Firefoksie jakiegoś adblocka, który coś miesza - wyłącz na próbę i sprawdź jeszcze raz.
              Warto też przetestować uniwersalną radę pt. "wywal pliki tymczasowe i zrestartuj przeglądarkę", powinno pomóc.
              • elektryczny.klecznik Re: dodanie linku w blox.pl - pomocy 19.08.10, 11:51
                Niestety,
                Standardowe wywalenie plików tymczasowych, czyszczenie pamięci podręcznej,
                restart nie pomogły. Podobnie wyłączenie Adblocka, zmiana ustawień JavaScript
                [nie wiem, czy to mogłoby w czymkolwiek pomóc, działam na ślepo, nie znam się za
                bardzo].

I nic. -_-

Może rzecz w ustawieniać tabmixplusa? Ale nie mam tam poustawianego żadnego
                wymuszanego otwierania odnośników, zezwalam skryptom na otwieranie okien o
                zmiennej szerokości... Dramat.
                • elektryczny.klecznik Re: dodanie linku w blox.pl - pomocy 19.08.10, 14:49
                  Zmieniłem edytor na HTMLArea i teraz jest okej.

TinyMCE nie działał i nie działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka