Dodaj do ulubionych

Pytanie o Syndykat - do Elpandy

21.12.10, 11:10
Elpando swego czasu w jednym wątku napisałeś, że Blox zawiesza Syndykat, że Blox zastanawia się losami Syndykatu...

I co dalej z Syndykatem?

Dziś już nie można bloga zgłosić do Syndykatu - usunęliście taką funkcjonalność czy po prostu nie dostrzegam?
Ale równolegle blogi Syndykatu święcą triumfy - patrz statystyki TOP 1000. Jeśli ktoś powie, że są tam i blogi nie-syndykatowe to wspomnę że do Syndykatu należy niecałe 300 blogów na ponad 206000 wszystkich w Bloxie. I jeśli ktos powie, że nie wszystkie z tych 200.000 tysięcy są aktualizowane to to samo można powiedzieć o niektórych syndykatowych.

Podsumowując: doszło do sytuacji prawie kastowego podziału blogów Bloxa. i ani widu ani słychu, żeby ktoś chciał coś z tym zrobić uncertain
Obserwuj wątek
    • elpanda Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 21.12.10, 11:51
      Witaj,
      aktualnie sytuacja wygląda następująco:
      -posiadamy nieprzebrane ilości zgłoszeń (zarówno nowszych jak i wiekowych)
      -posiadamy blogi w syndykacie, zarówno aktywne, jak i niestety - martwe.

Z tego też powodu aktualnie czyszczę to po trochu, dopóki nie będę w stanie wystawić syndykatu, który tętni życiem i ma się dobrze -zakładka syndykatu będzie zniknięta.
      Jest ona natomiast cały czas dostępna w tym miejscu .

Syndykat wróci, przyjął się już jako swego rodzaju "znak jakości".
      pozdrawiam, panda

achtenpiotrek napisał:

> Elpando swego czasu w jednym wątku napisałeś, że Blox zawiesza Syndykat, że Blo
      > x zastanawia się losami Syndykatu...
      >
      > I co dalej z Syndykatem?
      >
      > Dziś już nie można bloga zgłosić do Syndykatu - usunęliście taką funkcjonalność
      > czy po prostu nie dostrzegam?
      > Ale równolegle blogi Syndykatu święcą triumfy - patrz statystyki TOP 1000. Jeśl
      > i ktoś powie, że są tam i blogi nie-syndykatowe to wspomnę że do Syndykatu nale
      > ży niecałe 300 blogów na ponad 206000 wszystkich w Bloxie. I jeśli ktos powie,
      > że nie wszystkie z tych 200.000 tysięcy są aktualizowane to to samo można powi
      > edzieć o niektórych syndykatowych.
      >
      > Podsumowując: doszło do sytuacji prawie kastowego podziału blogów Bloxa. i ani
      > widu ani słychu, żeby ktoś chciał coś z tym zrobić uncertain
      >
      >
      • wujekbronek Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 21.12.10, 13:19
        Pisze wujekbronek (na usługach achtenpiotrka smile

aha - nie brzmi to optymistycznie: "nieprzebrane ilości zgłoszeń" i "czyszczę to po trochu"...
        Może zatrudnicie/zatrudnisz do pomocy "pospolite ruszenie" - np. złożone z syndykatowców?
        Może wręcz nałożyć na "syndykatowców" obowiązek wydawania werdyktów - rekomendowania na tak lub na nie blogów ubiegających o członkostwo w syndykacie?
        Ktoś kto jest przyłączony do syndykatu automatycznie zyskuje przywileje ale mógłby też wykonać niedużą pracę luknięcia np na pulę 5 blogów i wydanie rekomendacji? ... tak sobie głośno myślę
        • elpanda Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 21.12.10, 18:02
          Rzeczywiście zabrzmiało to dość dramatycznie, ale sytuacja nie wygląda tak źle. Same zgłoszenia i wymiecienie blogów niepisanych powinno zakończyć się jeszcze w tym roku.
          Pozdrawiam, Panda
          • wujekbronek Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 23.12.10, 21:22
            uff smile
            słyszałeś Pando to gruchnięcie? kamień z serca spadł smile
            • elpanda Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 05.01.11, 17:37
              pierwszy krok za nami, blogi z syndykatu które nie miały wpisów młodszych niż 3 miesiące, zniknęły z syndykatu.
              • wujekbronek Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 10.01.11, 10:15
                ciekawy ruch smile
                pozdrowienia
                • wujekbronek Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 16.01.11, 13:25
                  Elpando

A jaki jest drugi krok i na jakim jest etapie realizacji?

pozdrowienia smile
          • Gość: . Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy IP: 79.139.75.* 01.01.11, 23:14
            Wiem, że jestem bezczelny, ale już jest nowy rok...
            • Gość: elpanda Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy IP: *.home.aster.pl 02.01.11, 23:37
              mam tylko jedno usprawiedliwienie na zaistaniałą sytuację: urlop.
              natomiast wszystko co dobre szybko się kończy, więc do środy część blogów (jeśli nie wszystkie nieaktywne) powinny zniknąć.
              kolejnym krokiem będzie przywrócenie zakładki na pierwszą stronę Bloxa.
    • bartoszcze Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 02.01.11, 18:52
      W życiu nie zajrzałem do żadnego bloga tylko dlatego, że należy do Syndykatu.
      • aatlanika Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 06.01.11, 21:53
        A mnie zaciekawił syndykat po przekopaniu tego forum bo do tej pory nie zwracałam na to uwagi...
        • bartolini08 Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 07.01.11, 19:34
          Uważam że można byłoby dodać/zastąpić na głównej coś w stylu "najpopularniejsze notki w ciągu ostatnich 1h/24h/tydzień/miesiąc".
          Coś podobnego jest na di.com.pl/
          Może wywalić z głównej "najnowsze notki i blogi"?
          • bartoszcze Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 07.01.11, 20:14
            bartolini08 napisał:

> Uważam że można byłoby dodać/zastąpić na głównej coś w stylu "najpopularniejsze
            > notki w ciągu ostatnich 1h/24h/tydzień/miesiąc".

Widzisz na głównej Top1000? To kliknij.
            A coś na kształt "najpopularniejsze ostatnio" już były, a właściwie "gorące dyskusje", czyli najwięcej komentarzy w ostatnim czasie. Czasem bywały to wpisy z 7 a może nawet i 4 komentarzamismile)
      • wujekbronek Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 10.01.11, 10:23
        biorąc pod uwagę mnie i Ciebie statystycznie wychodzi, że jest fifty fifty.
        To znaczy połowa ludzi zagląda do Syndykatu (bo to Syndykat) a połowa nie.
        A to dowodzi że Polska to wolny kraj i każdy postępuje jak chce - byle tylko nie szkodził innym smile
        pozdrowienia
        • smcalfa Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 10.01.11, 11:28
          > biorąc pod uwagę mnie i Ciebie statystycznie wychodzi, że jest fifty fifty.
          > To znaczy połowa ludzi zagląda do Syndykatu (bo to Syndykat) a połowa nie.

to ja bym się chciał upewnić, bo po tym liście zgłupiałem:

czy przedpiszca chciał powiedzieć, że jak widzi, że to blog syndykatu to specjalnie do niego nie zagląda, czy raczej fakt, że jest to blog syndykatu nie wpływa na zaglądanie na niego?

---------
          dysonans.blox.pl/
          • wujekbronek Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 11.01.11, 09:49
            śpieszę z ratunkiem smile
            Fakt - chyba nigdzie nie powiedziałem wprost, że ja akurat zaglądam do blogów Syndykatu, bo to blogi Syndykatu. Teraz powinno być jasne smile

najpierw był wpis:
            "W życiu nie zajrzałem do żadnego bloga tylko dlatego, że należy do Syndykatu."

wtedy ja dodałem swoje:
            "biorąc pod uwagę mnie i Ciebie statystycznie wychodzi, że jest fifty fifty.
            To znaczy połowa ludzi zagląda do Syndykatu (bo to Syndykat) a połowa nie"
            • aatlanika Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 30.05.11, 21:56
              A może by tak wrócić do tego tematu? Ciekawa jestem jak to wygląda i czy coś się dzieje w kwestii syndykatowej?
              • supernotka Re: Pytanie o Syndykat - do Elpandy 31.05.11, 15:21
                Hej,
                wygląda to na razie tak, że Syndykat z powodu braku mocy przerobowych nie wraca na razie na stronę główną, natomiast - zgłoszenia są rozpatrywane, a syndykat nadal promowany na pierwszej stronie Gazety.
                pozdrawiam, panda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka