Dodaj do ulubionych

problemy z edytorem!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:40
pisze sobie w edytorze,robie akapity, odstępy itp.A po opublikowaniu wychodzi z tego jedna wielka sieczka!! Przez co text jest mało przejrzystysad
Czy ktos wie, co z tym zrobić??
Obserwuj wątek
    • eela Re: problemy z edytorem!! 28.02.05, 11:53
      A z jakiego edytora korzystasz?
      • Gość: Monika Re: problemy z edytorem!! IP: *.olsznet.ec.pl 15.03.05, 22:42
        korzystasz z edytora prostego, a trzeba z zaawansowanego-znam problem. Ja nie moge pisać z kolei w zaawansowanym i mam sieczkę smile
        • radocka Re: problemy z edytorem!! 17.10.05, 14:31
          A ja zmieniałam już prosty na zaawansowany, zaawansowany na prosty i jak miałam
          tekst zblokowany w jeden blok (lub sieczkę), mimo mojej niechęci i
          staraniom,tak mam! A przecież podczas pisania szkicu wszystko jest pięknie i
          tak jak bym chciała. O co chodzi z tymi edytorami do cholery???
          • Gość: perrier Re: problemy z edytorem!! IP: *.240.81.adsl.skynet.be 17.10.05, 15:18
            Najlepiej edytowac notatke w edytorze, inaczej wszystko diabli wezma. Przy
            wklejaniu tekstu z innego edytora jest groch z kapusta.
            Aby miec akapit wystarczy uzyc space bar (dluga belka na dole) i akapit jest.
            Aby zaczac w nastepnej linii trzeba wcisnac shift i uderzyc enter. Wtedy zrobi
            sie tzw. hard return i tekst zostanie tam gdzie chcesz. Aby miec dwie linie
            odstepu miedzy tekstem trzeba zrobic hard return dwa razy. Tak to wyglada u
            mnie w (zaawansowanym) edytorze.
            • Gość: radocka Re: problemy z edytorem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:10
              Dzięki, dzięki, dzięki! Zaraz popróbuję.
              • radocka Re: problemy z edytorem!! 18.10.05, 14:36
                Próbowałam już i tak i tak, i nadal w publikacji sieczka! Odbieram sobie chęć
                do pisania!
                • eela Re: problemy z edytorem!! 18.10.05, 14:42
                  Jeśli piszesz w prostym, to nowy akapit tworzy się po <p> lub <br>. <br> zastępuje Enter, natomiast <p> daje wcięcie, ale to wcięcie musi być określone w css.
                • radocka Re: problemy z edytorem!! 18.10.05, 14:48
                  No, tym razem się udało! Dzięki wszystkim życzliwcom!
    • Gość: T-800 Re: problemy z edytorem!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.10.05, 20:56
      Najlepiej pisać w edytorze zewnętrznym, np. Word czy Notatnik. Z tym że wklejać
      trzeba tylko z Notatnika, inaczej tekst zostanie wklejony wraz z formatowanie z
      Worda (co nie jest pożądane).

Czyli tak: [Word ->] Notatnik -> Blog.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka