Gość: panna_fellini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:40 pisze sobie w edytorze,robie akapity, odstępy itp.A po opublikowaniu wychodzi z tego jedna wielka sieczka!! Przez co text jest mało przejrzysty Czy ktos wie, co z tym zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: problemy z edytorem!! IP: *.olsznet.ec.pl 15.03.05, 22:42 korzystasz z edytora prostego, a trzeba z zaawansowanego-znam problem. Ja nie moge pisać z kolei w zaawansowanym i mam sieczkę Odpowiedz Link Zgłoś
radocka Re: problemy z edytorem!! 17.10.05, 14:31 A ja zmieniałam już prosty na zaawansowany, zaawansowany na prosty i jak miałam tekst zblokowany w jeden blok (lub sieczkę), mimo mojej niechęci i staraniom,tak mam! A przecież podczas pisania szkicu wszystko jest pięknie i tak jak bym chciała. O co chodzi z tymi edytorami do cholery??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perrier Re: problemy z edytorem!! IP: *.240.81.adsl.skynet.be 17.10.05, 15:18 Najlepiej edytowac notatke w edytorze, inaczej wszystko diabli wezma. Przy wklejaniu tekstu z innego edytora jest groch z kapusta. Aby miec akapit wystarczy uzyc space bar (dluga belka na dole) i akapit jest. Aby zaczac w nastepnej linii trzeba wcisnac shift i uderzyc enter. Wtedy zrobi sie tzw. hard return i tekst zostanie tam gdzie chcesz. Aby miec dwie linie odstepu miedzy tekstem trzeba zrobic hard return dwa razy. Tak to wyglada u mnie w (zaawansowanym) edytorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radocka Re: problemy z edytorem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:10 Dzięki, dzięki, dzięki! Zaraz popróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
radocka Re: problemy z edytorem!! 18.10.05, 14:36 Próbowałam już i tak i tak, i nadal w publikacji sieczka! Odbieram sobie chęć do pisania! Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: problemy z edytorem!! 18.10.05, 14:42 Jeśli piszesz w prostym, to nowy akapit tworzy się po <p> lub <br>. <br> zastępuje Enter, natomiast <p> daje wcięcie, ale to wcięcie musi być określone w css. Odpowiedz Link Zgłoś
radocka Re: problemy z edytorem!! 18.10.05, 14:48 No, tym razem się udało! Dzięki wszystkim życzliwcom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: problemy z edytorem!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.10.05, 20:56 Najlepiej pisać w edytorze zewnętrznym, np. Word czy Notatnik. Z tym że wklejać trzeba tylko z Notatnika, inaczej tekst zostanie wklejony wraz z formatowanie z Worda (co nie jest pożądane). Czyli tak: [Word ->] Notatnik -> Blog. Odpowiedz Link Zgłoś