Dodaj do ulubionych

Ketrzyn się wyludnia

05.09.04, 20:51
jeszcze nie dawno w samym miescie było około 36tys mieszkańców
Obecnie tyle jest z całym powiatem.
Młodziesz ucieka za pracą do wiekszych miast,za granicę-bo nie ma co tu robić!!!!
Posady zajmowane są dożywotnio,potem przechodzą w rodzinne kliki.
Korupcja niby temat-rzeka..lecz zbytnio się tym nikt nie przejmuje,bo po co??
Ketrzyn staje się miastem ludzi starych.
Obserwuj wątek
    • amadeuszk Re: Ketrzyn się wyludnia 07.09.04, 15:46
      Nie przesadzajmy... z tego co wiem to Kętrzyn nigdy tylu mieszkańców "nie
      posiadał". A że się wyludnia...to chyba zjawisko dosyć powszechne nie tylko u
      nas. Z małych miast, każdy kto ma okazję ucieka, taka jest kolej rzeczy. Poza
      tym mamy też niż demograficzny i przez to społeczeństwo będzie się starzało nie
      tylko w kętrzynie, ale w całej Polsce.
    • xisk Re: Ketrzyn się wyludnia 08.09.04, 01:47
      > Młodziesz ucieka za pracą do wiekszych miast,za granicę-bo nie ma co tu
      robić!!
      > !!
      tia.... to prawda, tyle ze wczoraj czytalem w gazecie jak mlodziez polska sobie
      radzi za granica np. w londynie, gdzie nie maja pracy i pieniedzy na powrot do
      kraju... to smutne, ale tez nie zawsze za granica jest co robic....
      • yoolcia1 Re: Ketrzyn się wyludnia 08.09.04, 21:55
        HAHAHHA wystarczy powiedzieć na przekór -a ludzie się rozpiszą na forum...
        i o to chodziło!

problem tu tkwi taki,żeby sprowadzić inwestora-który by nakazał nam ,a nie świstakom zawijać sreberka :)))))
    • gorka.poznanska Tak to wyglada w liczbach : 16.10.04, 12:11
      Data Ludnosc Ketrzyna
      XII.2000 30 112
      XII.2001 30 036
      XII.2002 29 852
      XII.2003 29 767

Czyli w przeciagu 4 lat ubylo jakis 1% mieszkancow. Jak Wam sie udalo to
      zauwazyc to ja nie wiem ...
      • yoolcia1 Re: Tak to wyglada w liczbach : 04.11.04, 17:03
        jak się udało to zauważyć?
        poprostu : nie ma kto zawijać sreberek
        hihihiii
        • gorka.poznanska Re: Tak to wyglada w liczbach : 04.11.04, 22:45
          Jakich sreberek, yoolcia ?

My tu o powaznych sprawach, czyli przyszlosci naszego miasta, ktore - jezeli
          trend sie utrzyma - za 100 lat zniknie z mapy kraju - a ty szyfrem badz reklama
          do nas. Temat tragiczny, wymaga poglebionej analizy i refleksji - byc moze
          nawet minuty ciszy ...
          • yoolcia1 Re: Tak to wyglada w liczbach : 05.11.04, 10:32
            za 100 lat zniknie?
            i bardzo dobrze!zasadzą znowu lasy i wrócimy do poczatku jak to rus,czech i lech.....
            nie ma pracy i to niszczy nasze miasto!
            co tu debatować!!!!
            przecież jest to rejon typowo rolniczy i co kazdy sobie rancho załozy?
            mamy tu kilku potentatów rolnych i co z tego?
            nawet jak się jedzie pociagiem to co przystanek przeliczają ludność czy się opłaca w tym kierunku pociąg puszczać....
            • gorka.poznanska Re: Tak to wyglada w liczbach : 06.11.04, 00:42
              yoolcia1 napisała:

> i wrócimy do poczatku jak to rus,czech i lec

W naszym wydaniu to bedzie Wolynczyk, Weselczyk, Morawian i Lech ;-)
              • yoolcia1 Re: Tak to wyglada w liczbach : 06.11.04, 11:00
                mogę zrozumieć,że Morawian-bo przyjelismy od nich chrzest-bo gdyby nie oni-nadal bysmy byli "dzicy"
                rozumiem ,że Wołyńczyk-połowa ketrzyna to wołyniacy:)
                ale ,że weselczyk!-to prosi sięo pomstę!
                od kiedy niemiec był przyjacielem polaka????(nielicząc ottona III)
                • gorka.poznanska Re: Tak to wyglada w liczbach : 06.11.04, 11:49
                  No weselczycy vel. niemcy sa najwiekszymi przyjaciolmi naszego miasta !
                  Im jedyny dedykowalismy reprezentacyjny budynek w centrum miasta ...
                  • yoolcia1 Re: Tak to wyglada w liczbach : 06.11.04, 12:12
                    może i miasta-ale nie moimi!
                    niech sobie wezmą to miasto a nas wyemigrują w ładniejsze miejsce!
                    • zamek No wiesz co Yoolcia?! 06.11.04, 21:11
                      Ja akurat mieszkałem i w Wesel, i w Kętrzynie, i zdecydowanie Kętrzyn mi się
                      bardziej podoba...
                      • yoolcia1 Re: No wiesz co Yoolcia?! 06.11.04, 22:03
                        to dlatego miastem partnerskim jest Wesel.....już wszystko jasne :)
                        może jest i fajny...facet...
                        myślę ,że gdybyśmy się w pubie zintegrowali...to przestałabym mieć uprzedzenia narodowościowe...hihihhih
                      • gorka.poznanska Zgadzam sie z zamkiem w 100% 06.11.04, 23:38
                        Ketrzyn ma swoj niepowtarzalny urok.
                        Ale to chyba trzeba wyjechac gdzies, zeby to docenic ...
                        • yoolcia1 Re:a ja się nie zgadzam z zamkiem 07.11.04, 00:36
                          ciekawe jaki urok??
                          po paru piwach to pewnie tak...
                          • gorka.poznanska A ja sie zgadzam ... 07.11.04, 20:40
                            Yoolcia, jezeli brakuje Ci wlasnego doswiadczenia, to uwierz dwom ludziom,
                            ktorzy przez dluzszy czas mieskali w innych miejscowosciach i maja baze
                            porownawcza ...
                            • yoolcia1 Re: A ja sie zgadzam ... 08.11.04, 09:08
                              a już tam....
                              • priscille Re: A ja sie zgadzam ... 31.03.05, 12:58
                                ale jesteście spostrzegawczy
                                cała Europa się wyludnia.
                                jedyna co mozecie zrobić to przekupić Afrykańczyków by do was przyjechali
                                • yoolcia1 Re:i co z tego??? 07.04.05, 19:49
                                  witajcie,
                                  wyludnia się bo ludzie w ketrzynie mało się kochają i tyle
                                  zbyt duży dostep do antykoncepcji...bo aptek u nas bez liku :)))
                                  a burmistrz nic nie robi by zachęcić (kasą)do rozmnażania się ,co wy na to??
                                  • gorka.poznanska Re:i co z tego??? 19.04.05, 21:22
                                    yoolcia1 napisała:

To nie o kase chodzi. Boom urodzin mielismy w poczatkach lat 80-tych, kiedy sie
                                    ludziom dosyc biednie zylo. To raczej wzgledny dobrobyt odciaga ludzi od
                                    dzieci ...
                                    • yoolcia1 Re:i co z tego??? 05.05.05, 20:38
                                      górko....ja i tak jestem matką polką....mam dwójkę....ostatnio zauważyłam nowe
                                      zjawisko rozwodów..i ....narodzin dzieci z nowych związków....to wszystko jest
                                      jakieś chore!
                                      a oddział dzieciecy szpitala ketrzyńskiego wygląda ponuro i tak jak w czsie
                                      stanu wojennnego.....sponsorzy...ratujcie ten oddział..by nie był taki
                                      ponury.....
                                      • gorka.poznanska Re:i co z tego??? 06.05.05, 20:38
                                        Dwojka - to juz mozna uznac, ze wszystkie w domu. Chcialabys miec wiecej
                                        dzieci ?
                                        • yoolcia1 Re:i co z tego??? 07.05.05, 16:49
                                          a bedziesz płacił alimenty,górko....???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka