Dodaj do ulubionych

BEZJAŁOWIE EŁCKE

IP: *.elknet.pl 15.03.03, 13:26
NIC CIEKAWEGO NIE MÓWICIE - MAŁA DZIURA TEN WASZ EŁK I WY Z MAŁYMI GŁOWAMI
BEZ POMYSŁÓW NA ŻYCIE. ŻENADA
Obserwuj wątek
    • Gość: julita Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.5.252.64.snet.net 15.03.03, 14:29
      Gość portalu: GAIA napisał(a):

> NIC CIEKAWEGO NIE MÓWICIE - MAŁA DZIURA TEN WASZ EŁK I WY Z MAŁYMI GŁOWAMI
      > BEZ POMYSŁÓW NA ŻYCIE. ŻENADA

a gdzie te twoje 'ciekawe' pomysly???????????????

napisz cos od siebie to my tez sie posmiejemy i zobaczymy jaka duza ta
      Twoja 'Glowa'.................

a tak Elk to mala dziura napewno, ale jest tam zycie a pomyslow ile! poczytaj
      tylko o zamku krzyzackimi a potem jeszcze o pociagach, :)

pozdrawiam, jc.
    • Gość: Cats Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.herc.net.pl 15.03.03, 17:29
      A kim jestes ty ,zeby tu kogos krytykowac co ???Pewnie nikim...
      Wiesiekt napisz jej cos od siebie ...
    • Gość: GAIA Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.elknet.pl 15.03.03, 19:36
      WYSTARCZY POCZYTAĆ . A TO CO WAS NAJBARDZIEJ "RAJCUJE" TO TEMAT GINEKOLOGÓW,
      ŻEBY CHOCIAŻ COŚ SENSOWNEGO - SZKODA SŁÓW.A CÓŻ CIEKAWEGO W WASZYM
      ZAMKU ??????????RUINA JAK KAZDA INNA, I W TEJ KWESTII TEZ NIE MACIE
      POMYSŁÓW.BYŁAM LATEM W EŁKU - BYŁO MIŁO, WIELU CIEKAWYCH LUDZI - WIDOCZNIE
      CIEKAWI SĄ TYLKO PRZYJEZDNI.
      • Gość: pacan Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 20:33
        Gość portalu: GAIA napisał(a):

> WYSTARCZY POCZYTAĆ . A TO CO WAS NAJBARDZIEJ "RAJCUJE" TO TEMAT GINEKOLOGÓW,
        > ŻEBY CHOCIAŻ COŚ SENSOWNEGO - SZKODA SŁÓW.A CÓŻ CIEKAWEGO W WASZYM
        > ZAMKU ??????????RUINA JAK KAZDA INNA, I W TEJ KWESTII TEZ NIE MACIE
        > POMYSŁÓW.BYŁAM LATEM W EŁKU - BYŁO MIŁO, WIELU CIEKAWYCH LUDZI - WIDOCZNIE
        > CIEKAWI SĄ TYLKO PRZYJEZDNI.

jesli probujesz udawac ze nie jestes z elku to nie pisz jako gosc portalu bo
        zdradza cie IP z elknetem - co swiadczu niezbicie ze nadajesz z naszego
        zapyzialego misteczka. W sprawie ukrycia lub zmiany osobosowsci zawsze mozesz
        liczyc na wieslawa czy jak tam go zwal. Ten facet juz chyba sam nawet nie wie
        kim jest .. i to widac po Tobie że jest zarazliwe. Ale prawda - to forum to
        kiszka z woda .
        To juz kOOOOOOniec.

• Gość: yen Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.herc.net.pl 16.03.03, 13:30
          typowy objaw schizofrenii. laska wypisuje swoje zale gdzies na chamowie albo
          barankach i marzy ze jest w warszawie czy krakowie.
          dziewczynko trzeba bylo spytac brata jak dziala forum bo narobilas sobie
          obciachu.
      • Gość: Adam Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE do GAJA IP: *.proxy.aol.com 17.03.03, 09:31
        Elk to nie jest Paryz czy jakas inna metropolia. Miasto jest wprawdzie male,
        ale atrakcyjne na swoj sposob i calkiem przyjemne. Oczywiscie jesli ktos jedzie
        do Elku w nadzieji, ze zastanie tam swego rodzaju eldorado to spotka go zawod.
        Latem przyjezdza wiele szczurow ktorym wszedzie drogo bo za chcieliby za darmo
        uprawiac turystyke.
        Zamek jest zdewastowany, ale nic nie szkodzi na przeszkodzie, zebys ty GAJA
        jako kobieta sukcesu z wielkiej metropoli stala sie inwestorem i sponsorem dla
        elckiego zamku.
        Adam
    • ralston Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE 15.03.03, 23:59
      Mój Boże! Jakiż to kwiat inteligencji się odezwał. A oświećże nas małogłowych -
      byle nie za dużo na raz, bo majątek na nowe czapki wydać byśmy musieli...
      • Gość: klima Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.krak.gazeta.pl 17.03.03, 10:46
        Gaja
        Istnieje duże prawdopodobieństwo, że jak wyjedziesz z tej zapadłej dziury, za
        jaką uważasz Ełk ( a że w nim mieszkasz, bądź bardzo często bywasz, to chyba
        oczywiste, brak wiedzy na temat Internetu Cie skompromitował), to szybciutko
        zacznie Ci go brakować. I wtedy zaczniesz udzielać się na forum, pisząc o
        różnych duperelach.
        K.
        • ralston Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE 17.03.03, 11:35
          Święte słowa, panie dziejku, święte słowa...
    • Gość: tomko Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.uw.olsztyn.pl 17.03.03, 12:59
      Od śmiechu nie mogę się powstrzymać od śmiechu: lepiej mieć małą głowę, niż
      wodogłowie (bez urazy).
      tomko
    • luego Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE 17.03.03, 15:38
      :))) Hmm, ja np. mam rzeczywiscie mala glowe. zawsze myslalam ze jest dosc
      zgrabna, a tu prosze! :(
      Lue
      • Gość: Cats Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.herc.net.pl 17.03.03, 16:50
        No prosze nawet Adama poruszyly te bazgroly "Gai" :))
        A propos,czy ona ma wodoglowie?
    • Gość: krzysztof Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.elknet.pl 17.03.03, 19:06
      co by nie mówić, mała ma racje, przynajmniej w dużej części. czy z ełku, czy
      nie "wsadziła kij w mrowisko".
      • Gość: Cats Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.herc.net.pl 17.03.03, 21:17
        Gość portalu: krzysztof napisał(a):

> co by nie mówić, mała ma racje, przynajmniej w dużej części. czy z ełku, czy
        > nie "wsadziła kij w mrowisko".
        O nastepny "madry" sie odezwal.Jak komus nie pasuje to forum to po co w ogole
        zawraca sobie gitare i pisze glupie farmazony...?:((
        • Gość: CiNDer Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: 213.88.161.* 09.04.03, 13:15
          Patrzac na to "in general" to moim zdaniem dziewczyna miala racje... Zamiast
          pozytywnej krytyki jej wypowiedzi znalazlem jedynie negatywna krytyke na temat
          jej i jej osobowosci...
          Ocencie sami...
          • Gość: julita Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.3.252.64.snet.net 09.04.03, 15:59
            Gość portalu: CiNDer napisał(a):

> Patrzac na to "in general" to moim zdaniem dziewczyna miala racje... Zamiast
            > pozytywnej krytyki jej wypowiedzi znalazlem jedynie negatywna krytyke na
            temat
            > jej i jej osobowosci...
            > Ocencie sami...
            _)()&*(&%&$^#$%^@$#@$#^&*()

a coz to ona takiego madrego 'in general' napisala ze miala racje?????????

a tak nawiasem mowiac to Twoj polski jest super, ile lat zyles w Elku? a ile
            za granica? ja o wiele wiecej lat spedzilam w USA, i codziennie mowie po
            angielsku od ponad 20 lat, ale ojczystego jezyka nigdy nie zapomne. zal mi ze
            moje dzieci nie mowia po polsku bo jest to trudny jezyk do nauczynia....jezeli
            nie mieszka sie w Polsce. PZDR Julita.

• Gość: CiNDer Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE do julita IP: 213.88.161.* 10.04.03, 09:27
              "NIC CIEKAWEGO NIE MÓWICIE - MAŁA DZIURA TEN WASZ EŁK I WY Z MAŁYMI GŁOWAMI
              BEZ POMYSŁÓW NA ŻYCIE"

Moim zdaniem powiedziala, ze wiekszosc narzeka, ale nic na to nie robi.
              I jest to typowa mentalnosc polska! Nic nie robic, ale narzekac do bolu!
              Coz, wiem ze to niesprawiedliwe, bo nie wszyscy tacy sa... Wielu za pewne
              proboje i im nie wychodzi bo brak im srodkow...

Co do jezyka, to go nie uzywam czesto bo uzywam kilku innych, ktore mi sa
              bardziej na codzien potrzebne. Moje dzieci staram sie uczyc polskiego, ale ja
              czesto nie mam ani czasu ani sily... Wiec idzie jak idzie.
              Nie wiem jak maja inni, i nie bede narzekal, ale mam wlasne firmy na glowie i
              prace "dzienna" jako konsult, i nie mam czasu na wszystko. Wiec jezeli
              zaniedbuje polskiego, to dlatego ze mam zamiar zyc pelnym zyciem, i niedlugo
              bede wladal siedmioma jezykami, poza wszystkim innym. (nie liczac laciny)
              Wiec po prostu nie mam czasu siedziec nad moim polskim, chociaz ostatnio
              zaczolem go wiecej uzywac na forum i GG. Moja obecna dama, nie jest polka, i
              nie mowi po polsku, skad jezykiem w domu jest przede wszystkim szwedzki.

Za ocene mojego polskiego dziekuje, ale wiem ze nie jest najlepszy. Wiekszosci
              bledow nie widac bo nie uzywam polskich liter!
              Pisze tu bo chce zrozumiec polakow lepiej. Ludzi, nie kraj. Bo jedynie ludzie
              mnie obchodza... Ja do polski nie wroce. Bo nie mam do czego. Moja rodzina
              jest rozbita, i rozsiana po swiecie. Ci ktorzy w polsce sa nie rozumieja nas,
              my ich... Jedyna osoba ktora nas wszystkich wiazala, niedawno zmarla.
              A ja mam wlasna rodzine, wlasne zycie i wlasne problemy tu. Tak jak reszta
              swiata ma swoje tam gdzie sa w danej chwili...

• Gość: monia Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.04.03, 03:44
              Gość portalu: julita napisał(a):

> Gość portalu: CiNDer napisał(a):
              >
              > > Patrzac na to "in general" to moim zdaniem dziewczyna miala racje... Zamia
              > st
              > > pozytywnej krytyki jej wypowiedzi znalazlem jedynie negatywna krytyke na
              > temat
              > > jej i jej osobowosci...
              > > Ocencie sami...
              > _)()&*(&%&$^#$%^@$#@$#^&*()
              >
              > a coz to ona takiego madrego 'in general' napisala ze miala racje?????????
              >
              > a tak nawiasem mowiac to Twoj polski jest super, ile lat zyles w Elku? a ile
              > za granica? ja o wiele wiecej lat spedzilam w USA, i codziennie mowie po
              > angielsku od ponad 20 lat, ale ojczystego jezyka nigdy nie zapomne. zal mi
              ze
              > moje dzieci nie mowia po polsku bo jest to trudny jezyk do
              nauczynia....jezeli
              > nie mieszka sie w Polsce. PZDR Julita.
              >
              julita mam do ciebie osobiste pytanie - dlaczego nie uczylas swoich dzieci od
              urodzenia jez. polskiego? moze i jest to trudny jezyk ale o ile wlada nim matka
              i uczy swoje dzieci od malego nie powinno byc tak zle. i raczej nie powinno
              przeszkadzac, ze masz pewnie meza amerykanina, jego tez powinnas byla nauczyc
              choc troche polskiego:)
              • Gość: pepe Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.proxy.aol.com 11.04.03, 05:35
                A co to za pytanie ??? To jej sprawa jak wychowuje dzieci
                • Gość: monia Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.04.03, 06:22
                  to tylko pytanie i wcale nie musi julita na nie odpowiadac. przeciez nic jej
                  nie zarzucam, po prostu jestem ciekawa.
                  • Gość: Adam Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.proxy.aol.com 11.04.03, 08:16
                    Julita jest ambitna dziewczyna i na pewno jeszcze nauczy swoje dzieci jezyka
                    polskiego. W Stanach sa szkoly jezyka polskiego i rozne polskie szkoly
                    sobotnie. Na pewno Julita dopilnuje, zeby jej dzieci skorzystaly z tych szkol.
                    W co osobiscie wierze.

pozdrawiam
                    Adam
                    • Gość: julita Re: BEZJAŁOWIE EŁCKE IP: *.8.252.64.snet.net 11.04.03, 16:47
                      monia napisala:
                      julita mam do ciebie osobiste pytanie - dlaczego nie uczylas swoich dzieci od
                      urodzenia jez. polskiego? moze i jest to trudny jezyk ale o ile wlada nim matka
                      i uczy swoje dzieci od malego nie powinno byc tak zle. i raczej nie powinno
                      przeszkadzac, ze masz pewnie meza amerykanina, jego tez powinnas byla nauczyc
                      choc troche polskiego:)
                      ^(^*(%%^^&$%^%&**(

Monia, mysle ze nie masz jeszcze dzieci, ale ja tez kiedys nigdy bym nie
                      uwierzyla ze moje dzieci nie beda mowily po polsku!

a teraz odpowiedzi na Twoje pytania:

mowialam tylko po polsku do mojej pierwszej corki jak byla mala. zapisalam ja
                      do polskiej szkoly gdzie nauczyla sie polskich gier i piosenek, jak 'stary
                      niedzwiedz mocno spi' wymiawiala tak dokladnie ze naprawde bylo to nie do
                      uwierzenia. w tej polskiej szkole pracowala przedszkolanka z Elku, jaki maly
                      swiat i byla kochana i duzo nauczyla moja corke, ale dlatego ze moj maz nie
                      mowi po polsku w domu uzywany jest tylko angielski. corka teraz mowi slabo po
                      polsku, chociaz zna duzo slow i duzo rozumie.

maz moj zna troche polskiego i na mnie nazywa 'jedza' a na corke 'mala jedza',
                      czasem rozumie o czym mowie jak rozmawiam przez telefon, :)

powiem Ci ze dla mnie juz nie jest wazne czy moje dzieci beda mowily po polsku
                      czy nie, ale wazne dla mnie zeby znaly historie Polski i zeby rozumialy ten
                      kraj, dlatego zabiore je do Polski na wakacje jak beda starsze.

pozdrawiam, Julita.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka