Dodaj do ulubionych

Portal śmieci -stop

06.05.08, 19:26
Jest wiosna ,bardzo chętnie wyjezdzamy w "plener" a przy okazji tych
wyjazdów zmobilizujmy Siebie i władze by zadbać o likwidację dzikich
wysypisk śmieci.Jestem pewien ,że wokół Ełku takie wysypiska są-jak
wszędzie. www.smieci-stop.pl/index.php
Obserwuj wątek
    • tulipannn Re: Portal śmieci -stop 17.05.08, 20:04
      powinniśmy dbać o czystość nie tylko wiosną!! a jeśli chodzi o śmieci to ja
      przede wszystkim jestem za segregacją śmieci!! dlaczego w Ełku tego nie ma??
      • koks77 Re: Portal śmieci -stop 25.05.08, 19:51
        Częściowo już jest, na zasadzie eksperymentu raczej. Gorzej, że nie ma gdzie
        wyrzucić przedmiotów tzw. niebezpiecznych: baterie, świetlówki itp. Kiedy
        rozbiłem termometr i pozbierałem rozlaną rtęć zadzwoniłem do naszych strażaków z
        pytaniem co z tem zrobić, otrzymałem odpowiedź, której sens sprowadzał się do:
        "panie, wywal pan do śmieci i nie zawracaj mnie pan d-py!". Ot co.
        • tulipannn Re: Portal śmieci -stop 01.06.08, 23:07
          niestety jest tak jak mówisz! ja ostatnio robiłam przegląd w lekarstwach i
          znalazło się parę przeterminowanych tabletek i nie do końca zjedzonych
          antybiotyków, więc włożyłam to wszystko do woreczka i tak zostałam z tym
          woreczkiem, bo w aptekach panie popaczały na mnie dziwnym wzrokiem, jak
          zapytałam czy jest jakiś kosz na te odpady! w innych miastach większości aptek
          są kosze na przeterminowane lekarstwa, u nas niestety to chyba jakiś wynalazek,
          który jeszcze długo się nie pojawi! a może jednak jest gdzieś w jakieś aptece to
          proszę poinformować! a jeśli chodzi o baterie to też nigdzie nie widziełam
          pojemnika na ten towar, ale jak gdzieś spotkam to napisze, acz kolwiek myslę, że
          nie nastapi to szybko :(
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka