tosas 09.02.10, 17:19 Cześć Czy ktoś mógłby przybliżyć mi sprawę zameldowania się na terenie Słowacji? Jakie formalności, jakie dokumenty? Dziękuję za wszelkie wskazówki. T Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
utrat Re: Zameldowanie na Słowacji 12.02.10, 13:56 zameldowanie gdzie? masz swoje mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
tosas Re: Zameldowanie na Słowacji 20.02.10, 13:32 > zameldowanie gdzie? masz swoje mieszkanie? Nie mam, ale wynajmę. Odpowiedz Link Zgłoś
sudiz80 Re: Zameldowanie na Słowacji 13.02.10, 20:54 Musisz się zgłosić na odział cudzineckiej policji (cudzinecka policia - odziały są w każdym mieście praktycznie) z dowodem osobistym, fotkami i kolkiem za pare eur (znaczkiem skarbowym, kupisz na każdej poczcie), mogą chcieć również umowe wynajmu mieszkania ewent. umowe o prace na słowacji. Trza przyjść osobiście. Czekasz 3-4 tygodnie, wydadzą ci taką kartę plastikową, wtedy możesz ją używać jak dowód, ten polski w większości przypadków nie musisz już wogóle pokazywać czy to w banku, podczas kontroli czy urzędzie. tosas napisał: > Cześć > > Czy ktoś mógłby przybliżyć mi sprawę zameldowania się na terenie Słowacji? Jaki > e formalności, jakie dokumenty? > Dziękuję za wszelkie wskazówki. > T Odpowiedz Link Zgłoś