GoĹÄ: zuza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 12:29 Jest to w sumie nowa linia lotnicza, więc może ktoś podzeilić się swoimi doświadczeniami. Mam nimi lecieć na Rodos, możej już ktoś wrócił i przekaże czy to solidna i terminowa linia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: patrycja62-1 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.roehlig.pl 07.06.11, 12:55 Ja lecę w sobotę z nimi na Kretę , też jestem ciekawa czy mają w miarę porządne maszyny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: you Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 13:06 nie wiem czy ma to znaczenie że trafiacie na Enter Air ale zapytam z jakiego biura podróży lecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: patrycja62-1 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.roehlig.pl 07.06.11, 13:21 lecę z biura VIVA CLUB - biuro LUDZIE I ŚWIAT Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.bialnet.com.pl 07.06.11, 13:06 W grudniu lecieliśmy z nimi do Egiptu. Było punktualnie i wesoło. W piątek lecimy na Kretę, mam nadzieję że też tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.11, 13:13 latają bardzo wolno podróż trwa 4,5 godzin w końcu to samoloty dwupłatowe ze śmigłami Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 13:14 Lataliśmy z WAW na Rodos i z WAW na Majorkę. Wyloty były planowe, ale powroty obydwa opóźnione, w sumie nie dużo, ale ponad godzinę. Jeśli leci się 737-400, to nie są najnowsze, jak 800 to nowsze. W sumie bez rewelacji. Teraz lecieliśmy SP-ENB i SP-ENH, 14 i 17 lat. info o samolotach, tutaj: www.airfleets.net/flottecie/Enter%20Air.htm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: you Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 13:34 voyager a Ty z jakiego biura leciales? ja na rodos mam lot w lipcu z neckermana i ciekaw jestem co mi podstawią..... Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 15:17 my lataliśmy we wrześniu 2010 z Wezyrem, ale czarter był wspólny z TUI. To można sprawdzić,ja swój lot sprawdziłem wcześniej i wiedziałem, że będzie 737-400 :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: patrycja62-1 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.roehlig.pl 07.06.11, 15:24 A gdzie to można sprawdzić ? bo na stronie lotniska są tylko odloty i przyloty z dnia bieżącego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: patrycja62-1 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.roehlig.pl 07.06.11, 15:29 a jaki jest limit wagowy walizki ? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 15:59 normalny, 20 kg, można sprawdzić na różnych stronach. Masz numer lotu, datę i lotniska ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: you Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 16:12 no ja poki co znam datę, z Okęcia Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 16:35 WAW- Heraklion, czy Chania ? A nie masz numeru lotu ? np. ENT6303 coś w tym stylu ? Podaj datę, to poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 17:15 A może moje poszukasz? ENT 7205 i ENT 7206 /Poznań Heraklion i odwrotnie/ Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 17:34 05.06.2011 był SP-ENF, czyli 737-400: www.airfleets.net/ficheapp/plane-b737-25429.htm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Balian z Ibelinu Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.toya.net.pl 07.06.11, 18:06 www.pasazer.com/in-5384-enter,air,polska,linia,czarterowa.php Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka_7 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 19.08.11, 20:02 szukałam na wyzej podanej stronie swojego i niestety nie udało sie mi sie znalesc znajc wszystkie dane Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: you Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: 178.73.49.* 07.06.11, 19:56 Z WAW do Rodos 8 lipiec - dasz radę namierzyć???? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 21:17 jeśli to jest ENT6307 i 6308, to nie mam pojęcia, nie potrafię tego znaleźć :( Odpowiedz Link Zgłoś
cieslaktomasz Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 21:33 może jeszcze za wcześnie... dzieki za próbę znalezienia... czekam na bilety wtedy bedzie łatwiej bo będzie numer lotu,tak? a lece tam gdzie Ty byłeś w zeszłym roku tj. do Kolymbii i juz się nie moge doczekać. Może spróbuję Cie ponękać mailowo w sprawie Twojego zesłorocznego urlopu, chciałbym skorzystać z Twojego doswiadczenia. Fotki Twoje na portalu kolumber -REWELACYJNE. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 21:47 Neckermann nie podaje numeru lotu, a jest ponoć ENT6307 i 6308, żaden z samolotów Entera nie ma takiego lotu na koncie, nie mam pojęcia. Tak czy owak większego znaczenia to nie ma, bo i tak będzie to 737, te 800 też mają ok. 12 lat. Dzięki, Kolimbia jest fajna i blisko do Tsambiki, Lindos itp. Nic szczególnego, wypożyczyliśmy samochód i jeździliśmy z przewodnikiem w dłoni. Rodos jest super, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mucha Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.mofnet.gov.pl 09.08.11, 14:20 czy miejsca sa przydzielane na lotnisku, czy każy siada gdzie chce Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 09.08.11, 15:57 Jakieś mocno dziwne to pytanie!!! Od kilkunastu lat nie spotkałam się na lotach czarterowych ani razu z opcją "kto pierwszy ten lepszy" - zawsze była karta pokładowa z miejscówką!!!!! To nie tanie linie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mucha Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.mofnet.gov.pl 10.08.11, 09:02 Dla kogoś kto nie leciał ani czarterem ani tanimi liniami to nie jest dziwne pytanie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 10.08.11, 09:19 Do Muchy: skoro tak, to sorry !!!!! Koleżanka Enterem leciała do Włoch i była karta pokładowa z miejscówką. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 18:48 Ja z nimi leciałam tydzień temu na Rodos, i niestety było małe zamieszanie z międzylądowaniem: miało być bezpośrednio, jak nas zapewniano na lotnisku, a okazało się, że lądujemy najpierw na Krecie (nawet pilot na początku lotu nas poinformował że pierwsze będzie Rodos). Powrót też niestety znów z międzylądowaniem na Krecie, dodatkowo z wysiadką z samolotu na zatankowanie (przepisy BHP). Ogólnie lot ok, długo ale w miarę punktualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
4269m Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 18:52 jak dla mnie rewelacja, bez opóźnień,spokojny lot, miła atmosfera Odpowiedz Link Zgłoś
luca75 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 20:38 Leciałam z nimi w listopadzie do Egiptu.Boeing 737-800,wyloty o czasie.Trafiliśmy na fajnego pilota,cały czas opowiadał nad czym lecimy,z jaką prędkością,na jakiej wysokości..itd. Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 20:55 Ja tymi liniami 29 sierpnia mam lecieć z Grecosa na Rodos, a lot ma być wspólnie z Rainbow Tours. Zobaczymy czym i jak polecimy. Mam nadzieję, że bez żadnych przykrych niespodzianek:)))) "LOS SPRZYJA PRZEZORNYM" Odpowiedz Link Zgłoś
lennox.1 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 21:52 forum.gazeta.pl/forum/w,622,125820444,125820444,Dzisiaj_Enter.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ks Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 23:14 no to pięknie... Dzięki temu wątkowi zainteresowałem się bardziej szczegółowo tymi liniami i wychodzi na to, że z Katowic na Rodos będzie międzylądowanie na Krecie - te same godziny wylotów z Necka i 15 min późniejszy przylot na Rodos jak na Krecie. Numery lotów niby inne ale powątpiewam, żeby leciały dwa o tej samej porze... a tak niecierpię lądowań:( Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.06.11, 23:34 lądowania są fajne i starty, ja nie lubię czekania :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: patrycja62-1 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.roehlig.pl 08.06.11, 09:08 A kiedy podadzą mi nr lotu ? Jeszcze do mnie nie dzwonili mam wylot w sobotę o 12:00 na Kretę, liniami ENTER AIR z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 08.06.11, 09:14 to zależy od biura, niektóre mają na stronie podany rozkład lotów i tam jest wszystko. W Eximie miałem podane numery na rezerwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: patrycja62-1 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.roehlig.pl 08.06.11, 09:56 A mam pytanie z innej beczki, chcemy wziąć samochód i trochę objechać wyspę, całej to chyba w jeden dzień się nie da... ale gdzie warto się wybrać ... Lecimy do hotelu MITSIS RINELA BEACH - 10 km. od Heraklionu Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 08.06.11, 10:11 Oj, nie ma szans. My byliśmy 2 razy na Krecie i samochód mieliśmy na 3 dni zawsze, a sporo zostało nam do zobaczenia. Tutaj akurat masz ze 100 wątków o tym, to nie ma co się powtarzać. Zależy co kto lubi, zabytki, widoczki, plaże, jest tego sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawawie Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 08.06.11, 19:08 Witam , lecę tymi liniami do Aten ,czy jest na pokładzie katering.Oczywiście zakrzyczą mnie niektórzy, że to tylko 2,5g lotu,ale dojazd z domu do wawy 3 godz +zostawienie samochodu na parkingu+odbiór biletów na Okęciu i odprawa na 2 godz przed wylotem robi się w sumie długi czas nim zasiądziemy najpierw w samolocie ,a na miejscu do hotelu jeszcze ponad godzinę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 08.06.11, 19:18 to zależy od biura podróży, jak lecieliśmy z Wezyrem to był, jak z Eximem, to tylko płatny. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 08.06.11, 22:18 Płatny czy nie.. Ważne, żeby był :)) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 08.06.11, 22:26 zawsze jest, oni chętnie sprzedają kanapki po 10 pln :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 09.06.11, 23:43 Aa to fajnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 09.06.11, 15:36 Wczoraj wróciłem z nimi z Turcji do Katowic, w obie strony osiemsetką. O ile lot do Antalii wydawał się być OK, to powrót do Katowic bardzo nieprzyjemny. Trudno mieć pretensje o długie schodzenie w chmurach z trzęsawką, bo to nie od nich zależy, ale ostre skręty na końcowym, lądowanie na jedno koło (wiatrowskaz nie pokazywał silnego ani bocznego), późne i bardzo ostre hamowanie, że oczy miałem dwa rzędy przed sobą nie zachęciły mnie do nich zbytnio. I oczywiście burza oklasków po pierwszym pierdyknięciu o pas, i za co? Odpowiedz Link Zgłoś
luca75 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 09.06.11, 15:45 Wojtek33-ale jesteś cały i zdrowy,więc chyba lądowanie ,mimo,że niezbyt przyjemne,można uznać za udane...Prawda? I życzę tylko takich(udanych). Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 09.06.11, 16:34 zapewne pilot nie robił tego specjalnie, żeby popsuć Ci humor :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Josh Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.centertel.pl 09.06.11, 16:53 Te oklaski przy Starcie i po lądowaniu to Polska specjalność. Jak się leci z Anglii czy Niemiec oklaski rzadko się zdarzają, a inne nacje się dziwią za co Polacy klaskają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malita Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.acn.waw.pl 09.06.11, 17:10 Mnie tez draznia oklaski przy ladowaniu... Ale na linie nie mam co narzekac. Lecialam z nimi rok temu na Krete. Lecialam 747. Byl czysty i wygladal solidnie. Nie znam sie na tym wiec moge jedynie opisac wrazenia. Dostalismy bezplatny catering. Dobra, duza kanapka, baton i pol litra wody. Bylam tym nieco zaskoczona, bo do tej pory nie spotkalam sie z tym w lotach czarterowych. W sumie wrazenie pozytywne, choc rzeczywiscie "zakrety" brali dosc ostro, ale w sumie moze to specyfika na morskich lotnisk greckich, gdzie psa startowy masz zaraz nad woda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.06.11, 17:48 voyager747 napisał: > 747 :) Czepiasz się:) Jak wyglądał solidnie, to musiał byc 747;) I pewnie dlatego ta darmowa kanapka;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malita Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.acn.waw.pl 09.06.11, 18:40 747 czy jakis inny... dolecielismy cali i zdrowi, wqiec jak dla mnie ok. A pisalam przeciez ze sie nie znam ;). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malita Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.acn.waw.pl 09.06.11, 18:43 Sprawdzilam... 737. Tylko jedna cyferka, acz wielka roznica... W kazdym razie bylo ok. I kanapka tez byla niezla Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 09.06.11, 19:10 oj wielka, wielka :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 09.06.11, 23:28 Trzeba było się pomylić na 734, wyszłabyś na znawcę, oni tak zapisują 737-400 ;) Na kanapki dostałem 6 zł na osobę od TUI więc wystarczyło tylko na kawę, wcale nie dużą ;) Jasne, że pilot chciał jak najdelikatniej a ja nie jestem jakoś specjalnie oblatany ale trochę by się tego nazbierało i tak kiepskiego przyziemienia nie kojarzę, ale gdzieś mi mignęło, że w Katowicach często tak ostro muszą hamować. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 10.06.11, 00:01 Nie mam pojęcia jak się ląduje w Katowicach, nigdy nie lądowałem tam. Ostre hamowanie to pamiętam z Funchal, tam to jest fajne lotnisko :) Ja jak dotąd 84 loty mam za sobą www.flightmemory.com/signin/?go=statistik;r=721496 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ada Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.11, 11:16 Zapewniam Cię, że w Katowicach ląduje się normalnie. Pas jest długi (nie taki jak na Okęciu, ale np. dłuższy niż w Balicach). Nie wiem skąd takie opinie. Leciałam Enterem z Katowic i do Katowic i jakoś nie zauważyłam nic o czym napisano powyżej. Oj myślę, że niektórzy mają bujną fantazję... może wynikającą ze strachu? Odpowiedz Link Zgłoś
marand3 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 10.06.11, 08:42 trochę ciasno, ale generalnie OK, miła obsługa, łagodne start i lądowania i jeśli to akurat jest zależne od załogi a nie samolotu to zmiana cieśnienia w kabinie była prawie niezauważalna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leo76 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.11, 10:19 Czy ktoś mógłby napisać czy loty Waw-Rodos ENT 1233 i powrotny ENT 1234 mają międzylądowania, ew. gdzie? Byłbym wdzięczny! Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 10.06.11, 13:39 Analizując rozkład lotów Grecosa dot. powyższych lotów i czas ich trawania (prawie 3 godz.)od startu do lądowania to raczej międzylądowania nie są przewidywane, ale może się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
trotamundos Re: ENTER AIR 12.06.11, 13:16 To sa najbardziej rozwijajace sie w tej chwili linie na rynku polskim. Nie macie sie czego obawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ada Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 21:54 Nie ma się czego obawiać. Samoloty może i trochę "wiekowe", ciasno, ale ogólne wrażenie pozytywne. W moim przypadku bez spóźnień, a lądowania nawet kilkanaście minut przed planowanym czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agatee Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.elcuk.pl 14.06.11, 22:45 A ja w zeszłym roku leciałam z nimi na KOS w sierpniu już wtedy samoloty (aż dwa) nie wyglądały za młodo zwłaszcza w środku. Miałam okazję lecieć ich całą zeszłoroczną flotą i mogę śmiało przyznać, że niedoróbki sprzętowe nadrabiają personelem. W drodze powrotnej steward przebrany za mima bawił dzieci co znacznie uprzyjemniło im podróż. A jak w tym roku również mają mima na pokładzie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ada Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 18:19 Nie wiem czy zatrudniają mima, podczas rejsów, którymi leciałam nie było go (Zakynthos). W tej chwili flota to 8 samolotów, a średnia wieku maszyn - 15 lat (czyli przeciętnie, chyba nawet lepiej niż maszyny Lot Czarters - dawne Centralwings). Odpowiedz Link Zgłoś
tikupb Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 18.06.11, 09:27 czy sa numerowane miejsca ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malita Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.acn.waw.pl 18.06.11, 09:55 Oczywiscie. Przed wejsciem do samolotu dostaje sie karte pokladowa z numerem miejsca. Sa 2 rzedy po 3 miejsca (737). Obsluga najczesciej rozdaje karty wg kolejnosci wejscia. Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 19.06.11, 18:26 a ja wczoraj wróciem z Kos i był juz 737-800 w tamta stronę 737-400 . Fotele skórzane i dużo miejsca na nogi . Co prawda bez monitorków jak 737-800 AMC ale generalnie zdecydowanie nowszy niz pozostałe 2 737-400 . Opóżnienie było 30 min i kapitan przepraszał oraz wyjasniał dlaczego tak sie stało . Latałem wiele razy ale tak wylewnego kapitana jeszcze nie słyszałem . Ciagle podawał w czyją przestrzeń powietrzną wlatujemy lub nad jakim wiekszym miastem lecimy , podawał mase startową samoloto max jak i mase samolotu do lądowania a nawet ile podczas lotu spala nafty lotniczej . Bardzo miło i pozytywnie byłem zaskoczony . W sumie z opóźnienia 30 min zrobiło sie tylko 11 bo w wawie lądowaliśmy prosto znad Piaseczna co znacznie skraca podróż Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 19.06.11, 18:29 u nas też sporo opowiadał, o Alpach, Marsylii, chmurach burzowych :) te 737-800 mają po 12 lat, czyli też już trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 19.06.11, 18:37 no ale nie tyle co 737-400 Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 19.06.11, 18:38 chyba jakis gawędziarz albo z nudów tyle gada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 19.06.11, 18:48 ja to akurat lubię, sprawdzam samoloty, SP-ENH ma 14 lat, czyli tylko 2 lata starszy od 800, reszta 16, 17, najstarszy 19 lat- SP-ENF. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.bialystok.vectranet.pl 20.06.11, 11:00 Wczoraj wracaliśmy enterem z Krety. Lot tam i powrotny opóźniony o 2,5 godziny. Powrót niby enterem ale samolotem czeskich lub słowackich linii air cośtam. Chyba nie wyrabiają z obsługą i wyporzyczają inne maszyny. Odpowiedz Link Zgłoś
pigmejka1607 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 21.06.11, 12:47 Enter Air...wrr... Neckermann...wrr.... Pierwszy termin wylotu z Wawy na Krete : godzina 06:10 Potem zmiana : 15:30 Kolejna zmiana : 16:30 o 17:20 info na lotnisku, ze lot bedzie opozniony...o 17:45 nadal nie ma zadnej informacji co dalej z lotem....w miedzyczasie odwolany lot Enterem na Rodos... o 18:10 informacja, ze zostal podstawiony slowacki Air Explore Wylot okolo 19ej. Powrot heraklion - wawa planowany na ok 19:30...potem przesuniety na 22:30 a w koncu wylecielismy ok poludnia.... Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 21.06.11, 13:32 no to pech :( pewnie jakaś awaria była Odpowiedz Link Zgłoś
pigmejka1607 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 21.06.11, 13:49 dobrze, ze w ogole wylecielismy....jak Enter odwolal Rodos, to myslelismy ze Kreta tez bedzie cancelled... zwlaszcza po takich przesuwach... Natomiast jak zobaczylam wielka łate na boku Air Explore`ra, to zaczelam odmawiac Zdrowaski :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.bialnet.com.pl 21.06.11, 14:05 O tę samą łatę pewnie zauważył mój syn i ja. Ale noc była i myśleliśmy że to złudzenie. Nasza dziuro-łata była na ogonie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 21.06.11, 14:15 Leciałam w czerwcu br. do Aten- wszystko idealnie- lot spokojny, bez opóźnień, miła obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bd Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.sileman.net.pl 27.06.11, 15:35 oni nie mieli mima tylko magika, i na pewno to nie był przebrany steward, bo stewardzi maja inne zadania na pokładzie niż robić z siebie klauna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turysta Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.devs.futuro.pl 24.06.11, 07:54 tydzien temu miał awaryjne lądowanie 3 min w powietrzu i na ziemie mieli ludzie przezycie leciał do turcji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.akson.waw.supermedia.pl 24.06.11, 13:46 Leciałałam parę tygodni temu Warszawa-Rodos-Warszawa. Lot (w obie strony punktualnie), bez dodatkowych "atrakcji". Samolot B737-400, dosyć wiekowy, bardzo mało miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 21:33 W ubiegłym roku leciałem a nimi na Kos. Przylot na miejsce przed czasem, wylot z Kosu do W-wy o godzinę wcześniej bo wszyscy pasażerowie byli w komplecie na lotnisku. W tym roku przylot do Turcji przed czasem, wylot do W-wy też ok. 20 min. wcześniej. Kapitan gaduła rzeczywiście fajny. Samoloty trochę wysłużone, ale da się przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.ck.polsl.pl 26.07.11, 16:50 Bardzo proszę o informację osoby, które leciały Boeingiem 737-800 linii Enter Air, jak wygląda sprawa z miejscem na nogi i ogólnie pojętym komfortem w tych samolotach. Niestety niektóre BP zaczęły charterować te maszyny na długie trasy gdzie na pokładzie trzeba spędzić 15-17 godzin i trochę się obawiam, bo w sumie to małe samoloty Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 26.07.11, 21:47 na długie trasy to niezbyt fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa2706 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 11:32 niestety ostatnio sporo opóżnień. 31.07.11 lot z Poznania na Majorke opóźniony 8 godzin, lot z Gdańska na Majorkę ponad 5 godzin. Z Majorki do Gdańska 10 godzin opóźnienia. Niestety flota mała i awaryjna wiec jak jeden z samolotów nie może polecieć sypie sie cały łańcuszek połaczeń. Travel service bez porównania lepsze! ale pewnie droższe wiec polskie biura beda wybierac polskie enter air. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gośc aqua Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 11:43 My wrócilismy w niedziele, mielismy opóznienie w wylocie 1 godzinę. na lotnisku w heraklonie masakra jakaś , najpierw stoi się w kolejce do zważenia bagazu, potem w drugiej kolejce do nadania bagazu a na końcu odprawa.Ludzie z Poznania mieli prawie 7 godzinne opóznienie. Lot z enterem w dwie strony bardzo przyjemny, ale to zalezy od pilota, w dwie strony pilot mówił jak będziemy leciec, jaka widocznośc , temperatura. Jest catering płatny , ale nie jakis bardzo drogi.Sprzedają też alkohol w cenie bezcłowej jest taniej niż w sklepach bezcłowych.Troszke ciasno , ale da się wytrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kkakka Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.apcinstytut.pl 02.08.11, 16:10 Hej, Ja leciałam 16 lipca na Kos i 30 lipca z powrotem Enter Air i wszystko było ok. W cenie biletu nie było cateringu, ale na pokładzie można było kupić napoje, kanapki i jakieś smakołyki. Pilot cały czas nas informował gdzie jesteśmy. Lądowania i starty były o czasie lub przed czasem (co się zadrza zwłaszcza na Kos). Pozdrawiam i życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 02.08.11, 16:50 No wlasnie z nimi przylecialam na Krete. Lata sie jak kazdym innym samolotem.. troche ciasnawe siedzenia.. ale ogolnie sympatycznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
anomander Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 02.08.11, 16:57 A z jakim biurem podróży leciałaś na Kretę ENTEREM ? Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 02.08.11, 19:07 Je leciałem na Kretę z tymi liniami lotniczymi (B737-400 SP-ENA). No cóż samolot nieco leciwy i przechodzony. Po wyposażeniu było widać, że nie jest to maszyna pierwszej młodości. Kineskopowe ekrany zwisające z sufitu dają nieco do myślenia na temat wieku samolotu, który zresztą został z tego co czytałem odkupiony od Asian Airlines. Generalnie jednak nie ma co narzekać start i lądowanie zupełnie bez zarzutu. Personel wzorowy a płatny katering kanapkowy bardzo smaczny. Lot powrotny HER->WAW obsługiwany był przez samolot wypożyczony z LOT Charters. W zasadzie na trasie którą leci się raptem ok. 3 godziny ciężko jest mówić o niedogodnościach. Osoby obawiające się o małą ilość miejsca na nogi powinny zainteresować się miejscami przy wyjściach ewakuacyjnych w 737-400 są to chyba rzędy o numerach 12 i 13. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 09.08.11, 23:05 Mam 190cm wzrostu i w większości autobusów mam dla siebie mało miejsca, a wszyscy cały czas powtarzają o małej ilości miejsca na pokładzie Enter Air, czy ci co na te miejsca narzekają też mają podobny wzrost czy jest tam faktycznie super mało miejsca ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxl Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.aster.pl 02.08.11, 21:14 Leciałem do Salonik niby wszystko OK ale tak mało miejsca na nogi jeszcze nie widziałem .Siedziałem w 9 rzędzię bez okna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: moni Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.telpol.net.pl 03.08.11, 10:42 A jak w srodku jest klima czy duszno, nie wiem jak ubrac dziecko do lotu?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.play-internet.pl 07.08.11, 19:16 Mam pytanie do osób, które latały z dziećmi, a dokładnie z wózkami..Na stronie linii jest napisane"(...)Enter Air bezpłatnie przewozi wózki dziecięce, jednakże ich waga zmniejsza dostępny (20 kg) limit bagażu rejestrowanego(...)", niby przewożą bezpłatnie, a jednak za ewentualna nadwyżkę bagażu trzeba dopłacić?? Dziwne to, bo zapakować się z dzieckiem na urlop w bagażu pomniejszonym o ok. 10kg jest ciężko.. Poza tym, jak jest ze spacerówkami 2-częsciowymi? POozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gg Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: 78.8.107.* 09.08.11, 06:49 Witam, Niedawno lecielismy Enterem do Grecji i mielismy przekroczony bagaz >20kg + wozek spacerowke i nikt nie kazal nam doplacac. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 07.08.11, 19:50 to zależy jak ustawią klimatyzację, to się reguluje, więc zależy od załogi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: 178.73.49.* 07.08.11, 20:58 w warszawie burza i jeden Enter SP-ENE ENT6132 nie może wyladować, obserwuje w kompie jak robi zawrotkę i duuże kółko.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 20:44 He he he, co to za pytanie!!! Żenada. Myślisz, że w powietrzu, na 11 tys. km w kabinie może nie być klimatyzacji? Na zewnątrz jest -50 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maosa rozkład lotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 12:45 gdzie mogę sprawdzić godziny wylotów enter air? ciamajda jestem i nie mogę odnaleźć :( lecę z Poznania na Rodos 12 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maosa Re: rozkład lotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 13:32 wiedzą, wiedzą. ale godziny wylotów się często zmieniają i ja chciałam tak sama na własna oczy na stronie przewoźnika zobaczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rozkład lotów 09.08.11, 19:51 to na stronie linii to raczej tego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Edit1975 Re: rozkład lotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 19:29 Po przeczytaniu wszystkich możliwych opinii na temat linii lotniczych ENTER AIR niestety muszę stwierdzić, że tych negatywnych jest o wiele więcej niż pozytywnych i dlatego też strach mnie ogarnął przed lotem który mnie czeka 02.09.2011 r. Odliczam dni !!! Kto jeszcze leci 2.09.2011 r. z TUI na Rodos ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Edit1975 Re: rozkład lotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 22:41 Zapomniałam dodać że lecę z Katowic... Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rozkład lotów 12.08.11, 00:12 to czekamy na relację jak wrócisz, czy rzeczywiście było tak okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka_7 Re: rozkład lotów 17.08.11, 08:16 Czy naprawde samoloty enter air sa bardzo stare?? w sobote lece na kos i sie boje poprzeczytaniu tylu negatywnych opini Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jacho Re: rozkład lotów IP: *.centertel.pl 17.08.11, 12:51 Wyglądają lepiej niż LOT Charter. Leciałem z nimi na Kretę wersją 800 było wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka_7 Re: rozkład lotów 17.08.11, 16:21 Ponoc wersja 400 jest gorsza i jest stary samolot. Lece z biura podrózy tui, mam nadzieje ze dotre na miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka_7 Re: rozkład lotów 17.08.11, 22:17 Miales szczescie bo generalnie pisza, ze te samoloty to złom i lepiej nie wsiadac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: rozkład lotów IP: *.home.aster.pl 18.08.11, 17:10 Ja lece na Rodos 2.09 i tez sie boje...juz sie zastanawiam jak bardzo mam sie znieczulic:/. wiem ze lecimy tym mniejszym i starszym....cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: rozkład lotów 18.08.11, 20:32 A gdzie można sprawdzić jaki będzie leciał 29.08. na Rodos, wylot planowany na 6,45 rano z W-wy? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: rozkład lotów 18.08.11, 21:37 Ja też lecę tymi liniami 22.08 wawa-rodos i nie wiem dokładnie o której godzinie ani jakim samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tt Re: rozkład lotów IP: *.ip.netia.com.pl 19.08.11, 10:27 ja w lipcu leciałem na Rodos tym mniejszym i ponoć starym. wcale nie jest to jakiś stary złom - ludzie to chcialiby latać takimi nowymi z fabryki chyba...podróz z Wawy bez problemów - kapitan troche mało opowiadał podczas lotu. ludzie narzekaja ze ciasny - ja co prawda pierwszy raz leciałem ale na te niecałe 3 godziny da sie i takim gorzej na pewno na dalszych trasach ale tu znośnie i ok. problem był z powrotem do W-wy - jakiś samolot nawalił i wypadł z "grafiku" i trzebabyło czekac aż przyleci zastepczy z Warszawy na Rodos. Było 6 godzin opóżnienia.... sam lot powrotny tez tym mniejszym samolotem był ok. ladowanie super. a podczas powrotu lekkie turbulencje ale to pikuś z tym co musza przeżywać ci co wlatują w burzowe chmury. Tak więc mogę powiedzieć że w sumie linie nie są takie straszne jak niektórzy wypisują, szczególnie Ci co latali Lufthansami. Loty czarterowe z reguły muszą być tańsze a to wiąże się i z tym ze przewoznik musi byc tańszy a on z kolei musi dysponować już nie najnowszymi samolotami byle było "tanio". Ja przed lotem naogladałem sięsporo programów o wypadkach lotniczych:) no i nie bez lęku leciałem:) ale było ok - strachu przed lataniem chyba jeszcze nie pokonałem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: rozkład lotów 19.08.11, 12:02 Dokładnie bez przesady ... niektóre samoloty są być może wiekowe, ale przecież głównie liczy się ich stan techniczny i bezpieczeństwo lotu. Poza tym bez przesady lot do Grecji nie zajmuje więcej niż 2-3 godzinki, więc nawet ewentualne niewielkie niedogodności nie powinny stanowić aż tak wielkiej przeszkody. Jeśli ktoś oczekuje w miarę nowych samolotów i wygodnych foteli to powinien szukać hoteli w których czartery obsługują linie Aegean Airlines. Jak dla mnie sam przelot Enter był OK również catering nie najgorszy w porównaniu do sztucznych kanapek oferowanych w innych liniach te w ENT były naprawdę smaczne. A dla tych co jeszcze nie lecieli ... nie bać się i nie demonizować, bo jeszcze trochę to i ja zacznę w panicznym strachu obgryzać własne paznokcie ... chociaż leciałem samolotem ENT miesiąc temu :D. Czas poświęcany na szukanie dziury w całym (transferze) chyba lepiej przeznaczyć na planowanie pobytu w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tt Re: rozkład lotów IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.08.11, 20:42 no ja też ok miesiąca temu leciałem. byłem na cuuudownej wyspie Rodos Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka_7 Re: rozkład lotów 19.08.11, 22:30 moj numer lotu to ent7273 czy moze ktos ssprawdzic jaki jest samolot te 400 czy 800?? z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ann_B Re: rozkład lotów IP: *.sileman.net.pl 20.08.11, 10:38 ja już dawno przestałam czytać komentarze w internecie na temat tych linii, bo wykonują naprawdę dużą ilość lotów, więc czasem może się zdarzyć usterka, autobusy też wypadają z rozkładu lub się psują, koleje strajkują, jednak dla nich ma się więcej wyrozumiałości. W internecie pojawiają się tylko negatywne opinie o opóźnieniach i usterkach a tak naprawdę firma ma masę zadowolonych klientów. Ja jak najbardziej polecam, wracałam z nimi 18.08 z NBE-KTW, wszystko na czas, a nawet przed czasem, obsługa miła i uśmiechnięta, catering płatny ale jak jadę na wakacje to sobie nie żałuję:) wszystkim osobom przed urlopem życzę udanych wakacji i dystansu wobec tego co czyta się w internecie a liniom Enter Air kibicuję Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rozkład lotów 20.08.11, 15:45 6 i 13 sierpnia był SP-ENZ czyli 800: data.flight24.com/flights/ent7273/ Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rozkład lotów 20.08.11, 15:45 on też ma 12 lat: www.airfleets.net/ficheapp/plane-b737ng-28823.htm Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekis Re: rozkład lotów 20.08.11, 22:21 A sprawdził byś jeszcze ENT 1233 wawa-rodos 22.08 proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
nicewoman3 Re: rozkład lotów 22.08.11, 11:19 Witam, ja także mam prośbę do voyager 747, bardzo proszę o sprawdzenie nr lotu: ENT 7241 (Katowice-Rodos, 26.08.2011), oraz nr lotu: ENT 7242 (Rodos-Katowice, 02.09.2011) Bardzo dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
renik74 Re: rozkład lotów 24.08.11, 09:15 W niedziele lecielismy z enterem na Krete - 800-setka. Wszystko o czasie, czyciutko, lot spokojny, bez obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rozkład lotów 24.08.11, 10:42 ostatnio był SP-ENC i SP-ENB, czyli 400 12.08 i 19.08. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monia Re: rozkład lotów IP: *.telpol.net.pl 27.08.11, 10:39 wylot punktualny a przyloty przed czasem, przy powrocie pilot informował nas dzie jestesmy jaki czas do lądowania, catering na pokładzie płatny piwko 8zł mała puszka, herbata 6zł. Ogólnie linie okey:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: rozkład lotów IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.11, 17:44 Lecieliśmy na Kretę 21.08, godz siedzieliśmy w samolocie na Okęciu, ale poza tym wszystko super, powrót bez żadnych opóźnień, obsługa na 5, uważam że Enter jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ada Re: rozkład lotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 20:53 Ludzie, co Wy tak przeżywacie loty?!!! Linia lotnicza jak mnóstwo innych, 737-400 to nie jest latająca trumna, takich samolotów w każdej chwili jest wiele w powietrzu. Cieszcie się wakacjami, a nie stresujcie czym lecicie. Jesteśmy w EU, żaden złom (jak tu niektórzy pisali) nie ma prawa latać w tej przestrzeni powietrznej. Bez paniki. Leciałam 6 razy tą linią i nie mam żadnych zarzutów (a na końcie ok. 100 lotów). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: rozkład lotów Enter Air IP: *.centertel.pl 09.01.12, 12:02 Ja lece w środę 11.01 do BKK z Warszawy ENT1493, czy wiesz może który samolocik. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: rozkład lotów Enter Air 09.01.12, 19:33 niedawno był SP-ENY, czyli ten: www.airfleets.net/ficheapp/plane-b737ng-28592.htm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vinc Re: ENTER AIR - z małym dzieckiem IP: 81.168.187.* 06.09.11, 16:26 Pytanie do bardziej doświadczonych w lotach z małymi dziećmi (bo my 1-szy raz we trójkę :)) - mała ma niespełna 1,5 roku. Wg informacji Entera dzieciom do 2 lat przysługuje bagaż podręczny do 5 kg - czyli musi to być bagaż o stosownych wymiarach i wadze zabrany na pokład jako podręczny i nic ponad to nie przysługuje dla dziecka jako bagaż zasadniczy ? I druga sprawa -wózek, podobno można go mieć aż do wejścia na pokład i obsługa ładuje go do luku. Prawda to ? I czy warto jakoś go zabezpieczyć dodatkowo, czy wystarczy złożyć i dać obsłudze i liczyć że go nie połamią ? :) O napoje dla dzieci już nie pytam, bo zdaje się jest zasada, że można dziecku zabrać na pokład mleko, soczek itp. Dzięki za podpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarek1233 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 17:37 Linie są świetne, jak na czarterowe warunki. Napewno 100x lepsze od Koral Blue. Wszystko czyste i zadbane. Bardzo miła obsługa i rozmowny pilot :) Nie rozumiem naprawde kto pisze te wszystkie bzdury... To, że samolot spóźni się kilka godzin, to nie powód żeby wymyślać bzdury na temat stanu technicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LucasDzihad Kłamiesz Jarku - płacą Ci za to? IP: *.home.aster.pl 11.09.11, 01:34 Flota EnterAir jest wyeksploatowana do cna. Sam myślałem że maszyny rejestrowane na unijnych przepisach są z zasady bezpieczniejsze. Bullshit. Właściwie nie ma tygodnia bez poważniejszej awarii któregoś z ich boeingów. Nic dziwnego - skoro najmłodszy z nich ma ponad 12 lat (fotele poklejone taśmą, odpadające podłokietniki, wykładzina ipt) strach pomyśleć co jest w mechanice tych które są o 10 lat starsze. Opóźnienia właściwie permanentne ( enter air i aripolonia mają już pozwy zbiorowe w sądach z tego powodu). Być może pilot Twojego rejsu był rozmowny, ale czy potrafił latać, czy dopiero się uczył? Pilot mojego chyba tak - w bezwietrznej pogodzie skakaliśmy jak piłka po pasie na Okęciu. Nigdy więcej EnterAirem! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alex Re: Kłamiesz Jarku - płacą Ci za to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 19:11 A w domu wszyscy zdrowi? He he he. Kolejny strachliwy się znalazł. Siej panikę dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: batman Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.centertel.pl 07.09.11, 11:07 wlasnie wrocilismy z enter air z gran canarii. niestety kompletna porazka - w dwie strony opoznienia. najpierw awaria samolotu w katowicach i wycofywanie ludzi z autobusu, a w droge powrotna oczywiscie kolejne opoznienie zwiazane z awaria (lub podobno wymiana zalogi i opoznieniami). zero prawdziwej informacji samoloty bardzo bardzo stare i bardzo bardzo zuzyte. ogolnie strach latac i chyba juz raczej nie bedziemy chcieli latac z tui i neckermana, ktore niestety uzywaja tych linii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Edit1975 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 19:25 Dzisiaj wróciłam z Rodos liniami ENTER AIR ! Lot Katowice - Rodos SP-ENA lot spokojny dobry start jak również miękkie lądowanie, lot powrotny Rodos-Katowice SP-ENB lot jak powyżej, loty bez opóźnień. Co mogę powiedzieć, obsługa OK, catering płatny w locie powrotnym brak napojów gorących typu kawa, herbata ponieważ bojler miał awarię (wytłumaczenie stewardesy) Ale cóż, samoloty leciwe, niby wszystko OK bo bezpiecznie doleciałam i przyleciałam (a to jest przecież najważniejsze) jednak następnym razem przed zakupem wczasów zainteresuję się bardziej jakie linie są czarterowane przez biuro podróży, bo tak jakoś dziwnie się czułam w takich troszkę leciwych samolotach, ale to to są moje przemyślenia. Wszystkim podróżującym liniami enter życzę takich lotów jak moje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ona Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.home.aster.pl 13.09.11, 10:08 Ja rownież wrocilam z rodos enter airem. Bardzo obawialam sie tego lotu po przeczytaniu tylu strasznych opini. To co musze napisac to 1. bardoz ladny lot w obie strony 2. zero opoznien 3. super start i ladowanie (zwlaszcza w strone rodos, z powrotem tez nie bylo zle) 4. zadnych turbulencji 5. lecialam tym najstarszym wersji 400, jedyne co mi sie nie podobalo to jakies szare smugi z tylu samolotu przy ogonie, w srodku wszystko ok. czysciutko i wszystko dzialalo. 6. miejsca fakt troche malo ale nie jest tragicznie. jak na 3h wystarczylo. szczerze mowiac to takich lotow zyczyla bym sobie za kazdym razem. teraz bede leciala yes airways i mam rowniez duze obawy:( Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 13.09.11, 19:13 Ja teraz leciałem SP-ENA i SP-ENF. SP-ENA- siedzieliśmy w 6 rzędzie, bardzo mało miejsca i te druty na fotelu poprzedzającym od kieszeni... Nawet plecaka nie mogłem przełożyć w dół pod fotel, tak ciasno. Wracaliśmy SP-ENF i tam w 17ym rzędzie już normalnie i nie ma drutów. Tym razem w obie strony punktualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_podmiejska Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 13.09.11, 20:30 Ja 12 września wracałam Enterem z Rodos. I o ile w tamtą stronę dwa tygodnie wcześniej wszystko odbyło się punktualnie to niestety powrotny lot opóźniony o 2 godz. Kapitan tłumaczył to wzmożonym ruchem lotniczym nad Europą i opóźnionym wcześniejszym lotem. Flota faktycznie wyeksloatowana, ciasno!!! ale czysto i obsługa samolotu bardzo miła. Także te niecałe 3 godz. do przeżycia;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: on Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.09.11, 20:53 no mówiłem ze bedzie ok, ja tez mialem takie same odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f masakra. 19.09.11, 16:36 1. w jedna strone 3 godzin opoznieniania.... 2. wczoraj w sumie 5 godzin - kanapka i cola w zamina. zamiast 3 samolotow lataly dwa, choc oficjalnie trzy - jaja z klientow - tylko nie wiem, czy biura tez widza o tym i dymaja nas rowno z przewoznikiem, czy tylko Enter wali wszystkich rowno? :-( Pozdrawiam wszytskich wspoltowarzyszy 5 godzin ekstra czasu na lotnisku w Iraklionie! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f oczywiscie do zalogi, kapitana i super pań nic nie 19.09.11, 16:37 mam! Lataja cicho, szybko i pieknie miekko ladauja. Ale poza tym - komuna to za malo! Odpowiedz Link Zgłoś
anit64 Re: oczywiscie do zalogi, kapitana i super pań ni 19.09.11, 20:21 leciałam z nimi w zeszłym roku dwa razy do i z Egiptu, w tym roku na Kos i spowrotem i wszystko bylo ok, punktualnie co do 10 minut, widocznie nam akurat się udało Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Enter Air? 19.09.11, 20:50 Czy na pewno Enter Air? Ja też dostałem informację, że lecę tam i z powrotem EA. Okazało się, że lot był tylko pod szyldem tych linii. Samolot był pod innym szyldem. Jakim? W tej chwili nie pomnę. Muszę ochłonąć. Mam nadzieję, że nigdy więcej! W locie powrotnym prawie sześć i pół godziny opóźnienia. Za to bon towarowy wartości 8 euro do zrealizowania w jedynej na lotnisku czynnej restauracji, w której o tej porze (tuż przed 22.00) było tylko kilka małych kubków z budyniem po blisko 2 euro za sztukę i kilka butelek płynów typu cola, sprite, fanta w butelkach 0,25 l w cenie 2,60 euro za sztukę. W samolocie jeszcze gorzej, bo ciasno jak cholera! Boeing737/400 - niby normalny samolot, ale siedzenia zainstalowane chyba jak dla latających na wycieczki przedszkolaków. Siedzenia strasznie wąskie i miejsca pomiędzy rzędami również niewiele. Czy rzeczywiście musimy latać jak worki kartofli? Oby nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: masakra. 20.09.11, 10:56 Ja pierdzielę 5 godzin na lotnisku w heraklionie ... to głębokie wyrazy współczucia. Na tym lotnisku po godzinie ciężko jest ze sobą coś zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f ano, lekko nie bylo 20.09.11, 17:03 :-) ale towarzystwo mile... No i najgorsze, ze nie 4-5 godzin na bank ogloszone, bo bysmy do Rybakow na biesiadke sobie skoczyli, ale cykali - tu 2 godz, tu 3 ... itp..:-( Odpowiedz Link Zgłoś
faraonka76 Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami 19.09.11, 21:47 W sobotę 17.09.2011 wróciliśmy tymi liniami z wyspy Kos. Lot bez opóżnień ( na lotnisku 5 samolotów opóżnionych a nasz wystartował o czasie :) ). Lot na Kos też według planu. Pilot przedstawił się mówił nad jakimi krajami będziemy lecieć, na jakiej wysokości. Na lotnisku w Antimachii(Kos) czekaliśmy w kolejce samolotów na bocznym pasie. Pilot informował nas o tym co się dzieje, dlaczego czekamy i jak długo to potrwa ( było to jakieś 15 min). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leila Re: ENTER AIR -jak się lata tymi liniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 22:12 Leciałam z nimi (niestety) do Heraklionu 04.09 - ponad 6 godzin opóźnienia, dostaliśmy 2 razy kanapki i wodę. Zawołany "szef" E-E był dla nas bardzo niesympatyczny. Powrót z Heraklionu 18.09 - jedyne 5 godzin opóźnienia plus kanapki i woda/cola itp. Mieliśmy wrażenie, że brakuje im cały czas jednego samolotu - w obydwu przypadkach leciały po dwa samoloty na raz do Heraklionu wyczarterowane przez to samo biuro podróży i ten, który leciał pierwszy był opóźniony ok. 1 - 1,5h a nasz jw. Czas opóźnień pozwala na wysnucie wniosku, że być może musieliśmy poczekać, aż samolot nr 1 poleci i wróci po nas:( Odpowiedz Link