29.07.07, 19:27
Witam. Mam pytanie jaką wybrać trasę z Białegostoku do Liptovsky Mikulas na
Warszawę czy Nowy Sącz? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: trasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 21:51
      nie widzę związku
    • Gość: zajkom Re: trasa IP: 80.51.92.* 29.07.07, 22:18
      Tylko na warszawę i Częstochowę dalej A4 i Kraków innej rossondnej trasy nie ma,
      bo trafisz na korki i byle jakie drogi
      • kala52 Re: trasa 30.07.07, 08:43
        A co sądzisz o trasie z Częstochowy na Bielsko-Białą i potem przejście w
        Korbielowie. Mam jeszcze jedno pytanie ile płatne są autostrady i drogi
        ekspresowe na tym odcinku?
        • Gość: Janek Re: trasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 13:59
          Pisałem, ze nie ma związku gdyż jadąc na Warszawę co uważam za najlepsze
          rozwiazanie mozna i tak jechac na Nowy Sącz. Natomiast nalezałoby spytac czy w
          Kielcach jechac na Kraków i Zakopiankę czy odbić na Tarnów i Nowy Sącz. Jeśli
          na Kraków to Zakopianką do Nowego Targu i tam odbijasz na przejście w Jurgowie.
          Tak Kraków jak i obwodnice są w trakcie dużych robót i przejeżdżając trzeba
          dodać czasu a Zakopianka to wiadomo Zakopianka (szczyt robót jak wszędzie
          przypada na godz 7-17)
          Jeśli na Tarnów to w Tarnowie na Wojnicz (kier. Kraków) i w Wojniczu w lewo na
          Nowy Sącz i przejście w Piwnicznej na Poprad. Drogi od Krakowa i Nowego Sącza
          łączą się w Spiskiej Beli i tam dalej jedziesz na Poprad (chyba ze po drodze
          chcesz udeżyć w Tatry Wysokie lub Bieleskie.
          Jakbyś nie jechała to zachaczysz o Autostradę D1 idącą pomiedzy Popradem a
          Różomberokiem, jednak obok idzie fajna droga równoległa - niepłatna i opłacalna
          bo odcinek autostrady do L.Mikulasza jest krótki i z jednej i z drugiej strony
          tzn. jadąc na Korbielów. Ale tą trasę nie polecam gdyż to bardzo na około a i
          tak z Bielska B. do Korbielowa bedziesz jechać w korkach. Pozdrawiam
          • hepik1 Re: trasa 30.07.07, 15:35
            Jeżeli juz się minie nieszczęsną W-wę,to jednak zdecydowanie na Bielsko,praktycznie do samego Bielska dwupasmówka.

Z Bielska do Korbielowa już wąska droga,z poważnym remontem w Łodygowicach (albo w Wilkowicach).Ale i tak nie powinnien ten odcinek trwać dłużej niż godzinę.
            A z Rużemboroka do Liptowskiego M. to kilkanaście kilometrów.Nie opłaca się wjeżdżać w zasadzie na autostradę.
          • kala52 Re: trasa 30.07.07, 16:58
            Teraz wiem, że źle sprecyzowałam pytanie. Pisząc na Wawe miałam na myśli Wawa -
            Piotrków Trybunalski - Częstochowa - Bielsko-Biała - Korbielów lub Cieszyn.
            Opcja 2 to było Ostrów Mazowiecka - Zwoleń - Tarnobrzeg - Tarnów - Nowy Sącz.
            Kraków i Zakopiankę wolałabym ominąć.
            • kala52 Re: trasa 30.07.07, 17:02
              Ps zależy mi na tym żeby trasa była najszybsza i najmniej zakorkowana.
              • hepik1 Re: trasa 30.07.07, 20:06
                kala52 napisała:
                > najszybsza i najmniej zakorkowana.

Wstrzymaj się z podróżą do 2012...albo lepiej do 2020 ;)
    • Gość: kazio Re: trasa IP: *.telpol.net.pl 30.07.07, 20:18
      jechałem teraz 28.07 i nie ma robot ani w wilkowicach ani w łodygowicach
      prawdopodobnie w soboty i niedziele nie pracuja a w ogole prawdopodobnie
      pracuja nocami ze względu na duzy ruch,jechałem przez korbielow bez problemow i
      korkow , z katowic jadac zgodnie z przepisami to okolo 3,5 godziny przez
      korbielow do liptowskiego mikulasza,przez jurgow tez dobrze ci radzi kolega bo
      drogi na słowacji sa mniej zatłoczone i juz nie musisz jechac przez łysa polane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka