edkaz 03.02.05, 20:21 Szukam dziewczyn/kobiet z Piły, które niedawno zostały mamami - mama kilka pytań Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiamaj7810 Re: szukam młodych mam z Piły 23.02.05, 20:51 cześć,może nie jestem bardzo młodą mamą{26lat},ale jak moglabym ci w czymś pomóc to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
edkaz Re: szukam młodych mam z Piły 23.02.05, 21:54 Jednak w Pile rodzą się dzieci :) Ja też nie jestem młoda (28), ale szukałam dziewczyn, które niedawno rodziły. My z mężem akurat "pracujemy" nad dzieckiem. Do jakiego lekarza chodziłaś? Czy rodziłaś w szpitalu na Rydgiera? Czy byłaś zadowolona z personelu szpitalnego? Czy musiałaś mieć całkowicie swoją "wyprawkę" (np. pieluchy, ubranka dla dziecka, dla siebie podkłady poporodowe? Czy była lewatywa, golenie? Na razie to chyba tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamaj7810 Re: szukam młodych mam z Piły 24.02.05, 09:11 hej.rodzilam juz jakis czas temu,mam corke(6)i synka(4).Ale chyba nic sie nie zmienilo od tamtej pory.Chodzilam do doktora Jaskólskiego.Personel na Rydgiera ok,tylko jedna pania doktor zle wspominam, miala dyzur jak rodzilam corkę,pozatym ok.Wszystko jest pampersy,podklady ale z doświadczenia wiem że najlepiej mieć swoje.Lewatywa i golenie bylo(nie wspominam żle)mile panie pielegniarki.Golenie możesz zrobic w domku.Przy wyjściu ze szpitala ubranka musisz mieć swoje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olaj10 Re: szukam młodych mam z Piły 28.02.05, 10:05 Mam podobne doświadczenia. Mój syn też ma 4 lata :) Po porodzie powtarzałam poród miałam wspaniały, ale oddział wspominam jak wielki koszmar. Dyzur mial lekarz prowadzący moją ciążę (prywatnie), ale moje zdanie jest takie, że najwazniejsza jest położna i była naprawde super! Golenie i lewatywa było, ale też źle nie wspominam. Papmpersy sama położna przynosiła, ale miałam też swoje, mogłam małego ubierać w nasze ubranka. Trafiłam na jedną jędzę pielęgniarkę i bedę ją pamiętać do końca życia! Ogólnie ok, tylko nie wolno dac sobie wejśc na głowę :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
edkaz Re: szukam młodych mam z Piły 24.02.05, 10:12 Dzięki za szybką odpowiedź. Jak coś sobie jeszcze przypomnę, to się odezwę. Odpowiedz Link Zgłoś
paacynka Re: szukam młodych mam z Piły 13.04.05, 22:54 ja rodziłam 2,5 roku temu i byłam bardzo zadowolona. Bardzo. Oprócz jednego nie dawali mi długo dziecka tylko miał spać w pokoju pielęgniarek rodziłam pierwsze dziecko w innym mieście i tam od razu mogłam koło dzidzi leżeć. Chodzi mi już o ten czas gdy przewiozą po 2 godz. na normalny oddział noworodkowy. Tyle miesięcy czekania i jeszcze stwierdziły że mam spac i odpoczywać, a po takim wysyłku mimo iż spać się chce i tak nie można zasnąć. Przynajmniej ja tak miałam przy obydwu razach. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczkoale Re: szukam młodych mam z Piły 22.07.05, 06:25 U mnie rowniez tak bylo ze mala miala spacu pielegniarek, wreszcie 3 nocy nie wytrzymalam, powiedzialam ze nie po to rodzilam dziecko aby ono teraz mialo spac w pokoju pielgniarskim, a jak bede zmeczona to ja sama odniose dziecko i poprosze o przypilnowanie, Powiedzialy ze to moje pierwsze dziecko i ze ja nie bede wiedziec jak przebrac pampersa Boze ale to trudne..... i zaczelam sie smiac, i wygralam dzidzia przespala calaa noc ze mna w pokoju tylko rano zaprowadzilam ja na wizyte lekarska Pozdrawiam Ola i Nikola Odpowiedz Link Zgłoś