Gość: wookie IP: 10.10.70.* 14.03.01, 19:48 nie znosze pilskiego dworca pkp, przygnebia mnie... dostaje szalu na sama mysl, ze mam tam sie znalesc... to najgorszy dworzec w Polsce, gorszy nawet od torunskiego i tego w kutnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tubylec Re: dworzec pkp IP: 62.47.56.125, 195.3.96.* 18.03.01, 21:57 tak jest !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TojaStiv Re: dworzec pkp IP: *.pila.gazeta.pl 20.03.01, 01:04 Najbardziej obskórny i brudny dworzec z wszystkich obskórnych i brudnych dworców PKP. Szczególnie przejścia podziemne, gdzie na skucie beznadziejnych kafli nie zezwala konserwator zabytków, na kórych jednak zezwala powiesić bilbordy reklamowe, które mają się do tego miejsca jak pies do jeża.Także piękne niegdyś filary dachów nad peronami oszpecone 20-toma warstwami łuszczącej się farby. A taki był kiedyś piękny, jeśli ktoś widział stare fotografie i film o przedwojennej Pile. Polecam jeśli ktoś lubi Piłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilek Re: dworzec pkp IP: 62.47.57.70, 195.3.96.* 20.03.01, 22:07 zaskoczyles mnie zupelnie! Gdzie mozna zobaczyc film o przedwojennej Pile? i jak brzmi jego tytul.Prosze cie o szybka odpowiedz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senny Re: dworzec pkp IP: 195.41.66.* 26.03.01, 13:29 Hej wszystkim. Jako rodowity pilanin nie zgadzam sie z negatywnymi opiniami o naszym dworcu pkp. Jest to jeden z fantastyczniejszych dworcow w kraju a jego widok z wiaduktu jest niezapomniany. To ma styl! Co do brudu to moze i racja ale architektura jest jedyna! Kochajcie dworzec w Pile. On jest jak magnes. Oby trwal jak najdluzej. Obok kosciola przy ul. Roosvelta to najciekawsza architektura w Pile. Hotel Rodlo moze mu buty lizac! Pa!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TojaStiv Re: dworzec pkp IP: *.pila.gazeta.pl 27.03.01, 20:36 Kasetę można kupić w księgarni na 14-lutego za 20-kilka zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: dworzec pkp IP: *.skane.se 30.04.01, 02:57 Lubie atmosfere prowincjaonalnych dworcow. Niekiedy dzieja sie tam ciekawe rzeczy. Zycie spoleczne i subkultura....jak jest w Pile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senny Re: dworzec pkp IP: 195.41.66.* 01.05.01, 10:53 Niestety, w Pile nie ma specjalnej atmosfery. A propos .se - ja jestem z .dk pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biały Re: dworzec pkp IP: *.oiz.pz.zgora.pl 21.05.01, 11:23 Czy są jakieś strony internetowe, na których można zobaczyć zdjęcia pilskiego dworca? Obejrzałbym sobie i porównał z dworcem w mieście, w którym mieszkam. Powiem wam wtedy, który gorszy :) Odpowiedz Link Zgłoś